ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 10

• 82 185
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Iliana__, аз също... Peace
...друг проблем имам аз...винаги, където и да отида да си купувам фдт никога не са ми уцелвали цвета, така че да не се вижда...да няма разлика с вратлето и това много ме дразни...пък и аз като се гледам и аз не мога да преценям явно... Tired
И аз така мацам, гледам  и като си го взема и се намажа цялото лице не става.
Затова съм си се спряла на Колорстей  и редувам два цвята за топлите и студените месеци.
При мен винаги си личи ФДТ ,защото ползвам много покривни .Ама няма как заради петната.

# 496
  • Варна
И аз винаги ползвам много покривни...но все си мисля, че има начин да съм с много покривен фдт и да нямам разлика... Tired и от толкова години така и не намерих МОЯТ фдт... Tired

# 497
И аз винаги ползвам много покривни...но все си мисля, че има начин да съм с много покривен фдт и да нямам разлика... Tired и от толкова години така и не намерих МОЯТ фдт... Tired
Загледай се в лицето си без грим и ще забележиш, че има разлика в цвета м/у кожата на лицето и на врата. Трябва да се  преливат много добре цветовете, за да се изравни тена навсякъде... Кожата около носа, устата, брадичката при повечето хора е малко по-тъмна от тази по скули, около очи, врат и т.н.

# 498
  • Варна
 Hris4o, така е да...има разлика. Последният път даже ми сложиха фдт (който си купих) и пудрата (която си купих) в магазинът. Когато се прибрах всичко беше перфектно. Но когато сама си ги слагам тези неща има разлика...но аз не нанасям много по вратлето надолу...има ли принципно "правила" при нанасянето на фдт-на или стига надолу до изравняване на тена...за толкова години не се научих и това е  Blush

# 499
Ами казано честно не се смятам за специалист, но мисля че не трябва да се слиза много надолу по врата. Просто като го нанасяш фон дьо тена започвай с по-малко количество и разнасяй добре. Там където има нужда от повече добави няколко капчици. Много е вероятно да започваш с по-голямо количество и да се получава този ефект на маска и драстична разлика в цветовете. Аз на скулите например слагам съвсем малко и после там използвам и друг продукт (руж, хайлайтер). На брадата от друга страна имам петна от пъпки и т.н. и там слагам повече... Просто опитвай, докато го успееш да постигнеш добър резултат

# 500
Ами казано честно не се смятам за специалист, но мисля че не трябва да се слиза много надолу по врата. Просто като го нанасяш фон дьо тена започвай с по-малко количество и разнасяй добре. Там където има нужда от повече добави няколко капчици. Много е вероятно да започваш с по-голямо количество и да се получава този ефект на маска и драстична разлика в цветовете. Аз на скулите например слагам съвсем малко и после там използвам и друг продукт (руж, хайлайтер). На брадата от друга страна имам петна от пъпки и т.н. и там слагам повече... Просто опитвай, докато го успееш да постигнеш добър резултат
Аз лично съм много светла и дори и най-светлия фон дьо тен ми е понякога малко тъмен, за врата смесвам малко фон дьо тен с дневния си крем и резултата поне при мен е много задоволителен.

# 501
Можете ли да ми препоръчате четка за нанасяне на ФДТ? Аз го слагам с пръсти, но ми се ще да опитам с четка - може би ще се нанася по- прецизно и само колкото трябва на точните места....та какво ще ми препоръчате  Simple Smile

# 502
Можете ли да ми препоръчате четка за нанасяне на ФДТ? Аз го слагам с пръсти, но ми се ще да опитам с четка - може би ще се нанася по- прецизно и само колкото трябва на точните места....та какво ще ми препоръчате  Simple Smile
Колко пари можеш да отделиш за подобна четка? Ако можеш да си позволиш над 50 лв избери тази на MAC, ако ли не http://www.sigmabeauty.com/product_p/f50.htm е също много добър вариант ( аз обожавам четките на Сигма).

# 503

Наскоро си купих на Арт Деко http://www.parfumi-market.net/chetka-artdeco-make-brush-fon-dio- … 60490-p-1967.html.
Четката е много хубава,особенно като се има в предвид и цената и.

Нанасянето с четка наистина е по-равномерно и по-прецизно,отколкото с пръсти.Стои по естествено и въобще харесва ми повече.

# 504
благодаря ви  Heart Eyes - тази на Арт Деко ще видя в THE MALL..повече няма как да дам за четка просто, даже 25лв. ми се струват много.. за руж ползвам четка,от тези скосените, купена от Джъмбо и съм предоволна и то за около 4лв.- може би трябва да видя дали имат и такава за фдт

# 505
Аз пък колкото и четки,тампончета и гъбички съм изпробвала... продължавам да си го слагам с пръсти и най ми харесва резултата Rolling Eyes
Четките оставят едни следи като линийки,накрая така или иначе минавам с пръсти...да не говоря пък колко повече фдт отива,и че половината остава на четката/тампончето и всеки път трябва да се пере и суши и никога не е 100% чиста,винаги остава продукт,който се разваля и образува бактерии.Спрейовете за почистване-излишни пари и те толкова работа вършат...чиста работа-измити ръчички,с пръстчета и хоп,после пак ги измиваш и готово.Четките за пудра ги дезинфектирам със спрей често а и си купувам нова на всеки 2 месеца,не съм намерила все още по удачен вариянт Peace

# 506
Аз нанасям прахообразния минерален фдт на Арт Деко с четката от минералния такъв на Лореал.... Четката я мия със сапун и е все едно нова  Party не ми се е скапала вече доста време, от естествен косъм е....а тази за руж е менте, но и на нея не и личи, че не е нова след доста употреба.. имам и такава към ружа със естествен, но не ми е удобна -не е скосена
 ама нещо мими23 ме разубеди за четка за течен фдт Laughing (п.с. междудругото благодаря ти - от постовете ти си купих фдт на Клиник )

# 507

За мен лично този тип четки независимо от фирмата не са особено удачни за течен ФДТ, винаги оставят мазки,с пръсти се постига доста по-добра прецизност. Гъбички същи не харесвам по същата причина.
Между другото, за четките за ФДТ е много важно да НЕ са от естесвен косъм, защото той попива много продукт и по-лесно се завъждат бактерии. Желателно е да са от синтетичния таклон, който по качества не отстъпва на естествения, само че без негативите.

Единствения тип четка който предпочитам за целта е т.н. кабуки с плосък връх, дават т.н.airbrushes завършек, самата четка НЕ попива никаква част от продукта, след ползване по нея не остава абс. нищо от ФДТ,  и реално използвам по-малко ФДТ с нея, което мие  много лесно да преценя защото често смесвам два различни и спазвам определени пропорции та когато ползвам четка винаги намалям количеството. долната която съм показала е на ELF, елементарна четка за $3, но изключително качествена, който му се чете ревюта, блогосферата е пълна с положителни отзиви. Намира се лесно в ибей.

# 508
Аз нанасям прахообразния минерален фдт на Арт Деко с четката от минералния такъв на Лореал.... Четката я мия със сапун и е все едно нова  Party не ми се е скапала вече доста време, от естествен косъм е....а тази за руж е менте, но и на нея не и личи, че не е нова след доста употреба.. имам и такава към ружа със естествен, но не ми е удобна -не е скосена
 ама нещо мими23 ме разубеди за четка за течен фдт Laughing (п.с. междудругото благодаря ти - от постовете ти си купих фдт на Клиник )

Моля,пак заповядай Grinning  bouquet
Но целта ми не беше да те разубеждавам.Аз до тези изводи съм стигнала на принципа проба-грешка.Всичко се пробва и си правя извод и мнение,така че може да пробваш за да се убедиш (или разубедиш Grinning) сама Peace

# 509
  • В къЩи.

Ако искаш само да проваш тази е супер евтина http://www.impalacosmetics.com/bg/products/accessories/102-foundation-brush-4

Общи условия

Активация на акаунт