Ферма за мравки...

• 11 790
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
...А като мухляса или втаса желето кво става с мравките?
                       Мравките умират, без значение състоянието на желето. Ако случайно по някакви неведоми пътища мравките на някой уникален биолог не умрат, то той си ги снима за да се похвали в ютуб.

# 46
Извратени игри. Без думи съм!

# 47
...А като мухляса или втаса желето кво става с мравките?
                       Мравките умират, без значение състоянието на желето. Ако случайно по някакви неведоми пътища мравките на някой уникален биолог не умрат, то той си ги снима за да се похвали в ютуб.

Гадост.

# 48
                             Звучи екзотично, а и лесно. Не е нито едното, разбира се.
                             От друга страна и аз бих могла да купувам нещо от един сайт за 40-60 лв и да го продавам в друг за 84  Twisted Evil.

# 49
NinoTino, за твоя проблем - сок от краставица или сол с веро  Wink

Между другото мравките могат да открият наличие на захар в урината. Слагате капачка от въпросната течност и ако събере мравки, значи има глюкоза, която нормално не би трябвало да се пропуска от бъбреците. После се изследвате за диабет- в лабораторията.

# 50
....Ако затвориш хубаво фермата вътре става влага, ако я отвориш леко мравките бягат... Най-накрая желето мухляса.40 лв на вятъра.

Мон дьо!

А като мухляса или втаса желето кво става с мравките?
Ооо то мухляса след един месец.Нямаше мравки вътре...на детето му писна да търси, щота не навсякъде има големи, да ги хваща...и прочие щуротии
А 40лв беше преди 4г....сега явно е повече.

# 51
  • Насред хаоса
За пръв път чувам, че имало подобно нещо. Дано щерките не научат отнякъде. Преди време бяха плъзнали едни гадни мравки у нас, та бая време прилагах какви ли не средства да ги разкарам. Ей, упорито племе!
И аз като Лабрадор не мога да съжалявам насекоми. От повечето изпитвам панически страх от самия им вид и големина, от други - страх от заразите, които разнасят. А днес съм крайно зле настроена към тях, защото снощи таман се унесох в сладък сън, и усещам, че нещо ме гъделичка. Ставам, паля лампата и гледам - една жетварка ми се мъдри в леглото.  Sick #Cussing out #2gunfire Откачих посреднощ, няма да изпадам в подробности какво последва.  Crazy ooooh!

# 52
Мравките са уникални създания за тези, които имат очи да видят. Те са социални животни със строга йерархична структура и разпределение по професии. Дори и учените от арогантния вид хомо сапиенс, който се счита за най-голямото чудо на вселената, са признали, че мравките притежават интелект. Сред тях има строителки, работнички, войнички, разузнавачки, пазачки, дори детегледачки. Всички са женски - не се чудете на женския род (с изключение на малкото мъжки, които служат за разплод, евентуално). Най-отгоре стои царицата, горе-долу като при кого? При нас.
Жилището на мравките се състои от коридори и стаж (т. нар. камери). Всяка камера има различно предназначение - складове за храна, стая на царицата, спални, детски стаи - за яйца, за бебета. При кой други животни има подобни жилища? Само при... сетихте се. Wink
Имат дори и погребални камери. Кой други животни погребват своите мъртъвци? Правилен отговор.
При някои видове, когато царицата умре,се  предприема мисия за отвличане на царица от друг мравуняк.
А някои видове отвличат мравки за роби. И т.н.
Всичките тези неща няма да видите във вашата ферма.

И защо ги мразите? Карат ви да плащате осигуровки, да работите, тропат по стените ви, когато свирите на пиано или упражнявате друга висша нервна дейност. От тяхна гледна точка вие сте чифт груби подметки, които идват да сеят смут и смърт непредизвикани. При това положение дали сме им дали признак на съзнание?  Twisted Evil Как мислите? Наистина, прочетете "Мравките", както бе препоръчано по-горе и ще промените не само мнението си за тях, но и ще видите човешката цивилизация от един необичаен ъгъл! По-добре гледайте с децата си научно-популярни филми за мравки- има много такива, а след това идете да набюдавате някой мравуняк!

Колкото до гелът, той се слага предимно за наше удобство. Понеже е прозрачен, може да се набюдава как копаят коридори, защото, ако сложите пръст, както би било правилно, нищо няма да видите.
 Twisted Evil
С други думи, ако искате да възпитате детето в любов към животните, това не е начинът! По-добре си вземете куче!

Sunglasses Mr. Green Hug

# 53
Човекът успява да е Гъливер. И мравка незабележима. Пренася трохи.
Или размазва мравките: без милост. Докато търси. Какво ли?

Палми Ранчев

П.П Предлагам да дообогатим темата с поговорки, пословици..., касаещи мравките.

# 54
Между другото мравките могат да открият наличие на захар в урината. Слагате капачка от въпросната течност и ако събере мравки, значи има глюкоза, която нормално не би трябвало да се пропуска от бъбреците. После се изследвате за диабет- в лабораторията.

Освен да припикая кьошето в стаята, поне да има полза от мравките.

# 55
Kuki Buki е прав(а). Мравките и пчелите са впечатляващо сложни същества с установен ред и интелект каквито рядко се срещат сред животните. Най-малкото от уважение към тях не бих купила такова нещо нито за себе си, нито за дете. Аналогът с рибки в аквариум или кучета/котки не е много уместен, защото никое от тези животни не е толкова тясно специализирано и напълно зависимо от колония. Някои рибки са пасажни и трябва да се отглеждат на групи, както и птиците обикновено живеят на ята и им трябва другарче, но общо взето всички останали домашни любимци могат да си живеят добре и без да са обградени от хиляди свои събратя.

# 56
Преди време мислех да си взема. Спря ме единствено това, че със сигурност ще измъча горките мравки... някак си не ми е естествено да ги сложа в този гел и просто да ги наблюдавам. Като дете съм носила хляб на един мравуняк пред блока и с часове съм ги наблюдавала как събират троха по троха. Невероятни са. Иначе страх от насекоми нямам - единствено от хлебарки и стоножки изпитвам ужас.

# 57
Kuki Buki е прав(а). Мравките и пчелите са впечатляващо сложни същества с установен ред и интелект каквито рядко се срещат сред животните. Най-малкото от уважение към тях не бих купила такова нещо нито за себе си, нито за дете. Аналогът с рибки в аквариум или кучета/котки не е много уместен, защото никое от тези животни не е толкова тясно специализирано и напълно зависимо от колония. Някои рибки са пасажни и трябва да се отглеждат на групи, както и птиците обикновено живеят на ята и им трябва другарче, но общо взето всички останали домашни любимци могат да си живеят добре и без да са обградени от хиляди свои събратя.

Е, ти не си купуваш една мравка.

# 58
  • Варна
Фермата за мравки е направена за тези, които искат да изучават живота на мравките без да се налага да клечат край мравуняците или да ги разравят (което май е по-лошия вариант) или за "бетонноотгледани" деца без достъп до живинки. Конкретното изпълнение може и да куца, та затова да измират животинките. Но с това не вярвам да се свърши техния живот на Земята и съм убедена, че ще ни надживеят.

# 59
  • София
Няма ли подобно нещо за хлебарки?  Mr. Green

Има! Едни прители отглеждат цял терариум с огромни хлебарки, още един с клечки и един с два императорски скорпиона. Хлебарките бяха избягали веднъж и добре, че имат котка та ги откриха бързо. Те по принцип живеят в определени условия и изложени на нашия климат и мръсотията извън терариума умират.

С хлебарките се сдобиха покрай мен  Mr. Green На един бивш колега брат му има всякакви ужасяващи твари и занесъл в офиса един буркан с хлебарки /хранели се разни студенокръвни с тях/ и те го помолили да им сложи една хлебарка в кутия . Опаковали ми я и ми я носят за подарък. Аз щях да я смачкам, но и стана жал на мойта приятелка и си гледа Цура сама в буркан няколко дни, после се измоли и за една мъжка хлебарка /Харалампи/. След като им намериха подходящ терариум тези животни започнаха да се размножават лавинообразно. Едвам смогвах да ги кръщавам  Laughing Сега Цура и Харалампи с покойници, но техните прапрапра внуци се радват на малинови клонки  ooooh! Обещах и да и подаря един флакон Райд, но тя каза, че щяла мен да пръска с него и се отказах  Joy

Тя между другото има и ферма за мравки, но и бяха казали, че продавали колонии от мравки специално за такива ферми и на нея не и се даваха пари и седи празна фермичката и чака по-добри финансови времена.

Общи условия

Активация на акаунт