Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 602
  • 777
  •   1
Отговори
# 240
  • София
 Hug Мерси, Мики, ще го мъдря.

# 241
Вземи рент а кар както направихме ние и така ще ги видиш и двете за един ден!

# 242
  • София
Някой да препоръча добър хотел във Флоренция на изгодна цена? Късно се организирахме и всичко е много скъпо вече през букинг? Друг сайт за резервации за този район да предложите?

# 243
  • In transit
Lila Pause, пробвай през www.otel.com Понякога има доста изгодни оферти. Освен това има код за 7% отстъпка като влезеш във фейсбук страницата им.

# 244
  • Пловдив
Ние бяхме в този - http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187895-d530000-Reviews- … ence_Tuscany.html, на страхотно място се намира, на центъра и на тиха уличка, закуската е доста прилична, стаите са бели и чисти. Ама каква е цената в момента не знам  newsm78

# 245
Здравейте на всички. С радост се записвам в темата. Не е истина как няколко сълзи вършат чудеса  Simple Smileта се озовах с билети за Болоня. Летим на 01.06. връщаме се на 04.06 . Имаме само 3 нощувки са съжаление. Та сега се чудя как да разпределя времето между Болоня и Флоренция, дали 1 нощувка в Болоня и 2 в Флоренция или обратно. Какво ще ме посъветвате?

# 246
Един ден за Болоня е достатъчен при стрийна организация, другите два за Флоренция!

# 247
Здравейте на всички. С радост се записвам в темата. Не е истина как няколко сълзи вършат чудеса  Simple Smileта се озовах с билети за Болоня. Летим на 01.06. връщаме се на 04.06 . Имаме само 3 нощувки са съжаление. Та сега се чудя как да разпределя времето между Болоня и Флоренция, дали 1 нощувка в Болоня и 2 в Флоренция или обратно. Какво ще ме посъветвате?

2:1 в полза на Флоренция.  Peace

# 248
Благодаря за труда положен за темата, за сега се връщам да чета, а след това може и да се включа предимно с въпроси.   bouquet

# 249
Да се отчета. По ваши препоръки резервирах 2 нощувки в Флоренция и 1 в Болоня. Според мен на доста прилични цени. 315 лв двойна стая за 2 нощувки до Уфиций, и 130 лв в Болоня близо до гарата, но в района на историческия център. 3 звезди са хотелите. Сега искам да попитам, може ли да ми препоръчате някое заведение с прекрасна кухня и вина разбира се, за Флоренция и Болоня евентуално. Освен паста болонезе има ли някакъв друг специалитет, който трябва да се опита? А някакви идеи за сувенир, но да не е масовка.

# 250
За Болоня мога да препоръчам с двете ръце:
Pizzeria Ristorante Il Portico
Via Augusto Righi, 11
40126 Bologna

4 вечери само там се хранихме, много вкусно, нормални цени. Беше много близо до хотела ни и след първата вечер и уникалното ризото с морски дарове, изобщо не потърсихме друго заведение за следващите дни. И друг път е препоръчвано в темата.

# 251
Благодаря.
Та нахвърлих набързо някаква примерна програма за Флоренция. Ние ще пристигнем към 18 часа, хотела е до Уфици. После мисля да отидем до площад Микеланджело, аз си падам по красивите гледки. Дали ще можем пеша да отидем? Някъде четох, че е около 20 минути от центъра. Вторият ден ще се разхождаме из централната част, вечерта вечеря около площад Синьора /така ли беше?/. Третият ден преди обяд евентуално посещение на Уфици и отпътуваме за Болоня. Някой качвал ли се е пеш до площад микеланджело, или трябва с някакъв транпорт?

# 252
гала
Щом хотела ви е до Уфици, това ви приближава до площад Микеланжело около 10-15 мин. са, но е нагорнище. Така обаче се минава и покрай една страхотна розова градина /Giardino delle Rose/. Потърси я в някоя карта, защото през нея е прекия път и ако заобиколите с цел избягване на нагорнището може да я изпусните. А най- добре на връщане! Simple Smile. Така ще видите и красивия квартал Санто Спирито, където може да вечеряте в една от страхотните тратории.
За градски транспорт изобщо не съм се интересувала, но в стария град на Флоренция няма нужда от такъв, защото всичко е много близо.
Една от приятните ми изненади във Флоренция, макар целия град да е такава, е Капелата на Медичите-препоръчвам я горещо!

# 253
гала
Щом хотела ви е до Уфици, това ви приближава до площад Микеланжело около 10-15 мин. са, но е нагорнище. Така обаче се минава и покрай една страхотна розова градина /Giardino delle Rose/. Потърси я в някоя карта, защото през нея е прекия път и ако заобиколите с цел избягване на нагорнището може да я изпусните. А най- добре на връщане! Simple Smile. Така ще видите и красивия квартал Санто Спирито, където може да вечеряте в една от страхотните тратории.
За градски транспорт изобщо не съм се интересувала, но в стария град на Флоренция няма нужда от такъв, защото всичко е много близо.
Една от приятните ми изненади във Флоренция, макар целия град да е такава, е Капелата на Медичите-препоръчвам я горещо!
Супер. Аз си мислех да вечеряме на площад Микеланджело, някоя кръчмичка с красива гледка, така си го представям, ама има ли там въобще такива?
А тази капела на Медичите къде се намира?

# 254
гала
Капелата е непосредствено свързана с църквата „Сан Лоренцо”  и е издигната по проект на Микеланджело /ах този човек е извънземен!/ и е на кратко пешеходно разстояние от Дуомото-потърси я на някоя карта.
На самия площад Микеланджело не видях ресторантчена/но това не ми е било и цел/, но има кафе

Общи условия

Активация на акаунт