Вие сте "виновни".......Благодаря ви!

• 4 793
  • 115
  •   1
Отговори
# 30
  • Враца
И при мен има "вина" за успешното ни кърмене.С първите две деца приключвахме рано-рано с кърменето,но сега когато разбрах,че съм бременна започнах да чета.
Ако не беше форума и консултантките на ЛЛЛ и този път да съм приключила на 6-я ден.
Наскоро даже пуснах тема ,че имам проблем,бях се паникьосала,но получих мигновенни съвети и ето продължаваме да се кърмим.

Та с две думи:Благодаря на "виновниците" да има кърмени бебета,благодаря на "виновниците" които отговарят на паникьосани майки в три през ноща.Мога да благодаря  и още,и още,но няма да ми стигне мястото сигурно.Затова мисля,че едно голямо БЛАГОДАРЯ И ПОКЛОН е достатъчно
 smile3525 newsm20

# 31
  • благоевград
Има,има още преди да родя знаех че ще кърмя до 6 месец и после ще спра  Laughing/ понеже бебо ще е със зъбки и ще ме хапе/  НО след разговор с Ана2 бързо си смених мнението /и да наистина бебо не хапе макар с 7 зъба/  реших да кърмя до годинката  Peace Ето пак едно НО , след 2 месеца бебо става на годинка а аз хич не мисля да спирам да кърмя  Mr. Green  И ве4е на поредния въпрос - ,,Абе до кога ще кърмиш ?" казвам с гордост - ,, До първи клас "  Mr. Green
Кърменето е най полезното нещо което съм правила и моята най голяма гордост .

# 32
  • София
И аз благодарение на форума се справих с кърменето и все още кърмя макар и да му се вижда вече края Rolling Eyes
От тук получих отговори на всичко, което ме вълнуваше и притесняваше от първото засукване до момента.
Благодаря на всички  bouquet  bouquet  bouquet

# 33
  • Карлово
Отчасти форумът е мястото, заради което кърмих дъщеря си до нейното естествено отбиване. Естествено, защото попаднах тук няколко месеца след трудното ни начало и вече сама, доверявайки се на инстинкта си, бях разбрала някои истини за кърменето. Преди да започна да чета и пиша тук, мислех, че някъде около 7-8-9, най-много до годинката жената има мляко и такъв срок си бях поставила. После бях шокирана от възрастта на някои кърмачета тук. Заредиха се месец след месец и възрастта 2 годинки за кърмаче ми се виждаше малка от собствения ми опит. Сега синът ми е на 2г и 7 м и никак не ми се струва голям за да бъде кърмаче.
Благодарна съм на Бу, че ме подкрепи да кърмя през бременността си и да дочакам естественото отбиване на каката.
Колкото до фанатизирането във форума - не само в кърмаческия има такива мнения, отворете само една отчетна тема на бременни и ще прочетете много по-крайни изказвания за изследвания, болести, покупки и какво ли не. За 5 години във форума отдавна съм се научила да чета между редовете и да отсявам ненужните залитания на някои потребители.
И...Мама Цоцоланке, в анкетата е редно да има и една гърда, освен ръце и крака  Laughing

# 34
Предвид обстоятелствата около раждането и по-нататък, без форума най-вероятно въобще нямаше да кърмя, камо ли да не му се вижда края Crazy....,така че благодаря и аз на "виновните", които пишат в този форум  bouquet

# 35
  • Варна
Да, да не се предам в трудни периоди на "стачка".
Та "виновни" има за това, че имам един лепнат за мен кърмак...

# 36
  • Варна
Имах нужда да чета в библиотеката отново и отново, просто за да се чувствам по уверена, че ще се справя и че ще кърмя по-дълго. Все още бозае малкото момче.  Heart Eyes Благодаря на всички мами, които отделят от времето си и са тук.

# 37
  • Mediterraneo
Има пръст дотолкова, че успя да ме амбицира да се справя с всички трудности до момента. Форумът е неизчерпаем извор на информация, а пък за кърменето специално няма на кого друг да разчитам за съвети и консултации   bouquet

# 38
И да, и не....
да с многото съвети, инфо, помощ при проблеми;
не откъм мотивация, щото и двата пъти си бях много нахъсана и решена да кърмя до година и нещо....

# 39
Много ми помогна форумът. Имах тежка бременност и се бях концентрирала върху това, бебето да се роди, пък после каквото щеше става щях да го мисля след това. Така че ми се наложи да се уча "в движение" главно от тук и от две-три кърмещи приятелки.

# 40
Много ми помогна форумът, информацията в библиотеката, много от момичетата и особено Базилиск в отчетния!

Да дообясня и моята гледна точка...
Момичетата които са ми помагали за кърменето във форума винаги са били много мили и нито за момент не съм се чувствала как да кажа "длъжна" да кърмя или някой да ми е държал сметка колко и как...
Виж наистина съм попадала на крайни случаи, но на живо, не тук.
Попадала съм и на двете крайности, но преобладаващата е била тази за не-кърмене заедно с абсурдите и митовете за кърменето и например най-прясен спомен имам от преди месец как 2 години да кърмиш са прекалено много и едва ли не трябва да ме е срам че нещо не ми е наред. Е благодарение на форума изобщо не ме е срам и нямам никакви съмнения че е добре.
Радвам се също че имам вече тази информация и мога да я споделя и с дурги майки които ги критикуват за това че кърмят и те се чувстват несигурни и едва ли не виновни.

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 17:16 от Мунка

# 41
Всяко нещо има две страни, две гледни точки...Дори и да ме заклеймите, но благодарение на форума взех решението си да НЕ кърмя още докато бях бременна. Не съжелявам за избора си, живот и здраве и второто си дете ще храня с адаптирано мляко.

# 42
  • благоевград
Всяко нещо има две страни, две гледни точки...Дори и да ме заклеймите, но благодарение на форума взех решението си да НЕ кърмя още докато бях бременна. Не съжелявам за избора си, живот и здраве и второто си дете ще храня с адаптирано мляко.

Shocked Браво, ми то все някой трябва да храни производителите на АМ  Peace

# 43
  • Видин
Можеш ли да дадеш повече информация? Кое точно те накара да вземеш това решение? Стори ти се страшно ли?
Да, форумът много ми помогна - най-вече за справяне с проблемите. Мотивация не ми липсваше, но пък ме надъха още повече да се боря и детето ми да е кърмено и до сега  Peace

# 44
Помага ми форума с многото си полезна информация и статии за кърменето. Иначе мисля, че трябва да има и желание затова!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт