МАЙските ни бебчета красиви, стават все по-весели и игриви! № 5

• 23 524
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Марая, честит рожден ден!!! Много щастие с малката принцеса и татито и непременно й направете едно братче или сестричка  Hug

Ние ще сме на консултация чак след морето, ще забавим ваксините с 10-ина дни - дано да сме здрави  Praynig
Дебеланка вече е към 7 кила - в тежката категория сме определено  Flutter, а като си помисля, че се бях запасила с дрехи а недоносено  baby_neutral

Кака Лара - като каза за снимки - да споделя новата ми страст  Mr. Green Набарах сайт, в който е много евтино ваденето на снимки, направих и специална книга със снимки - много готино  Peace Като ти пратят покана преди регистрация - имаш 50 безплатни снимки, има и други промоции много. Отсега съм набелязала подаръците за бабите и дядовците - ще им праня книги и ключодържатели със снимки на госпожиците  Crazy
Който иска да му пратя покана да свирка на ЛС  Peace

# 616
Здравейте, момичета Hug Благодаря много за отговорите за нощното хранене, кърменето и т.н.   bouquet Хубаво е да знаеш, че и при други е така  Wink

Решила съм да захранвам  след 6 ти месец, но напоследък доста се замислям дали не трябва по-рано. И дали Калоянко сам не ми дава сигнали за това и в този ред на мисли ,от вчера имаме второ зъбче Crazy Цял ден го уговарям, че две са му достатъчни  Laughing и се надявам другите да се появят пооооо-късно.
И ние сме от пухкавите и се обръща само с моя помощ ,но пък мн му харесва да стои по корем, а до скоро се сърдеше.Явно за всичко си идва времето.

Колкото до седенето  и стоенето и той се напъва ,но аз го връщам Stop По-добре по -късно, отколкото да си докара някое изкривяване.
Някой беше писал за признаците ,които децата проявяват ,когато са готови за захранване , ако може да сподели, че не ги намерих.Благодаря  bouquet
Хубав и усмихнат ден Laughing

# 617
tani4ka,alex88-аз много исках да потопя малката в морето и в басейна и даже да я пробвам да плува,но  водата и на двете места беше към 27 градуса и щом и потопим краченцата и започваше да мрънка,че И е студено,свикнала е да се къпе на Т-37гр  Whistling .Много се кахърите за малките съкровища!Калявайте ги малко.Ние ходихме с палечка на плаж от 9 до 1ч. или пък от 3.30 до към 6.Стояла е на жега и на климатик през останалото време.

Марая-честит рожден ден мила!Мноого щастие и любов   newsm59

# 618
Змейче, за онзи английски сайт става дума,нали  Mr. Green И аз оттам изкарвам, излиза ми по-евтино дори от снимките изкарани тук, с цена като за служители. За книгите също е далавера, но за всички останали календари, чаши и т.н тук излиза по-евтино освен ако не пуснат разбиваща промоция  Peace Аз за Коледа ще правя календари за подаръци.

# 619
  • Под кленовите дървета
здравейте момичета Simple Smile
Върнахме се от морето и после ще пиша подробно и ще пускам снимки.
Сега имам молба - прецака ми се телефона и не приема глобълската ми карта, а другите налични апарати са кодирани. Трябва ми номера на Малини, че имахме уговорка да се чуем, а реално съм без номер.

# 620
  • Пловдив
Sevdelina , пълна ти е кутията за ЛС, мила  Embarassed

Ларче, даааа за него  Laughing Ние миналата година подарявахме календари - бяхме ги направили с една приятелка и само ги разпечатахме в едно студио - стават страхотни подаръци
Чаши също сме правили много, за някакви празници пък правихме гипсови отливки на крачетата на Кали - оцветени, надписани и с дупки за закачане  Laughing

# 621
  • София
Привет и от нас, малко се позагубихме напоследък  Simple Smile

Чета, че вече някои бебоци са се топнали в морето  Laughing И ние след няколко дни заминаваме, но мен ме  страх да я къпем с морска вода, не заради студа, а заради някои зарази от водата  Rolling Eyes То и без да се къпе човек пак може да лепне някои вирус от пясъка и в хотела, няма гаранция... Може само крачетата да топнем  Flutter

Ние сме някъде към 6 килца и 57-8см. Гука, пее, смее се с глас, приказва на играчките от въртележката, изобщо пълна програма  Laughing Правиме масажи, гимнастика, като я държиш за ръчичките и сама се набира да сяда.

Ходихме на ортопед, всичко е нормално.

Вие давате ли Вигантола? Аз отвреме-навреме, гледам да стоим повечко навън и да я види слънцето  Sunglasses

# 622
змейковица -упс...изчистих ги мисля.

Ние направихме страхотен подарък на бабите и дядовците,както и за нас.От професионалната сесия на Каролина ни направиха в едно рекламно студио 4-ри снимки с размери 100см на 70см.От там ни ги рамкираха в една галерия.Станаха супер  Heart Eyes и никак скъпо.По една за тях и две за нас.

# 623
  • София
Ето ни и нас Simple Smile
Добре сме,от разходки време никакво не остава,че да се отчитаме повечко  Embarassed
Вече дребосъчка е 6.500 кг. и 64 см Simple Smile Голям е киселак,а к'во кротко беше  преди 1 месец  Crazy
Опитвам се да Ви открия във фейсбук,ама слабо напредвам  Thinking
Гледах снимки на бебоците-е няма такива сладкишчета! Живи и здрави да са ни Simple Smile
Аз да ви кажа честно,мисля да захраня по-рано,след 4ия месец,малко ми е кърмата(няма и 150мл за ядене),не искам да й давам пак АМ,та затова минаваме на кърма и пюре  Cry Искаше ми се захранването да стане на един по-късен етап,но немога да я държа гладна докато стане на 5-6 месеца да речем  smile3518 Проявява страхотен интерес към нашето ядене.Онзи ден и дадох да помирише едно кюфте,тя взе че така го засмука,че едвам си го взех обратно  Mr. Green
+ това е голяма мързелана,обръща се само на страни,от корем на гръб и обратното не може.Вече никак не й се лежи ама не се е сетила,че може да се разнообразява,Явно си мисли,че за всяко обръщане тряба да й се помага-глезла  Mr. Green Иначе им взима здравето на играчките,хвърля ги на далече от себе си,придвижва се с крачета,пълзешком по кръбче,взима си ги,пъха си ги в устата,прави ги целите в лиги и когато реши,че дадена играчна е достатъчно напоена я мята настрани и преминава на следващата  newsm62  голям е образ,само да седи и да я гледа човек.
Бре,бре..колко много написах,а тя още спи,да не повярвате  Joy
Ние на море няма да ходим  newsm45 заради ремонта няма мърдане ужааааааааааааааас.

Слънчо честито Ви второ зъбче Simple Smile колко са ни малки бебчетата,а как шеметно се развиват,та в тоя ред на мисли Пипи малката кукла е супер,онемях като я видях как здраво си стъпва на крачетата Simple Smile
Край на царството ми,палечка се събужда Simple Smile
И не се чудете коя е лудата дето Ви атакува във фейсбукът-аз съм  Mr. Green

# 624
Беборанче,как се пишеш във фейсбука  newsm78

# 625
Ти вече си ми предложила приятелство  Mr. Green
Голям си бързак  Peace

# 626
Здравейте и от нас  Hug

Змейче и ние не пропуснахме кърмаческата стачка  ooooh! обикалям с бебе и цици къде ли не из цялата къща  Joy

да се оплача че от както се върнахме в Пловдив вече си яде като новородено... снощи заспа в 10 ... и се събуди в 1 часа да яде, не помогна с нищо да я залъжа   Shocked после в 4   пак същата работа Shocked и пак в 8  ooooh! ooooh! луда работа но да хапва като иска

Радвам се за всички които ме добавиха във ФБ  bouquet

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 14:11 от хабиби

# 627
Кака Лара и аз за днес си планирах правенето на албумче и тъкмо завърших (с наличните до момента снимки де)  Peace Много съм доволна от себе си  Mr. Green
В Джъмбо има страхотни албумчета някой ако се чуди и на супер цени

# 628
  • София
Здравейте!  Hug

Аз все пиша, пиша и за болести за съжаление - Софи лепна нов вирус с повръщане и разстройство уикенда, до вчера пак бяха сама с двамата и пак луда калинка станах.  Crazy Мина всичко вече, а Софи утре заминава пак с родителите ми на море, за трети път тази година, кой като нея.  Laughing Все се надявах почивката на море да и повиши имунитета, но както хваща през седмица нови вируси не знам....  Tired При всички положения обаче от утре с Калоянчо сме на линия за разходки.  Peace

Относно обръщането - Калоян си е едро бебе и въпреки това в деня, когато стана на 3 месеца се обърна. Сега се върти съвсем спокойно.  Crazy Софи обаче си спомням, че много късно се обърна - може и към 5-6 месец да е било. Иначе тя беше много слабичка, така че според мен не зависи от кг. Просто не обичаше да лежи по корем, голям рев наставаше и съответно не е била мотивирана да се обръща. Калоян пък постоянно по корем иска да спи и за това постоянно се върти. Според мен няма никакво място за притеснение, ако бебето започна да се обръща по-късно. Все пак всяко дете си се развива индивидуално - ето на някои на 3 места им растат първите зъбчета, на други след година. Някои прохождат на 9 месеца, други чак след 1г. и 3-4 м.  Peace

Относно нощното кърмене - И ние имаме режим като Злати, през нощта поне по 2-3 пъти имаме кърмения.  Rolling Eyes

Чао за сега!  Hug

alex88 - Много гадно, че този мъдрец продължава да ти създава неприятности.  Confused Как така не могат да го махнат оперативно? Когато имах проблем с моя и направо щяха да ми го извадят, но зъболекарят ми нямаше свободни часове за операция близката седмица и за това само венеца го рязаха. Но говорих с него по-късно да отида да ми ги извадят най-сетне, той каза, че не е проблем кърменето - има упойки съвместими с кърменето, също така и АБ също съвместими с кърменето. Дано по-бързо си решиш проблема и не се мъчиш повече.  Hug

Пенелопа - Все забравям да пиша. Доста бях заета последните дни, а и по принцип не се разхождам много сама в квартала, но скоро може да се уговорим и да се видим.  Peace

# 629
Здравейте и от нас, момичета. На 17-ти направихме 3 месеца. Вчера бяхме на консултация - 5870гр., 62,5 см. - дълга е госпожицата като майка си  Flutter  Боцнаха ни ваксините, наду гайдата доволно и на мен ми се прирева(както всеки път).

desex, от сряда до неделя бяхме в Хисаря, мислех да се видиме, но лаптопа ми не се съгласи и ме предаде на първия ден. Изкарахме си много готино, бяхме с бабите - да гледат малката, а ние с таткото с колелата разгледахме града. Много чисто и поддържано из парковете ви, то май само в София е кочина.. Не си и помислих да топя малката в басейна, водата беше студена. За мен се чудех дали като кърмя да влизам във водата, но се почудих половин час и айде вътре - няма реакция  Praynig Взехме й спално чувалче, че постоянно се развива и сега съм спокойна.

От няколко дена и давам подсладена вода и памперсите й значително натежаха. Иначе се чудех какво й става - дръпне 2 пъти от шишето или от гърда и се мръщи, не иска да яде, а бута юмручета в устата, та била си е жадна.

За обръщането - обръща се настрани, но рядко успява чак по корем сама. Хили си, гука(но не много) и за сега само един път ми се е смяла с глас, но всяко нещо с времето си.
Много се кефи да я нося и да гледа наоколо и като я сложа в количката мрънка, но пускам играчки да висят и се занимава с тях.

За храненето - на кърма сме, освен на почивката, там и давах и няколко пъти АМ, че покрай басейна се седи с биричка или ментичка.
Малко ми е притеснително, че на моменти яде много малко - 80 мл. само, но пък си е доволна, а и ака редовно - през ден.

Сложила съм й играчки над леглото да висят, играе си с тях, дърпа ги, като се измори запсива сама, после се буди, пак си играе и по някое време се обажда, че е гладна.

За сега толкова от нас, връщам се назад да ви чета.   bouquet

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 15:22 от poulini

Общи условия

Активация на акаунт