МАЙските ни бебчета красиви, стават все по-весели и игриви! № 5

• 23 533
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте! Минавам на бързо, докато бебка дреме на активната гимнастика Simple Smile

Десекс и Деси, благодаря! Вече съм по-спокойна  Hug

Днес се видяхме с Вени и Ники в парка. Много е порастнал и е голям сладурко. Тя има проблем с компа, нокато го оправят - ще се включи. Много добре изглеждат след почивката в Каварна

Уини, и Габче като заспи към 21ч. (или малко по-късно) се буди през нощта - часът варира в зависимост от часа на последно хранене (днес яде в 4.45). Май си е нормално. Много е хубава активната гимнастика за Белла! Да й се радва много!

До после, майчета!  Hug

# 556
Видях, че последно сте коментирали нощното хранене. И да се включа, пък после ще чета. Мен ме е срам да си кажа, но от повече от седмица се храним през две часа през нощта Embarassed. Не знам какво му стана. Беше започнал да прави паузи от по 7-8 часа за няколко дни,а сега Crazy . И си хапва най-сериозно, ако го дръпна по -рано започва за се сърди и да ме удря с ръчичкта (което мн ме забавлява). Дано да е ,защото и второто зъбче е тръгнало да избива и да се успокоява по този начин. Иначе му стга кърма,винаги ,когато спре да суче проверявам и все още имам  Wink
Мамите, които кърмят само(май не останахме много) вие хапвате ли си вече всичко или пак се ограничавате. Аз все още се съобразявам, защото ме  е страх да не се върнат коликите.

# 557
Слънчо,аз още от началото не се ограничавам ям си каквото ми се яде и до сега сме така  Peace

# 558
Здравейте и от нас!!!!   bouquet

Завърнахме се в Пловдив  Hug макар и да не ми се понрави като пристигнахме нито на мене нито на малката кукла  Sad но така ще е !!! Вече ще се включвам и ще пиша по често четох ви редовно иначе  просто по нарядко  Rolling Eyes

Малката е добре продължаваме изцяло на кърма и досега не съм и помисляла за  сухи млека дано е все така  Praynig за захранване мисля след навършени  6 месеца Расте прекрасно иначе и на два месеца и половина беше вече 64 см. и 6500  Embarassed /но мисля че писах затова/

Като остане време идните месеци ще прочета и ще мисля с какво да започваме захранването но има доста време..

Видях че Уини беше писала за нощното хранене.. ние заспиваме към 21:30 или 22 зависи и става или 3 или в 4 или в 5 винаги но стане ли веднъж не иска да заспива а си играем поне 1 час  Whistling вие така ли сте ?

Приятен ден на всички от нас до по късно Hug

slancho _83 аз си хапвам много от както родих и не ми пука бях качила 30 кг. свалих на втората седмица 18 без да знам как сега съм твърдо 70 и не мърдам но не ми пука  Embarassed въпреки че малката имаше колики само 3 седмици обаче и аз ям съобразено все още но пък в количествата не се ограничавам

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 16:37 от хабиби

# 559
Здравейте и от нас.
 И ние сме само на кърма и добре си похапваме.На 31 сме на консутация и на ваксина,та тогава ще видим колко сме пораснали.Нощем и моята кукла се храни все още,яде към 21 после към 01.30 и в 03.30 и накрая в 06.30.Като часовник е.Имаше и един период в който ядеше през два часа,но беше за кратко.
 Вчера хапнах ени нектарини и горкото дете цял ден ака.  smile3550.Лелее пак се наака изчезвам да я мия.

# 560
Ехо привет и от нас.Не сме се включвали скоро но време не ми остава с тези две деца Hug
Вчера станахме на 4 месеца Heart Eyes На консултация ще ходим на 7-ми септември и ще видим колко сме пораснали
Иначе Мануела е много активна,вече се върти на страни и по коремче самичка Hugи много ни пее Mr. Green
За храненето -кърми ме се още ,хапва през 4 часа,вечер хапва към 9 и след това заспива, и се буди сутрин 6:30-7 :е:
В неделя заминаваме на моренце....и да попитам мамите които са се върнали вече от морето-топнахте ли бебоците в моренцето?
Ние ходихме за един уикенд с бебка но не посмях да я докосна до водата newsm78
Чао от нас за сега че ни чака разходка Laughing

# 561
  • София
Няма такъв киселяк днес... не знам какво й стана. но то не бе рев, не бе чудо. едвам заспа за около час. сега кротува в шезлонга, но направо ме побърка одеве.
то не бе гушкане, в слинга, на легото, нищо не помогна.. дадох й цица и залапа (след като сума ти пъти отказа..... и още повече се нервеше), нахрани се и почна да се унася. като се събуди, пак рев.... хапна, изака се, но продължи да скърца. слава богу, сега има малко мира...
иначе не пазя някакъв режим, хапвам всичко, но не съм забелязала нещо конкретно да я дразни. днес каквото съм яла - няма нищо ново като храна, че да я дразни. и ягоди и малини ядях, и шоколад хапвам... и си е ок детето.

Петя, весело на морето! Мисля, че можете да топнете краченце на бебка Simple Smile
Хабиби, добре сте се завърнали! Браво на девойката за добрите мерки!

Мамите с по-хапващи и тежички дечица - обръщат ли се вашите бебчета вече? Щото на мойто му тежи дупето и не успява да се завърти. Само до някъде и спира....  newsm12 А по-фините младежи и девойки от кога от кога вече се въртят във всички посоки... 

ааа, пак се наака, дано това да е разковничето на раздразнението. отивам да сменям пак дупето.
(Славчето каза как всеки път мие, и аз искам така, ама като е яла, ако я измия, ще повърне всичко.. та мокрите кърпички влизат често в употреба и в къщи, а не само на вън.)

# 562
  • Sofia
Ехо, тук сме - благодаря, че ни мислите   bouquet От разходки време не остава да се включа  Embarassed Днес бяхме на р.д. на детенце от другата ни тема - беше на басейна Макси, много хубаво си играха децата. Откарахме го цял ден.
По-късно ще почета и ще пиша  Heart Eyes

Отвори ми се пролука и направо да си доразвия поста  Laughing
Нати, четох, че си ПОЛАЗЕНА - брей, че гад  #Cussing out Поне в нашия квартал не се въдеха такива буби, з'то те обичат топло, но жегата ги е довлякла. Да ги изтребите до крак  #2gunfire Дано Андрейко понесе леко ваксините - май слагането на един път е по-болезнено  Thinking Кога заминавате?
dudunski, напълно те рабирам за багажа - оправи си го на спокойствие да не си образуваш напрежение  Peace
За храненто - от 2 нощи и Криста се буди по 2 пъти  Crazy Това в съчетание с пъшкането на Габи, че го сърбят раничките, направо ми взема акъла - сутрин съм като зомби  Crazy Добре, че времето вече е по-нормално, та Габи не се поти толкова - вечер у нас си се завиваме  Peace
Крисето вече активно се върти, а на шезлонга я връзвам яко. Върху повивалника също не е за оставяне. Malini, спокойно, ще се обърне бубката   bouquet

Не се сещам какво друго четох, а и писах набързо  Embarassed Утре пак ще сме в някой парк - искам Габи максимално да е на въздух и да играе. Времето е много по-нормално  Peace Ако се сформира нещо за някъде, свиркайте  Whistling

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 18:38 от aniK

# 563
  • Русе
Само да кажа,Привет! Hug
Ние се мотаме по задачи,ремонта в градината го оправихме,Бойко се оправя и той ,аз съм здрава вече,но от утре сме отново без таткото. Rolling Eyes
Ходихме днес на консултация ,качили сме 850гр и 5 см. сега сме 6550кг/65см. Wink
иса и ние сме в кърмаческа стачка,но днес е малко по добре! Peace
Биха ни ваксината Пентаксим,дано мине добре ноща! Rolling Eyes Praynig
Данли,да ви е живо и здраво бебчето! Hug

# 564
Привет

аз вървя добре с пералните, събрала съм вече един приличен куп за гладене. Утре май ще ме огрее с кола, ама още не е сигурно, та ако се случи ще звънкам за разходка

Нати, как бълхи бе, как са те уцелили само тебе да наядат. То от една страна добре че не е нахапан и бебко ама мъж ти как са го пропуснали.... Уффф дано се отървете бързо.

Кали, дано си се успокоила за ваксината, аз изрично питах заради нашето пътуване  Hug

Бяха ми на гости две приятелки от гимназията, едната е бременна в края на 5-ти месец та ми стана много мило да си припомням да и разказвам. Сдамо дето нея много са я наплашили доктори, излязъл и е висок риск за Даун, правили са и амницинтеза, където всичко е било ОК, сега обаче и казали че не виждали 1 бъбрек и че имало слаб кръвопоток към бебка, вървяла с 2 седмици по-малка, абе мъка просто, ама дано всичко е наред Praynig

Хайде лека вечер, паля ютията, ако беб се събуди баща му ще го храни  Laughing Mr. Green

# 565
Слънчо и аз само кърмя малката, но не се ограничавам с храната. Приключихме с коликите, поне така мисля  Rolling Eyes
Да питам на някой случвало ли му се е, че съм притеснена. Преди малко започнах да я кърмя. Плачеше и докато си отваря устата забелязах, че има червено петънце на върха на езика. Прилича като на прехапано, но с венците възможно ли е това? Да не би дето си лапа ръцете или играчките и от мръсотия да и е станало? Но не е по-кисела или пък да не иска да суче  Thinking С онова за гъбичките в устата (дактрин май беше) дали става да и сложа да минава по-бързо  Thinking
Дудунски дано да шашкат приятелката ти безпричинно тези доктори  Praynig
Емито нощем не яде, но аз последно я храня в 24ч и после чак сутринта в 8.30-9ч

