Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 71-ва тема

• 130 239
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
# 331
Мариета, благодаря за рецептата - оказа се мамината рецепта, с вкус на детството ми  bouquet
Едни питко-банички със сирене и мерудия и доматен сос.Втасаха буквално в ръцете ми и даже леко ги изтървах във фурната - уж в студена ги сложих, а те пак тръгнаха да превтасват Embarassed Мама Цоцоланка какви съвършени "нищо особено " е спретнала - машалла! smile3501
Всички тук сте страхотни майсторици и редовно си крадвам идейки smile3533

# 332
  • забравих си мисълта...
ЗИЧЕ  Hug
Пеп-4о, много вкусно и предизвикателно.
Еsy, чудесни спагети.
Тайна, как само изкушаваш, а не се и съмнявам, че тутманика не е стигнал до снимка, като го знам колко е вкусен... Wink
Елица-сестрица, вкусно и при теб.
Petushka63, питко-баничките изглеждат много вкусни, би ли споделила как ги приготви.
От мен един солен кекс

и сладко от зелени домати, карамелизирана захар и орехи, също и сладко от сини сливи с орехи.

# 333
Вени, голямо производство в бурканчета!  bouquet

Аз приключих с картофената одисея, тая вечер за последно  Grinning- пържени картофени кюфтенца по рецептата за пирожките и запеканка с кренвирши и шунка и същото картофено тесто (това да се оправдавам, че има разнообразие) и много вкусни таралежчета от овесени ядки.

# 334
нередовни участници пускате ли  Embarassed
че направо ме е срам, ама вчера такава екзотика правих, не се удържам, трабва да я споделя  Joy

Телешка опашка с булгур

# 335
  • София-Младост
Lois как обичам телешки опашки...но в интерес на истината не съм "засичала" по магазините. Ще потърся там откъдето си купила, дано уцеля Simple Smile
Labrex...у вас картофите на балкона ли си ги гледате, такова изобилие и разнообразие Simple Smile)))))))

# 336
  • пак на Рив Гош
Привет и от мен!
Лоис, много интересна опашка  Grinning
Маме, твоето "нищо особено" в грях ме вкара - пожелах козунака на ближния си!  Laughing Разкошни са!
Лабрекс, пак вкусно изглаждащи картофени производни  Simple Smile.
Пеп-4о, пак си наредила един куп вкусотии! Ще ме накараш да потърся това халуми при нас - обичам леко жилави сирена, а пък ако се точи на конци, още по-добре  Laughing

Аз карам на аламинути и не ги снимам. Но се отчитам с 2 десерта - тъй де, и Асан е хора  Laughing, това че съм сама вкъщи, не значи че нямам право на десерти  Whistling
- "капучино" с нектарини и шам-фъстък

- и аз като Краси бях запланувала руло със зеления чай матча този уикенд - моето е по рецептата на Йоли, но с пълнеж от крем-сирене и малини:

Лека вечер!

# 337
Венета, тестото е универсално - с кисело и прясно мляко, това дето стои по цяла седмица в хладилника. Имах остатъци, които трябваше да оползотворя. И т.к никога не мога да изпека добре голяма питка, правя малки тутманичета Embarassed
От зелените домати баща ми правеше страхотна туршия - с чесънче в дупето Laughing Интересно ми е какъв е вкусът на сладкото...
Лабрекс, само за статистиката - каква е рекапитулацията на количеството картофи, употребени в последните и поредни картофени твои вкусотии? Ах, ако знаеш в колко грехове си ме вкарала с увлекателно разказаните рецепти, подкрепени с изкусителни снимки... Mr. Green
Много често влизам тук дори само да се любувам на снимки като последната с телешката опашка - като на изложба се чувствам! И за това благодаря! newsm51
Леле, докато публикувам, такова руло метнаха, че вече знам какво ще правя утре...

# 338
Роца, много вкусно!
Луис, при теб пак вкусно, красиво и оригинално!

Венета, благодаря! Много интересни сладка си направила, браво на теб...екзотика направо!  bouquet

У нас:
Бързо, лесно, лятно и вкусно Wink
Домати със сирене на фурна по рецепта на nadja_sp . Наде, много благодаря, чудно е! Hug

# 339
  • София
Умора нямате, аз за срам и позор на темата - както се шегува половинката съм страшно добра домакиня от както ги няма децата " Т'ва сирене да ти нареже, консерва да ти отвори"  Joy Joy Joy Та взех та се засрамих и днес готвих на бързо панирано пиле и салата зеле- ето ги:

Та момичета отдала съм се на мързел и гледам да не ви изпускам от поглед

labrex, както винаги вкусно и неустоимо у вас.

Venetta, соления кекс изглежда смайващо.

пеп-4o, магьоснице, все се чудя кога намираш време за всичко, което приготвяш.

Мамето, отново е приготвила чудеса с тестото  bouquet

Гледам почнали сте да се сватосвате, надявам се, че леля Ог не е забравила, че е обещала щерката си за моя син  bouquet

Това е  от мен момичета, не мога да ви изброя всичките, а всички списващи тук заслужават похвала. Целувки от мен и лека и спорна седмица.

# 340
Роце,   цялото руло сама ли изяде  Flutter Flutter
Венетке и на мен ми е интересно какъв вкус има, тази година само от домати не съм правила сладко  Blush току виж и това се промени.
Луиза, размечтах се покрай тази опашка  Crazy  Домашни вече няма, Карфур е замразен, ще има да я сънувам  ooooh!
vangobi, благодаря, изчервих се  Blush но се очертава следващите дни и аз да се усъвършенствам в рязането на сирене и ...........

