Лятна жега е навън, но на малкото дете му е добре на море

• 29 202
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Хелче,мерси за съветите,ти пита ли в П?
Ан,не го изхвърляй,ще ти потрябва все за нещо Laughing
Боян е умно дете изследва първо Heart Eyes

# 286
  • София
Браво на Боян Simple Smile

Орелия кога ви е часа да запиша и аз?
Само дано сме ок де.

Прибрахме се болни, само аз и Дияна. Мен снощи ме втресе, разкихах се, разсополивих се. Плаших лелките в купето.
А Дияна е хванала някакъв вирус с повръщане, оповръща влака, буквално. Цяла нощ тичахме с нея до тоалетната. На края нямаше какво да повръща. Вода не давах, защото и нея повръщаше. Използвах водата, за да изчистя влака.
Мога само да отбележа и съм благодарна на кондуктори и стюарди, бяха загрижени за нея. И кондукторката ме помоли да "исполея" Дияна 1вия път не улучи тоалетната.
Много нерви изхаби детето, защото плаче като повръща. Оплаква се от коремни болки. Сега спи. Ще видя как е като се събуди.
Педиатърката е следобед, може да скокнем до поликлиниката. Ама аз съм като парцал.

# 287
  • Варна
AnMary, този вирус е класика от плажа. Sad Давай й вода да не се обезводни - по 1 лъжичка на всеки няколко минути. В болницата беше пълно с такива дечица. Има и лекарства за спиране на повръщането - за натриев цитрат се сещам в момента.
Охрид, браво на Боян. 
Ина, лек път ви желая и като се върнете да се похвалиш с много постижения!  Hug

# 288
  • София
АнМари, да това си е класика от морето... но не с епритеснявай. Само й давай вода, както е казала Вики, по 1 лъжичка да не се обезводни. Заведи я следобеда на лекар, а междувременно можеш да купиш Вомитусхил на капки и да й даваш, той е точно за повръщане. Има и на свещички, ама тя е голяма за тях. Също от аптеката си вземи една банка глюкоза и й давай да пие, може да я разредиш с вода и така по 1-2 глътки през 5 минути. Дано се оправяте...

Иве, не съм питала, че все се разминаваме с Нина, а искам с нея да говоря. Днес като ги оставях и точно я видях че е отпред, ама докато ги преобуя и като отидох тя точно беше влязла в час. Даже нямаше кой да ми вземе парите, че исках с карта да платя Simple Smile Сега като ги взимам, ще гледам да ида по-рано, че да мога да говоря преди да съм ги взела... че с тях не върви да водим такъв разговор... вече всичко разбират и чуват и после задават въпроси.
Преди няколко дни се уговаряме със свекървата да й ги оставим за няколко часа вечерта, ние да идем с мъжа ми на ресторант да празнуваме годишнината от сватбата. Те уж нещо се занимаваха, ама веднага доприпкаха да питат, защо ще ги оставям и къде ще ходя.

# 289
АнМари,  петък , 12:00.
Оздравявайте Hug

Браво на Боян, впечатлителни постижения Hug

Ох, точно седнах и ме спешиха да излизам...

# 290
О, АнМари, жалко, че и вие сте го лепнали гадния вирус. Оправяйте се бързо.
Преди десетина дни и аз ви се оплаквах тук за същото. На Слави за повръщането много му помогна натриевия цитрат, но той беше и с разстройство, та и други неща приемаше.... Тогава доки каза от течностите да пие само вода - преварена/ако е чешмяна/ или минерална, а също и чай от шипки. Сокове в никакъв случай, че дразнят стомаха.

Браво на Боянчо - отличник е той  Hug.

# 291
  • София
Здравейте!
Днес видях малките  Heart Eyes Heart Eyes
Били са ми дали грешна информация преди няколко дни за ВИки Grinningно от днес вече е така  Party
Вики е на термолегло вече от днес и тежи 1760 кг.
Валя все още е в кувьоз но тези дни и нея ще прехвърлят  тя тежи 1620 кг.

