Ферма за мравки...

• 11 797
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
Какви мравки да събере? newsm78

# 16
Някакви щипещи ще са- кайряшките  Laughing

# 17
А повечето хора се оплакват от мравки в къщата си и се чудят как да ги изгребят. Няма ли опасност тази ферма да завземе нови пространства?

# 18
Ми ние имаме аквариум, много от вас- котки и кучета,така че не виждам какво му е жестокото на фермата за мравки

# 19
Цитат
Както отделната клетка вече не е жизненоспособна, така и отделната мравка не може да оцелее без семейството си. Затова систембиолозите обозначават цялото семейство насекоми като един-единствен индивид, чиито части не са свързани, а се движат свободно.

# 20
  • Galaxy 13197853088
едни такива с дълги крака, шоколадов загар, вирнати дупета и хапят много ...

# 21
Наскоро моя приятелка, живееща в САЩ сподели, че ще си имат ферма за мравки...Първоначално помислих, че става въпрос за компютърна игра  Mr. Green , но всъщност става въпрос за това:
http://dar.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=2647

Та те си имали средата (гел), но трябва да си набавят 40 мравки...
И тук идва моето питане- мравките са доста организирано общество, всеки член принадлежи към определена каста, като как ние ще набавим мравки от определен вид и в такова съотношение, че да успеят да създадат помежду си отново стройна организация? Laughing
Как ви се струва идеята за този мравчен Биг Брадър и на какви асоциации и размисли ви навежда...
Препоръчай на приятелката си да прочете "Мравките" на Бернар Вербер и бързо ще се откаже от идеята за ферма Wink

# 22
И тук идва моето питане- мравките са доста организирано общество, всеки член принадлежи към определена каста, като как ние ще набавим мравки от определен вид и в такова съотношение, че да успеят да създадат помежду си отново стройна организация? Laughing
Как ви се струва идеята за този мравчен Биг Брадър и на какви асоциации и размисли ви навежда...

Трябва да хванеш царица. Има си специален момент преди да е снесла яйцата, май беше напролет. Ако хванеш случайни мравки, те нито ще копаят нито ще живеят. Трябва си царица, тя ще си създаде колонията. Трябва да хванеш такава, която още не е създала мравуняк, за да не ощетиш подчинените, като я откраднеш.

# 23
  • Варна
За тези ферми знам отдавна, но много трудно можеш да се грижиш за тях. Умират много бързо и трябва постоянно да събираш мравки  Peace Съчки събираааам  Crazy Mr. Green

# 24
Ми ние имаме аквариум, много от вас- котки и кучета,така че не виждам какво му е жестокото на фермата за мравки
Ми на мене ми е....някакси....freak.
Без да искам да обиждам ни най-малко притежаващите такива.

Кучетата, котките и рибките - ок, има декоративни такива, има котки и породи кучета, които са специално създадени за отглеждане в дом. условия. Ама да вземеш мравки от естествената им среда??? Shocked

# 25
Няма ли подобно нещо за хлебарки?  Mr. Green

# 26
  • Galaxy 13197853088
Не мога да съжалявам насекоми ... твърде далечни са ми като вид и твърде враждебни.
Да не забравяме че са най-многобройните на планетата и на всеки човек се падат мърнайсет хиляди мравки.
Ей на новия тротоар е целия на мравунячета, изнесоха пясъка гадинките ..

# 27

Кухнята на една колежка.  Twisted Evil

# 28

Всеки ще ти услужи.

# 29
  • out of space
Ама да вземеш мравки от естествената им среда??? Shocked

А що ми се разхождат по терасата, м?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт