Ферма за мравки...

• 11 806
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Между другото мравките могат да открият наличие на захар в урината. Слагате капачка от въпросната течност и ако събере мравки, значи има глюкоза, която нормално не би трябвало да се пропуска от бъбреците. После се изследвате за диабет- в лабораторията.

Освен да припикая кьошето в стаята, поне да има полза от мравките.
Нино, аз едни мравки в нас ги разкарах като им пръсках пътечките с обикновен дезодорант. След един изпъскан флакон и вбесен мъж без дозодорант мравките изчезнаха и ги няма вече повече от 3 години  Hug

# 61
Kuki Buki е прав(а). Мравките и пчелите са впечатляващо сложни същества с установен ред и интелект каквито рядко се срещат сред животните. Най-малкото от уважение към тях не бих купила такова нещо нито за себе си, нито за дете. Аналогът с рибки в аквариум или кучета/котки не е много уместен, защото никое от тези животни не е толкова тясно специализирано и напълно зависимо от колония. Някои рибки са пасажни и трябва да се отглеждат на групи, както и птиците обикновено живеят на ята и им трябва другарче, но общо взето всички останали домашни любимци могат да си живеят добре и без да са обградени от хиляди свои събратя.

Е, ти не си купуваш една мравка.

Въпросът не е в бройката, а в организацията, както вече се обясни. И 50 мравки да си събереш, ако нямат царица и функционираща колония, файда никаква.

# 62
Явно макар че изглежда просто, е по-сложно от гледането на рибки
Не бих го нарекла детска играчка

# 63
  • Galaxy 13197853088
че това е правено за да се изследва как им понася безтегловността в космоса ...

# 64
  • София
Kuki Buki е прав(а). Мравките и пчелите са впечатляващо сложни същества с установен ред и интелект каквито рядко се срещат сред животните. Най-малкото от уважение към тях не бих купила такова нещо нито за себе си, нито за дете. Аналогът с рибки в аквариум или кучета/котки не е много уместен, защото никое от тези животни не е толкова тясно специализирано и напълно зависимо от колония. Някои рибки са пасажни и трябва да се отглеждат на групи, както и птиците обикновено живеят на ята и им трябва другарче, но общо взето всички останали домашни любимци могат да си живеят добре и без да са обградени от хиляди свои събратя.

Е, ти не си купуваш една мравка.

Въпросът не е в бройката, а в организацията, както вече се обясни. И 50 мравки да си събереш, ако нямат царица и функционираща колония, файда никаква.

Както вече писах на предната страница, продават колонии от мравки за тези ферми. Отглеждани специално за това.

# 65
Както вече писах на предната страница, продават колонии от мравки за тези ферми. Отглеждани специално за това.

Това вече е интересно... колко ли е голяма тая ферма, че да побере цяла колония? Но дори и да има такива, мисля че повечето тук говорят за обикновените ферми с шепа мравки от градината - аз тях имах предвид.

# 66
В линак в началото е написано точно, че си ги събираш от градината. Аз също мислех, че ги взимаш на цяла група.  Не знам, може би си създават организация.  Както нов кошер пчели.

Общи условия

Активация на акаунт