Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 502
  • 777
  •   1
Отговори
# 525
На централната гара в Болоня има ли място за съхранение на багаж?

# 526
Има - като гардеробите по нашите . 6 Евро на брой.

# 527
Цлете, благодаря. Полетът е вечерен от Болоня и затова питам.

# 528
  • Бургас
Здравейте. Решихме да се разходим до Болоня. Взехме си билети на Уизеър за 16-20.11 с идеята там да изкараме рождения ми ден Simple Smile
В бързината не обърнах внимание, но се оказа че и двата полета са ранни - пристигане в Болоня 7:35ч, излитане в 8:10ч. По това време има ли обществен транспорт? Предполагам за пристигането няма да е проблем, но ако трябва да летим обратно в 8:10, то в 6ч сигурно трябва да сме на летището.
Не мислим да взимаме рент-а-кар по простата причина, че не ми се занимава с паркинги и т.н.
Ще имаме 4 пълни дни, които май ще се окажат в повече за разглеждане на Болоня. И ако решим да ходим до Флоренция, кой вариант е по-удачен - да се делят нощувките или да се спи само в Болоня и пътува до Флоренция?
Тъй като не мога да изчета всичко писано дотук (и в старата тема за Болоня), моля някой да ми нахвърли местата, които задължително трябва да се видят. Ще сме само двама, без деца, така че може да се обикаля много Simple Smile
Другият проблем е хотела. Колебая се дали да е близо до ЖП гарата, или до старинната чест? Този, който съм харесал е Arcoveggio Hotel.

# 529
  • На планетата Земя
Хубаво е да отделите два дни на Флоренция с една нощувка в града. Ако ще пристигнете с влака е добре хотелът ви да е наблизо. Централната гара и центърът на града (Дуомо) са на 5-7 минути разстояние пеша.  Peace

# 530
  • Бургас
Да, това звучи добре. Дори като разгледах картата, струва ми се че още след пристигане на летището може да се хване влака до Флоренция. Там да са първите 3 нощувки (16, 17 и 18) - два дни за града и третия за Пиза. На 19-ти сутринта обратно за Болоня, там да е последната нощувка (19-ти) и рано сутринта самолета за София.
В такъв случай ще имаме 2 дни за Флоренция, един за Пиза и един за Болоня. Не знам само с транспорта как ще се организира.

P.S. Вече запазих стая в Albergo Bencidormi, който е на 300м от жп гарата. Сега остава да намеря нещо и за последния ден в Болоня. Между другото, в ранната сутрин на 20-ти само с такси ли може да се стигне от Болоня до летището? Четох че било на 5-6км, не знам таксито колко евро ще иска.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 13:42 от moni74

# 531
За 5-6 км. Едва ли ще е повече от12-13 евро.

# 532
  • Бургас
Ако е така е супер. Само че промених резервацията за Флоренция - направих я за първите две нощувки (16 и 17.11).
Почвам да гледам за другите две нащувки в Болоня (18 и 19.11), между жп гарата и стария град.
След поредния разговор с половинката, решихме още с пристигането в Болоня да хванем бързите влакове от жп гарата до Флоренция. Тръгват на всеки час и 25 мин, пътуват само 34 мин, цената е 29,80 евро за двамата.
Първия ден разглеждаме Флоренция, на втория отиваме до Пиза. Третия ден до следобяд отново обикаляме Флоренция и привечер отново с бързия влак до Болоня. Четвъртия ден целия е за Болоня.

Сега, разсъждавайки внимателно, стигнах до извода, че е трябвало да запазя два различни полета. София-Болоня и връщане Пиза-София. Ама на, от бързане...

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 18:36 от moni74

# 533
Ако е така е супер. Само че промених резервацията за Флоренция - направих я за първите две нощувки (16 и 17.11).
Почвам да гледам за другите две нащувки в Болоня (18 и 19.11), между жп гарата и стария град.
След поредния разговор с половинката, решихме още с пристигането в Болоня да хванем бързите влакове от жп гарата до Флоренция. Тръгват на всеки час и 25 мин, пътуват само 34 мин, цената е 29,80 евро за двамата.
Първия ден разглеждаме Флоренция, на втория отиваме до Пиза. Третия ден до следобяд отново обикаляме Флоренция и привечер отново с бързия влак до Болоня. Четвъртия ден целия е за Болоня.

Сега, разсъждавайки внимателно, стигнах до извода, че е трябвало да запазя два различни полета. София-Болоня и връщане Пиза-София. Ама на, от бързане...
Ако ще пътувате с бърз влак до Фиренце, то купете още сега билетите, защото ще поскъпнат. На място са по-скъпи. Между Филренце и Пиза има редовни регионални влакове, така, че проблем с придвижването няма.
Такси до летище Болоня от Болоня чентрале е 18-20евро. Автобусите - шатълите- би трябвало да тръгват във време съобразено с полетите. Билетът е 6 евро.

# 534
  • Бургас

Ако ще пътувате с бърз влак до Фиренце, то купете още сега билетите, защото ще поскъпнат. На място са по-скъпи. Между Филренце и Пиза има редовни регионални влакове, така, че проблем с придвижването няма.
Такси до летище Болоня от Болоня чентрале е 18-20евро. Автобусите - шатълите- би трябвало да тръгват във време съобразено с полетите. Билетът е 6 евро.

Аз бих ги купил веднага, но как да съм сигурен че няма да има проблем с полета? Ако взема билети за 9.25 (самолета каца 7.35), но изпуснем влака, изгарят ли?

# 535
Бързите влакове са с час и място, изгарят със сигурност ако не се качите

# 536
Добро утро на всички Simple Smile Започвам да чета темите назад днес, да събера необходимата информация . Имам само един въпрос - на доста места прочетох, че е малко скъпо във Флоренция - храната имам предвид. Та мисълта ми е ще се вместваме ли поне в 30-35 евро за една нормална вечеря..В Рим плащахме толкова за пица, 2 основни, вино и сервиз. Такъв ли е стандарта или да приготвям повече пари?
Дневните разходи не ги слагам, те са си отделно...

# 537
Преди броени дни се завърнах от Флоренция.За мен цените по заведенията са същите като в Рим(била съм няколко пъти във Вечния град).  Peace Grinning

# 538
  • На земята, която е всъщност звезда.
Добро утро на всички Simple Smile Започвам да чета темите назад днес, да събера необходимата информация . Имам само един въпрос - на доста места прочетох, че е малко скъпо във Флоренция - храната имам предвид. Та мисълта ми е ще се вместваме ли поне в 30-35 евро за една нормална вечеря..В Рим плащахме толкова за пица, 2 основни, вино и сервиз. Такъв ли е стандарта или да приготвям повече пари?
Дневните разходи не ги слагам, те са си отделно...

Зависи от ресторанта. В централната част за 30-35 евро ми се струва, че трябва да изключиш пицата от горната поръчка. С пица по- скоро 40-45 евро и нагоре, в зависимост какви са основните ястия.

# 539

Общи условия

Активация на акаунт