Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 71-ва тема

• 128 980
  • 730
  •   1
Отговори
# 465

Маме, и аз със същите мъфинки! Това е ползата от домашния любимец - ще ни изведе на разходка извън града, край рекичка-баричка, но все пак прохлада някаква, ще си набера къпинки (копривка, цветенца, джанки, орехчета....), че и колко хапнах на място........и ще си направя мъфинки. Е, как да не си го обичам!?Peace Grinning

ditsan, не се учудвам за сладкиша, направо си му личи, че е за бързо унищожаване! Heart Eyes  bouquet

# 466
lina kaz,браво за саламчето!Трябва и аз да го опитам с варена сгущенка.  Simple Smile

Да ти кажа.....Преди да тръгнеш да раждаш нали те питах за салама......А ти като комунист не обели и дума,че ще тръгваш да раждаш....Напротив - съвети за салами раздаваше тогава.....Та....между двата салама - с кондензираното мляко и с локума на мен ми хареса повече този с млякото.........

Искам да питам всички ви - вие на почивка ходите ли? И като ходите - как ядете готово ядене - било в ресторантите, било по столовете на станциите(ако ги има)?????? То направо не мога да повярвам,че ядете манджи - конфекция....Тук в темата - винаги съм го казвала - момичетата спокойно конкурират главните готвачи на всички известни ресторанти и хотели....Няма въобще да ви изброявам поименно - влизам по-рядко и вече тук лоша манджа няма, лоша снимка също, а за аранжирането  и презентирането на ястията - просто вече не намирам думи.......Ще сънувам тутманика на Венета, аз нали все в тази посока залитам,че иначе окръжността ми ще се развали.......

Ето напр. погледнете Еси, Стоева, Лабрекс, Танита, Илрай, Мариета, Лоис, Лина, Дитсан, 3хи, Марабу, Леля Ог, Гелева, Селма, Линдата, Венета,Елексира и всички, всички останали - то спокойно мога да кажа,че аз си пожелавам не само ястията, но и ......всички посуда и аранжировки покрай тях......Харесала съм си няколко сервиза от темата тук, когато решите да хвърляте чиниите си - моля, обадете ми се, да дойда да ги хвана под терасите.........

Искам и да ви завидя и за свободното време, което имате за да експериментирате, да снимате и да пишете рецепти и да радвате окото - просто за всичко, което е тук под формата дори и само на една, единствена снимка се изисква страшно много време......

Хайде да не е само думи - салата ни за утре - Чорбаджийски чушки с чесън и магданоз - ох...мисля си Стоева как ли би я спретнала тази салатка newsm78....То в комбинацията от чесън и магданоз и е чара........

Лека! Hug Heart Eyes

# 467
  • забравих си мисълта...
Мама Цоцоланка,  Hug благодаря ти много.   bouquet

Аз също бих искала, да изразя възхищението си от теб и Селма,   bouquet   bouquet затова че вие сте със съвсем малки бебчета, които изискват сега толкова много грижи и внимание и въпреки всичко намирате време и сили, да сътворите такива невероятни ястия, сладкиши и какви ли не още вкусни и неповторими кулинарни творения.

Между другото надявам се Леля Ог, да си почива добре, но не мога да се въздържа, да не отбележа, че съм нетърпелива и много любопитна, като си дойде, с какви нови и вкусни красоти ще ни изненада  newsm78.

От мен един обикновен хляб. Правих го по тази рецепта, но с газирана минерална вода , без да я затоплям. Завих го и го забравих. Като се сетих си помислих, че вече е късно, но си беше втасал точно както трябва. Оформих го и го нагънах с намазнени в олио ръце, но не обилно, а съвсем леко намазнени и останалото е, както е по рецептата.  Хляба се получи много пухкав, въздушен и вкусен.

# 468
  • In a surreal moment!
Маме - ще използвам среднощната тишина да ти кажа, че в един горещ следобед, в един напечен влак, прибирайки се от поредната разходка по доктори в София, видях един зелен килим и едни дечица да месят нещо с ръчички .... Да пукна, ако знам защо познах първо килима и после децата. Пазя си списанието! Целувам Ви!  Heart Eyes  Grinning  Hug

Готвя, но нещо със снимките не се справям... Ходих на Банско - хубаво готвят хората да ти кажа, особено с барбекюто...много добре им се получава!  Grinning

Лелеле...докато се обясня и Вени сложила топъл хлебец....малии...бягам... Crazy

# 469
  • забравих си мисълта...
Лелеле...докато се обясня и Вени сложила топъл хлебец....малии...бягам... Crazy

Токачка, не бягай, остани! Praynig Майстора и мъжа ми го излапаха вече, остана само снимката.  hahaha Чубрица и сиренце и доматки и нямаше нужда да готвя, че и мъжете доволни.  Joy
Ех момичета, момичета добре сте вие. Едно време първия ми мъж ядеше за двама мъже, сега пък имам, да готвя за двама мъже, но така е като извика човек майстор, а той вместо да си вземе парите за работата и да си иде, вземе, че се самоосинови  Joy.

# 470
Е как да се включа сега с моята скромна рибка след такива мъфини на мама Цоци и Лабрекс, след изкуството на Еси и Марабу, след тоя хляб на Вени, дето ви вика "Ела ме изяж" и изобщо всичко, което сте показали.Тия ушета само да ми паднат Пеп-4о  Crazy Страхотни сте всички  newsm20
Айде да си покажа и пържената риба асорти (пангасиус, треска, крила от скат)

Приятна почивка на почиващите

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 04:24 от Елица-сестрица

# 471

Хайде да не е само думи - салата ни за утре - Чорбаджийски чушки с чесън и магданоз - ох...мисля си Стоева как ли би я спретнала тази салатка newsm78....То в комбинацията от чесън и магданоз и е чара........

последния да затвори вратата отвън  Laughing Laughing Няма да го ям чаровен Sick обичам печени пипери - люти или не, с чесън, цехтин и оцет/лимон. По-вкусно ми е без треволяка  Wink

Лабрекс,   прекали с тия мъфини сутринта  #Cussing out

# 472

Да ти кажа.....Преди да тръгнеш да раждаш нали те питах за салама......А ти като комунист не обели и дума,че ще тръгваш да раждаш....Напротив - съвети за салами раздаваше тогава.....Та....между двата салама - с кондензираното мляко и с локума на мен ми хареса повече този с млякото.........

Комунистите така ли правят?  hahaha Joy
    Де да знаех,че отивам да раждам!До последно ритах топка с  баткото,а после Юлия така бързо "изстреля",че  без малко и аз да не разбера,че съм родила.  Crazy Laughing

Ти пък,Малодетно Маме  Mr. Green Heart Eyes ,как успяваш всичко? И деца + бебе да гледаш,и да готвиш,и да общуваш,и знам ли какво още.....
      Поклон,мила!  newsm20

За саламчето,честно казано,се чудех,дали е станало?Дали сте го харесали?
      Благодаря ,че писа сега.  Simple Smile

# 473
Мама Цоцоланка ,как ме разсмя рано, рано с този пост,да си призная и аз си го мисля това което си написала за момичетата тук дали ядът по ресторанти  Grinning.Чудя се и аз как успявате, аз откакто съм бременна съм свела менюто да супа,мусака боб ,сърми или пълнени чушки и мъжа ми вече открито негодува ,оплаква се на всички.Но съм го оставила да готви той когато е недоволен и така съм решила проблема си.Иначе за да не е спам днес сме на боб с наденица  Grinning.И аз съм много впечетлена от сервизите на Танита и на Лоис и Еси/къде мога да ги открия да си купя newsm78/.Маме ,чушките са разкош така ми иде  да си взема една ама ..............няма

# 474
  • Балчик
Големият ми син днес става на 20 години. По негово желание- плодова торта:

http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.20094656
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.20094659

# 475
  • ГОре на черешата...
Джемма, да ти е жив и здрав големият вече мъж  bouquet! Тортата предполагам ще е много вкусна!

# 476
  • сред люляците
Джемма, да ти е жив и здрав! Много успехи му пожелавам! Тортата е страхотна!   bouquet

Маме, благодаря ти   bouquet

# 477
Джемма, да ти е живо и здраво момчето! Тортата е чудесна и толкова вкусно изглежда!  bouquet

# 478
  • на втория етаж
Джемма,поздравления за рожденика!  bouquetДа му се сбъдват всички желания!Здраве и късмет!  bouquet

# 479
  • забравих си мисълта...
Джемма, да ти е жив и здрав големия ти син и много, да те радва.   bouquet
Vangobi, да ти е живо и здраво братчето и пожелавам, да имате много щастливи мигове заедно.   bouquet

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 12:53 от Venetta

Общи условия

Активация на акаунт