Витекс....моля споделете

• 170 708
  • 206
  •   1
Отговори
# 90
При 7 дни закъснение си е съвсем нормално да не види. Та мен в края на втори месец един лекар ме убеждаваше че имам кухо яйце и ме караше да го кюртирам! А кухото яйце октомври ще навърши 11 години. Този въпросен лекар също май имаше немалък стаж. И така ме убеждаваше как трябва да махна бебето и дори ако пак съм решала да забременявам предварително 3 месеца да се консултирам с лекари и т.н......простотии абсолютни!
Толкова плаках тогава.
Ествествено, че е възможно да бърка!
А тестовете са безпристрастни - ако има втора оцветена, макар и слабо чертичка, значи си бременна.
Първото нещо, което трябва да направиш, зза да се успокоиш, е да си направиш кръвни тестове през 48 часа, за да се увериш, че стойностите на ЧХГ се увеличават правилно. И второто, но не по важност, е да отидеш при друг лекар, защото, този за 30-тте си години трудов стаж поне трябва да е научил на какъв принцип работят тестовете за бременност!

# 91
Мерси Denis_d, мерси dvav аз сега не мога и да се зарадвам! Непонятно ми е след като е нормално да не го вижда толкова рано защо е толкова убеден?! Той дори не се замисли в отговора си, даже каза другия месец да отида на фуликулометрия... как мислите може ли наистина да има грешка в тестовете?

хахахахахахаха dvav разсмя ме с това кухо яйце мерси мерси мерси мноооооого за подкрепата момичета!!!!!!!

така ще направя мерси още веднъж! цункам ви и ще ви пиша веднага щом свърша нещо!

# 92
Дааа, и на мен сега ми е смешно с кухото яйце, но не знам дали ще ми повярваш, ако ти кажа че ултразвуковата снимка, на чиито гръб пише, цитирам дусловно: "Касае се за патологична бременност - кухо яйце", съм си я сложила като първа снимка в албума на дъщеря ми. Тогава, обаче никак не ми беше смешно. Успокоих се, когато след няколко дни, може би седмица, отидох при една лекарка и се улови и сърчицето и ми каза, че всичко е нормално, както трябва да бъде.
Затова се успокой, не мисли за недомислиците на лекарите, изчакай, дай си малко време - на теб и на малкото слънчице в теб, и тогава отиди на вагинален ултразвук и ще видиш, че всичко ще бъде наред:)
Междувременно, за да имаш бледа чертичка, означава че все още ЧХГ-то ти е с ниски стойности. За да се види с вагинален УЗ сакчето, мисля че трябва стойността на ЧХГ да е поне 1000 miu/ml, може би дори повече. Така че, наистина не можеш да очакваш сега да видиш каквото и да е.

# 93
Представям си как си се чувствала, дано и аз разказвам някой ден този случай и да гледам резултата пред себе си  Praynig   

# 94
Хайде хубава вечер от мен, момичета. Работния ден за днес приключи:)
Sun angel, надявам се утре да споделиш че си се успокоила и че вече се радваш на бременността си:)
хайде до скоро.

# 95
Представям си как си се чувствала, дано и аз разказвам някой ден този случай и да гледам резултата пред себе си  Praynig   
Убедена съм, че точно това ще се случи Hug

# 96
  • София
Според мен този Витекс е по-добър :
http://www.iherb.com/Planetary-Herbals-Full-Spectrum-Vitex-Extra … Tablets/1611?at=0

и

http://www.iherb.com/Gaia-Herbs-Vitex-Berry-60-Veggie-Liquid-Phy … o-Caps/23833?at=0

Ако някой вече ги ползва, моля да сподели

Втория явно е добър защото свършва за 7-8 дни - в момента пак не е наличен

# 97
Аз съм с висок пролактин, нямам аденом на хипофизата.Когато се установи високия пролактин (2006г.) започнах да пия парлодел (бромокриптин), на 2рия месец забременях, уви намалих дозата, в резултат (може би) спонтанен аборт. От тогава с парлодела, (по половин на ден) 4 години не можех да забременея, въпреки че уж всичко беше наред(пролактин в средата на нормата), пих и Фемигландин, билкови таблетки от които се повишава естрогена, което от своя страна, нормализира менструацията, но повишава пролактина, който получаваше нива над 1000. Пих даже комбинация на парлодел с агнес.... без резултат. Докато в един щастлив ден не спрях парлодела, писна ми от страничните му действия, почнах да пия само Витекс на Хербамедика, дозировката е 3х2, е аз не успявах, тъй като нямах три хранения (пиеше се след храна).Започнах ги около 14тия ден от н.м. Когато дойде менструацията, на 3тия ден и аз (като няколко жени по-горе)Simple Smile получих адски болки за около половин час, не знам какви са родилните, но предположих че са подобни.... И всъщност повече не ми дойде, следващият месец продължих с този витекс, когато към 15-17 ден ги изпих(пиех ги абсолютно безотговорно, даже след прием на алкохол) реших да ги сменя с префемин (бил с най- високо съдържание на билката). И така на втория месец от началото на приема бях бременна, даже пих още 4-5 дни след като разбрах, а нивото на пролактина беше над нормата (а уж не може да се забременее, когато е висок, преминах на четвърт парлодел,  така си карам до момента (в 15 г.с. съм). Та така препоръчвам витекс на жени с леко повишен пролактин и лека форма на поликистоза.

# 98
  • София
sirmas Благодаря, че сподели.
Именно при висок Пролактин и СПКЯ действа добре този Витекс.
 При теб дори много рано е дало резултат - по принцип резултат се очаква след 3- 6 месеца

Честито от мен Simple Smile Лека и спокойна бременност

# 99
Само да споделя, след шест години противозачатъчни  20, реших да направя почивка за по-дълъг период от време, и ги спрях първия месец ми дойде нормално на 28 ден, но следващия месец започна да закъснява, като пропуснах месеца започнах да се замислям какво да правя, нямаше и помен от цикъла , а не бях бременна.Организма беше привикнал на хормоналните таблетки ,консултирах се с гинеколог и той беше категоричен че трябва да пия хормонален препарат за да го предизвикам цикъла, голям парадокс, аз ги спрях за да се изчистя от хормони , а трябваше да взимам допълнително друг хормонален препарат. Тогава се разрових в Интернет и реших да взема витекс+матрика. Само за две седмици ми дойде нормално, без кръвоизливи, изпих опаковките,  и до ден днешен вече година от тогава,цикъла ми е редовен. Мога само да кажа , че при определени обстоятелства и билките помагат,не знам тогава какъв  хормонален дисбаланс съм имала,дали пролактина е бил висок или нещо друго защото нямам изследвания , но използвах билки и съм доволна от резултата.Успех на всички

# 100
Здравейте,
присъединявам се към Вас и ще споделя моя опит с Витекс (местно производство: Agnus castus 110 mg; Dong quai 330 mg - пия по 2 капсули на ден). Аз имам поликистозни яйчници (не съм сигурна дали имам СПЯ, защото нямам други признаци - тестостерона е в граници, нямам наднормено тегло), липса на каквато и да е менструация без медикаменти и висок пролактин (без да имам аденом на хипофизната железа). Имам 1 дете, като заченах с пролактин, дуфастон и клостилбегит (след един неуспешен опит - кухо яйце). Решили сме да имаме още едно дете, но този път ще пробвам първо с по-природни продукти Simple Smile. Сега, където живея е много трудно да се отиде на нормален лекар, в смисъл много се чака за прегледи, та вече съм станала спец по билките Simple Smile
Та на въпроса,пия Витекс от април 2010 и досега 4 пъти съм имала менструация (което само по себе си е голям успех, предвид моето състояние), с различна продължителност и през различен брой дни, т.е. още не се е нормализирала; даже за последната не съм сигурна дали изобщо имаше, защото беше само 1 ден с леко зацапване. Дотук добре, но от 1 месец забелязвам появата на акне по лицето и косата започна да ми пада малко повече от обикновено, което не знам дали да го отдам на Витекса или на някакви други хормонални проблеми. В момента съм в очакване на цикъл, но нямам никакви признаци. Меря си базалната температура, но и там не виждам тази двуфазност, която би трябвало да се наблюдава (1 ден преди очакваната овулация Т спадна до 36.4, после се покачи до 36.8, но после пак падна на 36.5 и сега се движи в тези граници - вече 4 ден съм с 36.5; това според мен не е никакъв показател, че имало овулация).
Като допълнение към Витекса, пия Мака, чай от малинови листа, пчелно млечице+прополис и всякакви зелени салати.
Според мен Витекса при мен не действа особено или може би аз не го взимам в правилните дози. Ще изчакам и този месец, и ако нищо не се случи смятам да го спра.
Малко дълъг пост се получи, но се надявам да съм помогнала с нещо Simple Smile
Ето линк на Витекса, който аз пия: http://public.naturallynovascotia.com/products/viewproduct.asp?p … age=1#Indications
а ето и малко инфо за Мака-та:http://livesuperfoods.com/raw-foods/superfood-powders/maca-powde … L&Code=LSF026

# 101
  • София
nadin13 - в пав текст - Не си доволна от Витекса и той не ти  е помогнал, така ли да разбирам, важно е моля те , сподели. Simple Smile

# 102
пия агнес и мога да кажа, че действително намалява предместруалните синдроми /преди ми траеха по една седмица/.
Според мен повишава и прогесторона.

# 103
nadin13 - в пав текст - Не си доволна от Витекса и той не ти  е помогнал, така ли да разбирам, важно е моля те , сподели. Simple Smile

доволна съм от Витекса, защото постигна своя ефект - имам менструация. Но при мен няма този дълготраен ефект, който се очакваше. Явно при всеки е индивидуално, като не само Витекса оказва влияние, а комплекс от всички други фактори. Та, ако ме питаш дали го препоръчвам - ДА, препоръчвам го за жени със СПЯ, които дълго време не са имали МЦ, за да го предизвикат, но определено той не лекува (моите кисти си стоят по яйчниците, нищо не се е спукало за тези месеци или ако е, то пак са се образували нови). Това е мое мнение. Както аз искам да забременея по естествен начин, явно няма да се случи  Confused , защото овулация НЯМА.
Жени, които са забременели с Витекс не са имали толкова сериозни проблеми и той просто им е помогнал да се ускори процеса и да се увеличат шансовете да стане от 1-2 път Simple Smile

# 104
Според мен повишава и прогесторона.
По този въпрос докладвам:
Приемам Витекс от 4 месеца и половина. Започнах го с надеждата да си удължа лутеалната фаза, която беше 10 дни и да вдигна нивата на прогестерона. Лутеалната фаза при мен се удължи на 12 дни, а прогестерона последния цикъл около 5ти-6ти ден след овулация (засечена с тестове и БТ и доказана с УЗ) е 17 ng/ml (0.3-18.6) Simple Smile Доволна съм Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт