Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 71-ва тема

• 130 239
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
благодаря ви за обратната връзка, много ми е полезно да знам, че това, което пускам се харесва!
Дес, благодаря много за коментара, ама аз пък все си мисля, че пускам традиционни (сравнително) неща, у вас каква кухня предпочитате?

пепчо, ами освен да ти изпратя една по куриер, щом няма покрай теб,  Grinning. и си мислех да ти кажа, че снимките ти от последните дни се различават чувствително от това, което съм виждала преди! през деня са правени, явно? много хубава светлина си постигнала.

ооо, затварям ви, че току виж пак се затичам към хладилника  Joy

# 346
  • забравих си мисълта...
Labrex, Esy, Дес,  Hug благодаря ви много момичета.   bouquet   bouquet
Petu6ka63Hug благодаря  ти.   bouquet Ще опитам и с такова тесто някой път.

Мила Леля ОГHug благодаря ти много.   bouquet Аз не се съмнявам обаче, че ученикът ще надмине майстора Simple Smile. А за срещата дано, да се осъществи. Храня малки тайни надежди, че Е & Е  и V & L ще са с мен. Така че стискай палци, да се сбъдне. А за теб се надявам, че прекарваш отпуската си много весело, изпълнена с много, много положителна енергия.

Пеп-4о, Petu6ka63, вкуса на сладкото е просто неповторим. Останах много приятно изненадана. Комбинацията от карамел и орехи, му предаде невероятен вкус. То всичко се получи съвсем случайно, но се радвам, че се получи. Със сигурност ще го правя и за в бъдеще.
P.S. Всички, които го опитаха до сега, не можаха, да кажат от какво е сладкото, но много им хареса.

Esy, мисля че от газираната минерална вода, стана такъв смайващ. Едва успях, да го снимам. Ометоха го за секунди Wink.
А това е тутманика, който има същата съдба като соления кекс. Правих го по рецептата на моят тутманик, но му прибавих и една кофичка кисело мляко (250мл). Не стана на такива конци, както моя тутманик, но пък е много пухкав и отделните пластове се отделят просто сами. Вкусен е много.

Едва го снимах и майстора си го грабна и си тръгна. Няколко буркана сладко и тутманика и е щастлив, какво му трябва повече на един мъж Wink.

# 347
  • Варна
Леля Ог , разбрахте прекрасно  Heart Eyes  bouquet. От всичко необходимо имам само цвекло ипечен пипер, но утре ще се снабдя с останалото и ще я опитам тази вкусотийка.

# 348
Момичета,добре че ви има че след тежкия работен ден/само между мъжища/с вашите вкусотии сте ми като мехлем.Немога да си легна преди да вляза да разгледам вкусотиите Ви,колкото и да съм капнала  немога да не влезна да се порадвам на всичките вкусотии.Като наркотик сте.
То тутманици,солени кексове,рула и какво ли не.За всички вас  newsm51 newsm51 newsm51
И да не е само хвалби една родопска наденичка на бързо

# 349
  • забравих си мисълта...
Ditsan, но и твоите наденички си ги бива ммм.   bouquet

# 350
  • София
     Леля Ог, патладжана не е по никоя рецепта. Правих го както ми дойде, на момента. Забърках кайма, като за кюфтета, като сложих вътре и средата от патладжана, нарязана на дребно. Напълних ги, сложих в тавичка с малко водичка, увих с фолио и пекох доста на умерена температура, накрая отвих, настъргах кашкавал и запекох.

Венета, аз мисля сега да забъркам пак един тутманик, че сина го омете вчера, а сутринта търсеше още. Така или иначе заспивам към 4-5 часа чак!

# 351
# 352
Дес, благодаря много за коментара, ама аз пък все си мисля, че пускам традиционни (сравнително) неща, у вас каква кухня предпочитате?
Aми как да кажа.....по-добре да спомена какво не готвя никога - морски дарове(миди,скариди,октоподи и всичко от този сорт),само риба пека заради децата и мъж(аз не съм никак фен на месните деликатеси и риба).Гъби изключително рядко влизат в мойта кухня,нямам навик да купувам, не ги харесвам много.Карантии и всичко различно от месо не пипам,камо ли да го запремятам из тиганите Crazy Булгур не съм пробвала,но тук съм склонна да се прежаля Laughing С постни манджи бих експериментирала,но с месни никога.Сладко и солено в едно ястие е недопустимаа комбинация(изключвам сладко-киселия сос на китайците Mr. Green)за мен.Това са само моите предпочитания,мъжо претенции няма,всичко харесва включително и тези които споменах по горе ако някъде го почерпят
Сори за спам-а Praynig

# 353
  • София
   Дес, аз съм като теб с морските неща.Булгур също не съм яла. Само с познати ми открай време продукти си готвя!

# 354
  • Пловдив
  Дес, аз съм като теб с морските неща.Булгур също не съм яла. Само с познати ми открай време продукти си готвя!

Тайне ние старата генерация Embarassed Mr. Green явно сме си такива по традициони неща готвим. Дес не знам колко е голяма но прилича на нас Mr. Green
Морски дарове и в къщи никой не яде само риба цаца,шаран,бяла риба, и се правят пържена ,пекана,панирана .

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 09:59 от ЗИЧЕ

# 355
  • Пазарджик/Лондон
лулу , много вкусна изглежда рибката, и много хрупкава   bouquet.

Venetta , тутманиците ти са винаги страхотни  Hug.

пеп-4o , приядоха ми се козуначени кифлички Rolling Eyes.

Да ви покажа какво хапвахме вчера :

Сандвич от патладжани , много вкусен :

Усуканица с лук и сирене по рецепта на Йоли :

И Алмойшавена, по рецепта на lina kaz :

# 356
значи сори за спама и от мен, ама ще се включа  Grinning
Тайна, Зиче, Дес :
аз може би съм по-дърта и от трите ви  Joy
но по отношение на булгура - родът на майка ми е от Шуменския край, там това е традиционен продукт, приготвя се с агнешко на пещ, обикновено по съборите. Е няма такава вкуснотия, просто може човек да си изяде пръстите. Аз като дете не обичах агнешкото, но булгур - да. А сега вече и агнешкото го оценявам  Joy Според мен човек трябва да дава шанс на новите храни, първо много зависи как са приготвени, и второ зависи от самата конкретна ситуация, в която ги опитваш - може и да ти хареса, а може и да не. Моя баща има една приказка : На хубавите неща трябва да се свиква"  hahaha това ми го казваше по адрес на синьото сирене, когато аз бърчех нос  hahaha
Та вкусът се култивира, определено.
И не че няма неща, които не обичам и не готвя - не могат с топ да ме накарат - шкембе, черва, пача, бамя, БОБ!(зрял, зеления го обичам), от морските мразя сепия - има гаден вкус, охлюви също не можах да проям, много се мъчих с едни стриди в Белгия, ама не стана и с тях... от рибите предпочитам морските, от сладководните ям само костур, черна мряна и пъстърва  Mr. Green. Та така  Grinning
А опашката всъщност е толкова карантия, колкото и джолана, хахах - хич даже!

Аелис, усуканицата напарво ми заговори!

# 357
Аелис, имай милост smile3516Поне метни рецептата за патладжанения сандвич newsm17Ако мога да се докопам до усуканицата...
Леля Ог, докладвай леля си-веднага ще я издиря, че сме съгражданки! А рулцето непременно ще бъде пробвано! Моето тестяно нещо е от тестото с прясно и кисело мляко, мая и сода, яйце, сол, захар и олио - всички го знаят. После раздърпано, омазано със зехтин, наръсено със сирене и шарена сол, завито, усукано и завързано. Този път целях получаването на хлебно изделие, затова поспестих мазнинката, а когато намажа обилно с масло става - мммм Embarassed
Лулу, за кой ли път - неповторима...  Случайно да приемаш поръчки за накити?
Lois, майка ми е от шуменския край, но и до днес не готви булгур Embarassed Обаче аз открих турския булгур-пилав и оризът излезе от употреба.

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 10:41 от petu6ka63

# 358
Здравейте ...отново прекрасни неща виждам тук  bouquet...само ме карате по никое време да слюноотделям...от тези вкусотийки  Joy
Ето и от мен малко....
-пилешко на фурна с леща...
-пуешко с картофки на фурна...
-същото...
Не си спомням дали съм я публикувала ,затова ме извенете ако се повтарям със следващите две... Embarassed
-пълнени тиквички...

Не знаех ,че булгурът е традиционен продукт по Шуменският край... Thinking...тук при нас почти не се ползва..да не кажа хич... Grinning
Аелис..много ми харесва сандвича ти от патладжан Hug...,би ли казала как го правиш точно?

# 359
  • Пазарджик/Лондон
merydit , petu6ka63 - много се радвам, че ви е направил впечатление патладжаненият ми сандвич Hug. Ето рецептата :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Lois , мда, сладкодумница е тази усуканица Joy.За булгура - заинтригува ме, никога не съм готвила булгур, дори не помня да съм мяркала по магазините newsm78.Ще посетя блога ти , ако има рецепта с булгур там - ще се разтърся по магазините по- подробно Wink.

Общи условия

Активация на акаунт