АВГУСТинската дружинка вече става на годинка!-тема № 21

• 26 858
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
  • Кърджали
Янче, чак такава торта не мога да издокарам още, пишман сладкар съм.Тази е от нета.
Оф, все още не мога да се включа адекватно.
Ако пък мъжа ми види че вися по форуми, докато той се бъхти да чисти Mr. Green

# 61
  • Бургас
Ммм,Шайн,и ти си имаш една малка принцеска  Flutter
Теди за рождения ден ли намаза кебапчето? С голям апетит го хапва,ама нали си е мъж,все пак... А бирата му къде е? Обаче май вече наистина няма смисъл да се втелясваме чак толкова на тема ядене-предвид всички камъчета,пръчки,тревички и др.  Laughing Разбира се,нямам предвид съвсем да му се отпусне края,но мисля,че няма нищо лошо да им даваме да опитват по мъничко и от разни небебешки храни понякога.
Лиде,голямо висене е паднало при теб-не се ли опитаха да ти предизвикат раждането?
Мариелка:  Hug Дано всичко да отшумява бързо.
Бърборанка: И Марти имаше доскоро крусти-сега не знам,не съм гледала тия дни.Имаше по темето,където си има най-гъста коса и си му е още от раждането.Честно казано,не ме притесяват.
Калина: Супер,че сте си изкарали добре.Дай някоя снимка да ви видим с Ния.

Аз,както ви казах,преносих Марти.През ден ходех на преглед,все нямах разкритие,разхождах се из Бургас като гламава (нали е полезно),горещо ми беше...Баща ми и свекърва ми спореха-дева или лъв-според техните зодии  #Crazy ДОбре,че не изчака мен и мъжа ми,защото сме скорпиони. Laughing И все се чудехме с мъжа ми от къде да минем с колата за болницата,че пред нас лятото стават огромни задръствания,а бяхме пресни шофьори.
И на 10-ия ден от преносването по термин (те ме смятаха 20.08,аз си знаех,че е 24.08) вече ми дадоха направление за патология.Да ама в Бургас болницата не беше за чудо и приказ-тъкмо отваряха нова болница,с най-доброт АГ-отделение в областта,всички добри лекари вече бяха там,но щяха да заработят след 2 дни и ме беше страх да не настъпят усложнения. И патология ми звучеше като болница в лошия смисъл.Викам си-утре ще ходя.
Обаче започнаха супер равномерни контракции,през 5 мин,безболезнени.Айде-взех си багажчето и хоп в болницата.Кротко,без задъствания,по хладно-около 19 часа в петък.И там ми викат-нямаш разкритие.  Tired Ако до довечера нямаш-ще си ходиш...Добре,че имам позната в неонатологията,та заради нея ме сложиха на система.Не знам какво имаше в нея,но спях между доста болезнени контракции,които вече бяха на около 3 мин  .И около 2 часа ми изтекоха водите,към 3 часа започнаха СВИРЕПИТЕ контракции и в 04.00 Марти се появи на бял свят за около 10 мин напъни,с увита пъпна връв през едната ръка и вратлето,но всичко беше ок.Не мога да опиша какво почувствах като го видях-всички знаете какво е.
Оставиха ме с него за около 30 мин в родилната зала-аз на родилната маса,а той-на около 2 метра от мен.Издаваше хленчещи звуци-най-сладките,които съм чувала.От там нататък,дори и да не го виждах,пак можех да разпозная,че той "говори". Two Hearts
Като цяло,преживяването беше страхотна "адреналинова"бомба за тялото ми.След това бях ухилена като ряпа и успях да заспя чак към 9 часа,а не бях спала от около 4 часа сутринта на предходния ден.  #Crazy

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 15:25 от flix

# 62
  • Варна
Честит рожден ден на Кати!  bouquet Да е здрава и засмяна и на мама отмяна! Grinning Александра, честит празник и на теб!  bouquet Тортата, която показа на мен ми изглежда много добре, на вкус как стана?

Амбишъс, много е сладка Саванка и каква дълга коса има само. Grinning А тортата изглежда невероятна, на мен щеше да ми е жал да я разрежа. Laughing А ти как ядеш без никаква сол, на мен ми е супер безвкусно.

Джули, ти предполагам за някаква частна кухня говориш? Нямам никаква идея, Дария не е на кухня, но дори и да я запиша, ще е на държавната, много вкусно готвят.

Данииии, получихме си подаръка, много благодаря, много ми харесва това, че лично си се постарала да го украсиш, ще го снимам после и ще го покажа. Нико изглежда много щастлив, а на теб явно ти се отдава украсяването, много добре се е получила тортата. Честити ви първи крачки. Hug

Алегория, и вие сте много сладки. Hug

Веси, и нашия р.д. се падаше в петък, но го празнувахме в събота пак заради гостите, че нямаше да дойдат навреме, не че в петък не се почерпихме пак де. Laughing Само една торта имахме за събота, но ти с твоите умения можеш да си спретнеш две без проблем.  chef bowuu

Янче, и ние имаме крусти и то са и от новородено, мазах я наскоро с зехтин и после с гребен я сресах, паднаха доста, но има още. Гадното е че след зехтина много трудно се измива главата. А за теб да кажа, аз нали не пиша от началото, но ви четях малко преди да родя и ми прави впечетление, че имаш голяма промяна към добро. Не ме разбирай погрешно, не че преди си била лоша, но сега някак си по-сдържана и не се връзваш на глупости. Исках да го напиша като комплимент, но незнам как излезе.

Мариелка, ти как го даде Осцилококцинума, разтворен във вода ли? Дано не изпадате повече в такива ситуации. Hug

Шайн, много сте красиви двечките!  bouquet

Моето раждане беше всичко на всичко 4 часа, като по-силните контракции ми бяха два часа, накрая вече не издържах и извиках доктора и му казах, че ако нямам пълно разкритие веднага да ме реже Laughing, той категорично ми отказа и вече се виждах как се мъча още сумати и часове, но като ме бръкна ми каза, че съм готова, айде на магарето и за 1-2 минути родих, супер бързо стана всичко. После вече не сме се разделяли с Дарито нито за секунда, с мен в стаята и така дпкато ни изпишат. Баси, пак се развълнувах.

# 63
Здравейте Честит Рожден Ден на Катеринка!Да е жива,здрава и много да радва всички!Гледам за раждането си говорите Joy !Моето беше много спокойно!Предишния ден бях на преглед за разкритие,обаче НЪЦКИ,и доктора излиза в отпуска в петък,пък аз в понеделника на преглед,и той ми вика,че ще преносвам  #Crazy !Ама тя Таня голяма и му казвам,че аз БЕБЕ 4 кила отдолу АБСУРД!И нали съм ЛИГЛА,му викам да ме реже и той  #Crazy !Обаче след упорстване  и мрънкане от моя страна ме записва за другия ден ПЕТА!И след много тичане за изследвания,до кръвна банка и кардиолог,на другия ден си гушнах бебето спокойна!Ако имам второ дете,пак искам да раждам секцио!

# 64
Честит рожден ден на Катето.Да расте здрава и да има весело и безгрижно детство.  Hug Hug

Аси не ги е върнал на мъжо,че той е там и се разправя с всичко.Ама казвам ви той е луд.Дори и ключа не пожела да си вземе.Снощи късно мъжът ми беше в тая квартира той тока беше спрял.Е мъжо си го включил като неще да ни върне парите.Ще се къпе в тази квартира та да прави ток и после ще се прибира в хубавата квартира.

Страхотни изживявания сте имали миналата година  Hug

Толкова са хубави тортичките и всичките рожденници  Hug Hug Ние намерихме музикална свещичка само,че розова  Laughing ама нищо и тя става.

# 65
Ето ни и нас, отпочинали от тържеството. Първо да честитя на малката пъргава Кати, нека бъде все така жизнерадостна и напориста, да слушка и да радва мама и тати!
Голямо благодаря на всички за честитките, с радост си ги изчетох!  Grinning Също така още веднъж специално благодаря на Аси за хубавата тема и за огромния труд, който полага, това със сменящите се заглавия е доста трудна задачка, направо ти се чудя как ти ги ражда главата всеки ден...  Hug За ДК, взема се бележка от личния лекар, че детето няма хранителни алергии и копие от акта за раждане.
Вчера бурята много ни обърка нещата с празненството, аз бях го планирала да е в градината на ресторанта, ама карай, така се случи. То и миналата година на 5-ти август пак така гърмя и трещя  Laughing Спомням си, че акушерките тогава се шегуваха, че това дете щяло да е огън и жупел, щом в такова време се ражда.
Гледам, носталгия ви е напънала  Simple Smile Направо съжалявам, че не съм ви открила още тогава, че да си имам  с кого да споделям вълненията. Аз се бях настроила, че ще родя много леко и бързо  Wink , ама ми се спукаха водите, пък нямаше родова дейност, та ме приеха вечерта в 11 в болницата, в 3 през нощта ми включиха система ... родих на другия ден в 16.55 часа  ooooh! Не знам как и за забавни неща се сещате, аз единственото, с което се посмях после, че на момента не ми беше забавно, е че близките ми, дето чакаха вече с нетърпение, ми бяха пратили кроасанчета и сокче в предродилна зала, да се подкрепя  Grinning Тъй де, докато няма какво да правя  Mr. Green
Много сладки са всички рожденици, не мога да им се нарадвам! Ние пък се оказа, че от тържеството си нямаме снимка на детето с тортата  ooooh! Фотографите се разсеяли нещо ... Нали пък видео има. Та я щракнах набързо днес, с остатъците от тортата ... Ми така де, все нещо трябва да има  Twisted Evil Иначе беше страхотно, Мимче танцува много с всички, беше весела, радва се на тортата, че и издържа чак до 10 вечерта. 
Яна ВД, големи перипетии имате, дано си ви върне парите този.
Янче, за крустичките, сигурно знаеш де, ама аз да кажа, преди баня намазваш хубаво с бебешко олио и решиш обратно на косъма с мека четка, после при къпането се отмива трудно олиото, но на Мими така ги изчистих много лесно. Тя не е имала и много де, сега гледам пак са се образували малко, ама за няколко дена с тази процедура падат.  Hug

# 66
  • Sofia
Честит 1-ви рожден ден на Августинка- Катеринка!   bouquet   bouquet   bouquet Бъди мило, нежно и добро сладко момиченце и от здраве да не се отървеш!!!  Hug  Hug  Hug
Честит празник, мамо Алаксандра!   bouquet   bouquet   bouquet

Амбишъс, Саванка е станала истинска малка красавица, а тортата ви наистина е невероятна!  Hug

Алегория, Теди си го спомням на снимката разгърден, с разкопчаната риза, умрях от смях тогава ...  hahaha А сега кебапчета лапа ...  hahaha  hahaha  hahaha Сладур златен!  Hug

Дани, браво на Нико, порастна и взе да крачи сам, а ...  Hug Много е готин! Браво на Веси за тоалета!

Веси, не бъркаш, точно така - ние празнувахме РД на София в събота, а датата беше във вторник, но тогава си го празнувахме у дома тримата с торта, балони и песнички.  Grinning Аз взех две отделни торти за двата дни - по-голяма и по-малка и различни.

Бърборнке, много си права - колко бързо порастнаха дечицата ни ... ... ...

Лиде, аз съм така с моите очи - при слънце, вятър и сняг не мога да гледам и ми текат сълзи. Затова без слънчеви очила не излизам. Peace Чак се чудя на хората, като мъжа ми например, които изобщо не носят.

