Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 577
  • 777
  •   1
Отговори
# 315
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=716214.345;topicrefid=20
Ето тази е.
Не знам защо съм пропуснала тази тема, явно не е била активна по време на моето пътуване, но сега вече честичко ще е преглеждам Simple Smile

# 316
  • Бургас
Здравейте,кажете ми някой маршрут в Болоня за 1 ден.Някой качвал ли се е на кулата?

# 317
  • София
Благодаря много за отговорите на всички! Мисля, че се навивам все пак за Флоренция, дори и само да се шляем по улиците и някоя и друга катедрала. Hug

# 318
Olive
Чудесно решение!!!! На мен и 5 дни не ми стигнаха за Флоренция, но дори и само да се разходите / гарата е в самия център/ пак си струва. Катедралата Санта Мария Фиоре и кулата на Джото към нея, Катедралата- гробница Санта Кроче, пиаца Синьория и Лоджия дей Ланци, Понте Векио, пиацале Микеланджело /заради страхотната гледка към целия град/, без да влизате никъде. С посядване по площадите на кафе, сладолед /за малката/, страхотната пица на парче за теб и детето ще бъде прекрасно!!!! Вие като сте настанени на хотел- няма нужда от бързане да се прибирате.
До Сиена определено не си струва пътя.

# 319
  • София
Ние ще бъдем на хотел, но в Болоня, предпочитам да се приберем там да спим, защото на другия ден пътуваме за София, не искам да рискувам да спим във Флоренция.
Благодаря! Simple Smile

# 320
Дааа ясно, че сте в Болоня, просто казвам, че не трябва да бързате за определен час за настаняване.
Само за пример родителите ми бяха миналата есен във Флоренция за един ден, които по подразбиране са възрастни и са с организирана екскурзия /спане извън града/. По програма са имали 2,5 часа обиколка с влизане в двете катедрали, които посочих по-горе. След това свободно време до 8 вечерта. Аз им бях дала "индианска карта" къде да отидат още и спокойно са го направили. Старият град е много компактен. Знам, че ден е малко, но е по-добре от нищо, ако не ви се очертана друго ходене натам

# 321
  • София
Супер, благодаря! Simple Smile

# 322
И аз съм за Флоренция. Може при пристигането да хванете такси до площад Микеланджело /около 15 евро/, там има страхотна гледка към града, да тръгнете от там надолу и да минете по основните забележителности и да излезете на гарата.

# 323
  • София
Само запис за да Ви следим!

# 324
И аз съм за Флоренция. Може при пристигането да хванете такси до площад Микеланджело /около 15 евро/, там има страхотна гледка към града, да тръгнете от там надолу и да минете по основните забележителности и да излезете на гарата.
От гарата има и автобус до там. Не си спомням номера сега. Със сигурност в инфо-центъра срещу гарата могат да дадат подробна информация за всичко.

# 325
  • Бургас
От гарата има и автобус до там. Не си спомням номера сега. Със сигурност в инфо-центъра срещу гарата могат да дадат подробна информация за всичко.

12 и 13 номер за автобус.

# 326
  • София
 Страхотни сте, благодаря, абсолютно ще посетим Флоренция, живот и здраве! Simple Smile

# 327
Страхотни сте, благодаря, абсолютно ще посетим Флоренция, живот и здраве! Simple Smile

Между другото има един много бърз влак, с който ще стигнете от Болоня до Флоренция за 30-тина минути, но не спира на централната гара.

# 328
  • София
Гледах влаковете, струва ми се, че има доста бързи (за 35 мин.) от Болоня за Флоренция...точно на централната гара.  Ти за коя гара говориш?

# 329
Ние хванахме скоростен влак, за 30 мин стигнахме, спря на централна гара

Общи условия

Активация на акаунт