"АВГУСТ месец тук е вече,хайде всяка със човече!" 17

• 25 359
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
И аз съм си още 2 в 1.
Толкова съм се замотала в мисли около ремонта и кое как да е, че изобщо все едно няма да раждам.
Поздравявам всички майчета и специално искам да кажа на tolinka, че се радвам страшно много, че бебчо вече е при нея. Наслаждавайте си се на дечицата, бъдете спокойни и живи и здрави най-вече.
Костите и мен доста ме болят, особено през нощта едвам се въртя, добре, че ми остават 10тина дена до секциото.
Краченцата и те към края на дена заприличват на копитца Laughing
По въпроса с кърменето обаче съм адски шашната и се надявам след раждането да мога да се мобилизирам. Като чета много сложно ми изглежда.

# 541
Момичета,искам да Ви попитам нещо относно бебешките шезлонги и люлки.Практични ли са за първите месеци,защото получавам противоположни мнения. Тъй като не са на 100 % легнало положение било вредно за бебето да стои по дълго време,а на тях пише че са от 0 +.

# 542
а по темата за роднините- мечтата ми е да не живеем с нашите- от 3 месеца сме при тях (въпреки че сме в къща на различни етажи), не ми се мисли какво ще става като се роди бебето.. те няма как да не се месят, а аз не съм живяла с тях от 5 години и ми е много трудно сега - свикнала съм по никакъв начин да не разчитам на тях- нито финансово, комо ли за съвети и мнения..
Като стана ясно , че ще сме при тях ( докато си вземем апартамент, или не издържим и избягаме на квартира) бях сигурна , че ще ми е по трудно общуването и разбирателството с тях, отколкото с бебето.. с майка ми сме били винаги в трудни отношения като Маргото.. Даже като стана ясно , че напускаме квартирата и идваме да живеем в къщата почнахме да правим ремонти тука и на майка ми репликата беше - "На си давайте парите, защото не се знае докога ще сте тука" бях 4-5 месец бременна и  след луд скландал и рев мислихме да ходим с моя да живеем от където той е родом , защото има там къща и апартамент..
накрая решихме да останем тук заради работата му, но не се знае докога.. А цялата случка майка ми се опита да извърти като " Надявам се по - бързо да си купите собствено жилище , за да ви е по удобно".. пълни глупости.. И всеки ден имаме разминавания и разногласия, но търпим , все пак сме на чужда територия...

Незнам как търпите чужди хора , аз свойте не мога..

