Вие сте "виновни".......Благодаря ви!

• 5 057
  • 115
  •   1
Отговори
# 45
Всяко нещо има две страни, две гледни точки...Дори и да ме заклеймите, но благодарение на форума взех решението си да НЕ кърмя още докато бях бременна. Не съжелявам за избора си, живот и здраве и второто си дете ще храня с адаптирано мляко.
Нищо поротив правото ти на избор, но съм любопитна все пак, как една подкрепяща информация може да доведе до такова решение? Shocked
Любопитството ми е съвсем непреднамерено Peace

# 46
Да , помогна ми  Grinning
Гласувах с първа опция.
Мерси момичета! Hug

# 47
Не, не ми помогна, само ме подтисна. Форума може да помогне на някой който се чуди дали да кърми или не, да вземе решение. Но ако някой по някаква причина не може да кърми , по -добре да не чете тук.  Не са една и две тези на които се е вменило някакво чувство на вина, което може да има опасни последствия.  Разбира се не всички, но тук има потребителки, вманиачени, които без да се замислят лепят етикети и съдят хората без да са запонати с проблемите им.

# 48
Форумът може да подтисне само някой, който не е положил достатъчно усилия, за да кърми успешно!
В този форум разбрах , че такова понятие като " не може да кърми" не съществува!
Но да спра до тук, за да не вменя чувство за вина на някой! Blush
Поклон, момичета!  bouquet

# 49
 Mr. Green Галена точно това за което говориш:
" не може да кърми" не съществува!

....

# 50
Има ли пръст форума в кърменето на вашето дете или вие просто нямахте нужда от насърчение и подкрепа?

За ПОРЕДЕН път се изумявам на твърдението, как форум може да има "пръст" в нечий личен живот.

Форумът е предимно извор на информация и ако човек се влияе от него и взима решенията си на база мнения на други потребители, вероятно е слабохарактерен и нерешителен човек.

# 51
Mr. Green Галена точно това за което говориш:
" не може да кърми" не съществува!

....

Така ли?

Поли_Поли, наистина не съжАлявай.

Колкото нетолерантни са некърмещите, толкова нетолерантни са и кърмещите.

# 52
  • Видин
Има ли пръст форума в кърменето на вашето дете или вие просто нямахте нужда от насърчение и подкрепа?

За ПОРЕДЕН път се изумявам на твърдението, как форум може да има "пръст" в нечий личен живот.

Форумът е предимно извор на информация и ако човек се влияе от него и взима решенията си на база мнения на други потребители, вероятно е слабохарактерен и нерешителен човек.
Така е, така е. Да бях слушала акушерките и да бях давала АМ от самото начало, какво ще се занимавам да търся информация за кърменето. Пфу, ама съм и аз една нерешителна крава...

И все се чудя. За какво му е на някой, който не кърми, да чете тук? От какъв зор? Мисля, че сами си го правите.Тук информацията е ЗА кърменето, не очаквайте да има друго в нея освен насърчаване на кърменето.

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 11:55 от amanita

# 53

Фран, благодаря ти,че за ПОРЕДЕН път ми четеш и коментираш постовете. И този коментар няма нищо общо с поставения въпрос.....

# 54
Мама Цоцоланка, много хубава тема си отворила! Simple Smile
Настина, момичета от фурама са помагали на много, много майки. На мен също ми е било много полезно, че мога да си сверя часовника с хората тук. Въпреки че ми е бола ясно горе-долу какво да правя, човек никога не може да знае всичко, но е много, много полезно, когато има къде и кого да попита! Simple Smile
И аз благодаря!   bouquet

# 55
Разбира се. Със статиите, които са поместени в библиотеката. И наистина тези, които са си направили труда да превеждат, систематизират, поясняват и дават адекватни съвети, заслужават благодарности.
Мненията на някои кърмачки, които са настроени войнствено, враждебно към некърмещите и клюкарски, ме отблъскват и ме е гнус да ги чета. Жалко, че такива изцепки правят силно впечатление и оставят убеждението, че кърмачките са си такива - глупави и зли жени. А аз държа да не се идентифицирам с тях  Mr. Green
Кърмаческият хумор също не ми понася. Но все пак това е един от най-полезните подфоруми в бг-мамма.

# 56
Много мислех дали да пиша. Но честно казано, тази нетолерантност вече взе много да дразни.

Подфорума за кърмещи майки е за взаимопомощ - от майки за майки. Не мога да разбера, защо инакомислещите (което си е абсолютно тяхно право) са толкова груби. Не съм видяла някоя кърмеща съфорумка да ръси епитети в теми в съседния подфорум (поправете ме ако е така)

И аз като Мама Цоци съм многодетна, раждала съм четири пъти в болници в Бг. Била съм и от двете страни и всичко ми е от ясно по-ясно. Знам прекрасно, че понякога проблемите не зависят от нас, просто ги има (била съм от НЕкърмещите до сега)

Не виждам какво лошо има в благодарственият й пост към всички, които са отделили лично време да преведат ценна статия, да отговорят на въпрос, да посъветват??? Не мога да си обясня защо тема, водена единствено от чувства като радост и признателност буди такива кометари...
Абсолютно те подкрепям, Цоци, защото моят опит е 1:1 с твоят.

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 14:40 от eta

# 57
Просто има съфорумки"на всяка манджа мерудия"-където влязат, трябва да се разпишат.  ooooh!Без тях всичко щеше да е прекалено прекрасно Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 58
Много се чудех и аз дали да пиша.
Да, форумът ми помогна и то много. Не се считам за слабохарактерна. Винаги съм умеела да отсявам полезната информация и смея да твърдя, че от всичко прочетено съм извлякла и приложила най-доброто за конкретната ситуация.

Кърмих синът си само два месеца. Вината за това си е основно моя - имах твърде високо мнение за лекарите и сгреших. Не послушах вътрешния си инстинкт и си нося последствията. Но и в далечната 2003 достъпът до информация не беше така лесен. А аз бях много по-неопитна и най-вече неуверена. Толкова лесно ми бе да се предам... Дали съжалявам? Смятам, че моят син не би могъл да има по-добра майка. Смятам, че е човешко да се греши.

По време на бременността с второто ми дете изчетох цялата библиотека. Знаех, убедена бях, че ще кърмя. Исках да съм подготвена и винаги ще съм благодарна на тези момичета, които са си направили труда да преведат цялото това огромно количество информация. Техния труд заслужава уважение!
Благодарение на статиите не  се наложи да търся помощ, винаги намирах отговор на въпросите си. А въпроси имах много в началото.

Какво лошо има да се изкаже благодарност към човека, който е отделил от времето си, за да помогне? Безвъзмездно при това.
Как е възможно някой да се почувства лично засегнат от информацията, която е толкова достъпна? Не ми отговаряйте, знам отговора.

Никой, никого не кара насила да следва нечии съвети. Всеки има право на избор - дали да се информира, на кого да се довери при нужда и дали да търси изобщо помощ. Всяка жена има пълното право да избере дали да кърми, дали да храни с адаптирано мляко или да се изцежда.
Нейният осъзнат избор не подлежи на обсъждане! Никой, пред никого няма нужда да се оправдава, но нека и не напада тези, които са избрали другия вариант.

Подфорум ''Кърмене'' е насочен към кърмещите майки. Тук се предлага подкрепа и информация за тези от тях, които искат да изхранват своите бебета с майчина кърма.
Вход свободен, дет се вика, но и не очаквайте да чете нещо различно от подкрепа и насърчаване за кърмене.

# 59
...имах твърде високо мнение за лекарите и сгреших

НЕЕЕ не си сгрешила ти, а тъпата ни държава, която не контролира подготовката на лекарите (те не само за кърмене и хранене на бебета се оказват некомпетентни, твърде често грешката е в поставени диагнози, но осъдени НЯМА! А и са длъжни да се информират за новостите в областта, и да ги прилагат!).

Иначе, наистина не считам че е уместно да се използват каквито и да е епитети към жени, полагащи усилия да кърмят, но не успяващи, по някакви причини ... Както и към жени, избрали АМ (защото има още куп причини за хранене с АМ, освен цитираните 2-6% жени, които не могат да произведат кърма, или могат, но не в достатъчни количества ...)!

Фанатизмът никога и никъде не е от полза!

P.S. Според БГ законодателството родителите са длъжни да спазват препоръките на лекаря, отделен е въпросът че са длъжни само за вписаните в амбулаторния лист препоръки, а ако те са неадекватни, правилният вариант за реакция е единствено писмена жалба в регионалната здравноосигурителна каса, с приложен амбулаторен лист (или копие)!

Общи условия

Активация на акаунт