Септемврийчето с пълни шепи загребва слънчеви лъчи!

• 71 222
  • 423
  •   1
Отговори
# 360
Чук чук .. кой е тук...
Мама Маги пак е на линия... обърнала съм го на домакинстване и висене пред компа.. любимото ми напоследък е да измислям какво да сготвя, да преглеждам рецепти в нета и да ги изпънявам след това.. моля като отбелязвате, че съм луда го правете тихо... вземе да ми мине мерака хехеххе
Иначе се учудих от Яни... обещава да е редовна вече , а аз дори не сещам да сме си общували , аз пак нещо пропуснах ..
За темата с момичетата бях споделила с някой от вас, че лаци ме беше помолил на рожденния му ден да няма жени (разбирай момичета), а Ева (от детската градина) го питала дали ще се ожени за нея, но той й отговорил , че ще става футболист и няма време за такива неща! : )) Иначе милата ми прасенце си ореди един конюктивит пътем, ама такава красота ... то едни гноища в очите, един влажен поглед и така зачервени и клепачите , че да де умили.. е в такива моменти съм най- добрата майка, за нищо не се карам и всяка дума ми е котенце, миличко, сладичко.. елате да ме видите като оздравее хехехе Както вече съм се похвалила Лаци ходи на спортна гимнастика и да ви кажа лудо е запален, през времето като е в къщи само се упражнява.. то са шпагати, жапки, напъди и още 100 неща които немога и да спомена.. голям кеф му е
За Мишето ... ооо толкова ми е сладък, и много активен.. лази като хлебарка, вече се изправя много стабилно по всички мебели.. с две думи няма граници за него вече, а и толкова обича да се гушка това маймунче, като се вкопчи в мен мога спокойно да не го държа , той е като присаден .. но и двете ми момчета са твърдо против съня, лаци прав да заспива не иска да си ляга, а малкото прасенце пък ама да заспи и да решиш да го сложиш да легне отваря Етакива очи и се хили.. вечер с него да 12 ч си се борим в леглото, аз заспивам той не , и вече категорично предпочита спалнята... дори да спи и да го пренеса в неговото легло , като се събуди и установи къде е .. ааайде обатно в обятията на мама.. нали си представяте , не просто да е на леглото , а да е БЛИЗО .. много близо до мен - плътно ! хехех ама пак ми е сладък .. даже като го преместя в негогово легло ми липсва хехехе
айде .. събуди се .. време за обяд... до скоро гърлсссс

# 361
хайде и аз тук Wink
ДЗ, Стели, гледам вече сте на вълна коледни подаръци (Дони, супер е писмото Simple Smile). Ние с нетърпение си чакаме коледната ваканция, живи и здрави на 15 Дек ще летим към Сф. Иначе 1ви Дек всяка година сме си го определили за старта на коледните дейности - писане на писма, украси, хапванки...
Яни и Миа вече ходят заедно на градина, до миналата седмица Миа беше само до обяд, а сега е по цял ден, т.е. до 15 ч. Реших, че вече ще пропуска следобедния сън, че тук както се стъмва рано, и ако спи, не ни остава време за разходки в светлата част от деня.
Двамата се разбират, естествено прекарват и време в кавги, но е поносимо. Малкото е източника на проблемите, ама работим по въпроса Wink Много се обичат след като ги взема от градината, в различни групи са. 
Яни мн се кефи да ходи, въпреки че тази година няма набори момчета, и само се оплаква, че няма с кой да сътвори момчешки лудории;). Добричък е, сговорчив, има си приятели, повечето са приятелки. Докато Яни предпочита големите компании, Миа е строг индивидуалист, предпочита сама да се занимава. И когато си науми нещо, преследва го докрай. Иначе и двамата са  от "Комиците" (все гледат нещо смешно да кажат и направят),  големи гушковци са, сега спят в отделна стая, но най-редовно сутрин се озоваваме четирима в нашето легло, без да ги усетим и си носят възглавниците. Събота и неделя сутрин се опитвам да им оставям нещо за закуска на масата в хола, за да можем ние да си поспиваме. Получава се в повечето случаи Wink
Яни ходи на тенис веднъж в седмицата, мотивиран е, ходи с кеф.
а в у-ще имат йога,футбол,балет и бойни изкуства.
За мен какво да ви кажа...майка-домакиня;)) /Меги, да обменим рецепти, хаха/. ходих на едноседмичен интензивен курс по полски, беше полезно и забавно.
Ходихме до Краков за 3 дни миналия месец, страхотно градче! НАпомня ми за Прага...мн различно от Варшава и от Полша като цяло
..град, който не спи..носи дух и чар от миналото, с много университети, барове, ресторанти.
Наблизо в една гора имаше и динозавърски парк с движещи се макети на динозаври в реален размер - радост за деца и родители;)
В очакване сме дали ще продължат на Миро договора за още 2 г, или пък ще поемаме към БГ през февруари..стискайте палци да останем още Wink
Бавно и славно действаме и по къщата в Сф, от няколко дни имаме и монтирана кухня.
ето ви смешки от днес:
Миа намира свещ от торта - "оттук се пали, а от другата страна се надупва" (разбирай забожда се);
а Яни извади от джоба на суичера си жив охлюв, който трябва да е преседял там 6-7 часа "аз си мислех, че е жив, а той изобщо не се показа"
сега охлювът е в буркан и утре ще го пуска на свобода.