# 543
  • София
Привет момичета,
ние от вчера сме си вкъщи и едва сега намирам малко свободно време да попиша и да ви доразкажа за моето екстремно раждане.
Във вторник вечерта нямах абсолютно никакви признаци че ще родя, цял ден бях спала, нямах ни контракции, НИЩО. Вечерта като си легнах тъкмо заспивах и изведнъж усетих много силен ритник в слабините, ама толкова силен че подскочих чак. Викам си "Ч да ида до тоалетната да видя какво става." Отивам аз а по пътя почва лекичко нещо да тече, помислих си че съм се изпуснала, оатидох до тоалетна и видях че май тапата ми беше паднала, имаше кървави парченца и водата продължаваше да тече ама мъничко и имаше кръв във нея. Усъмних се да не са околоплодни води, макар че очаквах да рукнат като река, пък при мене съвсем мъничко си течаха. Взех спринцовката с реактива който Цанов ми даде и стана синьо "Аха почва се". Обадих се на Цанов, той каза че ще се обади на екипа за секциото и да тръгвам към Вита. За 10 мин се изкъпах и оправих и се приготвихме за тръгване. Обаче мен като ме напъна една силна контракция, много продължителна. Тръгнахме с колата, контракциите бяха на 6 мин. Пристигнахме във Вита, главната акушерка ни чакаше, но другите доктори още не бяха там. Тя ми каза да се приготвя и да отида да ме прегледа. Контракциите ми вече бяха на 3 мин. Едвам се качих на магарето, толкова много ме болеше от тези контракции че само се свивах. Жената като погледна и вика: "Ама какво секцио ще правим, ти имаш 8 см разкритие, аз му виждам косата вече, стискай докато дойдат докторите, ти голям късмет си извадила можеше и в колата да родиш". А на мен ми се реве и искам упойка, а тя ми вика, ама то няма никакво време за упойка. Направи ми клизмата и стана страшно, контракциите се засилиха и станаха още по болезнени. Дойдоха докторите, целия екип за секциото, ама като разбраха че секцио няма да има веднага ме вкараха в родилна зала. Анестезиолога каза че ще ми сложи една нова комбинирана упойка, бърза като спиналната но не засяга краката а само корема, само че каза че няма да ми слага цялата доза за да не спрат контракциите и наистина слд 5 мин вече не усещах коремните контракции само тези в кръста. Почнаха да ме карат да напъвам ама като не знам как, напъвам уж ама нищо (м/у другото като почнеш да напъваш вече болката от контракциите ти е все едно). Стана ми супер лошо и почнах да повръщам, и Хаджиев и анестезиолога "А така повръщай, добре напъваш докато повръщаш". Да де ама стомаха ми се изпразни и нямаше вече какво да повръщам и ми мина. И трябваше вече да си напъвам сама. Цанов погледна и каза че бебо някак е минал покрай опашката ми без да се закачи и няма нищо опасно. На мен обаче от тея напъвания толкова ми се доспа че се унасях направо и не можех да напъвам ефективно. Накрая анестезиолога и Хаджиев ми затиснаха с една ръка от двете страни нощницата и едновременно с лакти ми натиснаха корема и бебко излезе. Цялата процедура от влизането във Вита до излизането на бебо продължи час и 20 мин. Цанов каза че нямам нито един шев. Анестезиолога ме пита "Това трето раждане ли ви е?" Викам му: "Ми не първо", той се смее и казва "Е какъв късмет сте извадили ако знаете".
На следващия ден  дойде една от гинеколожките във Вита и ми разказва как са се събрали 3 гинеколози и един ортопед горе в хирургията и обсъждат моята снимка и се чудят и маят как съм успяла да родя нормално без да се наложи да ми счупят опашката. А Цанов на другия ден ме пита: "Абе ти да не би да можеш да си мърдаш опашката". Викам му: "Ми да аз съм въртиопашка Joy"
Та така....
Надявам се не съм ви досадила с дългия ми пост, ама не се знае кога пак ще вляза да пиша, макар че Алекс засега само спи, гласчето му не се чува.
Сложих малко снимки на Алекс, и аз да се изфукам  Laughing

П.С Както вече бях споменала в един предишен пост, дивана остана невредим, дишайте спокойно. (Абе знаех си аз че за смях ще стана с тоз диван, ама ...)

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 15:16 от adelina_bg

# 544
  • София
На 06.08 в 15:45 се е родил бебе Любослав - 3400г, 50 см на мама karinna. И двамата са добре и ви поздравяват.

Да е жив и здрав малкия Любослав, и да носи много радост на мама и тате.

Поздравявам всички мами, които са гушнали вече своите бебчета, няма да поздравявам поименно, тъй като не съм чела от доста време. Да са живи и здрави малките мишлета, да правят родителите си още по щастливи.
Отивам да чета назад, каквото съм изпуснала.

# 545
  • Miami
Честито бебче на карина   bouquet

Ади, и ти като мен без малко да родиш по пътя или у вас  Laughing Между другото твоят случай е още едно доказателтсво, че лекарите в БГ се презастраховат с това секцио. Ето  роди си нормално, че и без никакви поражения. Направо си късметлийка Simple Smile

ПП: Алекс е голям бонбон, особено на последната снимка.

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 15:34 от Кори

# 546
Деси, добре дошла! Simple Smile С голямо нетърпение очаквах да разкажеш как е минало всичко. Направо не мога да повярвам, че си успяла да родиш нормално и то за толкова кратко време, браво!!! Виждаш ли как в крайна сметка нещата се нареждат точно както трябва Wink

Малкият Алекс е страшно сладък!!! Много, много да ви радва!!  smile3525

# 547
Честито и на мама karinna!!!   bouquet  bouquet Да е жив и здрав малкия!

# 548
  • София
Деси, много е хубав сина ти пу-пу-пу да не му е уроки-четох какво си писала и се усмихвах-виждаш ли как всички правим планове, а после става каквото трябва да стане.
Честито момченце на Карина и тя милата много го изстрада.