Мариелка, много неприятна случка.  Sad Изплашили сте се всички, дано да няма други такива!

Терпсихора, ти направо ме разби от смях - приготвена, разкрасена и хайде бебчо идвай и той дошъъъъл ...  hahaha  hahaha  hahaha Страшна си!  Joy  Joy  Joy

Шайнче, Белослава си е измислила интересен начин за пълзене, представям си я, но пък ти сама казваш, че тя си решава кога и какво да прави, така че ... изобретателно ти е детето.  Hug  Simple Smile
Белослава е станала много сладинка и снимката от приятеля ви фотограф е мноооого сполучлива. Каква непринуденст, каква нежност ... Уловил е един страхотен момент! И да отбележа, че Бела е с невероятно сладки обувчици!  Grinning А ти руса ли си? Не беше ли с по-тъмна коса?

Аз пък днес сутринта получих една страхотна новина - моя приятелка, която от години прави безполезни опити за бебче с мъжа си, роди тази сутрин в 9.30ч. Бебето е ин витро. Много се радвам, от сутринта съм с усмивка на лицето.  Grinning

# 67
Ганушке, разбрах те съвсем правилно, не се притеснявай! Аз самата мислех да напиша, че в мен самата виждам огромна промяна, но не знам защо реших, че или ще си направя антиреклама за това какъв зъл човек съм била (което не е вярно, но някои така биха го разбрали) или пък някой ще реши, че си се хваля сама себе си  Joy Просто тогава хормоните както и при всички се казваха своето, но и като човек съм поизраснала. За крустите и аз заради мазнотията след това не искам да я плескам, но не знам, вече пък толкос дълого да не падат от самосебе си..  newsm78 Имала си супер пързо и лесно раждане, завиждам на такива като теб и споменатата Багнето. А другата спомената Айс Куийн милата помня се мъчеше 24 часа с контракции и накрая май я срязаха  ooooh!

Кобрети  Hug ами може пък да се престраша с олиото няколко пъти щом казваш, че действа...  Thinking

Фликс, е значи и ти все пак си родила бързо, макар и Марти да е позакъснял с цели 10 дни  Laughing И Геринела преноси с една седмица, мисля имаше и още преносили.. Ех това, че сте били в 1 стая цели 2 часа направо тръпки ме побиват като чета - толкова сладко и вълнуващо, нищо, че не сте могли да се гушкате. Жалко, че при нас нямаше такава възможност, колкото и да ми се искаше и най-вече заради това веднага да я сложа на гърдите си, както правят на запад! Доказано е, че слагането на майчините гърди веднага след раждането (не говоря само за сучене) оказва влияние върху емоционалното развитие на детето за в бъдеще, но за съжаление тук лекарите не са узряли дотам.  Tired

Моето раждане освен адски вълнуващи и адреналиново не мина и без малко проблеми. Реално родих и по двата начина. Хем усетих що е контракция и болка, хем ме срязаха накрая. Но пак не се мъчих с часове. Отидох в болницата сутринта към 6 след като ми падна 'истинската' тапа, тоест имах кръвотечение. Имах само 1м разкритие и не силни според тях контракции. Върнаха ме, по-късно като се чух с док ми каза да ходя пак. Все още бях с 1см разкритие. Дадоха ми хапче за забързване на процеса и след 30 мин вече ми се виеше във випа, където бяхме с мъжо. Така се мъчих около 4 часа, особено към края с ужасно болезнени контракции на около 1,5мин все с 1,5-2см разкритие и така док разбра, че нещо не е наред и каза, че за съжаление се налага секцио. И така в 15.09ч на 30.07.09 се появи моята прекрасна бърборанка junior и ме направи най=щастливия и горд човек на света. Плаках, хилех се, треперех къде от упойката, къде от вълнение, просто няма такова чувство в живота на друг човек, освен на една майка, което го е изпитала! За съжаление след като ми я дадоха да я видя и цункам и ми я взеха не я видях чак до др ден около 14,30-15.00, докато не ме преместиха от реанимацията в стаята, но пък като се видяхме беше най-прекрасното нещо на света. И разбира се веднага я сложих на гърди да суче.  Heart Eyes

# 68
  • Варна
И така в 15.09ч на 30.07.09 се появи моята прекрасна бърборанка junior...

Joy Joy Joy Ще ме скъсаш от смях. На мен пък ми сложиха Дария на гърдите веднага, иначе АГ-то във Варна е под всякаква критика, няма такава мизерия в стаите, а баните изглеждаха по-зле и от такива в цигански къщи. Много ме е яд че не снимах да ви ги покажа.

# 69
  • София
Върнахте ме пак назад към моето........хмммм сравнително бързо раждане, но доста чакане и нерви Simple Smile

Термина ми беше за 2ри август, но преносих Алекс с 12 дни и се роди на 14ти Simple Smile Седях една седмица в болница, заради голямото преносване. В понеделник ме приеха,в петък родиха. Предизикаха ми раждането 2 пъти, като на 2рия стана. Първият път, беше сряда сутринта ме включиха на система с окситоцин. Лежах цял ден в предродилна зала. Не ме питайте какво ми беше да слушам цял ден викове, стенания и плач. Аз плачех със всяко родено бебенце, стаята, в която бях сложена беше до родилна зала и всичко се чуваше. След дооооооста прегледи за разкритие и тн. дойде един доцент и каза- Ми това момиче няма да роди днес. Никакви признаци. Изчаках да ми си изтече системата и ме върнаха в отделението. Лежах в патологията в Майчин дом.
 На следващия ден вечерта ми сложиха таблетка. Сутринта пак в предродилна зала. Пак система окситоцин. Като ми бяха казали, че ако до обяд не родя ще ме режат. Както нищо не усещах изведнъж започнаха ааааадските контракции на 1 минута.Имам такъв страх от игли и инжекции, че само за да не ме бодат си родих напълно естествено, а доста пъти ме питаха  да ми сложат епидурална. Имах съответно само обезболяващите, които слагаха на всички. И така..... в 11.00 започнаха контракциите, в 13.15 се роди нашето така чакано момченце Simple Smile Само го гледах и не можех да повярвам, че се е случило. Не ми го дадоха, защото се беше нагълтал с течност и го взеха. След това се започна великото шиене и то НА ЖИВО. Не знам вас как са ви шили и колко, но аз това няма да го забравя НИКОГА Simple Smile Лекарката ми спести колко са шевовете, само каза- ми доста са. После месец и отгоре не можех да си седна на д-то  Embarassed
Алекс си беше при мен в стаята. Стояхме три дни и в понеделник си бяхме в къщи Simple Smile

Леле колко дълго стана.......надявам се и някои да го прочете  Joy Joy Joy

# 70
Леле колко дълго стана.......надявам се и някои да го прочете  Joy Joy Joy

Aaa аз чета всички!  Hug Но и аз се чудя дали моят разказ някой ще го прочете, макар да се опитах да не се увлизам в писането  Joy

бГанушке, блазя ти за гърдите! За мен Бързото и лесно раждане + слагането на гърди веднага след това си струват всяка мизерия, която така или иначе е само 3-5 дни в живота на жената!  Heart Eyes

# 71
 Янче, и на Ния са и се появили крустички напоследък. Като бебе нямаше... То при нас с таз рехава коса и от самолет се виждат!!! #Crazy
 За раждането: Ами имах си кротък рожден ден - ама наистина кротък - почти през цялото време бях полулегнала. Салатите и мезетата мъжо ги сготви, даже и торта ми купи със свещички цифрички  hahaha.  Та напиха се хората за мое здраве, тръгнаха си и тъкмо си легнахме (преместих се от дивана в леглото) и ми изтекоха водите. Закарах силната подпийнала половинка до Тина Киркова и го оставих да изтрезнява и да си контактува с майка ми, докато мен ме режат. Общо взето така родих Wink

# 72
Добър ден, мами  Simple Smile

Първо искам да честитя рожденния ден на малката сладка Кати и на всички дечица празнували до сега. Да растат живи и здрави и да ни радват все повече и повече още мноооого години newsm59 newsm38

Мерси за поздравите към Ники  Grinning

Ние освен, че вече сме на 1 годинка сме и християнче. Всичко мина повече от добре. Ники много се зарадва, когато попа го потопи във водата. Аз бях зад него и не го виждах и само чувах "вижте го, вижте го как се смее"  Laughing, явно никой не беше очаквал такава реакция от него. Много добре се държа на мама юначето  Heart Eyes. Рожденния ден също беше страхотен. Имаше дечица и Ники много се забавлява. Торта не хапна рожденника, но за това пък се опита да си изяде парти шапката  Joy. На този ден дори направи и първите си по-стабилни крачки и веднага решихме да правим прощъпулник и тръгнах за питка, но докато се върна мишлето се беше изморило от опитите да ходи и нищо не направихме. Подариха ни люлка и вчера го заварихме как се беше покатерил и си седнал на облегалката и при това има колан през кръста  Shocked. Голям дивак е станал. И от проходилката излезе онзи ден. Както си почивах в спалнята само чух - туп и за момент зачаках да видя дали ще има рев, но нищо. Погледнах го и той тъкмо си заемаше позата на пълзене и се насочи към най-близката играчка  Joy. Вече нищо не го спира. Да ми е жив и здрав   Heart Eyes

За раждането си говорите, много мил спомен. Моето протече така - приеха ме в болница 2 дни преди термина ми, защото мъжът ми се наложи да замине за София и аз настоях да ме приемат по-рано за по-сигурно  Laughing. До този момент не бях усетила никаква болка, макар че си ходех с 2 см разкритие поне седмица, но вечерта Ники май усети, че е в болница и настъпва момента да се появи  Laughing. Две нощи бях с контракции, които на мен ми се струваха силни и всеки път си мислех, че се започва. Ходех да се жалвам на акушерката, че ме боли, но ме посъветва да пия едно нош-па и да си лягам да спя  Joy. На третия ден (2.08) след две почти безсънни нощи се започна същинската болка. Може би към 10.30 ч при поредния преглед за разкритие ми пукнаха мехура и след малко водите ми изтекоха. Цял живот ще съм благодарна на лекаря ми, който до последно ме държа в патологична и ми позволи да се разхождам, но аз най- вече стоях под душа. Акушерката идваше през 5 мин. да ме види как съм  Joy. Може би към 8 см. ме заведоха в предродилна. И там бяха много мили, а аз само им се молех да направят нещо, за да не ме боли  Crazy. Изведнъш болките спряха и се започнаха напъните, но още ме спираха да напъвам, докато доки не извика "ражда сеее" и бегом към магарето  Joy След минути, точно в 13.00 ч., Ники се появи на бял свят един малък, пухкав и розов. Искаха да ми го дадат да го гушна, но цялата треперех и само си го цунках и го отнесоха. Веднага си поисках телефона и се почна голямото звънене да се хваля, че имам син. След 2 часа ме закараха в стаята и ми казаха да почивам, но след двайсетина минути ми дакараха бебето и аз както бях с шевовете (няколко вътрешни) скочих веднага. Изкъпах се, смених си нощницата и чаршафите, подготвих за синчето ми. Взех го и от третия час на раждането му засука така все едно и аз и той го бяхме правили хиляди пъти ...

И моят пост стана дългичък, но ще ме прощавате, така е като нямам време и влизам рядко  Grinning

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 21:24 от dolls

# 73
 Ето малко снимки и от нас

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 23:26 от dolls

# 74
Цитат
И моят пост стана дългичък, но ще ме прощавате, така е като нямам време и влизам рядко  Very Happy
Извинена си  Hug  bouquet Joy

Общи условия

Активация на акаунт