# 292
  • Варна
Димяни, много се радвам, че са готови за термолегло. Сега остава да качват грамчета за да могат да се приберат при мама.
АнМари, как сте?

# 293
  • София
Днес ми олекна вече малко щом я видях на термолеглото Praynig
Само апарата за следене на сатурацията и е включен на ръчичката Heart Eyes
Предполагам и него ще махнат до  след някой др ден! Praynig

# 294
  • София
Димяни, страхотни новини. Като гледам, още малко и ще сте си на легълцата вкъщи  Hug

Сега да дам отчет днес какво ми казаха от Пумпелина. Спецялно за Ива, но предполагам ще е от ползва и за другите ученици в първа група. Според тях е по-добре тргването да стане постепенно, дори и ние които сме свикнали да оставаме там, не е гаранция че ще тръгнем без да създават проблеми. До обяд най-вероятно няма да имаме проблеми, защото нещата ще са както до сега, игра и обяд. След това по нейното наблюдение децата ги плаши целия ритуал по лягане - събличане, слагане на пижами, после лежане докато заспят, да не говорят и т.н. Вижда им се вече и много като време и започват да протестират. За това техния съвет е постепенно. Дори казаха че ако искам втората половина на септември може да пробвам да ги оставям за цял ден или поне постепенно да седят за по-дълго. Единственото е че там няма къде да спят, имали 1 час почивка след като се наобядват, но няма къде да легнат и да спят. Така че ще го помисля това като варянт, ама нещо взе и мен да ме тресе....

# 295
  • София
Димяни, радвам се за малкото геройче. Ще трупнат килца и скоро ще са при мама Simple Smile

Вики, ами г/д добре сме. Алекс е супер, цял ден папкал. Ние с Дияна поспахме. Тя се оплаква от корем, но не е повръщала. Преди малко казала "гладна съм", та хапнала малко. Иска някакъв сок, но не смея да й дам нищо. Мисля, че за ябълка няма проблем, но ще питам педиатърката.

# 296
  • София,
Ан - МАри да се оправяте бързо, и аз съм на мнение че Вомитусхила много помага, не е лошо да си го имате в домашната аптека, на капки е и дори да се отвори може да си стои много дълго отворен, а и цялото семейство може да го пие Peace при нужда.
МОят съвет е ако имаш компоти от кайсии, отвори един и и давай само сока - без плодовете, много добре действа при повръщане, заменя глюкозата напълно  Peace
Браво на малките кукли Димяни, ама пък и товма с грешната информация ме уби, ей кога ще се научат тез наште в неонатологиите незнам Shocked, как може Tired, направо ума ми не го побира Peace
Хелче благодарим за инфото  Peace, за ДГ newsm78 ама е малко странно, то вярно че си иска адаптация и този обеден ритуал с лягането май наистина ги плаши Tired

# 297
  • София
Хелче  Heart Eyes Hug  bouquet В нашата градина първо ги искат до обед,ако са спокойни ги оставят цял ден,ама пък всички останали около мен,не прави тази грешка от първия ден изцяло.Така или иначе ще съм на разположение,сигурно ще почнем от малкото.
Ще стискам палци за мъниците които тръгват и майките им Hug

# 298
  • София
Семирамида,аз много останах разочарована в неделя като я видях в кувьоза  Rolling Eyes и казвам на една лекарка: Ама тя не е ли на термолегло? и тя  Shocked та така... но както и да е да са ни живи и здрави дечицата!  Praynig

# 299
Димяни, радвам се за добрите новини.

АнМари, с нашата водна терапия нищо не стана, няма обучен специалист, но за сметка на това Ели може да я направим каубойка  Simple Smile. Днес в Центъра споменаха, че може да ни включат терапия с яздене на конче  Simple Smile. Смятат, че добре ще й се отрази.

Аз пък съвсем съм забравила, че днес мъжът ми има рожден ден  ooooh!. Сега се сетих и отивам да сготвя нещо по тоя случай - да се измъкна някак си, щото нищо не съм му купила  Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт