Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 71-ва тема

  • 128 664
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 91
Селма сгушенката, която слагаш в салама в какъв вид е - карамелизирана вече или в течния и вид, както си е в кутията - във вид на кондензирано мляко. Дано ме разбра, как зададох въпроса само... Не съм сигурна, дали сгушенка не е вече карамелизираното кондензирано мляко. Blush

# 586
  • Мнения: 9 449
Медора, много сладко мишле!
Аелис, много разнообразно  Peace

А у нас вчера еднообразно - ден на патладжана   Laughing

Ямболската салата на   Ели



и Патладжани гювеч



още една доза от чудния Маринован патладжан на Танчето



и Яхния от петел с картофи  личи си че е домашен



# 587
  • Мнения: 7 433
Селма сгушенката, която слагаш в салама в какъв вид е - карамелизирана вече или в течния и вид, както си е в кутията - във вид на кондензирано мляко. Дано ме разбра, как зададох въпроса само... Не съм сигурна, дали сгушенка не е вече карамелизираното кондензирано мляко. Blush
   "Сгущенка" е кондензирано мляко със захар.Не е карамелизирано.  Simple Smile

   Руснаците (и не само) му викат "сгущенка" за по-кратко,защото млякото  освен всичко е и сгъстено.
   Когато е карамелизирано,навярно ще чуеш/видиш "сварена сгущенка".
   

АелисHug  Laughing
Тайна ,заради теб ще правя пълнени чушки тази вечер.  Laughing
Пеп-4о,дано мъжа ми не види твоите патладжани,че и тях ще трябва да готвя!  Crazy   bouquet

# 588
  • Мнения: 196
Здравейте момичета,
Ако не съм много нахална  Embarassed, бих искала да попитам за тези красиви вилички и лъжички на първа страница. Някой знае ли дали и ако да, то къде в София  могат да се намерят такива?

# 589
  • Мнения: 9 042
Пеп-4о, страхотна е тази ямболска салатка.Даже моят мъж яде два дни от нея /а той патладжаните не ги обича много/.А тази яхния ако можех да си хапна малко .......мммммм

# 590
  • Мнения: 165
Здравейте, майсторки   bouquet От мнооого време редовно чета темата и копирам рецепти. Благодаря ви за идеите и за удоволствието да ви чета (гледам). Днес и аз ще се включа със снимки Simple Smile

яйца в кошничка от бекон


домашен ванилов сладолед с кокос, орехи и бишкоти


маслени бисквити

# 591
  • София
  • Мнения: 231
Заплювам си всичко от трапезата на  Пеп4о и Аелис  Mr. Green ! Никой да не пипа  Mr. Green , само за мен е   Crazy !

Задължително ще пробвам салатата с патладжан .

Аз имах  много  гости и готвих , та се скъсах, но  никакво време за снимки нямах (ще се оправдая с трите деца  в къщи Laughing  а не с мързела ) та повечето само ще ги изброя. Та  така : градинарска пилешка супа, баница със сирене, щрудел с ябълки, пиле по Петровски, разни салати, яхния с броколи, кокосов кекс, кокосови бисквити, браунис, и мазилце  с патладжани и майонеза. И плюс ето тези :
гъбена чорба


свински пържолки и пържена пъстърва на тиган


а аз през цялото време хрупах кокосовите бисквити и ядох на крак ей от тези

# 592
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
Kafenceto - страхотна гъбена чорба  Grinning
viv-miv - маслените бисквитки изглеждат ужасно вкусно, може ли рецепта?
пеп-4o - от твоята яхния мога да ям до пръсване   Embarassed Laughing
vanillla - много симпатични кексчета  Heart Eyes
Аелис - би ли споделила какво има в пицата?

matze, ditsan и всички кулинарки и кулинари в темата - страхотни неща и при вас!  Heart Eyes

- днешната закуска
- домашен бройлер с прясно зеле
- агнешко и пилешко с ориз и картофи от вчера

# 593
  • Мнения: 158
пеп-4o, завиждам!!! Много обичам патладжани във всякакъв вид!

Иначе уикенда и едно царевично хлебче с орехи пробвах, което добре се получи, пък и бързо попривърши   chef


# 594
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 565
tina_star , пицата е с лютеница, шунка и кашкавал, но тестото е много хубаво, научих го тук , от темата за ресторантските рецепти, копирам ти го :

ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"
оригинална ресторантска рецепта


Необходими продукти:
500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Приготвяне: Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.

vanillla , чудно ти е хлебчето Hug.

Kafenceto, много обичам пъстърва Hug.

# 595
  • Мнения: 165
Преди малко забърках този сладкиш със сини сливи, пълнозърнесто брашно и стафиди


tina_star, правени са по рецепта за сладки с шприц, но сложих малко ванилов пудинг  и повечко брашно, та ми стана трудно да шприцовам и ги наплесках направо в тавата, без да им мисля много формата  Blush Но аз съм особено доволна, защото малката си ги хапва с удоволствие (а трудно яде по принцип  Confused) Оригиналната рецепта е на Селма  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg10428107#msg10428107
Моите не станаха хрупкави заради нишестето.

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 17:08 от viv-miv

# 596
  • Мнения: 202
Дитсан мерси за рецептата  newsm51.А за панировката съм имала две пакетчета но не съм я използвала до сега.Направих шницелите и много ни харесаха.Ще я ползвам и за сирене и кашкавал.
И днес е отново вкусно и апетитно.
За всички вас  newsm51
За вечеря шницели,картофена и доматена салатка и бамя яхния.




 

 

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 18:06 от megans

# 597
  • София
  • Мнения: 15 825
   Аелис, Селма, радвам се, че съм изкушила някой с това обикновенно ястие! vanillla, хляба изглежда разкошно, сигурна съм,че е и много вкусен! tina_star, пилето със зелето много ме изкуши.Отдавна се каня да направя,ама все забравям да купя зеле. От произведенията на Пеп-чо не бих отказала нито едно! Аз още не съм готвила, мариновала съм пилешко филе, да го правя хрупкаво, но чакам да захлади!

# 598
  • Свиленград
  • Мнения: 3
Измислената ми тортичка  Joy
http://media.snimka.bg/6944/020143317.jpg

# 599
  • София
  • Мнения: 15 825
Мегиту, тортичката е много хубава!  Ако не ти е излязла снимката в предишния постинг или си допуснала грешка, можеш да се върнеш с бутона "редактирай" и да поправиш същия, вместо да пускаш нов пост. PeaceУспех!

Общи условия

Активация на акаунт