Не знам с вас как е, но темата с домашните любимци е незичерпаема - иска куче, риби, костенурка, гущер, игуана, мравки, паяци и какво ли не...
Имаме си един приятел териер, който често ни идва на гости, но миналата седмица здравата го ухапа по ръката, та даже на следващия ден пропусна и детската, но все още иска куче.

Дони, и Ян има вчече 2 пломби, ходихме лятото в БГ, а си мием мн редовно зъбите. Какво мислите за силантите, някои пробвал ли е?

Хайде до скоро момичета, можем да се видим предколедно

# 362
  • София
Ей, Чочи, радвам се, че се разписа Simple Smile
За силанирането питах, но на Хриси последните кътници не са се показали. Иначе щях да го заведа. Тук до края на месеца се прави безплатно. Дочух, че и догодина щяло да има подобна кампания. Simple Smile
Голяма комбина са Миа и Яни Hug Моите не си играят заедно. Хриси не иска да играе с брат му, защото не говорел и не го разбирал Sad А той искал да играят "като мъже"
Коледните приготовление инцидентно започнаха. Инцидентно, защото днес ми попаднаха разкошни книжки на изгодна цена, които взех за Хриси и децата на кумците...Сега проблема е къде ще ги крия един месец Simple Smile
Вчера ги снимаха за календари...Да кажа, че се изнервих е малко...Гого не се спря на едно място, забил поглед в земята, абе... ooooh!
Хайде, активирайте тема малко Rolling Eyes

# 363
  • София
Аз купих на Вики коледния подарък - тоалетка. Тя е сигурна, че аз съм го купила и няма Дядо Коледа. За силантите и аз незнам, може би на постоянните зъби си струва. Вики и без това вече е с такива почти  Wink - има 8 пломби  Shocked, на всичките дъвчащи. Голяма ми е смелчага, не я е страх от зъболекар. Ние ходим на кънки на лед в Зимния, който иска да ни прави компания, да заповяда. Ходим всяка събота и неделя.

# 364
 Simple Smile ехо,тук има някакво раздвижване.Коледният дух още не ме е навестил и съм пълен пас по темата за момента Simple Smile.

Това за зъбите сега го прочетох за първи път и изчетох де каквото имаше в нета по темата  Rolling Eyes мнение нямам.Ще трябва сигурно да се върна и да прочета още няколко пъти.Арен за сега си е с всички млечни зъби,без кариеси ,с един полумъртъв от удар.Алексал бе така добра и отзивчива да го прегледа Simple Smile .....и пак ще те посетим Лили да знаеш  Wink Аз и татко му сме с по един кариес до момента.Надявам се да има някаква наследственост в това.

Арен си е все същият философ.Водя го,всяка събота и неделя от 12ч до 13ч на плуване и съм много доволна,от обстановката,треньорката и от неговата усърдност и желание в тази насока.Там завърза няколко приятелства.В градината е записан само на английски.Нова госпожица,много съм хепи с нея,виждам голям резултат.Не го очаквах и съм впечатлена.Арен непрекъснато опитва да говори,да казва изрази,да търси за всяка бг дума такава и на английски.

Базел,дай малко повече инфо за кънките на лед в Зимния Simple Smile Може пък да направим гастрол някой уикенд за компания Simple Smile

# 365
Dennis, не може човек да откаже на сладур като Арен.Ще го наблюдаваме и съм сигурна,че няма да има проблеми.
Относно силантите - показани са при деца с повече кариеси,поставят се на постоянните зъби,в нашите случаи - 5 годишни,такива са шестите зъби,в случай че са поникнали WinkИма ефект от силанизирането,обаче трябва правилно да се прецени от стоматолог,има ли нужда детето от това.Има критерии, на които трябва да отговарят зъбките - дълбоки фисури,които са ретентивни за храна и кариес нерезистентно съзъбие.Наистина е индивидуално,с профилактична цел.Това е накратко,ако някой има конкретни въпроси,нямам против да отговоря.
Харесва ми раздвижването в темичката.Аз се радвам на един малък философ вкъщи, който не спира да ме изумява,много трудно дете,определено различно и не вписващо се в никакви рамки.Иначе сега и двамата са в едно и също ОДЗ,което ме улеснява много.Госпожицата расте малко повече от нормалното за възрастта си и за разлика от баткото,мълчи и прави каквото си поиска ConfusedАз съм вечно заета и тичаща,опитвам се да съчетавам децата и работата,еми много е трудно. Може би проблемът идва и от това,че съм голяма перфекционистка и все си мисля,че трябва да мога още и така,да не ви занимавам с душевни терзания. Laughing
Радвам се изключително много на третото мъжко попълнение в отбора на Рени!Еми супер си,какво да ти кажа.Чакаме четвърто,няма да се отказваш,докато не видим девойка на хоризонта! Laughing

# 366
  • София
Алексал, мерси за инфото, по-нататък пак ще те питам.
Денис, тренировките са обикновенно събота от 12, неделя от 11. Първо е 45 мин суха тренировка (като физкултура), после един час на леда. 15 лева на посещение, кънките са включени. Теньорката е сладурана. Определено това е спорта на Вики, много й харесва, ходи с огромно желание и удоволствие. Чака с нетърпение тренировките. Замислям се от догодина дали да не я запиша в групите с по-усилена подготовка, където учат и балетна техника. Само, че там се ходи и през седмицата, а аз съм до късно на работа Sad
 Вие къде плувате?

# 367
 Simple Smile Базел, плуването е в кв.Бокар.Далечко ви е .Тук http://www.fitwellbg.com/index.php?option=com_content&view=a … 14&Itemid=131 
Много добре звучат кънките на лед.Обещавам да дойдем поне веднъж Simple Smile
Лили  Hug

# 368
Alexal, благодаря ти за разясненията Wink Браво на теб за програмата работа+семейство!
Ян май иска акордеон за коледен подарък, но ще видим...Миа иска "нещо с Бен10"
Мисля докато сме си вСф да организирам нещо като групичка ски училище за няколко дни по 1-2 часа заедно с братовчедската ни компания.

# 369
Chochy ,надявам се да ви видим докато сте в БГ Simple Smile Мия е много бойна с това желание за бен 10
Арен ,тази година няма приоритетно желание.Каза че си имал всичко,освен градинска лопата.Много му е нужна  Mr. Green

# 370
Момичета, преди 1 седмица ми попадна писмо до дядо Коледа от дете-сираче тук в Полша. (и всеки един желащ може да стане Дядо Коледа;)) Това е само една малка част от акциите, които се организрат тук. Помислих си, че сега можем да направим и нещо дребно за нашите български мъници. Затова копирам и тук моето съобщение:
Скъпи приятели,
нека помогнем заедно на къща "Надежда за малките" в Княжево. Това е уютен дом за настаняване на изоставени мъничета от 0 до 3 г http://www.hope.bg/index.php?option=com_content&view=article … id=12&lang=bg.
Понякога изпитвали ли сте нужда да се отървете от част от играчките вкъщи?
И колко много за тези деца би означавал един малък жест от наша страна?
Свързах се тях и в момента имат нужда от:
- играчки и книжки;
- обувки номера 18-19;
- памперси и всякакви хигиенни и козметични продукти.
Планът е да събера от вас нещата, които можете да отделите и да ги занеса в къщата преди Нова година.
Можете да ми ги донесете директно на домашния ми адрес, аз да дойда да ги взема или може дори да ми ги изпратите по куриер. След 16 Дек ще отговарям на тел 0898793404, e-mail: r_koteva_bg@yahoo.com
Естествено можете да ги предадете и директно на дома или да направите парично дарение по набирателната им сметка.
Надявам се да предизвикаме много детски усмивки!

# 371
  • Пловдив
Честита Коледа! Много здраве, топлина в сърцата и весел детски смях Ви пожелавам през празничните дни!!!

# 372
Честита нова година, мили ми виртуални и реални приятелки!   Hug  Heart Eyes

Пожелавам ви здраве и много хубави емоции през новата година с най-близките ви хора.
Надявам се, че ни чакат още много срещи заедно с нашите малки септемврийчета.   bouquet  bouquet

# 373
Честита ни нова година. Пожелавам ви една по- хубава и здрава година!   

# 374
  • Пловдив
За много години, мили виртуални приятелки!!!
С пожелания за една много здрава, успешна и спокойна Нова година!!!

Общи условия

Активация на акаунт