МАЙските ни бебчета красиви, стават все по-весели и игриви! № 5

• 23 536
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте и от мен!
Вчера бяхме на консултация. Равносметката е +750гр, т.е. вече Габриелка тежи 5320гр и е висока 57см. Е, миньонче го раздава за сега, но пък за мен е най-сладката беба. Да са ни живи и здрави пък другото няма значение! Миналия месец беше качила много малко, но този е добре.

Вчера ни биха и двете ваксини и учудващо Габриелка плака много малко. Бях се настроила за много плач, а тя съвсем малко. Не, че протестирам. Днес обаче беше много кисела следобяд. Може би, защото й нарушихме режима. Купихме й гардеробче,че вече няма къде да й прибирам дрехите. А нали сега ще има и по-дебели блузки... Утре е ни го докарат и се надявам до вечерта да й наредя тоалетите в него.

alex88, аз замразявам кърма в стерилни контейнерчета за урина. Има ги във всяка аптека. Има едни по 50мл и едни от 100мл. Не взимам от най-малките, които са мисля по 20мл, защото са много малки.  тези контейнерчета е и мнооого по-евтино- струват стотинки едното.

# 526
добър вечер Simple Smile

днес установих, че имам добро бебе - издържа в Патиланци (който са преименували на Палавници  newsm78 ) сутринта от 10 часа до 13.00 и после от 16.00 до 18.30  Simple Smile обаче установих, че никак не може да спи навън  Sad придрема за 20 минутки колкото да събере сили и пак се ококори. баткото изкара добре - само докато почивахме в апартамента на приятелите ни помрънка, че му е скучно, но за кратко Simple Smile а дребния успя да поспи от 13.30 до 15.45  Laughing милото одеве съм го сложила на активната гимнастика да си играе, ато заспало  Hug

вивере, ще си взема този препарат и дано убия гадинката  Twisted Evil #2gunfire днес като си гледам някой позавехнали ухапвания се вижда точица в средата и си личи, че е ухапване, защото в началото и аз си помислих, че може да е алергия както предположи kikiniki. тази нощ обаче пак ще спя на дивана, че и без това мъжо го боли гърло и не ща да лежа до него  Laughing

ЧЕСТИТА ПЛЕМЕННИЧКА НА DANLY   bouquet ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ МАМА И БЕБЕ  Hug

някой питаше за некст - видях, че вече има доставка до БГ: http://www.nextdirect.com/bg/en?utm_source=Google&utm_medium … ch=sem%20mpch=sem цените са в евро и са по-високи, но като се замисли човек за транспорта и комисионната на фирмата посредник.. май излиза същото Simple Smile аз обаче си пазарувам само със Змейка  Laughing

# 527
Златна,тук в нашия "голям" град има само по 20 и 30мл ... Поръчах един път да ми доставят от тези по 100мл,но цената на 1 контейнерче беше 50 и няколко стотинки и то ми излиза,ако ще е така по на сметка пликчетата на Лансинох,затова се разтърсих за сайт,но не намирам Sad

# 528
Добро утро, мамчета и бебчета   bouquet

Да почерпим за месечинката на Андрейко  party023 Tada cheers  кога минаха три месеца..... а помните ли как доктора ми казваше, че няма да изкарам до термин и ще родя още в началото на май, а то какво стана  Laughing Laughing Laughing

нещо не можах да спя тази нощ - спах на прсекулки от 02.00 до към 06.30 часа.... незнам пълнолуние ли има или някаква друга щуротия  Confused сега дребния още спи, а аз съм се ококорила  Laughing

днес ще водим баткото да рисува с тебишири по Гурко  Grinning

хубав ден на всички Simple Smile

# 529
ВИКТОРИЯ РОДЕНА 01.05.2010 ТЕРМИН 13.05.10 3050ГР. 50СМ

# 530
veliel, здравей ! И моята Антония е родена на 01.05.2010 термин 04.05.2010, тегло3240, 50см , на един ден са с твоята Виктория Grinning. Да са ни живи и здрави момичетата!

# 531
Алекс, направете си разходка до Вн и си купи оттук  Grinning Наистина ще излезе по-евтино. Ако нямате път насам, звънни ми, ще ти пратя.
Мен нали не ме заля кърма както очаквах, им намерих друго приложение - като излизаме слагам АМ в тях на дозички и на място само изсипвам във водата  Simple Smile А пък Авентските ще ги ползвам като почнем пюретата

# 532
Ларче - ние за другия уийкенд сме запланували да идваме към Варна,но до тогава ще измисля къде да я съхранявам  Peace
Нати - честита месечинка на Андрейко  Hug Да расте все така хубаво детенце  Peace
Аник днес защо не се е разпиосала още  newsm78

# 533
  • София
Здравейте от нас!

Честита племеница Елена на Данли! Да е живо и здраво малкото момиченце! Бързо възстановяване и на сестричката й!

Честита месечинка на сладур Андрейко и на всички празнуващи бебочета  Hug

Добре дошла на новата мама Велиел и на нейната Вики! bouquet

Поздравления за държанието на адашката Габи при ваксините и елегантните й мерки!

Весе, хайде скоро пак по парковете... Симеоново е готино, все още май е по-чист въздухът, но хич не става за разходки...

Мами, да ви питам нещо... първата ваксина Пентаксим ни я биха на 6.07. Още не сме били втората такава... Ще го направим тази седмица. Не става ли прекалено дълъг интервала между двата приема?!? Май Деси (Дудунски) беше казала, че до 45 дни е ок, а при нас става повече  newsm78 и малко ми е притеснено. Доки нищо не каза, ама....

Леле, вие още замръзявате кърма... аз от два месеца нищо не съм сложила и само се моля да си имам налична..... Алекс-че, ако успеете от Варна, най-добре, иначе наистина да вземем да ти пратим по пощата....

Усмихнат ден и до скоро, май-чета! Надявам се да успеем да се организираме за разходка тия дни (макар че ако ни бият ваксината в четвъртък, края на седмциата го отписвам...)

# 534
Desex днес бяхме замалко до вашия град да налеем водичка е разкошни градини значи, чак мъжо вика ако искаш да се преместим тука  Mr. Green и едно спокойствие..... малко ти завиждам  Peace На Йоанка гласчето не й се чу хайванчето и много добре й се отрази - на едната чешма отидох да й намокря крачетата хем и водата топличка и една баба видял недовидяла вика Айде моля ви се другаде да се оправяте - после се извини помислила, че ще си мия косата  ooooh! как й хрумна не знам  Joy
Взех вчера и аз Клийн енд плей да пробвам та ще кажа

# 535
добре дошла на новата мама! Hug
Честита месечинка на Андрейко! Да е жив и здрав, да папка повечко и да пълни памперса по-често!
Malini /Кали/, аз съм на линия за разходки в Южния тази седмица. Ние току-що се върнахме оттам  Grinning
Относно цеденето на кърма - аз приключих с това още на втората седмица като ни изписаха. И засега се справяме отлично - Али е отличен регулатор  Laughing Сега дори съм в чуденка понеже другата седмица сме на сватба - колко ли си хапва в момента, за да зная колко да изцедя  Thinking Най-вероятно утре ще си направя пробно кърмене с кантарчето вкъщи та да съм наясно. bowuu

Днес купих хубави нектаринки за захранването й, но се оказа, че нямам такива малки бурканчета за консервиране. Някой слага ли вече праскови, нектарини или кайсии във фризер, та да ме светне как става замразяването  newsm78

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 16:03 от Happiness

# 536
Здравейте мами!Аз се бях занимарила малко писането,но ви чета.Добре сме предстои ни утре втората двойка ваксини и кантарчето да видим какво ще покаже.

Честито на щастливата леля Данли дано сетрати бързо се възтанови и този АБ не е проблем за кърмето.

Алексче аз си взех на Лансинох много съм доволна никакво място не заемат във фризера.Преди това купувах едни пластмасови чашки с гумени капачета и ми излизаха около 0.72лв и горе долу тези пликчета също,но мястото което ми заеха е цяло чекмедженче на фризера.Но аз тук вече месец и половина всеки ден цедя и замръзявам по около 200-250 мл и с тези чашки нямаше да е много практично.Все си миселх да почвам да я изхвърлям като се цедя но ми е жал (не че пак някой път като размъзя и е било 250 мл,а ядем 140 не хвърлям де защото само 24ч е годна)Има скрок  от 3-6 месеца и почнах  да я подновявам,защото ми казаха да я пробвам дали я яде тази замръзената ,защото някои бебоци не я искали,но ние я ядем -веднъж два пъти в седмица давам шише замръзена.

Sivanovaa,докога е тази промоция на Памперс кърпичките в Кауфланд само за вчера ли беше и дали имат по дълъг срок на годност,не че няма да ги изхабим де вървят като топъл хляб при нас(сигурно сме изхабили около 20 пакета и повече-еми преди всяко хранене сменяме памперса и почти винаги или има ако или леко изцапано дупе  и те вървят) аз ваземам от Метро 4 бр за 12лв и това е много в кауфланд е доста добра цена

# 537
natalinik, честити ви 3 месеца!   bouquet Целувки на малкия сладур!
Честито и на другите мъничета, които днес празнуват!  Hug

Malini, тя dudunski май беше писала, че се броят 45 дни от датата, на която трябва да се сложи, поне аз така съм запомнила де  Rolling Eyes

И аз от доста време не замръзявам кърма, спрях с изцеждането преди месец и нещо и сега се е регулирала, колкото да стига на дребоска да се наяде  Blush

krischana, браво на теб! И да не се обадиш, че си тук  Crossing Arms Тук наистина е много спокойно, дори
скучно на моменти  Laughing Но пък Пловдив е съвсем близичко, та като ни домъчнее за лудница се качваме на колата и айде в големия град   Wink

Happiness, аз замразих праскови - измити, обелени и нарязани на четвъртинки  Peace

Аз с кърпички на Памперс съм се запасила от сайта на Мадъркеър преди почти 2 месеца, имаше промоция на Сензитив кърпичките - 9х72бр за 6 паунда, та си имам още доста, но пък ще трябва да посетим Кауфланд за памперсите на прИмоция  Grinning

# 538
Момичета да споделя един сайт с вас - ако има интерес, нъпреки него обаче миналата седмица изтървах промоцията в Карфур е имало бодита Дисни по 1лв
http://www.proomo.info/search/label/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%84%D1% … %80?max-results=2

# 539
  • Пловдив
Ако се съмнявам,че се е запушил някой каначе на гърдите как да процедирам.Имам много силна болка горе до мишницата и имам температура(38,3 ,при положение,че моята никога не надвишава 37 Sad )
Някакъв компрес??

Девилче, чак сега виждам въпроса ти, дано не си се влошила  Praynig
Ако Т продължава или се повишава вероятно започваш мастит  Confused Болката в гърдата наистина може да се дължи на запушен канал - добре повлияват обикновено топли компреси, редуване на топли и студени компреси, изстудени зелеви листа в сутиена /до 3-4 пъти дневно последното/. Пиенето на лецитин също би могло да помогне да се отпуши канала, защото той "отмива" мастните натрупвания по стените на каналчетата. Много е важно ако има застой на кърма и се образуват бучки да ги разнасяш - с цедене или с често поставяне на бебето да суче.  Hug
Пиши ми на ЛС, ако нямаш подобрение или когато е спешно, че не винаги виждам навреме в темата   bouquet

Данли, честита ти малка племенничка!!!
Според този сайт http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp - лекарството не е пречка за кърменето - дано скоро й дадат малката Елена, за да нямат после трудности   bouquet

Аз предполагам, че е дръпнала на височина, че доста дрешки вече не й стават. Трябва да поръчам нови, та в тази връзка имате ли препоръка за някой продавач в Ebay и някой пазарувал ли е от сайта на Next - с доставка до БГ или с посредник? newsm78

Аз  Mr. Green Пиши ми на ЛС  Hug

Натиииии,
честит ти 3-месечен Андрейко!

Ние от вчера сме без кака - пратихме я на морето при свекитата  Laughing другата неделя заминаваме и ние, взимаме си я оттам и отиваме и ние на почивка  Laughing Тези дни ме е обзел ужасен мързел - нищичко не ми се прави  исамо унишожавам шоколади
вкъщи  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт