Частни детски градини в Лозенец

• 49 422
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
Calm благодаря за точнато информация! А в тази цена влиза храненето и ако не се лъжа взимат от частна кухня? Също да те питам - излизат ли децата навън, т.е. учителките раззхождат ли ги, примерно в Южния парк или другаде /защото нямат двор за това питам/?!  Hug

Мари 73 много се стреснах от това което се е случило с вашето детенце  Shocked аз точно от такива случки се шашкам и това мнение ме прикова твърдо към становището никога детето ми на това място....... но в района няма друга частна детска забавачка с яслена група и съм в една глупава безизходица! 

# 16
  • София
Само да уточня за почасовото гледане на Аладин, защото вече получих съобщение на лични как не ме било срам да лъжа.

Ти влезе, за ни излъжеш ли?  Laughing
Аз пък няма да си водя детето там, само защото те тормозят на лични.
Иначе ми близо до НМГ, където, като оставя големия, трябва да убия два часа и отгоре с мъничкия.

# 17
Dessia, да - и двете такси са с храна, която е от "Ози". На разходки до Южния парк не ги водят, но аз не бих и допуснала да ги извеждат там, защото като живуща в района смятам, че не е подходящо и даже е невъзможно спокойно да се стигне до там. Има много паркирали коли - едва минаваш с едно дете, а да не говорим с цяла група, Богатица/Козяк се ползва като основна артерия откакто Черни връх е в ремонт и преминават коли с превишена скорост, естествено, а и тази част на Южния парк, която е в близост - изобщо не е поддържана и не става за разходки ... По-скоро е Южен буреняк, а не парк. Но всеки ден ги извеждат отпред в дворчето да играя и ползват и задния двор на кооперацията да карат коли. За мен това е достатъчно - категорично не бих разрешила да водят детето ми другаде съобразно ситуацията в района!!!

# 18
Да, да наясно съм с буреняка за които говориш. Живеем в близост до Богатица и е  ooooh! кошмар слаба дума, явно и ти си от района така че няма нужда от обеснения. Точно в такъв аспект подпитах дали ги водят някъде ,трябва да са доста смели да поведат група от малки деца в този оживен район. А отделно разглеждах снимки на децата с госпожа из квартала за това ми бе любопитно!
Мерси много  Hug
аз ходих на проучване, останах с положително впечатление от г-жата с която разговарях, на обстановката не отделих внимание, но следващия път , ако се реша.

# 19
Привет,
в Аладин водя малкия си син, от септември. Досега нямаме оплаквания, струва ми се, че добре се грижат за децата. Вчера му се е случил инцидент - паднал и се ударил, обадиха ми се по телефона, обясниха ми и ме предупредиха какво да очаквам. За извеждането - нямат голям двор, но пък всеки ден излизат навън, дори и зимата в най-големите студове бяха навън, което не може да се каже за много от градините, които разполагат с дворове. За малки деца бих препоръчала определено!

В Алиса водя големия си син. Първата година бяхме много щастливи. Напоследък обаче има някакви постоянни смени на персонала, на практика нито една учителка или помощничка не остана от преди, а новите оставят много смесени чуства у мен. Освен това нито веднъж не ни уведмиха кой се сменя, кой ще бъде на негово място, да ни запознаят, да се представят. Не съм убедена, че ще продължа да го водя там и на есен.
Затова сега отново следя из темата...

Някаква "английска" детска градина точно до/зад Веселушка имало на Горски пътник. Също една "руска" някъде по св. Наум. И една до американското посолство. Това са непотвърдени информации от познати, ако някой знае имена на градините, или поне дали наистина съществуват, моля да каже!

# 20
До американското посолство или в сградата на бившето американско консулство? Във втората имаше за кратко руска детска градина, но вече не е там. На "Наум" е тази дето има и балетно училище, ама как й беше името, а сега де? Има отделна тема за нея.

# 21
За частна английска детска градина Тути зад Веселушка има отзиви в темата Частни детски градини 5 последната страница, мнение на пандичка

# 22
Тути зад Веселушка съществува, на гърба на х-л Кемпински, ул. Червена стена. Нова и хубава база виждам, малко /по голямо от Аладин/дворч, озеленено , поддържано, хубаво подрдено. По непотвърдено инфо - обучението е на англ. ез.; таксата е о/о 700 лв., менюто им е малко странно, като се старяат да е био и/ или здравословно.
* мен лично на този етап не ме удовлетворява - от лична гледна точка

** няма ясли в района!!!

# 23
Включвам се пак, за да споделя, че чух от позната, че отварят от септември окончателно нова градина в района - "Мечтател" - зад "Хепи" на "Богатица". Нямам лични впечатления, но доколкото разбрах персоналът се състои от добри педагози. Следва да се провери! Simple Smile))

# 24
аз доколкото разбрах вече съществуват, добра база имат съдейки по сайт им: www.mechtatel.bg
Намират се покрай Хепи -Богатица - втората прекя нагоре овите блокове, но за моя случай не ме устройва тъй като взимат деца от 3, и другото което не ми се нрави на пръв погред -стълби- стълби, високи тераси .... това е в противоречие с моето дете  Laughing ; не съм проверявала такса!

# 25
Е, жалко, че и там вземат над 3 години. Sad((( Искреше пламъче надежда у мен, че най-накрая ще има лизенцирана ясла в района. Sad(( Що се отнася до стълбите - и на мен не ми харесва идеята, макар че основно зависи от "гледачите" на децата и дали е обезопасено. Отказвала съм се и аз от частна градина заради стълби, които са ми се стрували опасни.  Не разбирам толкова ли е трудно да се обезопасят, както напр. при новите катерушки и пр. за деца?!!? Такса - имам брошура в пощата с реклама за лятна занимална от 420 лв, което е доста прилична цена, но дали ще е същата и за през годината - не знам. 

# 26
о, тъкмо исках да напиша за Мечтател, а вече пишете:))))
Също намерих реклама в пощенска кутия, и тъй като търся градина за синчето ми, и живеем на 2 минути от там, отидох да се запозная.
И така, от пръв поглед - хареса ми. Защо се страхувате от стълби? Деца не се расхождат по тях, а сутрин и вечер нали вие ще ги държите за ръка, когато слизате-качвате се. Аз  нещо изобщо не му обърнах внимание. И директорка ми каза, че зимно време ще се подгрява там, няма да има сняг и лед. Място зи игра навън не е много голямо, ама и не съм видяла голямо в Лозенец, а обиколих всички горе-долу нормални частни градини в района. Има пързалка, люлки, пясъчник, слагат чадъри от слънце.
Стаички са готини:). Ами, ново е всичко, пише, че на 7 май се отвори, така че всичко е още чисто)))

Такса е 670лв.

Директорка хареса ми, вижда се, че е отдавна в тази.....(как е на български............)....ами отдавна се занимава с градини:)

Аз избирах между тях и Фанки Манки (ама отначало вече почти бях внесла депозит в Тути, обаче след постове тук отказах се. И все още много съм расстроена, не мога да повярвам, че там е лошо((((. Много ми хареса Тути, как изглежда). Фанки Манки също ми хареса, но до там ще трябва да возя с кола, а този Мечтател е на 2 крачки.....
Затова, мисля, ще спрем на последния....

# 27
а, още, мойто дете ще е на 2,8 септември, взимат го...

# 28
RussianMama да разкажеш как е след като тръгне детенцето, как се чуства, упех с адаптацията  Hug

Защо на мен не ми харесва /на този етап/-
* има стълби - детето ми вече е падало по стълби и знам какъв ужас е;
* не взимат деца под 2,5 год. /освен ако не премислят, открият група-помещение за по малки и намерят персонал/;
.... може би като надраснем тези страхове!

Жалко е че за такъв голям квартал, в които смея да твърдя че има деца, няма ОДЗ, има ограничен брой държавни детски заведения, т.е. смятам че има нужда, няма частни детски заведения приемащи най-малките!!! ми то е детски центрове за забава не останаха, детските площадки са все по оскъдни, занемарени и изпочупени ..... ooooh!  ама това за друга тема

# 29
  • София
Здравейте. Виждам, че заглавието е за ЧДГ, но прочетох, че има мами, които търсят и ясла, а не видях никой да е споменал Палечка. Моите лични впечатления са доста стари (от лятото на 2008 г.) - синът ми я посещава месец и половина в прехода между държавните ясла и градина. Свикна много бързо - на практика не е имал никакъв адаптационен период, храната беше добра, какичките - симпатични. Но пак казвам - информацията ми е стара. Нека, който се интересува да провери на място. Тогава имаха и малка група за деца до 3 г, но не мога да кажа дали от 2 г. или по-малки също взимат. Намират се на ул. Кирил Видински 2.

Общи условия

Активация на акаунт