Витекс....моля споделете

• 166 415
  • 206
  •   1
Отговори
# 120
М., аз знам, че витекса не е добре да се приема с хормонални препарати, каквито са оралните контрацептиви. Тази информация намирам и из нета:

Vitex should not be taken with hormonal therapy, such as the oral contraceptive pill and hormone replacement therapy. It may interfere with the actions of these hormones by increasing the effects of progesterone and decreasing the effects of oestrogen.

# 121
  • София
M.   не трябва да пиеш Витекса с ОК.
ОК - подтиска О., а Витекса я стимулира.
Ще си създадеш голям проблем Не пий нищо без да се консултираш с АГ.

# 122
Благодаря ви много, бързи девойки!   bouquet Някой път колко по-ясно изглежда като го каже някой друг. Явно вече "две" не съм виждала  #Crazy.
Обещавам да си пазя тогава iHerb-ската поръчка докато реша да "противодействам", поне срокът на годност е 2015  hahaha

# 123
Здравейте момичета! Днес си купих Prim oil / масло от вечерна иглика/ и Витекс Агнес. Въпроса ми е мога ли да ги пия едновременно, тоест Prim oil от 1 ден на МЦ до овулация, а агнеса всеки ден по 1 таблетка. Като смятам да пия маслото от вечерна иглика по 2 табл. сутрин и 2 табл. вечер както е дадено в указанието за репродуктивни проблеми.

# 124
Аз пия Витекс по 1 и инозитол+холин по 2 вече 3 месеца. На втория цикъла закова на 28 дни- перфектно. Да ,точня,че кой-знае какви проблеми с него нямам, пия за индуциране на овулация поради възрастта ми. Хормони-леко висок,но в граници пролактин.
Обаче миналия месец по средата имах леко зацапване и ми дойде на 24 ден. Сега вече 8-ми ден имам мнооого леко зацапване все още. И най-странното-меря температурата и за мен е доста висока - 36,7 / орално/.
Четох из чуждите форуми-зацапването е често срещано странично действие, но високата температура през тази фаза ме тревожи..??
Мнения ??

# 125
Моля някой да ми отговори,че съвсем се изумих / и обърках / с дозите на  Витекса .
Какво прочетох:
При прием на ниски дози витекс 120 мг на ден има ефект на повишаване !! на пролактина / и съответно намаляване на естрогените/. При дози 240-480 мг се понижава пролактина.
Аз пия този:
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Vitex-Agnus-Castus-Chastetr … ie-Caps/5191?at=0

но 40 мг дават по един път на ден-само не разбрах и досега сух екстракт ли е..Губят ми се нули в дозировката ??  Thinking Да не би да си докарах обратния ефект ??  ooooh!

# 126
аз пич Инозол  , в.С , Омега 3 , Елтирокс 25мл. , Антиоксиданти , фолиева киселина , котешки нокът от около година ,цикала ми е вариращ 30-34 дни , по някога засичам овулация , друг път не ( с тестове)  имам зацапване преди цикъл около  3-5 дни  , хормоните са ми в норма  ( освен ТАТ , МАТ който са високи) , ще е добре ли да приемам и Витекс .
Опитваме за бебче от около 3 години !

# 127
  • София
Моля някой да ми отговори,че съвсем се изумих / и обърках / с дозите на  Витекса .
Какво прочетох:
При прием на ниски дози витекс 120 мг на ден има ефект на повишаване !! на пролактина / и съответно намаляване на естрогените/. При дози 240-480 мг се понижава пролактина.
Аз пия този:
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Vitex-Agnus-Castus-Chastetr … ie-Caps/5191?at=0

но 40 мг дават по един път на ден-само не разбрах и досега сух екстракт ли е..Губят ми се нули в дозировката ??  Thinking Да не би да си докарах обратния ефект ??  ooooh!

И според мен нещо е объркано - попитай производителя /пиши му/
Витекса нормализира хормоните - няма да причини хормонален дисбаланс - или ще помогни или няма да помогне, но ако спазваш дозите и правилния начин на прием - няма да навреди толкова Simple Smile

# 128
  • София
аз пич Инозол  , в.С , Омега 3 , Елтирокс 25мл. , Антиоксиданти , фолиева киселина , котешки нокът от около година ,цикала ми е вариращ 30-34 дни , по някога засичам овулация , друг път не ( с тестове)  имам зацапване преди цикъл около  3-5 дни  , хормоните са ми в норма  ( освен ТАТ , МАТ който са високи) , ще е добре ли да приемам и Витекс .
Опитваме за бебче от около 3 години !

Пиеш добавки за повишаване на ИмС. - лекар ли ти ги назначи? Имаш Хашимото и не е добре да приемаш много Имуностимулатори. Ако сама си си ги назначила - говори с лекар /ендокринолог/

Витекса не е добре да се приема при опити за бебе, ако не е съгласувано с лекар и не се знае какъв точно е проблема при теб

# 129
самопредписах си витамин С , котешкия нокът и антиоксидантите ,  а другите са ми предписани от ендокринолок, надявам се да не бъркам някъде.
А така се надявах на този Витекс , вече от толкова опити и какви ли не изпити лекарства , тотално се обърках , но щом не е добре да го взимам няма да експериментирам.

# 130
Витекса не е добре да се приема при опити за бебе, ако не е съгласувано с лекар и не се знае какъв точно е проблема при теб
Това малко ме смути. Аз го вземам вече 2-ри месец , но правим опити. Знам , че не е хубаво да се взема ако има съмнение за бременност , но докато се установи такава няма проблем? Честно казано започнах да го пия с цел забременяване ако изобщо ми помогне за това , четох , че много жени са забременели след като са го пили. Иначе на мен много ми помогна за кървенето извън М и за краткия цикъл. Сега М ми е на 33 - 34 дена с ову около 17 ден , а кървенето изчезна . Странно ми е само ако това кървене се е дължало на полип , както леееко предположи моята гинеколожка от Витекса може ли да се повлияе или тя  просто налучка , защото на мен така ми се стори . Както си ме лекуваше от хормони и след като не се оправих от утрогестана , който ми изписа , а се влошиха нещата тя заключи , че имам полип Simple Smile.

# 131
 Здравейте момичета. Аз имам адски болезнен цикъл - дисменорея и се тъпча с хапчета вече много години... стигам и до колабиране всеки месец,та се разтърсих за хомеопатични лекарства,с които бих могла да заменя химията. Отидох в аптеката и ми дадоха едно шишенце на което пише ,,Agnus Castus,,.... течно е . Та така се разрових да видя що за чудо е това.Казаха ми да пия по 40 капки 3 пъти на ден 10 дни преди цикъл и по време на него. Та не знам ... Дали помага в такива случаи ? Защото тук чета ,че много момичета го пият и с други цели и проблеми. А мен цикълът ми е като по часовник на 28 дни.Сега се връщам за да изчета  Wink

# 132
  • София
Това малко ме смути. Аз го вземам вече 2-ри месец , но правим опити. Знам , че не е хубаво да се взема ако има съмнение за бременност , но докато се установи такава няма проблем? Честно казано започнах да го пия с цел забременяване ако изобщо ми помогне за това , четох , че много жени са забременели след като са го пили. Иначе на мен много ми помогна за кървенето извън М и за краткия цикъл. Сега М ми е на 33 - 34 дена с ову около 17 ден , а кървенето изчезна . Странно ми е само ако това кървене се е дължало на полип , както леееко предположи моята гинеколожка от Витекса може ли да се повлияе или тя  просто налучка , защото на мен така ми се стори . Както си ме лекуваше от хормони и след като не се оправих от утрогестана , който ми изписа , а се влошиха нещата тя заключи , че имам полип Simple Smile.

Няма такова нещо - може да е полип?! Лекарите са за това -  да поставят точни диагнози - ние сме тези дето гадаем Simple Smile
Ако има съмнение - прави се Хистероскопия
Полипа може да е пречка за износване на плода.

Консултирай се и с друг лекар.
Витекса няма да повлияе полипа / няма да го махне/ - има вероятност причината за кървенето да е полип
Може да е и хормонален дисбаланс.

# 133
  • София
Здравейте момичета. Аз имам адски болезнен цикъл - дисменорея и се тъпча с хапчета вече много години... стигам и до колабиране всеки месец,та се разтърсих за хомеопатични лекарства,с които бих могла да заменя химията. Отидох в аптеката и ми дадоха едно шишенце на което пише ,,Agnus Castus,,.... течно е . Та така се разрових да видя що за чудо е това.Казаха ми да пия по 40 капки 3 пъти на ден 10 дни преди цикъл и по време на него. Та не знам ... Дали помага в такива случаи ? Защото тук чета ,че много момичета го пият и с други цели и проблеми. А мен цикълът ми е като по часовник на 28 дни.Сега се връщам за да изчета  Wink

Това, че МЦ ти е точен не е критерий, че всичко е наред с О.
Една от причините за дисменореята може да са ПКЯ / не искам да те плаша/
Желателно е първо да проследиш МЦ и О. поне с тестове за О. + БТ
Ако имаш възможност е добре да се направи ФМ + Хормонални изследвания. Причината, ако е  СПКЯ - Витекса няма да ти помогне много

# 134

Това, че МЦ ти е точен не е критерий, че всичко е наред с О.
Една от причините за дисменореята може да са ПКЯ / не искам да те плаша/
Желателно е първо да проследиш МЦ и О. поне с тестове за О. + БТ
Ако имаш възможност е добре да се направи ФМ + Хормонални изследвания. Причината, ако е  СПКЯ - Витекса няма да ти помогне много

Аз не правя опити за забременяване. Пия го за болезнения цикъл.За самите болки ми го дадоха. Не знам до колко ще помогне. А що се отнася до ПКЯ - никога не съм имала кисти до сега , колкото пъти са ме гледали на видеозон та и затова не съм правила по-специални изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт