МАЙските ни бебчета красиви, стават все по-весели и игриви! № 5

• 23 539
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро!

Ние спахме порядъчно добре, но си личи че някакси идва есента, ставах посред нощите да затварям прозореца. Надявам се да сме се разделили вече със жегите, но ако може да не бърза да става студено Naughty НЕма угодия  Laughing
Снощи Крис за сефте заспа самичък - без цица, без биба, даже и песничка не пях Sunglasses Милото сигурно много умора и емоции насъбра през деня. От 3 дни го слагам да спи в чувалче и се разделих с грижите 'ще се отвие ли през нощта или няма да се отвие' .

За памперсите, ние сега сме на 3-ка актив бейби. Честно казано на мен не ми миришат, примиум-а ми миришеше повече. Славче, Алекс, тези, за които вие говорите са Слийп енд плей (клийн анд плей са кърпичките  Grinning), наистина са по-тънички и идеални за лятото, но 3-ката са с много широка и твърда лента за закрепяне и поне на нас ни стиска на баджаците. Хъджис не смея да пробвам пак, първите много ни пропускаха и то в самото начало, когато гардероба ни беше ужасно ограничен. Пуфис наистина са дебели, но на нас ни сплескваха ужасно топките, както и да ги намествах. за момиченца сигурно ще са ОК. В момента в Кауфланд и Памперс са на промоция 82 3-ки за 20,99 лв
Ани, зариби ме с variflow-a , още днес ще потърся Peace

Аз режа ноктите и на ръцете и на краката откакто сме се прибрали от родилното. Купих бебешка ножичка и нокторезачка, но в крайна сметка ги режа с нашата ножичка за нокти, просто другите не вършеха абсолютно никаква работа #Cussing out

Дани, да ти е жива и здрава племенничката!!!

# 511
Момичета, вижте какво прочетох тук в най-популярната книга за захранването и храненето на бебето. Преведох го буквално.

Кои са знаците, че бебето ви е готово за захранване:
1. Бебето трябва да е поне на 4 мес.
2. Да тежи поне два пъти колкото рожденото си тегло.
3. Да е поне между 6кг и 6 кг 800 гр.
4. Да може да седи, макар и с помощ, но също да може да се навежда напред ако иска още една лъжичка храна, и назад ако иска да откаже храната.
5. Да има контрол над главата и мускулите на врата си, и да може да си обърне главата ако не иска храна.
6. Ако се храни около 8 пъти на ден, изпразва и двете гърди, но иска още.
7. Времето между храненията става все по-кратко.
8. Може да постави обект, който държи в ръката си, директно в устата си.
9. Показва интерес към храната, която околните ядат.
10. Ако часовете сън през нощта без събуждане започнат да намаляват, вместо да се увеличават.
11. Ако при над 6-8 поредни опита да нахраниш бебето с лъжица, то продължава да я отблъсква с език, значи НЕ е готово за захранване.

# 512
Добро утро и от нас.
Данли, честита племеница!

Аз се включвам с бърз въпрос: Вчера ме тръшна някакъв вирус и пих Упсарин преди да легна, колко време трябва да изчакам преди да дам на беб кърма? Както беше изчезнала се появи отново, аз пък взех че се разболях  ooooh! Днес не мисля да пия нищо друго, но дали ще мога от довечера да му давам и кърма?

Ноктите и аз ги режа от самото начало. На ръцете всяка седмица, а на кръчетата когато се налага. В началото нямаше много за рязане там.
Относно памперсите: още от началото си мислех че ми меришат на "наакано"  Sick кърпичките по същия начин. Засега сме с 3-ка актив бейби, пропускат когато има много материал...
Иначе относно спането: Въпреки увеличената нощтна доза Макс продължава да се буди често. Тази вечер поне 4 пъти. Давам му вода, чай... може би и аз ще опра до някаква малка доза АМ.

Севде, имаш страхотен подарък! Да си го караш с кеф и безавариино Simple Smile

# 513
здравейте! да се разпишем и ние, преди малко се прибрахме от разходка и сега Антония спи, аз обрах праха и седнах да чета, че днес не бях влизала още. Сутринта успях да й изрежа ноктите докато спи, че иначе е невъзможно Grinning. Днес наистина се живее, ей такова време искам около 30 градуса е наи-добре. Сега праея списък и като си дойде таткото от работа да отидем да напазаруваме в Кауфланд.                                            Относно памперсите сме пробвали  на  Памперс, Молфикс и Пуфис.  Най-доволна съм от Памперс , а Пуфис също са добри , но много дебели за лятото. Аз пък се дали не е време да минем на 4 -ка, защото ластиците много и се отбелязват на бедрата, но пък иначе сме 6200 и , а те нали са от 7кг и не знам да не би пък да са ни много големи newsm78, има ли някой , който вече да е минал на 4-ката да сподели опит.   

# 514
Да се отчета, ходихме на консултация вчера. В момента е 6,800кг (качила е 600гр) и 63см (беше 60) Grinning Сложиха 2-те ваксини и моята героиня пак почти не плака. Температура не вдигна, пък и аз превантивно се отказах да давам панадола, защото предния месец май беше излишно.
Ноктите режа и на ръце и на крака от както се е родила. При последното рязане много мърдаше, укроти се като ми зацока ръката от вътрешната страна на гладкото. Докато сваря да клъцна няколко нокета и ми направила синка... е гати смукача Shocked Другия път ще мисля как ще ги режим пак, ама не се давам вече  Simple Smile

# 515
  • Русе
ananasi,май не съм те поздравявала!Добре дошла сред нас! Hug
грахче,не шпакловам, тръшнах се на легло от гаден летен вирус.Отделно съм с възпалено ухо и съм на АБ.Бойко снощи се разкашля и днес продължава,ужас.Утре ще ходим до градината,но май мъжът ми ще върши работата ,а аз само ще кажа къде и как. Crazy Аз вкъщи не мога да оправя още бъркотията. ooooh! Памперсите на Памперс имат такова свойство,като се напълнят пускат навън,но вътре стоят сухи. Peace Дидо ми донесе памперси от Германия изобщо не миришат,тия дето са внос за изтока са с ужасен аромат. Sick С Бойко не копувах от Кауфланд,че само ментета имаше или си изчистваха складовете с стари памперси,но щом казвате ще ги видя тези промоции. Peace
Ани,да се оправя бързо малкият рокер. Heart Eyes
Аз ставам ,че малчо се разцъка!

# 516
herzog,ние отговаряме на всички точки без 4. Да може да седи, макар и с помощ, но също да може да се навежда напред ако иска още една лъжичка храна, и назад ако иска да откаже храната.Не съм пробвала да захранвам и мисля да го направя като навърши поне 5 месеца.Значи от 6тия.Благодаря за инфото  Hug

Аз нападнах едни смокини,че много обичам,дано да няма последствия,че и без това акаме на всяко хранене  Rolling Eyes  Joy

# 517
ЗдраФейте  Hug
Нашата мома тая сутрин яде в 4  Shocked , после в 7.30 пак и след като се наяде започна да се хили като ряпа и да подскача из леглото, та беше ясно, че няма намерение да спи повече  Laughing Баща й я взе в хола да пият кафе и да зяпат в нета, та моя милост да подремне още малко, ама аз вече се бях разсънила, та рано-рано още в 8 я изведохме на разходка и преди час се прибрахме, че вън пак е голяма жега  Crazy

danly, честита ти племенничка! Да е жива и здрава!   bouquet

natalinik, много гадно  Confused дано откриеш каква е тая гадина  Praynig

~Magi_TM~ , защо вчера ви е била последната имунизация за тази година?  Rolling Eyes

aniK, аз от шишетата и бибероните на Томи Типи съм много доволна  Peace Не че кой знае колко сме ги ползвали де  Joy, Ивата нали вода не пие, но до преди месец и половина й давах изцедена кърма понякога, когато сме навън и няма къде да се кърмим  Peace

За ноктите питах, защото досега само маникюр правим, но вчера забелязах, че и на крачетата ноктите са започнали да стават по-твърдички, та явно ще започнем и с педикюра  hahaha Аз режа с ножичка на Томи Типи, имам и нокторизачка, ама даже не съм я пробвала  Blush

madelix, Мимаче, дано бързо минават тези вируси, че летните са много гадни  Praynig

# 518
danly, честита ти племенничка! Пиши като имаш повече инфо

natalinik, може да са буби

madelix
, аз всеки ден пия асперин и си  кърмя , мисля че околко 4 часа има действие

Ани
, това с ушите и  на мен ми е болна тема. Таткото е с едни магарешки уши дето нечуват нищо , и аз все гледам Мирко да не си ги е прегънал. На нас не ни сложиха ваксините този месец, ще чакаме Т под 25С

За памперсите : ние от 3 седмици сме на 4 -ти номер и ни е добре на дупето.
ИМА ПРОМОЦИЯ: -Кауфланд- Памперс кърпички- 66р. по 72 кърпички за 12 лв.

# 519
Ако се съмнявам,че се е запушил някой каначе на гърдите как да процедирам.Имам много силна болка горе до мишницата и имам температура(38,3 ,при положение,че моята никога не надвишава 37 Sad )
Някакъв компрес??

# 520
  • Русе
desex, последната Синфлорикс и Пентаксим, защото вече сме на 4 месеца. Следващите такива вече са на годинката. 6-ти ще имаме за Хепатит, но нещо сестрата каза, че май били дефицит, та ще видим. 7-ми БЦЖ- в болницата на Емо не са му били като се роди, защото беше под 2500.

danly, честита племенница!

Синя птичка, жалко че  не сме се засекли с вас вчера при педиатърката.

И на Емо ушичките му все се прегъват. Sad

# 521
Момичета, девойката тежи 2750гр и е 47 см., нормално раждане с малко вътрешни шевове само.
Лишото е , че сестра ми е в изолатор, защото е болна - с бронхит е и е на антибиотик(Панцеф).Незнам дали ще може да кърми и дали ще и дадат малката Елена.
Ако някой има идея за този антибиотик как стоят нешата с кърменето  ще съм благодарна да пише.
Хайде поздрави на всички малки (вече големи) сладурчета  Hug Hug Hug

# 522
danly, да е жива и здрава малката Елена, а на сестра ти бързо възстановяване  Hug

Ние днес сме си вкъщи, таткото е на работа и аз само обикалям смотания ни квартал и обикалям или баири или улици с кучета. Водят го уж елитен квартал, но за мен Симеоново винаги си е било село. До скоро ми изнасяше, защото като работя и след работа излизаме насам-натам се прибираме само да преспим и ми беше ок. Винаги имам къде да паркирам, лятото хлад... Но като ми се наложи да стоя тук повече от два дни изперквам и се чудя накъде да хвана. Направо не си е работа  Cry

Ние ще ходим тази сидмица на консултация, та хем ще видим колко сме пораснали и ще сложат ваксините на Али.
Аз предполагам, че е дръпнала на височина, че доста дрешки вече не й стават. Трябва да поръчам нови, та в тази връзка имате ли препоръка за някой продавач в Ebay и някой пазарувал ли е от сайта на Next - с доставка до БГ или с посредник? newsm78

Хайде някой киселее и ще се поносим  ooooh!

# 523
Данли,честито бебче на сестра ти!Дано тя бързо се оправи тя че да може да гушка малката принцеска  Peace
Някой да знае сайт от който мога да си поръчам контейнери за урина за да замразявам кърма?!Тук в нашия град няма,поръчах в една аптека те ми излизат златни направо......  ooooh!

# 524
Силве, мерси.  Hug
Хепинес, аз поръчвам от Некс чрез посредник -  ГивТранспорт. Доволна съм Peace
Десекс  Hug тази вечер се чуствам много по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт