Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 584
  • 777
  •   1
Отговори
# 285
silviavt
Точно, за да не чакаш опашка е разликата между онлайн билетите и тези от сайта. Опашки има, но зависи за къде питаш. Във Флоренция за Уфици и Академията е неразумно да си без онлайн билет ако нямаш достатъчно време

# 286
Става въпрос за Дуомото, криптата на Медичите, Санта Кроче.... тези съм си набелязала
За Уфици ясно, че трябва резервация
Другото което се чудех ако си резервирам онлайн как ще определя колко време ще ми отнеме на един обект, т.к. се искат и часове на резервацията

# 287
Според мен за тези обекти не ти трябва онлайн резервация. Дуомото самото е безплатно, може би имаш в предвид купола му или кулата на Джото, но и за там според мен няма нужда от предварително закупуване.
Криптата на Медичите е вълшебна просто!

# 288
Опашките за Уфици и акдемията варират от час до 2-3 часа, онлайн май са със запазен час за влизане и това ги оскъпява с няколко евро

# 289
Опашките за Уфици и акдемията варират от час до 2-3 часа, онлайн май са със запазен час за влизане и това ги оскъпява с няколко евро
Миналата година, края на август в Уфици влезнахме с 10 минути чакане, за Академията пък нямаше никаква опашка.
Ако някой ще влиза в 4-5 неща поне - може да вземе туристическа карта, която включва и транспорт (не че има кой знае за къде да го ползваш).

# 290
Миналата година, края на август в Уфици влезнахме с 10 минути чакане, за Академията пък нямаше никаква опашка.
Ако някой ще влиза в 4-5 неща поне - може да вземе туристическа карта, която включва и транспорт (не че има кой знае за къде да го ползваш).

аз споделям опит от 2 ходения и на 2 те места, един път в края на юни и един път през май, в Уфици опашката беше около 2 часа, за Академията около 1

картата за 72 часа вече е 72 евро (преди беше 50) и според мен не си струва

# 291
Здравейте, върнахме се вчера и бързам да споделя впечатления.
Пристигнахме във Флоренция около 18 часа, хотела беше на 5 мин. от Дуомо, някакъв арт хотел, там ядох най-вкусната плодова тарталета на закуска. Нямам забележки към хотела. Качихме са с такси /15 евро/ до площада на Микеланджело. Там едно ниво по-долу има прекрасно рестронтче, срещу 5 евро на сервитьора се озовахме на най-хубавата маса, от където гледахме залеза към Флоренция. После слязохме до града и през Санта Кроче минахме, ядохме пица на парче, разходихме се и се прибрахме.
На следващия ден тръгнахме по пътя на героите от АД на Дан Браун, беше много интересно, в книгата пише много интересни неща. Тръгнахме от порта Романа, от там през градините Боболи, минахме през Понте Векио и влязохме в Палацио Векио. Там също има организирани турове по книгата, които минават през тайни тунели и стълбища, но имаше места за след 2 дена, така че минахме по общия тур. От там отидохме в църквата на Данте, където се е влюбил в Биатриче. След това се отправихме към кръщелнята, влязохме вътре, много ни хареса, от там в Дуомо, също влязохме. И тук героите се отправят към Венеция. Мъжа ми се изкачи и на кулата на Дуомо. Вечерта вечеряхме в едно ресторантче, където незнайно как си поръчах боб и хляб Joy На другата сутрин влязохме в криптата на Медичите, на мен лично ми беше подтискащо. След това имахме запазен час в Уфици, който разгледахме за час и половина, че бързахме. И така към Болоня. Там нищо интересно, не ми хареса града особено, с изключение на покритите навеси. Малко шопинг, вечерта в това ресторантче, което една съфорумка беше препоръчала, нещо не ни впечатли, но пък пийнахме порядъчно  Embarassed И това е. Никъде не сме чакали на никакви опашки, в Уфици влязохме за около 5 минути. Като цяло като изключим тълпите много ми хареса.

# 292
Здравейте, в сряда летим за Флоренци и бих искала да ви попитам дали по това време на годината има опашки за Uffizi и Accademiq Gallery. Чудя се дали да купувам билетите онлайн или да рискуваме и да ги купим оттам.

# 293
Здравейте, в сряда летим за Флоренци и бих искала да ви попитам дали по това време на годината има опашки за Uffizi и Accademiq Gallery. Чудя се дали да купувам билетите онлайн или да рискуваме и да ги купим оттам.

мисля, че не

миналата година бях в най-голямата лудница там - за майските празници, освен половината свят , там беше и половин България...  Laughing та в тая обстановка на обяд в Уфици се чакаше около 2 часа и половина, а за Академията опашката беше около час

сега според мен хората ще са осезаемо по-малко!

е ако 50 мин-час ви се струва много чакане- резервирайте!

# 294
  • Луната

Била съм точно по това време на годината (малко след средата на март) и си бях взела предварително билети за Уфици. Опашката за закупуване на място ми се стори огромна - не зная дали беше от периода или от това, че беше и като ден събота. Иначе в Академията влезнахме почти без да чакаме, както и в двореца Пити.

# 295
Много благодаря за бързата реакция и мнения, знаех си, че мога да разчитам!   bouquet

# 296
Ние не сме чакали повече от 10 мин и то май защото се влизаше на някакъв час. Имахме предварително закупени билети.

# 297
  • София
Ние тръгваме на 2 април, като 2 и 3 ще спим в Болоня, а от 4 до 7 сме във Флоренция.
Платих билетите за влака онлайн, но не се регистрирах, а само дадох мейл- надявам се отва да не е проблем, с този влак Frecciarossa пътуването е около 40 минути, за 3 вързрастни и едно дете цената беше 54 евро /вероятно е трябвало да се сетя и да направя резервацията по-рано.  Въпросът ми е трябвали да взема билетите от гише на гарата, за да ги валидирам, както пишеше в първите страници от темата?
Train: Frecciarossa  9567   date  04/04/2015
Departure: Bologna Centrale (time: 10:35); Arrival: Firenze S. M. Novella (time: 11:10)
Carriage: 11; Place: 3A,3B,4A,4B (Mandatory reservation) ;
В Болоня сме в 2 стаи / децата ми на са 7 и 16 години/ в препоръчав в темата хотел Zanhotel Europa

Може ли съвет за Флоренция - колебая се между тези опции

https://www.booking.com/hotel/it/tornabuoni-beacci.bg.html?sid=1 … dcid=2#map_closed

https://secure.booking.com/myreservations.bg.html?sid=19d4ad5e88 … ge1;pincode=8568- много изкушаваща вила близо до градините Буболи /дано не бъркам името/ , но далече от всичко останало

https://www.booking.com/hotel/it/parkpalacefirenze.bg.html?sid=1 … 8284d0f76e;dcid=2 - в центъра на града

Този е доста по-скъп https://www.booking.com/hotel/it/grandhotelminerva.bg.html?sid=1 … dcid=2#map_closed

https://www.booking.com/hotel/it/relais-piazza-signoria.bg.html? … dcid=2#map_closed
https://www.booking.com/hotel/it/lecascinefirenze.bg.html?sid=19 … 8284d0f76e;dcid=2
на 300 метра от гарата, което е удобно и за тръгването ни към летището за  Болоня на 7 ми

Благодаря за съветите  bouquet

# 298
билетите ви са със запазени места, носете си разпечатка с резервацията

валидират се билети за обикновените влакове само

# 299
Ако имате възможност вземете си хотел в центъра на стария град, както е този на площад Синьория. До градините Боболи няма нищо интересно, но пък може би има хубава гледка. Таксито до там е около 15 евро.

Общи условия

Активация на акаунт