как се открива/регистрира ЕООД

• 4 630
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
Аз използвах едновременно и адвокат и счетоводител- първия подготви документите от юридическа гледна точка, а втория ги дооформи от счетоводна гледна точка. Все пак зависи за какъв предмет на дейност се готвиш. Аз отново бих се доверила на същата комбинация за да съм спокойна за в бъдеще.

# 16
Не съм много убедена, че е добър съвет да не се запазва име. Дори и да се провери в ТР дали няма друго такова, ако фирмата не е пререгистрирана все още има известен риск да има някъде из България друга фирма със същото име и да откажат вписването. В крайна сметка запазването на име е 60 лева, а ако ти откажат вписване, трябва да платиш отново таксата за самото вписване.

# 17
Изглежда не сте юрист или нямате практика с ТР. Справката в ТР в графа "права върху фирма" дава информация за всички фирми - без значение дали са пререгистрирани или не, както и справка от р-р БУЛСТАТ. Ако има съвпадение между вашето име и друга такова и фирмата не е пререгистрирана, ще ви даде фирмено дело и р-р БУЛСТАТ, а ако е пререгистрирана - партида в ТР. Ако няма съвпадение - ще даде, че няма.

# 18
  • Burgas, Bulgaria
добре ама аз нямам БУЛСТАТ нали ще ми го издадът след като излезе фирмата
проверих нашето има няма го
Нико 2007 ЕООД

# 19
Вие нямате БУЛСТАТ, защото не сте учредили фирмата си още. И няма да имате БУЛСТАТ, а ЕИК, което е същото. На мен ми излиза, че има такава фирма НИКО 2007. В регистър БУЛСТАТ я намирам и не е пререгистрирана още.

# 20
  • В градината...
След проведените дискусии и обмен на информация, на какво ми намирисва - за да спести някой лев човек за адвокатска услуга, може да прекара 3-4 седмици в приказки и да се обърка съвсем и накрая да му откажат вписването на дружеството и да си изгуби внесените такси. После да тръгне, както си му е редът, да си плати наново таксите, да си плати на адвокат и - по живо по здраво.

# 21
мадам тиква пиши ми на лични, ще ти помогна, ако не сте го регистрирали още  Peace

# 22
  • Burgas, Bulgaria
marish  искам да Ти благодаря тук най-сърдечно ,че ми помогна - не съм предполагала , че някой непознат може да ми направи такава услуга-Да си жива и здрава -направо ......   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
днас подадох документите и нямаше никакъв проблем с това казаха, че до месец ще излезе фирмата и тогава трябва да се върна при тях за актоално състояние..........

# 23
# 24
  • Burgas, Bulgaria
знаете ли дали може да се работи по някакъв начин докато се регистрира фирмата-

# 25
Може, но се пише, че е в процес на регистрация. Задълженията, поети от учредителя, се считат за задължения на фирмата.

# 26
Преди няколко години и аз си регистрирах еоод, сама. Навсякъде пречки и спънки, как така съм нямала адвокат.. Всичко беше направено така, че само врели и кипели да могат да се оправят в съда. Ама аз се заядох, и си направих регистрацията. Едно френдче адвокатче ми подготви документите преди това.  Един ден видях в един форум, че някаква мацка питаше как сама да си регистрира фирма. Получи купища язвителни  и укорителни отговори от разни адвокатчета и счетита. Аз взех, че и обясних какво да направи и и изпратих моите документи.  Мацката ми благодари и като се заговорихме ми каза, че регистрира фирма, чиито предмет на дейност ще бъде .. фирмени регистрации. Е, откровено ми се придрайфа  Sick
Само споделих без връзка с постовете по темата.

# 27
минзухар,
Аз също писах и изпращах документи на една съфорумка.
Писах,че нещата сега са много опротени./понападнаха ме и мен/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512456.msg15798958#msg15798958
Например в 11 клас ученици в часовете по УТФ
се учат и попълват тази документация.
В първи курс на икономическите университети се изучава право и се полагат изпити.
Значи тези лица безпроблемнно трябва да се справят с този вид документация,
иначе се обезмисля изучаването на дисциплините.
Незнам обаче в юридическите университети дали има в учебния план застъпено
счетоводство и статистика.
/дали един юрист ще се справи със сметкоплана и счетоводството-дела НАП/

# 28
Работата с фирми и ТР не се свежда само до регистрация на фирми. Има и доста сложни хипотези, с които се съмнявам, че счетоводител ще се справи. / например преобразуване на дружества, ликвидация, случаи на смърт на съдружник и други/. Аз лично съм имала случаи на откази, след като счетоводител се е опитал да се занимава с това, та е трябвало аз да оправям после недонаправеното.
В университета у1им обща икономическа теория, но спокойно можем да си вършим работата без да сме учили счетоводство и статистика. То по вашата логика и оказване на първа помощ трябва да учим или чертане. А това "право" дето го изучавате в първи курс на икономическите университети е на толкова елементарно ниво, все едно един първокласник да е научил само буквите А и Б от азбуката.
Аз никога не уча един счетоводител как да си върши работата, но често ми се случва някой счетоводител да ми дава акъл какво да правя, защото бил учил право един семестър някъде си.  Peace

# 29
  • Burgas, Bulgaria
аз отново благодаря на всички-само да кажа ,че аз уча финанси-имаме търговско право, но на тази тема нищо Там като че ли е за обща култура .....
относно напаските,  съм на принципа като не  помагаш ,не пречи...така, че да си гледат работата-не разбирам каква е тази злоба или как да го нарека  не съм сигурна-реплики от сорта да спестиш 10-20лева...
ми спестените от мен са 200лева-искаха 450, а ми струваше 250лева цялата работа........
marish   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт