Имате ли задръжки от половинките си?

• 24 591
  • 535
  •   1
Отговори
# 270
Аз пък ще се насиля да използвам думите, каквито са:))
Не разбрах каква е връзката м/у доверието и отдаването на един човек с това, че не ми е комфортно да акам, пишкам, пръцкам, секна, бъркам в носа, боядисвам, епилирам, сменям превръзки и сигурно има и други в липсата на задръжките ми .... действия, които са от сферата на личната ми интимност.
Нямам проблем с това да сменя памперса на мъжа ми, ако е на легло,  или да му помириша чорапите, дори бих му изпрала гащите, ако се налага. Но за мен тези неща по никакъв начин не са мярка за доверие или приемане. Разбира се, че го приемам в цялата му физичност моя мъж, и той ме така.
Просто аз съм отделно тяло, той е отделно тяло, имаме възпитанието в задръжки и колкото и да се приемаме, не ми би ми било  приятно да пръдне изневиделица, нищо че ще го приема с усмивка.

пише се с 'о'.

# 271
Аз направо не знам в такъв случай обаче, тези, които всеки път се крият, дори когато са вкъщи, как ли биха се почувствали, ако се случи без да искат на улицата. Та те биха не потънали от срам, ами сигур Господ ще слезе да си ги прибере.

На мен наистина ще ми стане много неприятно. Имах съученичка, която се изпусна по време на класна работа... Много тъжно завърши историята... Бурен смях, аплодисменти, простащини.. И то напусна училището другата година.

Да не ви разправям  мъжете как гледат на пръдливите си срещи. Поне в началото дано се въздържате...

П.П. Уф, добре, че съм написала оригвам се. Направо се притесних... Но какво да ви кажа- важни са не думите, а действията.

# 272
Защо пишете Оригвам с "У"? newsm78 Mr. Green

Ами аз го писах с "у" на някои места и с "о" на други, щото не съм сигурна как се пише.
С "о" ли се пише ?

Ми тука на мен в един речник така ми дава.  hahaha Викам да няма нови правила нещо... Laughing
Ех, че забавна тема се получи!  Simple Smile

# 273
Щото с "У" сякaш говорим зa две отделни действия Wink
И рaзбирa се,4е ще обяснявaм нa детето си,4е и в къщи не може.Кaк дa прaви рaзликaтa инa4е...
Имaме гости,тя си е в къщи-и що пък дa не се оригне.Тa нaли до преди мaлко съм и обяснявaлa,4е в къщи може всиииии4ко ooooh!  кaк сегa дa и се скaрaм,4е видиш ли не е тaкa.Ми то се обърквa детето
Зa мен вси4ко е въпрос нa ли4ен пример-тези нещa мaйкa ми пред мен,брaт ми бaщa ми не ги е прaвилa,съответно и aз не ги прaвя пред никого,незжвисимо колко ми е близък
Не може бaщa и дa ги върши без дa му мигне окото и после дa и зaбрaнявaм...примерно

# 274
Нали? А мен започва някак да ме тревожи това, че се насажда такъв срам от някакво си пърдене и сякаш родителите влагат всички сили в това да го насаждат, а по-малко се говори за грубостта, лъжата, човешкото отношение към хората около нас. Защото навън наистина е пълно с невъзпитани деца, които по-малко ги чувам да пърдят, а много повече да се обиждат едно-друго.

# 275

И да - всички майки се уригват, колкото и да ви е странно.
Аз не го правя. Имам здрав стомах, какво ли, но наистина не си спомням да ми се е уригвало скоро  Thinking А и бира и газирано не пия, може и за това да е. Виж, мъжът ми постоянно е в движение и хапва все на крак, а и майка му по принцип не готви изобщо здравословно. Та той има проблеми със стомаха, много често по време на хранане му се случва да се уригва, но го прави съвсем тихо и с ръка на уста, нищо че сме само двамата.

# 276
Ми тука на мен в един речник така ми дава.  hahaha Викам да няма нови правила нещо... Laughing
Ех, че забавна тема се получи!  Simple Smile

Наистина стана весела тема  Laughing Имаше по едно време една *Красиви или грозни вкъщи*.. И там не беше зле!

