Витекс....моля споделете

• 166 436
  • 206
  •   2
Отговори
# 105
  • София
Stitch ,nadin13     bouquet  благодаря ви - важно е за протокола Simple Smile

Витекса е билка и е нормално да има слабо действие.
Важното е, че не вреди.
И моите наблюдения са, че има най-голям ефект при момичета със СПКЯ.

# 106
Здравейте!
Аз също пия Витекс (екстракт от плодове), но започнах да го вземам, защото четох, че билката коригира хормонален дисбаланс, който причинява акне и лицето ми наистина е много по-добре сега.
На скоро разбрах, че тази билка може да помогне и при забременяване - ние мислим да започнем с опитите за бебе. Капсулите са по 80 мг и пише да се вземат от 2 до 4 на ден с храна, но аз не вземам повече от 2 на ден.

# 107
Здравейте момичета!
Отдавна не съм се включвала по темата, но искам да ви споделя за ефекта от витекса.
Както е споменато в по-горния пост, лицето ми абсолютно се изчисти! Иначе, преди това постоянно ми излизаха пъпки.
та това е хубавата страна на действието му.
Изпих си аз третия месец опаковката - цикълът не дойде (предишните два месеца ми дойде на 39-ти и 34-ти мисля ден беше, което за мен е екстра!), започнах четвъртата опаковка - няма цикъл.
В момента съм на 71-ви ден и нищичко.
Ходих на преглед преди почти 2 седмици - няма бременност, лигавицата беше мноого малка (докторът каза около 3-4).

А аз толкова бях обнадеждена, че витекса беше започнал много успешно да действа.
В крайна сметка, реших да спра да ги пия, че при мен явно влошава нещата.

Моля, ако вие продължавате да го пиете, споделете как са нещата при вас.

# 108
  • София
dvav може проблема да е по-сериозен и билката да ти идва слаба за да нормализира МЦ.
Билките действат много бавно и имат слабо действие.
Какво ти изписа лекаря?

От кой Витекс пи /че имало и менте...да се чуди човек Simple Smile/

# 109
Здравей denis_d.

Пия от Агнес на фирма Фортекс.
Странното е, че първите 2 месеца беше екстра - цикълът ми беше се нормализирал.
И нали за витекса твърдят, че с всеки изминал месец, като се натрупва в организма, нещата би трябвало да стават все по-добре. Но уви....

Лекарят ми изписа някакви хормонални, за съжаление не пазя рецептата. 2 вида лекарства, трябваше да ги взимам за 3 дни по 1 таблетка, за да предизвикаме менструация. Но аз реших, че по-добре да си изчакам по естествен път да ми дойде, а не за пореден път да пия лекарства.

# 110
Искам да Ви попитам, четох насам-натам, че Витексът е донякъде противопоказен при жени с по-дълъг цикъл, защото може да го удължи още повече. При мен е редовен, от 30 до 32 дни с овулация и всичко, но бих искала да подпомогна малко Прогестерона и да понамаля Пролактина, та се чудя дали да не започна Витекс за целта. Само че ако ми се удължи или изобщо разбърка цикъла, не желая да го почвам. Някой знае ли?

# 111
  • София
30-32 дни не е кой знае колко дълъг МЦ Simple Smile
Ако имаш проблем с Пролактина - Витекса, може и да помогне

# 112
някои да сподели как влияе на фоликулите и тяхното пукане, защото според мен действа малко като свръх стимулация и не е добре.

# 113
  • София
viola2003
Витекса не действа на фоликулите пряко.
Той действа на хипофиза-хипоталамус и от там регулира хормоните /ЛХ и ФСХ/

Не може да се получи никаква свръх стимулация.
Повече фоликули се образуват при ПКЯ и именно в такива случаи е добре да се приема Витекс.
Ако Витекса не може да повлияе процеса ПК - това означава че проблема може да е някъде другаде и Витекса в случая не действа

# 114
denis_d благодаря за убедителното разяснение -значи действието му  е положително, но изисква постоянство и време

# 115
  • София
viola2003
Не е точно така - Витекса ще помогне, ако твоя проблем може де коригира с него.
Всеки случай си е индивидуален - не може всички, които имат проблеми със забременяването да ги слагаме под един знаменател.
Да вземем за пример СПКЯ - причините са страшно много - лечението е различно.
И това само за СПКЯ Simple Smile
Витекса не е панацея Simple Smile - затова на един помага , на друг - не.
Има много момичета доволни от него - има и такива, които не са.
По мои наблюдения - поне не вреди Simple Smile

# 116
  • София
Момичета, колкото и безвредни и безобидни да изглеждат тези лекарства..както и М2Тон-а и прочие от този сорт, първо се конуслтирайте с лекар дали е подходящо във вашия случай да пиете такива лекарства Peace
Пиша това, за не влезне някое момиче, да прочете и на своя глава да започне да пие лекарства..както направих аз, а се оказа че не е трябвало...

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 12:10 от magnet_for_happiness

# 117
Аз ходя при д-р Владимиров, знае за Витекса, каза да продължа с него. Но говоря само за себе си, при всяко момиче ситуацията е различна.

# 118
Здравейте пак.

Аз пак да се включа, след като се оплаках, че цикълът ми го няма.
Вчера, 75-ти ден от цикъла, започна да ми зацапва тъмно кафяво, доста оскъдно за цял ден, а червена кръв имаше бегло, основно върху тоалетната хартия.
Днес положението е още по-зле - кафявото зацапване е още по-оскъдно, а червена кръв почти отсъства.
Та не знам изобщо какво успях да си прчиня с Витекса вече....

# 119
Здравейте Simple Smile

Макар и от едно известно време да не е писано по темата и моя въпрос един-единствен път да е засегнат някъде много в началото, ви пиша с надеждата някой да ме "просветли" още по-сигурно Wink

Взимам противозачатъчни хапчета от най-леките (трифазни) Милигест - в случай, че изобщо има значение какви са. Това като "сигурност", че няма да ми растат нови ЕМ кисти, че се броя "тежък случай". Тук се ентусиазирах да се пробвам с разни алтернативни лекове и успокоения къде на душата, къде на тялото Wink и си поръчах също така Витекс от iHerb.

НО не бивало да се приемат двете неща заедно, така ли е наистина? Благодаря в случая на boggy за съвета, и разбира се много много на всяка една от вас, която си вземе малко време да ми пише 1-2 реда!   bouquet

Северни усмивки  Laughing
М.

Общи условия

Активация на акаунт