Помощ! Много плачат

• 1 340
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам близначки на почти 4 месеца. Много съм разтревожена, че по цял ден не спират да плачат, и не само плач, ами и дране. Успокояват се само като ги люлеем на столчетата за кола, а това е много трудно и тежко. Имаме си и батко на 5 години и правейки сравнение с него когато беше бебе, направо се плаша защото той не е плакал така. Вече не знаем какво да правим, докторката им казва, че им няма нищо и по всяка вероятност са си ревливи. Но направо не се издържа вече. Моля дайте съвет или споделете дали с вашите бебета се е случвало такова нещо и как и кога е спряло. Да имам ли надежда, че ще дойдо спокойствието или не?

# 1
Моите също бяха ревливи ревяха непрекъснато.Сега единия си продължава ако нещо не стане или не може да направи или нещо му се забрани може да реве около час.
Може още да не са им минали коликите при нас минаха към 5 тия месец пак според мен.

# 2
  • софия
Да не би да не им стига яденето?

# 3
Спокойно, ще спрат все някога. Моята едната само докато спеше не плачеше, дори мислех че й има нещо, че я боли. Има си ревливи деца. Ще пораснат още малко, ще започнат да разбират, да се интересуват от играчки и малко по малко ще спрат или поне намалят реването  Simple Smile. Общо взето винаги има причина за плач, колики, порастване на зъбки и т.н. Разбирам те прекрасно как се чувстваш  Peace На мен най-много ми тежеше реването  ooooh! ужасно натоварващо е. Изкарвай ги повече навън, децата обичат да са навън и по  малко плачат  Peace

# 4
  • хасково
Аз им сменях мястото.Имаха няколко къта,включително тепих на земята.Та от кошарите на столчетата за колата,на люлката, на земята,после сядам да ги погушкам и така редувахме.След всяка смяна имаше мир за известно време.Опитвай различни неща.В летния сезон им слагах и малки басейни на балкона и лежаха в тях половин час.Това беше най мирната част от деня,но за жалост най-малко можех да се възползвам по разбираеми причини.

# 5
  • Sofia
Може и да си до характер, но преди да се приеме това трябва да се изключи всичко останало. Дали не са гладни или жадни, дали не им е топло или студено, дали не ги боли нещо. Консултирай ги с друг педиатър за всеки случай.

# 6
Разбирам те напълно! Две ревящи бебета могат да те докарат до особено състояние на духа. Моите момчета (Стефан и Красимир) също плачеха много като бяха малки (и сега продължават, но вече по други причини). Логично и аз на моменти съм се притеснявала дали им няма нещо.
Оказа се, че карат много силни колики. Използваш ли нещо за облекчаване? Въпреки масовите мнения, че разните му там препарати не помагат, моят опит сочи, че когато ги спреш положението се влошава. Не че когато им даваш капки спират напълно да плачат.
Ние ползвахме Infacol. От приятелки знам, че на тях им е помагала Биогая.
Коликите бяха на приливи и отливи. Но има и нещо друго.
Точно към четвъртия месец Стефан започна да плаче много и да заспива адски трудно - само след дълго люлеене в столчето за кола или прав в кенгуруто. Тъй като в същия момент беше започнал и да повръща по малко, ние след дълго чудене какво му е решихме, че има рефлукс. В края на краищата след няколкоседмични мъки се оказа, че човекът просто е гладен. По онова време и двамата бяха само на кърма. Като започнахме да го дохранваме с АМ се кротна и за един месец качи 2 кг.

Не знам как ги храниш, но бих те посъветвала да провериш дали количествата им стигат. Много важно е и да не се отказваш от първия път. Пример ние със Стефо на няколко пъти бяхме пробвали да му даваме шише с мляко, но той го буташе и ревеше още повече. Чак когато един ден пробвах на две поредни хранения да му предложа допълнително мляко, той прие - на второто. И оттогава се почна едно папане...

Стискам палци да се успокоят по-бързо твоите мъници!

Общи условия

Активация на акаунт