Фотография - 51

• 32 116
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Аз се завърнах от двуседмични митарствания. Много снимки, но всички подходящи само за семейните архиви. Както обикновено, не ми се получават интересни и впечатляващи снимките, когато съм на почивка или път - но нищо де, поне моментите са уловени.

Ели
, много, много ти благодаря, че пое щафетата за експериментите Hug
За автопортрета добре, че ме е нямало  Mr. Green
Сега за кулинарията може и да опитам Crazy

Колкото да не са само приказки - една снимка със сладки физиономии на дребосъчковците:

# 16
Рибо, не бях аз, ай суеър Flutter Какво стана, води ли Цанона при Зентекс?
И понеже съм в траур заради камерата на гореспоменатата - запис без членски Mr. Green

А така....  Mr. Green Водих, заатворът е за смяна (правилна ми е била диагнозата...) Лошата новина е, че "удоволствието" струва 180лв....  Close Close

# 17
  • София
В предишната тема не успях да се запиша,  сега с едни цветленца, колкото да не е без хич  Embarassed

Възбуди ми се и на мен женското любопитство с тия ваши коментари за смиките на Пумпал и Агентката. Ще се радвам, ако ме добавите в приятелския си списък  Heart Eyes

# 18
Асол, съжалявам много Confused

Иначе аз се наканих и качих няколко снимки във фликр, който не ги е видял - http://www.flickr.com/photos/12456145@N04/
И да ви питам можете ли да ми предложите хубав варио обектив на Канон за портрети. Искаше ми се да е и малко по-широкоъгълен, но май няма такова чудо Laughing В смисъл като ги гледам почват от 70 повечето и се чудя дали няма да ми е малко тясно с него. Този гледам сега, че другите са с двойна цена Crazy Добър ли е според вас?

# 19
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Бухте, този е без стабилизация. На 200 ще ти трябва доста здрава ръка и винаги добра светлина Peace

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 15:16 от Муцуна

# 20
Знам, гледах го, ама със стабилизация е двойна цената Crazy И не знам дали си струва. А иначе ще го ползвам с осветление може би или навън, та се надявам, че някак ще го докарам Thinking

# 21
Асолче,   сори, но все пак  важното е, че е поправимо   и предполагам, че няма да стоиш дълго без камера.

Аз  ще съм без нет няколко дена, после  ще наваксвам с четене и гледане.

# 22
уф, съжалявам, Асол!
(признай си сега, за кой модел ТИ тайничко мечтаеш)  Grinning

понеже си нямам снимка да се пУфальЪ, че онази с обувките е с 1000+ прегледа  Shocked че съм провокатор и магаре си е ясно, но дори и аз не очаквах, че жени и обувки е толкова мощна комбинация  Crazy

моля, обърнете внимание на въпроса за обективите, че имам мерак да ги взема под наем всичките, че и едно ФФ тяло за капак и ще го докарам до развод за нула време, ако не ме вразумите  Mr. Green

# 23
Бухтичка, аз имам такъв. Супер е обектива, много остър - един от любимите ми. Доста е тежичк обаче  Wink и не е достатъчно светлосилен, но при хубава светлина си е супер  Peace

# 24
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Този урок е за обръщане в ч/б, но започва с чистене на лицето - Джали, можеш да пробваш с този инструмент, аз досега не го бях пипала, но пробвах и честно казано ми хареса как се "чисти" с него Peace http://www.youtube.com/watch?v=1Jc0vrwPhk0

Агент, ти какви обективи имаш?! И нали знаеш, че на бременните всичко им е простено Peace

# 25

Я като сме на тема обективи и аз да се включа в въпрос.Глидах, струвах, харесах Canon EOS 50D body http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat … nal#slides-pane-0.Макар че скъпичък ми идва.За по универсален обектив към него избрах Обектив Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM .Моля който може да даде съвет сега да дава че да не си го бия от главата после. Мисля и един за потрети да си взема Обектив Canon EF 50mm f/1.8 II.Как ви се струва системката ще покрива ли повече от ситуациите???

# 26
  • Пловдив
Муцуна, много благодаря за уроците!   bouquet
всички пускате страхотни снимки, ще пиша във Фликр  Peace
аз най-после седнах да се опитам да пооправя снимките от черешово време, но не мога да постигна добър резултат. Някой ще каже ли с какво да пробвам отново в ФШ?
Първата най си ми харесва, а точно тя е най-тъмна и сивееща от всички((

# 27
  • Анкх-Морпорк

Я като сме на тема обективи и аз да се включа в въпрос.Глидах, струвах, харесах Canon EOS 50D body http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat … nal#slides-pane-0.Макар че скъпичък ми идва.За по универсален обектив към него избрах Обектив Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM .Моля който може да даде съвет сега да дава че да не си го бия от главата после. Мисля и един за потрети да си взема Обектив Canon EF 50mm f/1.8 II.Как ви се струва системката ще покрива ли повече от ситуациите???
Какво да ти кажа - 50 Д няма много шеметни разлики с 40 Д. Очаква се 60 Д след 2-3 месеца.
В момента 7Д е интересния модел, бърз, здрав, много автофукусни точки, видео.... , но е по-скъп, а от ниския клас се предлага - 550Д.
50 Д е по-хубав от 550 Д, защото: прави повече кадри в секунда, има здрав корпус, има служебен дисплей (поне на мен тези неща ми харесват)
7 Д и 550Д (а също и 500Д) снимат и видео. 50 Д не снима видео.
17-85 - твърдо НЕ!
Обективът е скъп и тъмен. Макар диапазонът 17-85 да изглежда привлекателно, самият обектив не дава добри резултати.
За бюджетно решение е 18-55 IS, или Сигма 17-70/2,8-4.5, за небюджетно - Канон 17-55/2.8

# 28
уф, съжалявам, Асол!
(признай си сега, за кой модел ТИ тайничко мечтаеш)  Grinning

E за 5D mark ІІ то е ясно ... ама гледам да не се размечтавам много, че файда няма... Tired Искам видео, впрочем...

Иначе и аз искам хубаво варио...
и як статив
и фонове
и някоя друга лампа няма да е зле...

Агент! Ти си виновна! Защо ме подкачаш???  ooooh!
Абе поне мечти си имам  Flutter Mr. Green

# 29
Лабрадор, такива са си му очите. В комбинация със светлината в този момент са излезли много нереални наистина, а нямат грам обработка върху тях.

Общи условия

Активация на акаунт