"Системата минус 60" - Тема №12

• 35 569
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • ВАРНА
     Това е от "Битката на диетолозите" http://www.cosmo.ru/sp/bitva/week.php?expert=894727&week=894735

Първа седмица

Понеделник
      Днес вечеряме с правилните храни. В типично за вас време. Даже ако обикновенно вечеряте в 10ч вечерта, няма значение. Важно е какво ще вечеряте днес.
      За вечеря  избираме един от двата варианта, като можем да  смесваме храните във вариантите.
1 вариант: 1. Месо всякакво (свинско, пилешко, телешко....) и дреболии, без мазно и кожа.
2. Риба
3. Морски продукти (солено, слабосолено, мариновано и др такива не може)
4. Яйца 
ВНИМАНИЕ!!! В списъка няма варен салам,рачешки пръчици, консерви, защото не трябва да се употребяват
2 вариант: 1. Зеленчуци всякакви, освен:
- Картофи
- Грах
- Царевица
- Гъби
- Тикви
- Патладжани
- Авокадо
- Бобови
- Нищо мариновано, пушено или солено!
2. Ориз, по възможност да не е бял
3. Гречка (елда)

Вторник
      Днес вашата задача е да закусите. Знам, че за много от вас това сега ви се струва невъзможно, но повярвайте, точно след няколко дни, в които ще трябва насила да  „натъпчете в устата си нещо за ядене” и ще свикнете.. Добрата новина е, че за закуска може да се изяде всичко, което ви се иска, било то шоколадови бонбони, торта или пържени картофи със сирене!

Сряда
     Всяка седмица ще изпълняваме прости психологически упражнения, които да ни помагат да придобием правилна настойка и да намерим мотивация.
     Упражнение „ипотека”. Ако купувате нещо голямо, ви е трудно да платите цялата сума веднага и в брой. Но ако разсрочите сумата за дълъг период, вие разбирате, че покупката ви е съвсем реална. Така е и с килограмите. Подсъзнателната цифра – цел, например 20, може да ви докара до депресия, ако качвайки се сутрин на кантара видете, че сте загубили само 200 гр или 500гр от предния ден, а някой ще отслабват по толкова и  за седмица. Но ако в главата ви 20кг са глобалната цел, а вие се стремите в близкото  бъдеще към цифрата 4 , ще се чувствате много по-комфортно. Защото в процентно състояние един килограм от пет и  един килограм от двайсет много се различават.

Четвъртък
       Днес ние придвижваме последния прием на храна – вечерята, с час по-рано. Ако обикновено вечеряте към девет, днес трябва да успеете до осем часа. Само, моля ви, без фанатизъм, не трябва за един ден да се опитвате да преместите вечерята до 18ч. Днес ние местим времето с един час!

# 601
  • ул. "Мечтание"
Бебок, все се каня да ти пиша и все забравям, да ме махнеш от табличката или да отбележиш, че бременея по системата!  Peace Да не си мислят хората, че нямам резултати!  Wink
На теб може да отчитам качените килограми и да стимулираме другите за системни бебчета  hahaha Joy hahaha Joy

Аз и с качени килограми не мога да се похваля!  Joy Зле ми е!  Whistling
Иначе това им е работата на децата. Моя синковец преди две-три седмици така си разби брадата!  ooooh! Остана му белег чак, ама той непукист. Сега обаче е малко болен - малко температура вдига и има сополи - и е толкова крив! Една се издържаме май двамата!  ooooh!

Кашарел, благодаря!  Hug

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 11:00 от Нощни очи

# 602
  Добро утроооо Laughing хайде днес да сервирам аз че всички спите още:

# 603
Аз да съгласувам менюто за днес преди да съм го почнала Rolling Eyes
З - две филийки Вита с варено яйце и около 10-15 гр сирене
О - още не знам
В - кисело мляко 2 % и домат
Интересуваме дали вечерята е ок, че още не мога да се ориентирам

# 604
Добро утро.
Каш благодаря за закуската.
План за днес
З: домашни соленки, чаша сок
О: Лапад с ориз и салата
В: същото като обяда или диня с айрян
О - още не знам
Вечерята е ОК, но може да добавиш и още някакъв зеленчук - примерно една голяма салата домати и краставица и млякото, или чушка с извара.
Между другото снощи ядох чушка с извара - е няма по-гадно и безвкусно нещо. От тук нататък ще си ги ям със сирене Crossing Arms
Детето ме храни - носи ми соленки от чинията да ям и тя щастлива и доволна, че храни мама Joy

# 605
  • ВАРНА
О - още не знам

Малко е. Все едно си на диета. Ще свалиш така няколко килограма и ще зациклиш. А от зациклянето следва отказването от диети и качването на нови килограми. Най-хубавото на системата е, че ядем и отслабваме. И то ядем неща, които обичаме. Аз например обичам тестяно и си го хапвам почти всеки ден на закуска. Може един сандвич да е, ама като хората - с масълце (то ти трябва за усвояване на А и Е витамините), със сирене  или филе някакво... Днес съм изяла три парчета баница, ама парчета....
            Върни се назад по темите и разгледай как ядат момичетата, които свалят. Прочети и вариантите за вечеря, а и виж съветите на Мириманова за това, как да навлизаме в системата. За к`во се зорих да ги превеждам   Grinning  И дай малко инфо - килограми, ръст, досега била ли си на разни мъчителни диети...  Wink

Защо вечерята  2 ябълки+айрян не е правилна?

2 ябълки не са вечеря.
Кисело мляко+ябълка – това също не е вечеря...За да сваляме килограми, трябва да подсилваме вечерите. Орязването на закуските не води до нищо добро, защото храната, която приемаме до обед, организма ни преработва в енергия.
А започвайки от обед, започва да трупа запаси.
дневен биоритъм на обмяната на мазнини:
максимално разграждане на мазнини  – с 7-00 до 9-00;
максимално натрупване на мазнини – с 18-00 до 21-00;
"точка на преход" – с 13-00 до 14-00.
Така че ограничаване на мазното и сладкото във втората половина на деня кара организма да преработва вътрешните си запаси мазнини. И именно през втората половина на деня започват „отслабващите” процеси. Какво правите вие? Точно когато организма се чуди „откъде да взема 100 гр.мазнини, за да набавя необходимата енергия – от талията или от бедрата...?” и тогава вие ограничавате вечерята... организма решава, че идва глад и не трябва да губи нищо. Забавя се обмяната на веществата – по-малко ядем, по-малко енергия изработваме. Това е така нареченото „плато”- организма ни се стреми да оцелява и да не губи нищо. Затова  най-важното е да убедим организма си, че ще го нахраним добре  в определеното време. Но когато не му дадем мазнини или прости въглехидрати на вечеря, а му дадем норална по обем системна храна , той започва да търси мазнини за разграждане в резервите си. А на нас това ни трябва.

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 09:48 от Мляко с нес

# 606
Добро утро, момичета!
Аз започвам деня с една порция макарони със сирене и масло.
Лек и системен ден!  Hug

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 21:25 от Анонимен

# 607
Здравейте системки Hug
Мляко с нес пак страхотен пост. Това за оскъдната вечеря и друг път си го пускала и е страхотно.....особено това за войната Peace
Кашарел благгодаря за закуската с кафето и поздравления за успеха в личен план Hug
Жаси много неприятно с този грип-бързо се оправяй мила Hug
barby85 виждам, че Мляко с нес ти е написала това, което и аз мисля. Тази вечеря не е добра идея. Измисли нещо по-засищащо. Наиснита поразгледай менютата напред в темата Hug И кажи какво ще обядваш преди да го обядваш за да нанесат корекции тук системките Peace
Бебок и на мен ми е гадно чушка с извара Sick И днес по-добре си изяш оризчето от обяда за вечеря. Ще ти е по-засищащо Peace
Аз чакам сега да мине пълнолунието и дано в следващите дни и останалото плюсче да се предаде Praynig Но къде ще ходи да не падне щом като съм системна, нали така? Peace
Хайде лек, системен и по-прохладен ден Hug

# 608
  • ВАРНА
        janeta*, сега като се върнах назад в мненията си, за да го намеря, се уплаших  Grinning  Чак досадна съм станала с това - яжте!!!  Grinning  Но наистина това ми се струва най-ценното в системата - храним се нормално и без проблем, дори и след като достигнем нужните килограми, можем да продължим да се храним така. Защото нали задържането на килограми е по-сложната част от отслабването.
         Позволявам си да давам съвети, защото аз наистина отслабнах, хранейки се, сега задържам килограми, пак хранейки се  Party Чудя им се на момичетата, които упорстват да са "диетични" и резултатите им са същите, като на "ядящите"... От  това, да можеш да отслабнеш без никакви лишения и насилия над организма си - какво по-хубаво има?!  Peace
         Приятен и доволно сит ден на всички  Hug  Сега е момента да хапнете нещо вкусно   Grinning

# 609
Здравейте. Четох до сега за системата и някои неща хич не са ми ясни , но определено виждам, че се хапва  Laughing. На мен ограничаването не ми е проблем , мога да се въздържам , но ефект няма вече при мен. Бях преди 3 години 63 кг. С разделно хранене свалих до 53 и бях супер , но тая година качих едни 5 кг и даже не знам как ги качих.Зимата наистина бая наблегнахме с мъжа ми на свинско и сърми . Както и да е Grinning. Сега трябва да ги сваля тия 5 кг , с разделното вече не се получава. Организма ми е така зациклил , че няма мърдане. Пробвах да спазвам 90 дневната диета , но я зарязах , ефект нулев , а и тя е на принципа на РХ. Ще ви изчета още малко , за да добия представа как се храните , виждам , че тук също не се комбинират белтъчини и въглехидрати. Хапвате повечко в първата част на деня , а след това постепенно намалявате калоричните храни.

# 610
Привет! Hug
Вчера не минах на отчет, защото няма нищо за отчитане, задържам и кантарът продължава да се колебае между 67 и 66,9, т.е. още не съм стопила малкия плюс, останаха още 300 гр. от последната най-малка цифра, която видях преди доста вече дни - 66,600. Но това е нормално.. освен, че не се движа много си позволявам и малки несистемности, малки, но все пак ги има!
И друго си мисля, тук в планината си е студено, с над 10 градуса разлика, най-много става 25 градуса, а в повечето време е около 21-22. Та се чудя, дали организмът не реагира на резките температурни различия и затова да спрях да свалям, нали в студените дни започва да трупа за енергия за зимата. Thinking
Каквото и да е и на това съм доволна, нека хубаво се затвърдят, просто се бях засилила да надмина 65 даже, а сега взеха да се опъват и все си мисля, че планината е виновна, климата обърка малко метаболизма и аз разбира се не полагам максимум усилия.. Simple Smile
Другият понеделник имам р.д. и ще опитам да се възнаградя с поне малко минусче или твърдо 66.

Хайде, изповядах се, сега ще се върна малко да ви прочета! Hug

# 611
  • ул. "Мечтание"
Чак досадна съм станала с това - яжте!!!  Grinning 

И аз това ще кажа! Яжте бе, ЯЖТЕ! Ограниченията не са в количествата, а във вида и качеството на храната!  Peace

Сиси, възможно е Т да влияе или по-точно промените в Т. Спокойно, да време на организма си да се аклиматизира и после всичко ще си потече по мед и масло. Simple Smile

# 612
Здравейте системки,
чета Ви но не ми остава време да пиша.
Съгласна съм с Мляко с нес и Сиси за яденето.При мен когато огранича яденето и зациклям,а когато ям отслабвам.Та и аз казвам яжте,яжте/ той съпругът ми казва ,че ям повече от него а отслабвам.Това е вярно само дето той яде на обратно-сутрин малко ,а вечер всичко/.Аз от миналата седмица съм свалила още 200гр. и тази съм 61.100кг.
За днес съм планувала з-геврек+половин баница/вече са изядени/, о-ориз със зеленчъци на скара,в-месо на скара.
Желая Ви хубав ден имного минуси. newsm10

# 613
Аз се виждам, че не ям много, но това, защото досега все съм била на диети, където не се яде много и да ви кажа честно малко ме е страх да ям повече, за да не кача. Но се опитвам малко, по-малко да се вкарам в пътя. Не съм сивкнала и да закусвам, но днес макар и в 12 без 15 си изядох сандвича от Вита с яйце и сирене. За обяд още не съм сколасала покрай работата, но ще видим какво ще хапна, а за вечеря щом казахте, че е малко се замислих за ориз и зеленчуци...така добре ли е?

# 614
  Ах, че сте писали..много хубаво! Вече се оживи темичката след почивките.

Жани, ще падне , къде ще ходи..че и нов минус ще има Hug

Сиси , от луната е. Спокойно ще мръдне кантара, днес и аз имам плюс. Peace

Гюлче, честито. Лека полека стават нещата Wink

Барби ориза със зеленчуци е добра идея да. Peace

Ето и днешният отчет:
з- мини тостери
о- салата от домати с лук, сирене и кашкавал , 2 сухара
в- ще си довърша салатата че стана огромна и чаша айрян

Общи условия

Активация на акаунт