МАЙските ни бебчета красиви, стават все по-весели и игриви! № 5

• 23 531
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Нати, четох, че си ПОЛАЗЕНА - брей, че гад  #Cussing out Поне в нашия квартал не се въдеха такива буби, з'то те обичат топло, но жегата ги е довлякла. Да ги изтребите до крак  #2gunfire Дано Андрейко понесе леко ваксините - май слагането на един път е по-болезнено  Thinking Кога заминавате?

Ани, заминаваме на 1 септември и се надявам да изкараме добре Simple Smile

# 571
Видях , че пишете за памперсите- ние сме на 3-ка Либеро те са от 5кг- 8кг:) доволна съм много от тях още с Плами Simple Smile пробвала съм доста !

# 572
  • София
Ох, отдъхнах си, че не съм единствената, която кърми по 2-3 пъти нощем. Бях останала с впечатлението, че повечето сте махнали нощното хранене. И ние сме само на кърма и като я нахраня към 21:30ч след банята следващото хранене е към 2-3 часа, а след това съм 5-6ч.

Толкова се надявам да можем да се кърмим дълго време още  Praynig Преди да забременея не бях сигурна дали изобщо искам да кърмя, но благодарение на Змейка и другите майки, който пускаха постоянно инфо за кърменето реших да пробвам. Оказа се, че въпреки трудностите в началото, кърменето е едно от най-приятните неща. А вечер като я гледам как спяща си цока направо умирам от кеф.

Дали някоя може да ми даде съвет как да отуча малката от приспиване на ръце. Искам да я оставя и да си заспива сама, а тя иска да я гушна и да я люлкам на ръце. Само,че много ме заболява гърба и вече не издържам, а все още тежи само 5300гр, какво щеправя след някой-друг месец  Rolling Eyes

# 573
 Привет!

И моя човек продължава да цока нощем. По един път- нямам идея в колко часа, но обикновено като го върна в креватчето,навън започва полека да просветва- значи е някъде между 5 и 6ч. В повечето случаи го взимам, цокаме легнали и после го връщам обратно. Понякога заспивам и се събуждаме към 7-8-9ч, когато реши, че пак иска да яде. На няколко пъти ми пропусна нощното хранене, но всичките пъти го бях оставила да спи по корем...

Днес ходихме вечерта до градинката пред Народния театър, дребния заспа около 8,30 и спи още. Трябва да го будя, че му е време да се къпе и да си ляга:))

За приспиването- аз умишлено не съм люляла нито едното, нито другото, ама и двете вечер си заспиваха на цица и после ги слагах в леглото. На няколко пъти  Габчо не заспива, но го оставям в креватчето и след някое  и друго време си е заспал сам. И през деня понякога си заспива съвсем сам. Всъщнст всяка седмица е различно- преди ревеше повече и искаше да го гуша, а сега му е интересно да зяпа играчките, хили им се и явно в един момент се уморява и отнася плувката.  Абе.. добро ми е детето:) пу-пу. 
Златна, не мога да дам съвет как да я отучиш. Гушкай я седнала, поне да не те заболява кръст...

Вчера бяхме с 2те деца на парти в Джимборе-то в Мола на Цариградско. За Бела беше голям кеф, а и малкия се позабавлява:
  В подписа ми има още много снимки от купона- последните в албумчето. И във фейса има.

Момичета, много адд-нах във фейса, ама коя коя е идея си нямам:( Знам само няколко.

# 574
Мишенка, и ние от 2 дни сме така - засмуква, суче 20 секунди, дърпа назад главата както е захапал (болииии). Яде така 5 мин. и отказва. След 1 час пак гладен.
Слънчо, и ние сме само на кърма, аз си хапвам каквото ми се яде, не съм забелязала нещо да го дразни. Иначе стесняването на интервала между храненията е един от знаците, че скоро ще е нужно захранване. Връщането на нощното хранене също.

# 575
Привет, момичета Hug Минавам набързо, преди да е потеглил кервана (демек ние с цялата къща, натоварена на колата) за Рибарица Laughing

Дали някоя може да ми даде съвет как да отуча малката от приспиване на ръце. Искам да я оставя и да си заспива сама, а тя иска да я гушна и да я люлкам на ръце. Само,че много ме заболява гърба и вече не издържам, а все още тежи само 5300гр, какво щеправя след някой-друг месец  Rolling Eyes

Злати, при нас е същото положението, вече имам страшни болки в гърба и коленете, но има моменти, когато нищо друго не помага, освен люшкане, съчетано с тръскане и обикаляне из стаите Crazy Снощи така ме подлуди, а има вечери си заспива сама (е, с една музикална играчка, де) ooooh!

Кикиники, страхотни снимки на сладурите Heart Eyes Да ги нацелуваш Hug

Дара вече доста здраво държи играчките, даже вчера как щеше да се удари в главата с една пластмасова дрънкалка... Shocked Сега спи с едно много меко зайче от т.нар. играчки за галене - гепва го за врата и си навира носа в него и така заспива Joy

# 576
  • Sofia
Всички спят  Whistling Габи не спа при мен и Крисето тази нощ и тя отново папка само към 3.30 - явно неговото охкане предишните нощи я е будило.
mishenka, ние сме на АМ и Криста се храни по абсолютно същия начин. Тя и до преди една седмица, когато сучеше го правеше - цокне, развърта се, пак цокне... аз си мислех, че се дразни, че не И тече както шишето. Сега пак е така пък с него - смених бибите: взех по-голяма дупка, да не би малката да я дразни, че не пуска, същата работа. Реших пък,че голямата може би я дави и затова се върти и взех средна - пак същото  ooooh! Вчера се примирих, че така ще се храним и явно си е любопитство - хем да яде, хем да зяпа, да не изпусне нещо - просто млякото да и стои под носа и да си дръпва, когато тя си реши  Crazy
Нат, звучи ми като да си изтребила всичкото фауна у вас  Mr. Green
Ники, аз щях да те питам за това клубче, май и Ивон го похвали - това е в Карфур, нали? Става ли за 5-годишни? Габи все повече прилича на Бела - страхотни са  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Злати, започни да я оставяш сама в леглото - първо пробвай на вечерното заспиване. Подготви се за рев, но трябва да издържиш - ще заспи  Peace
vivid, много приятно да си изкарате  Peace  PeaceЩе ви е добре на хлад и чист въздух  Hug

За парковете - докато започне градина, аз ще гледам да сме някъде, където е удобно Габи да играе  Rolling Eyes

Докато пиша Кри се събуди, форумът заи 1-2 пъти, сменихме 2 биби и отново е с най-малката...вече мога да поствам  Joy

# 577
ех колко сладко сте си бъбрили

аз тези дни малко ви изоставих, че Атила е кисел иска само гуш и разходки  #Crazy
злате аз го отучих от ръце като го взимах на ръце и после заедно лягахме на леглото в същата позиция и като заспи го оставям / но сега аз пак се чудя как да го науча  да спи на своето легло, а не на нашето Joy

иначе след баня си заспива на своето легло, т.е. знае че вечерта се спи там, но през денч мн рядко мога да го накарам да спи на леглото си, предпочита нашето

ние утре сме на ваксина, първата ни я биха на 14 юли ще станах точно 40 дни откакто са я сложили, вече сме почти на 4 месеца , а имаме още 2 реваксинация да правим, май няма да почиваме 5 месец/ по принцип знам че до края на 4 се правят 3-те симфлорикс и пентаксим , 5 месец почивка после 6 месец хепатитната

славче не се притеснявай, свършиха ми контейнерите, но пък не се цедя нарочно, оставила съм ги сами да се регулират че ми писна  Embarassed

ние от самото начало си го събуждаме Ати в 22.30-23.00 къпим го , храним го и той се събужда след 5-6 часа, което е идеалния вариант за нас, но почнах да се замислям дали не го тормозя детето като го събуждам  newsm78
той като светна в стаята бързо сам се буди но все пак  Blush

# 578
  • Розовата долина
Здравейте,момичета!!
И ние сме само на кърма,все още,надявам се да докараме така поне до 5тия месец и чак тогава да се захраним.За дърпането- и Сияна го прави,аз се бях притеснила,че ми е намаляла кърмата и питах една консултантка към ЛЛЛ,тя ми обясни,че най-вероятно е жадна и иска да изпие само предното мляко,та затова се дърпа на задното.Взех да и давам другата цица и мисля,че се оправят нещата.Иначе и аз вече почти не се ограничавам в храненето-само боб и леща не съм яла още.
За заспиването-вечер заспиваме сами,след като я накърмя,я премествам в креватчето,тя ритка,ритка и заспива сама(за което съм много доволна,защото каката я лушках на ръце до 1.5 год.)Но през деня ако сме навън добре-заспива си в количката,в къщи понякога пак заспива сама,понякога на шезлонга,а се случва и на ръце да я приспивам,но избягвам.
Аз съм малко на гости при свекитата,а каката е на море с моите родители,та сега общо взето си почивам.Ами то кеф само да си гледаш бебето,не мислиш за гответе,чистене,няма кой да мрънка,само се наслаждавам на бебо и това е то.А и къщата си е къща,по цял ден сме на двора и се наслаждаваме на чистия въздух.Беба първият ден беше малко нервна,то толкова хора се изредиха да я гледат,но от вчера е ок,сега спинка блажено Grinning
Пожелавам на всички,които замнават на почивка весело изкарване и дано бебетата са спокойнички и само да спинкат и хапват!!

# 579
Влизам набързо че след малко заминаваме на село. Вчера бяхме на консултация наддали сме 650г и вече сме 5,850 и 2 см (62см). Отложиха ни ваксините за след 2 седмици нали Диди беше малко болен та затова. Малкия заспива сам в леглото, другия вариант е да е гушнат но на ръце с люшкане не заспива. Пробвала съм да го приспивам на ръце когато е бил много сърдит но не се получава.

# 580
Привет

Нямам возило и днес та отпадам от разходките, но понеже вървя супер добре с багажа, утре и в четвъртък съм на линия за паркове дано не е супер жега.

Нати, моя мъж НИКОГА не ходи заедно с майката на голямото му дете за декларация, ходят си по отделно на нотариус. Сега тя пак сама си завери декларацията че го пуска в Израел, мисля че може да си спестиш двойното ходене и да го накараш да ти я завери сам, ти никъде не се подписваш че да трябва да присъстваш Hug

Ани, и аз съм го забелязала това с яденето - колкото по-късно му дам да яде толкова по-малка пауза прави. Е то ние не ядем през нощта де, ама сутрин се събужда към 5-6 вместо в 7, както тази сутрин ме пробуди в 5 обаче той не плаче, седи и си се радва на играчките и аз пак съм заспала и се събудих в 6.30 а нашия се хили и си зяпа.

Момичета с проблемното приспиване, аз също като Ани ви съветвам, въоръжете се с нерви и търпение и ги оставяйте самички в леглото, ще плачат ще се нервират но ще заспят и постепенно ще спикнат. Аз от самото начало го оставям самичък да си заспива и вместо на ръце го люлях в леглото и си ми е заспивал, а сега не го и разбирам кога заспива  Mr. Green

Мишенка, аз живот и здраве пролетта ще ти стана съседка и ще си имаш другарче

Ей, това Дждъмборе и мене ми е хванало окото, имат заниания и за съвсем бебета имат и за всякакви възрастови групи, може като захлади там да си правим срещички и да оставяме децата да се джъмбореят

Мацки, някой ходил ли е в новото Джъмбо да каже дали има някаква разлика?

# 581
Здравейте и от нас.
От вчера почнах да се лекувам и се наложи да преустановя кърменето Sad В момента всичко заминава в канала и много ме е яд. Тъпия вирус така ме налегна, че просто нямам думи. Кашлям като магаре, кихам... едни сополи се точат, идилия. Предпочетох да го излекувам по-бързо пред това да заразя Макс. Добре че имам малко запас за поне 1 ядене на ден... ако се проточи...

Снощи след последното хранене в 21, Макс се събуди в 3, реших че ще му дам 90 мл АМ, така хубаво си заспа човека, събуди се чак в 8:30, явно наистина няма смисъл да ги държим гладни човечетата след като им се хапва, пък педи да казва каквото си иска  Stop

Иначе за приспиването, слагам си го в креватчето и го оставям да си се приспи сам. Ако не заспи по време на хранене. Досега не ми се е случвало да го приспивам на ръце, да го люлея или да пея. Надявам се и занапред да ми е толкова спокоен и добричък. Напоследък се научи да заспива с биба за ужас на баща си, но предпочитам биба пред пръсти...

Иначе и Макс проявява голям интерес към нашата храна. Даже на моменти се опитва да ме имитира. Много е сладък, ама ще почака още малко. С това смесено хранене не съм сигурна кога е подходящия момент за захранване.

Дудунски
, аз планирам тези дни да отида до новото Джъмбо че ми е близо. Ще споделя ако има нещо интересно  Peace

# 582
   Здравейте и от нас!И ние вчера бяхме на консултация качили сме 1.110кг за месец и два дена (вече 6,720кг)и 5 см(64см ),само на кърмичка и 5 харнения на денонощие.Поставиха ни и двете ваксинки понесохме ги добре държа се мъжки мойта госпожичка изплака само на втората ,гушнах си я и кротна,само че тази нежна кожичка както каза сестрата пусна доста кръвчица.Беше някаква друга докторка нашата явно е отпуска,беше доста любезна и приятна малада жена.Вчера заради ваксинката не я къпах хапна си към 22ч и заспа пак до 8 сутринта.Сутринта гука си ,игра си и кротува до 8;45 и хапнахме.Кротанка ми е пу пу няма да се обади че е гладна миличката държи на глад.Вчера и ние се обърнахме.
   За хапването и кърмачките аз си хапвам всичко без да ям  бобови да не върна и аз коликите и засега всичко е добре даже бих казала повече от добре дано така да е и да има кърмичка,трупам и всеки ден запаси че не се знае какви дни ни чакат и аз се надявам да изакрам до 6 месец но и повече да е .......колкото има .
madelix,сега прочетох да се оправяш бързо,но мисля че някъде бях чела или консултантите ни бяха каза че не проблем да се кърми,но все пак питай и се консултирай ако трябва.

# 583
Ехее, значи не е само при нас проблема Simple Smile ох пон малко се успокоих ...  ooooh!

........ Мишенка, аз живот и здраве пролетта ще ти стана съседка и ще си имаш другарче ........

Супер , наистина ли? Чакам с нетърпение да се запознаем с вас. Ще ти пратя мои кординати на лични - много, много се радвам   Heart Eyes от местенки не можах да си намеря другарче с Плами сега и с Марти се повтаря .. квартири, квартири ...  Whistling

# 584
Кикиники твоя пич Габи от снимката на аватара досущ като мойта Йоана   Joy
Тази нощ се събудих 2-3 пъти от странен шум - а тя наш`та спи си ама смучи тия ръце като трифазна помпа, извадих ръчичката дадах биба и така и не се събуди та не съм я хранила през нощта още  Mr. Green
Аз с приспиването само 10-ина дни имах проблем - някакава фаза явно от бебе я приспивах с галене по челото ама щото на мен ми беше кеф де не от нужда, иначе сама си заспива само преди 2 седмици като я хвана фазата и я приспивах само с люшкане на кошарата, ама й мина сега пак сама си заспива, а за вечерното спане пък никога не е правила фасони

Общи условия

Активация на акаунт