Ферма за мравки...

• 11 782
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
Не мога да съжалявам насекоми ... твърде далечни са ми като вид и твърде враждебни.

Размерът има значение  Joy

# 31
Ама да вземеш мравки от естествената им среда??? Shocked

А що ми се разхождат по терасата, м?  Laughing

Тц, терасата ти е построена върху поляната им  Laughing

# 32
  • out of space
Ама да вземеш мравки от естествената им среда??? Shocked

А що ми се разхождат по терасата, м?  Laughing

Тц, терасата ти е построена върху поляната им  Laughing

Свобода за мравките!  newsm18 newsm18 newsm18

# 33
  • на село
едни такива с дълги крака, шоколадов загар, вирнати дупета и хапят много ...

Хи хи... Сещам се за две- три такива в махалата  Laughing

# 34
Наскоро моя приятелка, живееща в САЩ сподели, че ще си имат ферма за мравки...Първоначално помислих, че става въпрос за компютърна игра  Mr. Green , но всъщност става въпрос за това:
http://dar.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=2647

Та те си имали средата (гел), но трябва да си набавят 40 мравки...
И тук идва моето питане- мравките са доста организирано общество, всеки член принадлежи към определена каста, като как ние ще набавим мравки от определен вид и в такова съотношение, че да успеят да създадат помежду си отново стройна организация? Laughing
Как ви се струва идеята за този мравчен Биг Брадър и на какви асоциации и размисли ви навежда...

Мислиш фермата за мравки за компютърна игра? ooooh!

# 35
  • Варна
Е! Нали има няк'ви ферми във ФБ. Ако не е чувала за такова чудо, нормално. Чак пък да се възмущаваш...айде моля  Stop

# 36
  • София
На голямата щерка приятелят си отглежда мравка царица в една епруветка и я чакат да снесе яйца и да си направи мравуняк.
Като замина на някъде, я остави на щерката за отглеждане. Големи грижи падаха - хранене, чистене, поене...  Горкото животно. Добре, че не го уморихме ...  Crazy
Аз покрай това потърсих информация в нета и бях много учуден, че има цели форуми, в които това се обсъжда ...   ooooh! Crazy

# 37
обикновен, вие сте били като мравки-работнички за царицата-майка Mr. Green
А тя оцеля ли и създаде ли си мравуняк в крайна сметка?

# 38
  • София
обикновен, вие сте били като мравки-работнички за царицата-майка Mr. Green
А тя оцеля ли и създаде ли си мравуняк в крайна сметка?
Е щом има такива мравки-работнички край нея и особено такъв татко-работник  bowuu, няма начин да не оцелее. Надявам се скоро да получа актуална информация, как върви размножаването ... Mr. Green

# 39
Мравките трябва да са от най-големите.Моят син не можа да събере много, но и малкото, които хвана измряха.Избиха се или си умряха ей така.Ако затвориш хубаво фермата вътре става влага, ако я отвориш леко мравките бягат ooooh!.Аз така и не можах да разбера как тая мравка ще оживее без зрънца, вода и т.н Най-накрая желето мухляса.40 лв на вятъра.

# 40
                            Не познавам човек, който да е успял да завъди живи мравки в подобна ферма  Stop. Съответно 40 лв са фира за доста хора, та ако пуснеш една обява че търсиш сигурно ще получиш достатъчно предложения от хора, които се опитват да се оттърват от нещо толкова ненужно и садистично.

# 41
Ми то навремето в Америка имаше (краве)ферми, сега са ферми за мравки.....Така хем си нюйоркчанин (примерно), хем си фермер-може да е връщане към началото, знае ли човек Joy Joy Joy Joy Joy

# 42
Мисля, че АЛФ имаше ферма за мравки. Той май искаше кон, а те му подариха това чудо.

Aз не обичам мравки. Ше взема на щерката кон.  Може и с каруца.

Не си представям таквоз чудо. И защо гел? Неква гадост.
Освен това ненавиждам мравки. Бръъъъ.

У нас пъплят от време на време. Ръся ги с брашно, сол, вода и прочие бабини деветини, които са ми споделени от разни комшийки.  И всяка година имаме мравки за около седмица две. Според мене си правят кекс или тутманик от всичките тези неща дето ръся и затова ни посещават всяка година, пък аз ги чакам да фърлят топа  ooooh!  Нейсе!
Намраво като ги гледам по стената и ми иде да я гръмна с базука. Дали да не взема некво прахче  Thinking ...... Жал ми е. Но и лудост ме хваща от тях.

# 43
....Ако затвориш хубаво фермата вътре става влага, ако я отвориш леко мравките бягат... Най-накрая желето мухляса.40 лв на вятъра.
Благодаря за информацията. Исках да купувам такава ферма, гледах ги в 'Без паника', но там са даже 60 лв  Stop А желето след колко време мухлясва?
Гледах клипчета с въпросния мравуняк в youtube, там има снимана такава ферма на 100-и-някой-си ден с живи мравки и не-мухлясала.
Откъде се купува за 40 лв?

# 44
....Ако затвориш хубаво фермата вътре става влага, ако я отвориш леко мравките бягат... Най-накрая желето мухляса.40 лв на вятъра.

Мон дьо!

А като мухляса или втаса желето кво става с мравките?

Общи условия

Активация на акаунт