# 566
  • Sofia
dudunski, Деска, нека си направи един Доплер твоята приятелка, на него се вижда кръвопотока. Често това изоставане е заради омотана пъпна връв, както беше при Криста. Обаче в 5-ти месец бебето има достатъчно място да се върти в корема и да се омотава и размотава колкото си иска  Rolling Eyes Поне да си знае какво е, а и да И дадат някакви съвети (на коя страна да спи, как да се подобри кръвопотока... знам ли  newsm78)
Пфу, сутринта не ми остана време да изгладя едни дрешки, а сега ги отложих за утре сутрин  Embarassed

При нас се получава странно - колкото по-късно вечер и повече яде Криста, толкова по-малка пауза прави през нощта  newsm78

Тази нощ Габи ще спи с татко си, току-виж се понаспя  Whistling Той ни редува да не се сърдим  Joy

Ако се прави поръчка от Мадъркеър или Джордж, да ме имате предвид с едни лигавници  Peace Направо подгизваме в лиги, та ни трябват няколко новички по-официални  Mr. Green

# 567
  • София
Привет и от нас  Hug. Срам, не срам ние сме от тежката категория - 8400 и 64 см (само на кърма сме, за месец и седмица сме качили 1,100 кг и 4 см, педи пак  ooooh!). На Влади му биха само Пентаксима, защото миналия месец вдигна Т и решихме този път само 1 ваксинка.
Много се лигави и пъха ръчички и играчки да си почесва венците, та в този ред на мисли, препоръчайте ми някакво гелче за мазане на венци (и как точно се мажат  Thinking с пръст или с марля).
До преди десетина дни имахме чуден вечерен режим - папкане и лягане към 20-21 ч и ставане в 5-6ч, но сега си върна нощното хранене, като новороден е, даже снощи яде и в 00,30 и в 3 ч, после в 7  #Crazy взе ми акъла (и не се залъгва с водица или с биберон). Но пък чета, че и при други е така. А пък като се ококори в 4,30 и започна да гука  ooooh!, едва го приспах (явно му е било в повече спането през деня  Laughing).
Влади много е станал любопитен и му е толкова скучно в количката, умира си някой да го носи и да си разглежда.
Правим уж редовно гимнастика, но досега се обръща сам само от корем по гръб и то не много често.

# 568
много гадни тези ваксини - Андрейко цял ден прискърцва, спа неспокойно през деня, после мрънкоти на двора докато майка му трепе бълхи у дома с БиоКил  Mr. Green #2gunfire Mr. Green дано съм ги очистила тези гадове и дано не съм си прецакала матрака, че го напоих яко  Mr. Green в този ред на мисли  Simple Smile вивере, ти навсякъде ли пръска с биокила и за колко време се отърва от тази напаст?
иначе реших да си направя сама педикюра за да икономисам от време с което не разполагам и резултата е компрес с риванол на единия пръст, че незнам какво съм му направила, но е забрал  ooooh!
в четвъртък ще водя бившия мъж на нотариус да ми разпише, че е съгласен да изведа детето от страната - как ми се искаше да мога да го изтрия с магическа гъбка от живота ми  Laughing
някой ден като се организирате за среща в някой парк ще дойда да видя сладурските бебчет.а (засега само Крисето съм го виждала щот ми е комшийче  Laughing ). разбира се ако не ви е страх от бълхи  Joy Joy Joy шегичкаааааааааа - надявам се, че ги килнах  hahaha
дудунски, и аз смятам, че е несправедливо да наядат мен, а мъжо да го пропуснат и заради това тази нощ съм го пратила да спи там за да видиме дали сме утрепали гадинките.... Mr. Green
виждам, че Андрейко си има подръжници в кърмаческата стачка  Mr. Green - няма страшно момичета моето диване стачкува от 30-я си ден  Crazy

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 23:00 от natalinik

# 569
Здравейте и от нас:)
Добавих доста от вас във Фейсбука , въпреки че още не мога да свържа кой ник на кого е:) Ние се завърнахме от морето - окъпах малкия в моренцето последните два дни  Heart Eyes

Да питам някой - абе какво е това чудо ... цока дърпа се , мрънка пак цока дърпа се мрънка иска да му се излива в устата спре ли и той спира да цока .. такова нещо не е имало досега? стачк али е какво е ?

За обръщането и ние точно ден преди да навърши 4 мсеца се обърна от гръбче по коремче, но му се заклещва ръчичката и се сърди:) започна да хваща изграчките си , смее се с глас - мнго му се радвам и като си помисля Плами се засмя с глас като беше на 6 месеца - изобщо пълна противоположност са ...

търсим си другарче - ако съвсем случайно някой е все още сам - да ми пише на лични - МНООООГО ще се радваме .(Троица , Петър и Павел, Малл-а)

лека вечер , че МАрти съвсем се побърка яде ми на 2-3 часа по- зле  и от новородено , реве и се върти като ... дано мине скоро , а колко се лигави ужас  Mr. Green

natalinik, ако можеше и аз да изтрия разни годинки от живота си ...

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 23:10 от mishenka

Общи условия

Активация на акаунт