# 549
 Joy Adi, според мен си единственият случай на жена опитала се да заспи по време на напъните на магарето
Кори, естествено,че се презастраховат , става дума за живота на дете. Ти ако беше лекар щеше ли да поемеш този риск? Доколкото разбрах според 3 гинеколози и един ортопед , е било цяло чудо ,че всичко е минало без проблем. Или и 4мта са безкрайно некадърни или наистина е било голям късмет.

# 550
  • София
Joy Adi, според мен си единственият случай на жена опитала се да заспи по време на напъните на магарето
Аз не съм се опитвала насила, някак отвътре ми дойде  Joy

П.С всъщност май не единствената, доколкото си спомням и vchavdarova  ми обясняваше колко много и се е спяло   Laughing а може и да не ми го е казвала тя, а просто да ми се иска да не съм първия и последен идиот почти заспал на родилната маса  smile3533

# 551
  • София
Кори, естествено,че се презастраховат , става дума за живота на дете. Ти ако беше лекар щеше ли да поемеш този риск? Доколкото разбрах според 3 гинеколози и един ортопед , е било цяло чудо ,че всичко е минало без проблем. Или и 4мта са безкрайно некадърни или наистина е било голям късмет.

Нали ви казах, голям късмет е че съм въртиопашка  Joy

Сега сериозно, доктора каза че наистина е късмет че бебето е било по малко и някак си е успяло да мине покрай опашката без да се закачи на нея.

# 552
Извинявам се, че нахлувам, но не се сдържах.Искам да поздравя мама   tolinka и да изкажа голямата си радост от най-прекрасната новина.Честито мила Tolinka,най-чаканата радост е вече при теб мила.Желая ти много сили за малкия юнак да ви радва безкрайно много,да те изпълва с щастие и любов и да те кара винаги да се гордееш с него.Бързо възстановяване на теб и много подкрепа от най-близките.Целувам ви  и двамата  love001 smile3525  ylinfant

На всички останали мамчета пожелавам много късмет и здрави бебчета.Дерзайте  Grinning

# 553
Честито на Violet, Рошла,Karinna и мама Анири      bouquet
Да са ви живи и здрави рожбичките!
Толинка ,толкова трогателен разказ!Пожелавам ти да се чувстваш все по-щастлива и горда като мама!Засужаваш го!Просто ,като четох се сетих за това стихче и исках да го споделя с теб!Дано ти хареса.....http://bg.netlog.com/iren_keranova/blog/blogid=41397  Hug
Ади наистина е хубаво човек понякога да е "въртиопашка" Joy В кръга на шегата разбира се!Късметлийче си ,ей,след толкова колебания накрая всичко да мине леко.Дай Боже Алекс да е също такъв късметлия,а и вие като негови родители да му се радвате !
Маринка и Валинка още са в отбора 2 в 1,обадиха се.Важното е ,че сте добре момичета,а че и при двечките има с какво друго да се занимавате карай,всичко минава и заминава!Дано резултатите са добри и бебчетата се появят лекинко и са здравички! Hug
Заминавам да свърша нещичко и аз ,да сготвя нещо набързо.Не че в тая жега ми се вихри много,но...ще се напъна.Ако бебка и тя се напъне няма да е лошо вече,че ако чака мен да ми мине страха никой път няма да стане.Даже вече ми се ще да се реши сама,че иначе ще ме привикат май май в средата на седмицата.
Билянка и Ред шу не се обаждат,стискаме палци!

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 17:48 от Лунен сън

# 554
Здравейте момичета,честито на всички майчета с бебчета, да са живи и здрави!
Аз се включвам да ви кажа ,че днес се роди моя братовчед ДИЛИАН на мама aliira
Бебчо тежи 3050гр. и 49см.И двамата са добре! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт