Вие сте "виновни".......Благодаря ви!

• 5 083
  • 115
  •   1
Отговори
# 90
 Joy Joy Joy Абсолютно права си - и мен ме гледат като полезно изкопаемо.

# 91
 amanita  Hug Много точно си го описала  bouquet

# 92
  • До хладилника, който обичам
Мисля, че достатъчно иронии и остроумия се изляха тук Simple Smile Ако няма какво повече да споделите по темата, недейте Simple Smile
Rolling Eyes

# 93
  • Варна
Не знам как, колко и защо кърменето подпомага връзката на детето с майката, но тази сутрин например малкото ми момче, след като е бозало, станало, закусило, поиграло.., в един момент ме покани да си легна, за да си полегне и той бозаейки. Е няма друга такава физиономия, усмивка и преливащо доволство, като от пораснало кърмаче. ГООООЛЯМ кеф!
 Hug за всички майчета, които не са успяли да кърмят децата си. Просто информацията събрана тук и подкрепата на майчетата е не само мотивираща, но и предпоставка за успех в кърменето.
И аз първият път кърмих само година, но сега се поправих.

# 94
- кърменето било много гнусно ( с такова изражение  Sick) и тя никога не би го причинила на детето си.
Не от форум, а от моя близка чух думите, че от кърменето й се повръща. М/у другото най-добрата реакция в такива случаи, визирам и включилите се тук с подобно отношение към кърменето, е просто нито дума, няма нужда да им се обръща чак толкова внимание. Но и на мен ми е трудно да остана безразлична.

# 95
Ами ... последното говори за психични разстройства у майката ... а такива ИМА, те са диагноза (често не са прищявка) и ... да, аргумент са за НЕкърмене, колкото и тъжно да ми става ...

# 96
Няма да навлизам в подробности, само искам отново да кажа : "Благодаря Бу  bouquet"
Мъжът ми вече взе да обвинява форума,сбъркали жена му. Големите приключиха с кърменето около годинката. Малкият звяр няма намерение скоро да се отбива и започна да дразни баща си. Наистина тази "специална връзка" се създава ,когато е доста по-голямо бебето(след годинката) . Следобедният ни ритуал-става от сън ,идва в другата стая при мен,хваща ме за ръка и ме отвежда да си полегнем на спалнята Laughing Задължително се затваря вратата под носа на останалите,нямат право да нарушават уединението ни.

# 97
Янечек, може би понеже при вас кърменето е само хранене, затова и не го усещаш като улеснение. Моя малък дзвер все още не желае и думичка да каже (големия на тази възраст правеше изречения от по 7-8 думи, можеше всичко да обясни), но за сметка на това много мощно, сърцераздирателно и продължително реве. И често. Хора, които живеят доста надалеч ме срещат и уведомяват че снощи пак е плакал Simple Smile А аз ги уверявам че знам.
Та доста често ползвам гърдата и като тапа за уста. Жалко че не винаги работи!

Аз съм много благодарна на всички, които си правят труд да намират статии и да ги превеждат за библиотеката!

# 98
Янечек, може би понеже при вас кърменето е само хранене, затова и не го усещаш като улеснение.

Това мен напълно ме удовлетворява, все пак най-важно е бебето да получи майчиното мляко, което му се полага. Всички други ползи са след това. Но не съм съвсем честна като казах, че не е улеснение, защото е имало моменти, когато е било. Например през зимата стана авария и нямахме няколко дни вода, една водоноска идваше 2 пъти дневно да ни снабдява. Тогава се благодарях, че кърменето се получи. Другия път беше като ни спираха тока, първата ми мисъл беше, че поне храната на бебето е осигурена.
Благодаря и на Хедра за таблицата кърмене и алкохол, която напоследък често преглеждам Simple Smile

# 99
Благодаря и на Хедра за таблицата кърмене и алкохол, която напоследък често преглеждам Simple Smile

Embarassed Ако може хвърли един линк ... ако е това, което подозирам ... ще ми е от полза ...

# 100
  • Карлово
А, да, да си дойдем на думата, нали така - едно тихичко наздраве   bowuu

# 101
А, да, да си дойдем на думата, нали така - едно тихичко наздраве   bowuu

Ааа изобщо не е тихичко! Напълно осъзнато и признато е! (но ми е любопитна статията по въпроса, все пак). Та първия път, като реших, че ще пия, беше на именния ден на дъщеря ми, беше вече на 7 месеца, а и имах замразена кърма ако препия. Е, след 5 дни на нова година се повтори  Mr. Green и никак не съжалявам! Все пак дъщеря ми беше на 40 дни, когато против кашлица (евентуална, дето още я няма, ама аз бях болна ...) й беше предписан СТОДАЛ - ами като сметна колко алкохол съдържа, изобщо не се замислих дали да пийна ...  Mr. Green в порция кърма пак ще има по-малко (между другото, мнооого добре смятам!).

# 102
# 103

Да ми помогнете за кафето????? Алкохол не пия и цигари не пуша. Но.......по 1 кафе на ден пия.....Имам големи подозрения и съмнения, че кафето влияе на Сами.....Не веднъж съм питала за кафето, винаги съм пила успокоявана за ефекта му,  но когато стане неспокоен или по-трудно заспива винаги се упреквам,че съм пила кафе.....

Та...кога е най-добре да пия кафе за да му влияе възможно най-малко - непосредствено преди кърмене, веднага след кърмене, някакъв интервал след кърменето(напр. 1ч.) или......Ако гърдите се пълнят 1 час след сукане това означава ли,че кафе е добре да се пие след този 1 час. Но пък пика на кофеина в организма е 1ч. и половина след пиене, та...в чуденка съм......

Благодаря!

# 104
За кафето-на големия му влияеше,започнах да го "тренирам" с по 1-2-3...глътки и до към  5-6--я му месец пиех по едно цяло след кърмене. Мисля че и преди кърмене може, няма как да влезе в кърмата толкова бързо.
Малкия не се влияе, вече пия и по 2 на ден.

Общи условия

Активация на акаунт