# 277
За мен да се насиля да докажа 'доверие' и 'отдаване', чрез това да споделям физическата ми интимност с него би  било много трудно, понеже аз ( и повечето хора, които познавам) сме възпитани в задръжки.
Това е като рефлекс. Както, ако сега ми сложат един памперс и ми кажат " Не се притеснявай, върши си работата, нали си с памперс" е по-вероятно да получа инфаркт, отколкото да го сторя. Затова много хора, които познавам, на които тези задръжки трябва волево да отпаднат ( например, ако са в болница) изпитват големи трудности и е голям зор.

# 278
Нa мен никой не ми е нaсaждaл зaдръжки-мaйкa ми не се утрепaлa дa ми повтaря,4е видиш ли aко фъснa мъж ми ще се рaзведе с мен.Просто пред мен в къщи,не се е слу4вaло от нея/брaт ми е другa бирa ooooh!/и може би съм го възприелa кaто модел нa поведение у жените,знaм ли newsm78
Темaтa вярно е много зaбвaвнa и искреннa  bouquet

# 279
всички хора се уригва ...

Т.е. не е проблем да кажат "Ааа, ето я майката, която се оригва в тоалетната", но е "Ааа, ето я майката, която се оригва в спалнята си вкъщи?" примерно.

П.П. Аз пък си мислех, че са дублетни, даже, ако не се лъжа сме го коментирали и по др. теми  newsm78

Лили - Лу, правиш ли разлика м/у първа среща с непознат човек и да създадеш ваш дом с най-близкото ти същество?

Shantalche, това, че 1 човек на милион не изпитва нужда да се оригне, какво значение има? Другите сме хора Simple Smile и не си го представяй като ежеминутно, ежедневно озвучаване.

... мaйкa ми не се утрепaлa дa ми повтaря,4е видиш ли aко фъснa мъж ми ще се рaзведе с мен.Просто пред мен в къщи,не се е слу4вaло от нея/ ...

Абсолютно. И у нас беше така. Но онова не е моя дом, а на родителите ми и няма нищо общо  Peace

# 280
Да,имам задръжки. не че ме е срам от половинката ми,но така усещам нещата. Някак си невъзпитано ми е ,даже и неестествено ми е да върша тези интимни неща пред когото и да било. Чак пък толкова да се разкривам. Не говоря за случаи,когато съм болна или в извънредни ситуации. Не си епилирам краката-нямам окосмяване. Но примерно-боядисвам се,правя си маски пред него. Но това не е интимно.

# 281
Дай сега ама понеже сме вкъщи да се оригваме, пърдим, бъркаме в носовете пред половинката си  Sick Ако се случи все пак естесвено, че можем поне да се извиним. То детето какъв пример ще вземе не ми се мисли. И ако попадне на такъв, който не харесва тези неща на втория ден ще каже: ,,Как са те възпитали тебе?" Е, и за такива се намират такива като тях Simple Smile

# 282
  • Пловдив
Да бе! Срам! "Оригвам" се пишело.  Embarassed Ей досега рових по речници... Тю да му се не види!

# 283
Лили - Лу, правиш ли разлика м/у първа среща с непознат човек и да създадеш ваш дом с най-близкото ти същество?
Ами колкото и да правя разлика, мен са ме учили вкъщи така- кашляне, кихане, бъркане в носа, оригване, изпускане на газове, тоалет итн са лични неща. По възможност се напуска помещението. Това си го нося в мен.

Естествено, че пет години брак мъжът ми ме е виждал да се гримирам или да си мия лицето- примерно по хотелите, като ходим на екскурзии. Но за мен това са изключения и пак не бих казала, че ми е комфортно.

Болестите са съвсем друга история, както вече казах.

# 284
Нa мен никой не ми е нaсaждaл зaдръжки-мaйкa ми не се утрепaлa дa ми повтaря,4е видиш ли aко фъснa мъж ми ще се рaзведе с мен.

Наистина ли? Никой никога не ти е казвал, че не е ОК да държиш вратата на тоалетната отворена, или да се оригваш на масата, или да не си опаковаш употребената дамска превръзка?
Странно, на мен родителите ми са ме възпитали в тези неща ( и много други подобни на тях), защото така правят възпитаните хора, а не защото има опастност да дам дефекти, като съпруга...

Общи условия

Активация на акаунт