Вие сте "виновни".......Благодаря ви!

• 5 066
  • 115
  •   1
Отговори
# 75
Epifania, това типичният скок на кърмачката. Немой с лошо. Давайте вие пример как не се прави/говори.

Бибона, друго имах предвид- това че, една жена кърми не е предпоставка, че ще захрани късно.

Дарлин, аз съм една проста шишарка.  Grinning

Шрековица, при първото си дете кърменето за мен беше равно на едно просто хранене на бебето.
Вторият път нещо много възвеличено го приех, много се начетох на силната връзка, добрата майка-кърмачка и се провалих, превърнах се в шишарка за година.

# 76
Шрековица, при първото си дете кърменето за мен беше равно на едно просто хранене на бебето.

За мен и първото, и с торото, все си е хранене и нищо друго. Вече 8 месеца не мога да разбера каква е тази супер силна връзка, която уж се създавала между бебето и майката. Нито пък бебето ползва кърменето за нещо друго, освен за хранене. Супер силната и специална връзка между деца и родители не се създава с кърмене.

# 77

За мен и първото, и с торото, все си е хранене и нищо друго. Вече 8 месеца не мога да разбера каква е тази супер силна връзка, която уж се създавала между бебето и майката. Нито пък бебето ползва кърменето за нещо друго, освен за хранене. Супер силната и специална връзка между деца и родители не се създава с кърмене.
Да, не се създава с кърмене.
Кърменето само подпомага тази връзка.А и връзката, по начина, който е описана тук във форума, аз я усетих чак след годнката на кърмачето.

# 78
А дали второто ще оцени усилията ми да се цедя? Или само връзката гърда- уста създава това велико чувсство на връзка между майката и бебето?

# 79
Нито пък бебето ползва кърменето за нещо друго, освен за хранене.
Много си далече от истината Simple Smile

# 80
А дали второто ще оцени усилията ми да се цедя? Или само връзката гърда- уста създава това велико чувсство на връзка между майката и бебето?
Едва ли.
И пак казвам.Кърменето подпомага връзката, не я създава.За себе си говоря.

# 81
  • До хладилника, който обичам
Мисля, че достатъчно иронии и остроумия се изляха тук Simple Smile Ако няма какво повече да споделите по темата, недейте Simple Smile

# 82
Нито пък бебето ползва кърменето за нещо друго, освен за хранене.
Много си далече от истината Simple Smile

Ще стана груба, но не е нужно всичките да сме фанатизирана кърмачки на първокласници.

Грозното Пате, знаех си аз. Жалко, това дете ще ми е далечно и чуждо.  Confused

С това участието ми в темата приключва. едва ли ще липсвам на някого с инакомислието си.
Нетолерантни са повечето кърмачки тук и това си е! Особено тези с повече стаж като такива.
То все едно кърмачка да отиде форум по-надолу и да се оплаче от лактационна криза.
Сполай ви.

# 83
Мафани, четеш през редовете.
Казах ( май за трти път повтарям), че кърменето подпомага връзката, не я създава.
А това, дали ще има силна връзка м/у майката и детето не зависи единствено и само от кърменето.
Дали детето ще ти е далечно и чуждо зависи от теб.Не от това дали го кърмиш или го храниш с АМ.

Бу, спирам вече.

# 84
Мисля си, че някои неща идват с възрастта/ето нова тема за спор Laughing/или поне при мен е така. При първото си дете например въобще не съм се замисляла сякаш за подобни неща или не помня поне. Смятам че сега ги преживявам далеч по- осъзнато, а всяко действие се съизмерва със степента на осъзнаването му.
Кърмейки, все едно онази пъпна връв в утробата все още съществува. Някак вярваш, че можеш всичко за своето дете. То все още, макар и над годинка, продължава да е бебе и не бърза да расте докато се гуши на гърдата. Дори в речника му моето тяло е негово/"мойто нани"/
Опитвам се някак да обясня "различното". Объркано се получава, но защото то е преди всичко чувство за мен.
В никакъв случай не смятам, че майките, коите не кърмят нямат специална връзка с децата си, не ги обичат и т.н.Просто кърменето е аспект от една такава връзка, който за мен е от значение! Аз самата имам други две деца, които не съм кърмила много успешно и да твърдя, че не са специални за мен, ще е лъжа!
И все пак, май много се отдалечихме от темата....

# 85
Уха, спорна тема, ето къде мога да блесна и аз  Mr. Green
Аз съм една от сектантките, които правят и усилия да убеждават другите да кърмят Simple Smile
За мен кърменето не е само хранене, то му помогна много да изградя отношенията си с децата си хармонично. Ще обясня как Simple Smile
Когато бях бременна някак си представях гледането на бебе като нещо неангажиращо- ей-така, гледаш си бебе между другото, но си живееш както преди Simple Smile Когато сина ми се роди, разбира се, бързо разбрах че не е така Simple Smile Но кърменето беше едно от нещата, което ми показа колко зависимо е бебето от мен, колко съм му нужна и колко сме свързани.
Също така кърменето миулесняваше живота наимоверно- то беше универсално лекарство срещу колики, за приспиване, за успокояване, за отвличане на вниманието, за по-лесно изакване и т.н., и т.н. Кърменето ми осигури повече часове сън, а аз много държа на личния си комфорт и ако не се наспя добре съм заядлива, избухлива.
Значи кърменето ми е спестило това да се чувствам безпомощна като не мога да успокоя бебето си, спестило ми е много усилия за приспиване, научи ме да прегръщам повече децата си и всеки проблем да опитвам да реша първо с гушкане (дори когато кърменето отпадна с големия ми син остана навика ми да го гушкам и успокоявам, много ми помага във възпитанието, никога не отстъпвам когато кажа не, но го гушкам и успокоявам, обяснявайки защо не може).
Всяко едно от тези неща (освен храненето) може да се постигне и ако не кърмите дете, но би било доста по-трудно. Майката, която храни с АМ например може да слуша бебето си как плаче докато приготви млякото, докато кърмещата майка просто дава гърда. Плача на бебето предизвиква негативна емоция за майката, т.е. на нея и е по-трудно да бъде в добро настроение. Давам просто пример, не твърдя че всички бебета плачат докато майката приготвя АМ, пък и често кърмените бебета плачат докато майката се прибере вкъщи, приемете примера по-абстрактно.

Иначе, за пренавиването- имам опит с два случая, при които жените се бяха пренавили и прекаленото желание да кърмят, и това, че чак смятаха АМ за нещо като отрова изигра отрицателна роля, донесе и отрицателни емоции и дори, по индиректен начин попречи на кърменето им. Та смятам че трябва много да се внимава. Тънка е границата между информираност, положителна мотивация и пренавиване, фанатизиране....
Но пък и е важно да има майки, които да помагат, да се стараят да мотивират другите, да споделят положителен опит. И не мисля че е толкова лошо  когато си споделят положителните емоции, които кърменето им носи Simple Smile

# 86
По темата - да, форумът определено е виновен за това, че кърмя детето си  Grinning. Ако не беше той, и в частност - Асето, да съм приключила с това още преди 2-месечна възраст на дечко (даже не съм сигурна дали и 1 месец бихме изкарали)  Rolling Eyes.
Hug   bouquet

# 87
О, yanast,
бях забравила за теб  Embarassed Понеже темата е за благодарности - благодаря ти за вниманието и подкрепата в началните месеци bouquet Камбо още е кърмено бебе - на поискване, но по-вкиснато и противно същество рядко може да се намери. На мен кърменето не ми помага нито за утеха, нито за приспиване... Но се надявам, че все някаква полза може да има за детето, това ме утешава като ми дойде до гушата. Повече трудности при отглеждането ми създава като цяло.

# 88
И аз да се присъединя към благодарните на "виновните" във форума. Да, когато бях бременна исках да кърмя, но не съм предполагала какво в действителност представлява това и че ще го правя повече от два-три месеца. Няма да възвеличавам, фанатизирам и упреквам. Ще кажа само, ако не бяхте вие, много лесно да съм се предала още в началото. От личен опит-кърменето освен невероятното чувство, което ми даде, чисто физиологично наистина ми спести доста-на мен и детето. Да, от форума научих много, нямаше от къде-всичко около мен бе в полза на АМ. А съветите в другите източници по-скоро практически биха ме докарали до ранно и ненужно отбиване.
В спора няма да се включвам, виждам, че вече е тенденция само да се нападаме, не само в този подфорум. Но имам молба към майките, които не кърмят, независимо дали са само недоволни или са си изградили комплекси от тук-моля не нападайте толкова грубо жените, които помагат и давата съвети на желаещите да кърмят. По вашата логика и мен много ме дразнят хора, на които кърменето им е досадно, но мазохистично влизат тук само и само да четат и пишат против.
Наистина днес е тенденция да не се кърми (поне приятелките и жените около мен), нека не пречим на полагащите усилия да правят това. Браво на всички момичета, които полагат неимоверни усилия да има инфо и практическа подкрепа за нас. Дори и да са пристрастени, това помага на всички останали сами да преценят как да постъпят. Сега навсякъде има информация, всеки е интелигентен дотолкова, че сам да прецени как да постъпи в действителност. Peace

# 89
  • Видин
За каква нетолерантност говориме? Да сте чували за майка, която е изгонена от заведение, само защото си храни детето с АМ? Защото за изгонени кърмачки съм чувала.
Мога да дам хиляди примери с грозни епитети за кърмещи майки - крави били, нямали пари за шишета и мляко и т.н. И това са приказки от реални хора.
Четох мнение на една жена от съседния подфорум - кърменето било много гнусно ( с такова изражение  Sick) и тя никога не би го причинила на детето си.
Примерите са много. Нетолерантност има, да, но тя е спрямо кърмачките. Гледат ни като полезни изкопаеми. И това е навсякъде, явно само във форума нетолерираните са некърмещите  Thinking Защото пък от друга страна, кърмачките определено за малцинството.

Общи условия

Активация на акаунт