Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 444
  • 777
  •   1
Отговори
# 585
Привет!
Как се казва гарата/ на латински/ в Болоня, от която тръгват влаковете за Римини?
Района около нея спокоен, безопасен  ли е за разходка и нощувка с деца?

Имам предвид този хотел : Best Western City
http://www.booking.com/hotel/it/cityhotelbologna.bg.html?aid=357 … p;type=total&

И да допълня въпроса си.
От Болоня освен до Римини има влакове и до Ричоне, нали? Или само рейсове?

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 15:51 от gerka

# 586
  • София
Привет!
Как се казва гарата/ на латински/ в Болоня, от която тръгват влаковете за Римини?

http://www.booking.com/hotel/it/cityhotelbologna.bg.html?aid=357 … p;type=total&

И да допълня въпроса си.
Bologna Centrale е името на гарата. Районът около нея е спокоен и не е опасен,но този хотел,който си запазила не е на гарата, а доста по- далече.
За влаковете аз ползвам този сайт:http://www.trenitalia.com/

# 587
Здравейте,
Предстои ми пътуване до Тоскана за Великденските празници за 4 дни, хотелът е в Монтекатини , ще  посетим Флоренция задължително.
Имате ли впечатления  от Флоренция по време на Великденските празници, сигурно ще има много народ, отворени ли са музеите?
Трябва ли да купувам предварително билети за регионалния влак от Монтекатини до Firenze S. M. Novella.
Всяка информация е ценна за мен Grinning

# 588
  • Milano
Привет!

И да допълня въпроса си.

До Риччоне от Болоня Чентрале има и влакове - бърз регионалeн (regionale veloce) и интерсити спират.
Фреччаросса - не, трябва прекачване в Римини.
С нормалният регионалeн влак (regionale) също прекачване в Римини.

На сайта на Трениталия, който са ти посочили можеш да видиш цени и часове.

# 589
Супер,  благодаря.

# 590
  • София
Момичета, ще ми препоръчате ли сайт за онлайн билети за Duomo, Palazzo Pitti и др., който да работи с минимална комисионна, а не 10-12 евро?
Предварително благодаря!

# 591
Момичета, ще ми препоръчате ли сайт за онлайн билети за Duomo, Palazzo Pitti и др., който да работи с минимална комисионна, а не 10-12 евро?
Предварително благодаря!

Аз резервирах тук https://www.museumflorence.com/ и тук http://www.b-ticket.com/b-ticket/uffizi/default.aspx

# 592
# 593
  • София
Здравейте момичета, предстои ни следващия петък пътуване до Болоня. Точно на Великден моят мъж има рожден ден и ми се иска да го изненадам с посещение на музея на Ферари. Можете ли да споделите мнение -има ли тестово шофиране срещу заплащане?

# 594
  • София
Има фирми около музея, но не са официални към него. Ще ти пусна сайтове после от компа. 30 мин (щото за по- малко няма смисъл) в хубава кола, със заснемане и застраховка излиза ок. 250 - 300 евро. По Великден ще бъде фраш и не вярвам да правят намаления.

# 595
  • София
www.pushstart.it
http://www.ilovemaranello.com
Иначе музеите на Ферари са 2 - 1 в Маранело и 1 в Модена до къщата на Енцо Ферари. Всеки от тях има своя чар и може да се закупи комбиниран билет.

# 596
  • София
Благодаря, Биби!Мисля да закупя комбинираните билети за 48 евро- посещение на двата музея, къщата на Павароти.  Симулаторът, също ми се струва интересен. Но не ми е ясно как да запазя час, като не знам точно в колко часа ще сме в един от музеите, надявам се да е възможно на място да купим . И реално ще ни остане една неделя за Болоня.

# 597
  • София
Можеш влизайки в музея в Маранело да се пробваш да запазиш час примерно.

# 598
  • София
Здравейте! След 2 седмици заминаваме за Болоня като ще бъдем общо 5 дни. Още нямам ясен план в главата, но за момента ми се върти да бъдем 3 дни във Флоренция, 1 в Болоня и 1 да отделим за Пиза. Та въпросът ми е следният - тъй като ще сме от събота до сряда, има ли дни, в които не работят някои от обектите, почивен ден за музеи, градини, кулите/куполите на катедралите? Ако има, поне да ги знаем предварително, за да помислим как да оползотворим деня.

# 599
  • София
Мили момичета,нашето пътешествие е към своя край . След броени часове ще излетим от този прекрасен град . Пътувахме в петък вечер ,всичко беше наред с полета ни. Кацнахме на време и си хванахме Аеробус от летището /билетът е 6 евро и се купува от автомат пред самата спирка/ Качвайки се,валидирате билета. Уговорката с нашия хост беше да се чакаме пред апартамента,за да ни предаде ключовете. Слезнахме на спирка Mille и на около 1 минута пеш беше самият апартамент. Намира се на 4 етаж,чист и спретнат,удобно легло,единствено към хавлиите имам забележки,бяха много ,но адски твърди. Но мацката изключително любезна и готина,смятам да я ползвам и друг път. Оказа се,че има сайт и предлага и други апартаменти. www.appartamentinelsole.it
Настанихме се и поехме към Piazza Maggiore . Като че ли всичко се случва там, това е сърцето,пулсът всичко бълбука и кипи точно там. Много ми допаднаха тесните улички в близост,непретенциозните заведения,задушевната обстановка ,топлината на непознатите около теб. Два пъти хапвахме тук http://www.051piazzamaggiore.it/  -семпличко меню,вкусно и много приятно. Паролата за интернета им е Bologna051 Simple Smile Пробвахме бирата,брускетите с мортадела,лазаня болонезе,тортелини със сметана и с доматен сос. Не ни разочароваха. Цените на тортелините -11,12 евро,брускетите са 4 сандвича реално за 8 евро. Бирите по 3 евро мисля,че бяха. Прибрахме се да поспим,защото на следващия ден имах изненада за моя мъж -Ферари приключение. Предварително закупих два билета по 48 евро ,изпратиха ми програмата,която ще споделя с вас : 09.00 AM -   Departure from  Bologna - BUS STATION - platform n.25 (tourist buses)
10.00 - 11.00 - Pavarotti’s house Museum
11.20 - 12.20 - Giusti Balsamic Vinegar production
12.40 . 14.30 - Enzo Ferrari Museum in Modena
15.00 - 16.00 - Chiarli Winery
16.30 - 18.00 - Ferrari Museum in Maranello
19.00 - arrival in Bologna

В 9 без 10 бяхме на автогарата,която беше на 3 минути пеша от апартамента. Бусът е с емблема на Ферари,вътре получихме плик с паспорта и билетите за двата музея. Първата ни цел беше къщата музей на Павароти. Очарована съм ,толкова положителна енергия ми донесе посещението там,няма да разказвам с подробности,за да ви е интересно. Следващата спирка фабриката за производство на балсамико-купихме доста подаръци,ненадхвърлящи 100 мл,че бяхме само с ръчен багаж . Горе долу около час отнемат различните активности. Шофорът всеки път уж брои групата ,казвам уж брои,защото ни забрави в Модена Simple Smile. След като ни стовари пред музея на Енцо Ферари,показа с пръсти две и аз разбрах,че имаме два часа да разгледаме музея. За съжаление не говореше английски,което е пропуск и смятам да им обърна внимание. Та разгледахме ние музея за 1 час и седнахме в ресторанта да хапнем,защото бяхме обезумяли от глад. Групата ни беше разпознаваема,всички се разхождаха с торбички балсамико Simple Smile В един момент тези хора изчезнаха,което предизвика силна тревога в мен,която се оказа основателна . Пред музея нямаше нито шофьор,нито група,направо си ни бяха зарязали. След дълго обмисляне как да процедираме,се насочихме към автогарата на Модена. Обаче греда -автобус в 17.55 . И за да не провалям изненадата хванахме едно такси до Маранелло /30 евро ни взе/ Пристигнахме преди групата инпропуснахме винарната,те дори не бяха забелязали че ни няма. Точно срещу музея има тест драйв,който иска може да покара или само да се снима. Цените в магазина на Ферари са просто безумни. Към 19,00 ни прибраха в Болоня. Оставихме покупките и пак към пиацата -щяхме да празнуваме . Избрахме си едно кокетно кръчме,поръчахме си бутилка вино и дъска с мезета /32 евро + сервиз/ Общо 35 евро ,по едно джелато за десерт и по леглата. Сутринта се оправихме в 9 часа се разходихме из спяща все още Болоня. Освен ресторантите,катедралите и уличните творци,всички останали се бяха отдали на заслужена почивка. Така че и ние се отдадохме на кулинарен туризъм с религиозен привкус (присъствахме на де що имаше литургия ) Домакинята ни любезно разреши да си оставим багажа в апартамента ,за да не го носим . Аеробус си хванахме от централна гара /забележете,че не можете да се качите от спирка Mille/ И сега дремем на летището Simple Smile
Приятни емоции на всички,за които приключението Болоня предстои Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт