как се открива/регистрира ЕООД

• 4 629
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
marish,
Съгласна съм с теб,но темата беше за регистрация на фирма.
И аз те поздравявам,че си съдействала  на мадам тиква!   bouquet

# 31
Винаги, когато мога да помогна, го правя. Все пак защо е форумът.  Hug

# 32
  • В градината...
Няма спор, че всеки може да си регистрира сам фирма. Но каква е ролята на юриста - да разбере желанието на клиента, след като го изслуша, да му даде обстойна информация за видовете търговци и съответно, да му препоръча най-удобната форма. Има един куп дреболийки и усложнения, които могат да възникнат. Например - с предмета на дейност. Има дейности, които подлежат предварително на разрешителен или лицензионен режим; има и такива, за които се изисква специална правноорганизационна форма - АД или ООД. Вчера, например, ми идват едни и искат да си правят фирма, с която после да открият заложна къща. Освен това искат да открият и игрална зала. Познайте какво щеше да се случи, ако сами се хванат да си подготвят документите...   Хората, освен това, се интересуват от видовете данъци, които се плащат от търговеца, от начина на осигуряване и т.н.  Все неща, които трябва да се вземат предвид при първоначалния избор.

# 33
... Аз лично съм имала случаи на откази, след като счетоводител се е опитал да се занимава с това, та е трябвало аз да оправям после недонаправеното.
...

Това ми напомня на една дама счетоводител, с която висяхме заедно на опашка в ТР преди време. Беше бясна на юристите /не разбрах причината/ и завърши монолога си с: "Аз мога да върша тяхната работа, но те моята НЕ!"  Laughing Смешни са ми типа хора, които всичко знаят и всичко могат, без значение каква им е професията. Снощи пък моя роднина социален педагог обясняваше как се изгражда пътна мрежа на майка ми пътен инженер  Laughing
  Сори за спама  Embarassed

# 34
... Аз лично съм имала случаи на откази, след като счетоводител се е опитал да се занимава с това, та е трябвало аз да оправям после недонаправеното.
...

Това ми напомня на една дама счетоводител, с която висяхме заедно на опашка в ТР преди време. Беше бясна на юристите /не разбрах причината/ и завърши монолога си с: "Аз мога да върша тяхната работа, но те моята НЕ!"  Laughing Смешни са ми типа хора, които всичко знаят и всичко могат, без значение каква им е професията. Снощи пък моя роднина социален педагог обясняваше как се изгражда пътна мрежа на майка ми пътен инженер  Laughing
  Сори за спама  Embarassed
Много добре казано. Тук важи приказката: "Ако ти дойде майстор в къщата и каже, че разбира от всичко, значи не разбира от нищо"

# 35
  • Burgas, Bulgaria
искам да ви кажа, че днес излезе решението и фирмата е регистрирана-много се радвам  Crazy 
сега казаха, че трябва да отида за актуално състояние и от там в данъчното за Булстат.

# 36
 Кой ти го каза това за данъчното и Булстата?  Laughing Искрено се надявам да не са служителките в ТР

# 37
  • Burgas, Bulgaria
как позна  Rolling Eyes

# 38
# 39
Колко време ти отне всичко? Честита ти фирма  Grinning

marish, браво!

# 40
  • Burgas, Bulgaria
един ден документите и чакането от 10.08(когато ги подадах) до вчера  Mr. Green-както и спестени 200лева минимум

# 41
Стига сте ме хвалили, момичета, че..... от адвокатската колегия ще ме глобят , че помагам на съфорумки безплатно.  Mr. Green
Радвам се за фирмата, хайде сега да носи само печалба!  bouquet
П.С. Какво ще правиш с фирмата, в смисъл каква дейност? Може да ми потрябва някой ден? Laughing

# 42
  • Burgas, Bulgaria
нямаш грижи - съпружеското тяло се занимава с климатици и всякаква останала бяла техника-та за това ни трябваше.... ако успеем да си направим едно малко магазинче тип шоурум и сервиз ще е прекрасно  Simple Smile .Аз съм била нещо като секретар в една фирма  Laughing та ще бъда в магазина......моля се да се получи идеята ни  Praynig Praynig Praynig
заради детето трябва да има някой който да отреагира ако се наложи(имаме си проблемче), а не става постоянно да съм в болнични или нещо подобно...

# 43
Шегувам се, разбира се! Пожелавам ви успех!!!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт