Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво мислите за записването на сърдечния ритъм на бебето по време на бременност?
Къде ще спи бебето в началото?
Как да стерилизирам бебешки бутилки в микровълнова с мощност 750W?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво мислите за записването на сърдечния ритъм на бебето по време на бременност?
Записването на сърдечния ритъм на бебето по време на бременност е от съществено значение за проследяване на здравето му. Въпреки че някои акушерки могат да използват стетоскоп, в медицинските заведения обикновено се използва специализирано оборудване за записване, което осигурява по-добра точност и надеждност на данните.
-
Къде ще спи бебето в началото?
-
Как да стерилизирам бебешки бутилки в микровълнова с мощност 750W?
-
Какви са препоръките за матраци за преносими кошари?
-
Какви са признаците за изтичане на околоплодните води и как да се подготвя за това?

. В 20,00ч. постъпих в болницата с контракции на 2 мин. и 7см. разкритие. В 21,50 ми пукнаха мехура и започнаха зверски контракции. До преди това се шегувах с акушерките, но в един момент чувството ми за хумор изчезна. Реших че трябва да отида до тоалетна, а те ми викат "не може! тук ще ти дадем подлога!" и докато я сложат усещам че бебето напъва. С притичване стигнахме до родилна зала и като напънах три пъти бебка се роди. Пожелавам на всички бременни такова бързо раждане. Имам няколко вътрешни и 2 външни шева, но това е песен в сравнение с епизиотомията от първия път.
Честито на всичките ни мами. Много бебета и колко са ни хубави.
Бъдете живи, здрави, много обичани и радвани от най-скъпите ви хора!
много е смешен. Но аз пък успешно ги боря с чай от анасон. Деска, бих ти препоръчала да го пробваш (ако решиш, пиши на лични да ти кажа как се пие
) 

Нп предполагам че и при нея е хубаво да се изчистиш максимално бързо като поемаш доста течности. Знам ,че в някои болници не дават и единствената причина , която ми хрумва (макар да звучи ужасно , ако е така) е да не искат да ти сменят торбичката на катетъра често. При мен в Тина Киркова беше оратното- идваше санитарката и се караше ако не си напълнила торбичката:) Относно раздвижването- по принцип те карат да станеш 24 часа след секциото.Трябва да ти махната катетъра.Това обаче е ориентировъчно,защото аз бях оперирана към обяд, влязох в реанимация към 16ч. и станах на другия ден сутринта веднага щом се събудих-към 7. Което прави доста по-малко. Но те ще те реаздвижат при всички случаи. Ставането се прави много внимателно.Първо сядаш. Може да ти приилошее малко.Седиш докато се почувстваш добре и после се изправяш.Някой те пази през цялото време. Като се изправиш пак постояваш за малко на място и като се почувстваш готова тръгваш.Това е само с първото ставане.След това зависи от теб и започваш сама колкото можеш по-често и по по-дълго да ходиш.Всеки път става все по-лесно и по-леко.
Поливаш се, задавяш се