СЕПТЕМВРИ - тема 28

• 25 580
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
  Честито на малък рожденник Рая и голям рожденник Уишnewsm59 newsm67  party041  Да бъдат здрави, да имат много късмет и да раздават усмивки цяяла година!!!

Аз спрях да кърмя преди месец, че вече не течеше нищо. То си го дохранвам с АМ още от втория ден в къщи и при всичкото наливане с чай и цокане денонощно в началото не получих приличен дебит и туйто си е! Ади определено не изпита липса, че спрях да му давам въздух под налягане  Mr. Green
Напоследък ни нападат едни баби и деца и само ми лигосват и щипят по бузките ( бършат мръсните си ръце ) Ади  ooooh! Имаме едни пейки баш пред входа с целодневно присъствие и не мога да изляза на разходка без да скочи някой павиан върху количката. Чудя се само да скова един висок параван пред пейките, да заваря метална решетка на количката или да излизам в 2 през нощта ще ме спаси  newsm78

# 451
Здравейте!
Да приема се за праг за кърменето годинката. Май месец бях на профилактични прегледи от работата. Там гинеколожката като чу, че кърмя ме каза на годината да отбивам, защото дете над годинка не се кърми. Така са казвали и на нашите майки и аз и сестра ми, и мъжа ми и брат му са отбивани на годинката. Жалко, защото сега ще се започва офанзивата да ме карат да отбивам.
ЧЕСТИТИ РОЖДЕННИ ДНИ НА МАЛКАТА РАЯ И НА МАЛКО ПО-ГОЛЯМАТА УИШ! Wink
Есим, давай по-смело направи забележка и ще те оставят на мира!

# 452
Бе аз що все не мога да приема мъж или майка/свекърва да  натиска за спиране на кърменето? 1 год ок, не давали пари за АМ, че и доволни,че жената има кърма и изведжъж пльок, спирай и т.н....

# 453
 Честито на малката пораснала Рая и Уиш!!!! bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Купих Милупа -Милумил - същата отвратна физиономия, Нестлето се водило млечна напитка за деца след 2 години (хм, освен мен ако нещо не ме е метнала продавачката).

Кърменето трябва да доставя удоволствие и на майката, а при мен вече си е жива мъка, не искам да оставам с такива лоши спомени от цялата тая сладка интимност....
При мен лично отбиването не е щото става на годинка или щото някой ми приказва, достатъчно бях категорично по отношение на близките, че никой не смее даже и да попита - все още ли....(еее имаше такъв период, ама ги нарязах всички), но подозирам, че въртят очи зад гърба ми и се питат дали все още....

Пак някакви разкошни снимки сте натворили..... Heart Eyes

# 454
Честит Рожден Ден на остаряващите  Mr. Green Рая и Уиш! Да сте живи и здрави!

Включвам се да разкажа една доста неприятна случка от вчера. По-скоро като предупреждение, не като оплакване.

Внимание! Към всички залюхани патки като мен, който не си наглеждат чантите постоянно. И тези, които без причина носят значително количество пари в себе си - просто ей така: да им топлят джоба........ :

По принцип нямам навика да нося дамска чанта, винаги тъпча всичко по джобовете и изглеждам ужасно отстрани (много важно). Всички ми казваха: "Крайно време е да сложиш дамска чанта, някак си по-елегантно е..." Добре де, спрях да слагам портмонето в джоба, а го пъхам в бебешката чанта на количката. Вчера в един магазин, за 2-3 минути, докато говоря с продавачката, ловки ръце ми измъкнаха портмонето - 2 дебитни, 1 кредитна карта, лична карта + 600 долара  #2gunfire който тате ми даде и аз си ги носех ей така - от носталгия все с мен. Да си бях сложила снимка на нашите, не долари....
 Шматка съм. И пълен изрод е този, който краде от бебе.
А всички, които са склонни да се залисват по магазините като мен: бъдете по-внимателни!

# 455
Оооо Венилов това е отвратително, много съжалявам..........

# 456
Хайде и от нас Честит рожден ден на малката Рая и на Уиш  bouquet newsm59 Tada Gift

# 457
  • София; Дружбето
Абе аз съм чувала и за отбиване на 6 м, че да не се създава при момчетата цицомания ooooh! моя не е кърмен и това не го е спасило, но има толкова убедени хора, че не е истина
Всеки решава за себе си. Аз ще кърмя докато ми е кеф, това за мен е границата. Както пише Надина, щом не е приятно на единия от двамата, значи моментът е дошъл та било то на година или две
Венилов, много съужалявам, но краденето от детски колички внаго е било на "мода" Tired Много съм слушала на кой какво са му откраднали, не ги спира бебето

Най-важното - честит рожден ден на днешните порастващи  бебещоци Hug Hug

# 458
ЧРД на Рая, жива, здрава, безгрижна и щастлива!   bouquet
Уиш, честито и на теб   bouquet
Венилов, много кофти това. И аз все си викам да си сложа една малка чантичка, че както си зарязвам количката, водейки Боряна...
Надина, става въпрос за НАН на Нестле  Peace

# 459
Вени, много кофти  Confused

Кришка, бе кво прави Марто? Не си го споменавала...метни някой фотос на двете ти деца  Wink

# 460
Аааа Нан значи, ок ще купя още днес като се наспи дребоса.........

ето ви малко снимки от разнообразяването ни http://nadina.snimka.bg/other/nadina.472510

# 461
  • София
Честит рожден ден на Рая!   bouquet
Ние утре заминаваме на море със свекървите, а тати обратно в Англия  Cry Cry Дано на Ана Мария да й харесва, че за мен ще е мъчение...от вторник сме тук, първия ден беше ок, от втория вече ми се иска да си тръгнем оттук...ама не може още...май ще се върнем ние в Клуж на есен...поне там ще ни е спокойно.

# 462
Добър ден и от мен!
Честит рожден ден на всички празнуващи!
За кърменето-мноооого ме е яд че не можах да си кърмя бебчо,докото разбера че трябва да сме скачени съдове за да имам кърма тя изчезна съвсем.Ако имам второ живот и здраве и мога да го кърмя,ще го правя докато мога,ако ще и на 5 да е Laughing
Сиктердосвайте доброжелателите и си кърмете бебета колкото когато и където искате.Толкова ви завиждам,че ако имах кърма щях да си кърмя навън и хич нямаше и да се крия,а цици имам големи hahaha
Ивилда,много сладък малкия,на другите  снимките не мога да ги видя,ако може някой да ми прати паролата Praynig

# 463
Здравейте,

По въпроса за кърменето...
Аз спрях да кърмя Ния на 10 месеца поради следните причини:

1. Започна да ме хапе много и на два пъти ми направи кръвоизливи (дори когато беше новородена не съм имала подобни проблеми); освен това реши, че е много забавно и го правеше умишлено и като на игра. Всеки път когато започвах да я кърмя ми се свиваше корема от страх и бях в постоянна готовност да й запуша нослето, за да ме пусне. Не можах да я науча, че това не е редно и започнах да я кърмя, когато е в полузаспало положение. Това доведе до намаляне броя на кърменията и съответно на кърмата ми. За справка сега има 8 зъба.

2. На 9 месеца се разболя от хрема, която продължи 10 дни и това доведе до още по-значително намаляне на кърмата ми.

3. Наложи се да замина в чужбина малко след това и я взех със себе си, за да я кърмя. Тогава се получи така, че два дни не можах да я сваря будна сутринта и вечерта, и така направихме първите две пропуснати денонощия без кърмене. Установих, че тя не си търси да суче и реших, че това си е естествен край. Не съм имала никакви физиологични проблеми в резултата на това, нито тя (да чукна на дърво). Сега се храни добре и сме ок.

# 464
Приветствам майките, които продължават да кърмят. Моето мнение е, че докато чувствате, че нещата са наред и с вас и с бебето, кърменето не трябва да се преустановята, независимо от мнението на другите около вас. Бебето си е ваше!

Общи условия

Активация на акаунт