Тази вечер у нас

супа от пилешки воденички

и козуначени кифли

# 341
Labrex...у вас картофите на балкона ли си ги гледате, такова изобилие и разнообразие Simple Smile)))))))

Лабрекс, само за статистиката - каква е рекапитулацията на количеството картофи, употребени в последните и поредни картофени твои вкусотии? Ах, ако знаеш в колко грехове си ме вкарала с увлекателно разказаните рецепти, подкрепени с изкусителни снимки... Mr. Green

Добре, че само аз влизам в тая тема, иначе, ако ви видят въпросите, боят ми е гарантиран с тая картофена диета, дето я наложих не само вкъщи, ами и при майка ми. Joy Ми, какво пък, търся си рецепта за картофени кюфтета, дето да стават и да ми харесват. Пробвам си..........От утре на друго, панирано пиленце например като на vangobi ммм Heart Eyes  bouquet,  картофи нямам на терасата, ама няма и да ходя да купувам скоро. Grinning Peace

пеп-4о
, а бой, де......сега на кифлена диета ли да мина .......... Grinning  bouquet

# 342
ако си свършила картофите на кварталния пазар  Party Party

# 343
Ох много се забавлявах с последните постове....
Маме, твоето "нищо особено" в грях ме вкара - пожелах козунака на ближния си!  Laughing
Joy Joy
"Т'ва сирене да ти нареже, консерва да ти отвори"  Joy Joy Joy
Лабрекс, с нейните картофени одисеи....Отдавна не се бях забавлявала така Grinning Grinning Grinning

Lois,толкова увлекателно разказваш в блога,че с удоволствие чета винаги когато постнеш някоя рецепта.Признавам,че са твърде нетипични за вкусовете на семейството ни,но с такова чувство ги описваш,страхотна си  bouquet
Еси,пак вкусно и мноооооого красиво
Венета,Петушка,Пеп-чо и при вас радващи трапези както винаги.

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 22:38 от Дес

# 344
Добра вечер, мили момичета!  Hug

Аз уж тръгнах на почивка, а все при вас надничам! Интернетът тук е много лош и не успявам да видя всичките ви снимки, но видяното изглежда страшно вкусно, а описанията на това, което не успя да се отвори, предизвика въображението ми със страшна сила!  Laughing Като се прибера ще разгледам подробно!

antonia, megans,  извинявайте, че толкова се забавих с рецептата за баничката с листа от цвекло! Научих я от моята леля от Димитровград (същата, която ми обеща рецепта за сладко от пъпеш и още не ми я е пратила). Редиш последователно кора за баница, мажеш с масло, кора, масло, кора, майонеза, листа от целина (не предполагах, че са толкова вкусни! Потопих ги за минутка в кипяща вода. Но ги подсуши хубаво след това, че става глетаво). Навиваш на руло. После пак – кора, масло, кора, масло, кора, леко горчица, белени печени чушки. Слагаш първото руло отгоре и навиваш пак на руло всичко заедно. Пак кора, масло, кора, масло, кора, майонеза, кора, разбити яйца със сирене, слагаш рулото и пак навиваш. Отгоре мажеш с жълтък и ръсиш сусам, печеш като баница. Не знам дали ме разбра, но става страшно вкусно!

Estell , видях, че Венета ти е отговорила, аз пък оцветих в черевено, надявам се, че си намерила рецептата на тортичката.

Дес, благодаря за рецептата за кюфтетата с ориз! Страхотен ти е и тутманика! А цвекловите листа се оказаха много вкусни, повече ми харесват от спанак, примерно.
Мила Венета, може и ученикът някой ден да надмине майстора, ама до този момент има много учене още. Соленият ти кекс изглежда превъзходно, но сладкото от зелени доматчета ме впечатли най-много! Чудно ми е какъв вкус има а и с тази карамелизирана захар... мням мням.  А за груповата среща съм с две ръце ЗА!  Hug
martin4e, petu6ka63 , разкошени чийзкейкчета!
labrex, картофените пирожки изглешдат супер и ще ги пробвам задължително!
Катёнок, много изкушаващо изглежда сметанникът!
Пепчо, честита ти плоча, със здраве и мерак да си я ползваш! Всичко, което си наредила отгоре изглежда много примамливо, а кашкавалчето е точно както го обичам! А последният ти пост е умопомрачителен!
NBM, обожавам патладжан, много ми хареса рецептата и ще опитам! Благодаря! Тайна и твоят изглежда разкошно! По коя рецепта е ?
petu6ka63 , дай моля те рецепта за питко-баничките! Не ги виждам, но подозирам, че ще са много вкусни Laughing
Страхотните  и оригинални рула на Краси и Роца обаче ги видях и ще се облизвам до сутринта! И на Мама Цоцоланка "нищо особено 1, 2, 3” ги видях и са истински красавици! За козунатиците и аз се облизвам, не мога да меся и това е!

vangobi, много ме развесели твоя пост Joy  Явно моето момиче ще случи на свекърва – т'ва сирене да ти нареже, консерва да ти отвори...  Grinning

Поздравления за всички момичета, сигурна съм, че разглеждането на ястията ви ще бъде истинско удоволствие!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт