Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 71-ва тема

• 130 239
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
значи за булгура - има огромна разлика между бг булгур и всичкия останал  Joy
по-добре си купете от арабските магазини насипен булгур. аз си бях донесла веднъж от Истанбул - и ситен и едър, ама кеф ви казвам.

# 361

Не знаех ,че булгурът е традиционен продукт по Шуменският край... Thinking...

ооо, съвсем не само там. Аз си спомням от баба, че навремето не са имали ориз, а са готвели булгур. Агнешкото с булгур е наистина страхотно, както и булгур с домати. Моето село е до Тополовград. А имам леля, омъжена в Сандански, като си дойдеха на село нейния мъж готвеше месо с булгур - и пилешко, страхотно е  Peace  А булгура не беше купен  Peace

Да се включа по темата със старата генерация и традиционализма - у нас децата са тези, които трудно приемат нетрадиционните неща - плодове със сирене аз ям от дете, те не, но поне двамата мъже се научиха да ядат месо, мариновано с мед. Девойчето му хвърля леден поглед и вади лютеница.   От карантията всеки яде различно, но и не опитва това, което не яде - младежа яде дроб и свински ушета, девойката  - воденички, агнешки дреболии и морски дарове.  Мъж ми понякога яде пастата с хляб, но явно "така му идва отвътре" Laughing все едно да се чудя защо ние ядем картофите с хляб.
Пак младежа - може да изяде половин кило гравлакс, но не близва сурово-сушена скумрия или паламуд, а девойката точно обратно - опита, но каза, че не харесва сьомгата, освен печена, затова пък мре за паламуд или скумрия.  За да не се отплесвам повече - индивидуално е, няма връзка с възрастта. Да не си казвам приличните години  Blush  Но винаги казвам на моите хора, че трябва да опитат, както Lois казва да се даде втори шанс. Е, след него да не ядат ако искат. Много ме хваща яд, когато дори не са опитали дадена храна и казват "Аз това не ям" без да са пробвали - Както мъж ми си мисли, че не яде домашно сирене.  Аз не харесвам броколи, аспержи, октопод, калмари или пък босилек. . Но съм им дала втори шанс - опитвала съм не само приготвени от мен. Но ям разни охлюви, уши, шкембе и дребни риби - препържени до хрупкавост

# 362
Аз днес няма да готвя! Ще карам на Домашна лимонадка

# 363
Спам не спам,ама много хубава приказка се заформи Grinning
Много съм съгласна с даването на втори шанс и затова,че е тъпо да казвам че не обичам нещо което никога не съм опитвала Peace Ох,амаа как да пробвам нещо което ми мирише гадно-дроб,черва,шкембе(баба ми го правеше снежно бяло,стържеше жената,че и тя гнуслива,топяха го в нещо после,ама си мирише и това е).Език-такъв деликатес,не съм чула някой да е пробвал и да не се е възхитил,да обаче аз немога да пробвам.Просто втори шанс на месните неща немога да дам.
А иначе като малка не вкусвах гъби.Сега ако някъде ми поднесат ги ям,не са лошо но не са мой тип вкус.На всички постни неща които не съм опитвала бих дала втори шанс.
А колкото до годинките,моите ги пише в профила-скоро ще се увеличат с още една Grinning

Аелис,много вкусно е при теб Laughing
merydit,добре си ги заредила тия вкусотийки Laughing

Аз нещо след една импровизирана почивка хич не ми се готви и хич не ме осеняват идеи какво да е.Ще почакам да видя какво щесе предложи в темата па ще я подхващам Crazy

# 364
  • Пловдив
Момичета за болгура и аз ще кажа че е страхотен помня от детинските си године баба когато правеше манджите с него така угаеха и много вкусно беше .Аз съм родом от Родопския край тъй че болгура и там се готвеше .
Все си викам че ще си купя и да опитам да спретна нещо болгурено но все не остава ред за него.
Втори шанс аз давам на всичко освен на накакви влечуги или насекоми това не мога да го сложа в уста без да му давам шанс Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Съпрутът ми напримерно сланина не е вкусвал и тлъстото по мръвките се маха до дъно да не попадне в ченията му че става голям цирк  ако го види hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Lois ти не се тургай при дъртите аз със сигурност водя класацията   Peace Mr. Green Mr. Green

ИЗВИНЕТЕ ЗА СПАМА НО НЯМАМ КАКВО ДА ПУСНА ....ОЩЕ НЕ СА МИ ОПРАВИЛИ ФОТОТО а тези разговори са много полезни за всички.

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 16:17 от ЗИЧЕ

# 365
Венета отново невероятен тутманик Crazy
Аелис този сандвич от патладжан определено ще го пробвам.
merydit тиквичките ти са просто радост за окото.Не се и съмнявам, че са били вкусни
За булгура-много го харесвам.По едно време даже заменях ориза с булгур.Яла съм само българския, но тук ще пробвам и другия.
Иначе съм склонна на големи експерименти в кухнята, а и мъжо е добро прасенце и всичко яде  Mr. Green Ако е рибешко пък няма да има по-щастлив от него.Ядем и морски дарове и карантии и общо взето всичко.За сладкото и соленото в комбинация само нещо не ми харесва, даже и на китайците.
Старата генерация-няма значение на колко години си, а на колко се чувстваш.Пък и в по-млада компания няма как да не се подмладиш  Hug
У нас снощи имаше печено свинско с картофи
малки питки и пилешка супа със свински бульон

# 366
  • София
Аелис , адски  вкусно меню си спретнала  Crazy  Crazy !
Пеп4о, хем хубаво,хем вкусно е при теб  Hug !
Лабрекс, Роца и Луис все са с едни такива интересни и изкушаващи неща,та  човек да се чуди  кое да си поиска първо  Mr. Green !
Лабрекс,направих  ябълковият сладкиш от онази тема, вкусен стана, но ми бяха малко ябълките и стана малко сух и ронлив  .Пак ще пробвам,както и тези,които ми беше дала  Hug !
  Меридит, метни бутче и  насам при кака си  Mr. Green да не се облизвам само  Mr. Green !
Леля Ог, приятна почивка, ще липсваш със страхотните си творения тук  Hug !
Венета, сладкото мога само да си представя какво екзотично греховно удоволствие е  Crazy !
И  едни(редовни  Embarassed ) солени мъфинчета

Докато пиша Еличка иска да ме почерпи с тази хубава супичка...ммм...  Mr. Green  

# 367
  • Русе/София
Мили дами привет.От мен само един запис,че за да наваксам пропуснатото, се връщам чак в 70 тема.Скоро и аз ще се отбележа.

# 368
Лабрекс,направих  ябълковият сладкиш от онази тема, вкусен стана, но ми бяха малко ябълките и стана малко сух и ронлив  .Пак ще пробвам,както и тези,които ми беше дала  Hug !

Възможно е, иначе си става сочен и влажен. Кажи сега бързичко по коя рецепта спретна солените мъфинки, че много ми хванаха окото! Grinning  bouquet

# 369
За булгура - заинтригува ме, никога не съм готвила булгур, дори не помня да съм мяркала по магазините newsm78.Ще посетя блога ти , ако има рецепта с булгур там - ще се разтърся по магазините по- подробно Wink.
Аз понеже само ви чета и черпя идеи, понеже вие сте страхотни, не смея да покажа моите "манджи", та да споделя на Аелис, че тук в Пз има булгур със сигурност в Кауфланд при боба и лещата е нареден Heart Eyes

П.С. И рецептите и снимките ви са невероятни момичета!

# 370
  • София
Лабрекс,направих  ябълковият сладкиш от онази тема, вкусен стана, но ми бяха малко ябълките и стана малко сух и ронлив  .Пак ще пробвам,както и тези,които ми беше дала  Hug !

Възможно е, иначе си става сочен и влажен. Кажи сега бързичко по коя рецепта спретна солените мъфинки, че много ми хванаха окото! Grinning  bouquet
Веднага казвам,без бой  Grinning ! По рецептата на Петя  (  bouquet ) за солен  кекс, но не слагам колбас,а само сиренце,защото така най-много ги харесвам .
 http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg85423.html#msg85423

# 371
Веднага казвам,без бой  Grinning ! По рецептата на Петя  (  bouquet ) за солен  кекс, но не слагам колбас,а само сиренце,защото така най-много ги харесвам .
 http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg85423.html#msg85423

Да, по нейната рецепта стават хубави, и аз правя по нея. Помислих, че съм попаднала на още някоя сполучлива. Нещо не ми се издуват така по други рецепти или аз не ги докарвам като хората........... newsm78 Благодаря ти!  bouquet

Марито, хич недей да "не смея да покажа моите "манджи", ами се включвай!   bouquet

# 372
Kafenceto черпя, черпя
А този кекс и аз ще го пробвам-прилича ми на рецептата за мързеливата баница на едната ми баба newsm22

# 373

Марито, хич недей да "не смея да покажа моите "манджи", ами се включвай!   bouquet
Мерси за поканата Лабрекс, ще се престраша скоро време Sunglasses

# 374
  • Пазарджик/Лондон
За булгура - заинтригува ме, никога не съм готвила булгур, дори не помня да съм мяркала по магазините newsm78.Ще посетя блога ти , ако има рецепта с булгур там - ще се разтърся по магазините по- подробно Wink.
Аз понеже само ви чета и черпя идеи, понеже вие сте страхотни, не смея да покажа моите "манджи", та да споделя на Аелис, че тук в Пз има булгур със сигурност в Кауфланд при боба и лещата е нареден Heart Eyes

П.С. И рецептите и снимките ви са невероятни момичета!

Марито , благодаря ти  Hug.Ще посещавам Кауфланд тези дни Wink.И аз ще очаквам включването ти с нетърпение Wink.

Елица-сестрица , много се радвам, че ти е допаднал патладжаненият сандвич  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт