АВГУСТинската дружинка вече става на годинка!-тема № 21

• 26 886
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Ей момичета здравейте!

Пиша колкото да не ни забравите. Ние сме в София от втроник, обаче изобщо не ми остава време за форума. Все сме на някого нагости, на нас ни идват гости, лудница, направо искам да избягам и да се скрия, много се изморих! Тати утре се прибира за 2 седмици в Австрия, после ще дойде за РДто и се прибираме всички.

Честит рожден ден на вички дечица, които са отпразнуваха първата годинка през последните 5 дни! Да са живи и здрави!

И един въпрос  Simple Smile, има ли желаещи за една срещичка, да мога да видя колкото се може повече мамчета и бебета наведнъж  Grinning!?

# 76
  • В друго измерение
Честит Рожден ден на Кати, да е жива и здрава, все така напориста, пъргава и първа във всичко! Александра, честито и на теб!   bouquet

Момичета, мерси за комплиментите за малката!   bouquet

Дани
- страхотни си украсила тортата, но на теб много ти идат отръки такива неща! Чудесна новина за прохождането, браво на Нико!  Hug

Аси - май много не и хареса сьомгата на Савана, но днес продължаваме!  Grinning

Ганушке - ти си като мъжа ми и той все това казва и соли всичко наред. Но малко го отучих, драстично я е намалил и той. При мен лошото е, че аз не мога да ям по ресторанти или на гости, не че не го правя, но после се подувам, пия вода с литри и така. Тортата и на мен не ми се искаше да я разрязваме, но нямаше как. Добре, че и вкуса и бях нагодила, има различни видове и клиента избира. А аз хич не разбирам, защото торти не обичам и не ям. Grinning

Веси - нашият РД си беше на деня, беше празник и не се работеше, следващият ден, обаче си беше работен, но пак седяха гостите то 1 часа.

Алегория - страхотно празненство изглежда от снимките, а Теди изглежда като голямо момченце!

Мариелче -  Hug за Алекс, миличкия, хайде оправяйте се, че ви предстои прекрасен празник!

Долс - страхотни сте!

Лиде
- дано ти няма нищо на очите!  Hug Тук има само една Ейвиан, но хайде, на скайп ще се доразберем, да не спамим тук.

Моето раждане беше много екстремно, аз раждах 24ч, 15 от които бях с контракции на 1 минута, дълги по 2-3 минути. Направо, нямам думи да опиша какво преживях. На 1 август беше страшна жега и бяхме на едно езеро извън града с приятели. Всички бяхме нащрек, че на мен термина ми беше на 3 август. Като се прибрахме в 10ч вечерта ми изтекоха водите и веднага почнаха тези ужасни контракции.  Родих след 24ч, на 2 август вечерта. Според мен можеха да ми включат система и ускорят процеса, но не го направиха, изчакаха естествено да си стане, а аз ги проклинах Laughing. През цялото време следяха тоновете на малката, тя щастливо си седеше вътре и отговаряше на пипането по корема от докторите с ритници. В крайна сметка, когато дойде момента, аз нямах сили да напъвам, Савана се беше спряла до едно положение и се наложи форцепс. Въпреки, че докторите мислеха, че ще има страшно много разкъсвания се отървах само с 2 външни шева. Но проблемите не свършиха до тук, имах задържана плацента, изгубих страшно много кръв, мъжът ми се беше пищисал, помислил, че умирам, после 2 седмици ходеше като попарен и само повтаряше как не искал да имаме други деца, за да не ми причинява това отново. Естествено, бързо забрави  Laughing. Както и аз. Бебето не са отделяли за секунда от мен, всички манипулации и прегледи му се правеха в нашата стая. Седяхме 2 дни в болницата и мъжът ми беше непрекъснато с нас.

В резултат на загубена кръв, кърмата ми закъсня с една седмица. Савана ревеше гладна, свали точно 10% от рожденното си тегло, а аз бях недоспала, изморена и изнервена и се разправях с доктори и сестри, защото не ми даваха да и давам АМ, а детето ми беше озверяло от глад. Ходех всеки ден на клиника по кърмене, където много ми помогнаха с предизвикването на кърмата и с показването как да се кърмим, но си бях казала, че ако до следващия ден не стане нищо, започвам с АМ. Зърната ми бяха така зверски нахапани, че от едната гърда не можех да кърмя близо месец, изцеждах само, докато зарастне. В крайна сметка, всичко се нареди, но имахме доста премеждия. Grinning

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 20:33 от -‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-

# 77
  • София
Дзаааак, аз пак съм тук и не мога да се сдържа да не разкажа и аз за моето раждане.
Както разказах, след като се накиприх подобаващо, вечерта си нарязах една диня и седнах в кухнята да се видя с баща ми (по време на бременността ми живеехме при него и брат ми, защото там са повечето ми приятелки с малки деца, с които се мотаех по цял ден за да не ми е скучно). Та както си приказвахме усетих едно като "пук" и нищо. След 10-15 минути станах от стола и като текнаха едни водииии, мама миа! Аз даже реших,че съм се напишкала, не знам защо през ум не ми мина,че може да са околоплодните води. Баща ми пребледня, звънна на леля ми, която е акушерка и тя каза лека-полека да се насочвам към болницата. В това време се прибра брат ми, даде заето и той милия и звъннаха на мъжа ми да се прибира по-бързо, защото раждам. Това се случва към 6 вечерта. Аз ходих да се къпя, да си събирам багажа ( нищо не бях приготвила), а тримата мъже треперят.
Тръгнахме от нас и право в болницата. Там ме приеха, пратиха ме в предродилна зала и толкова. Аз нямах кьорава контракция, болка, бях адски спокойна, сякаш 3 пъти дневно ходя да раждам. Проблемът беше в една невръстна циганка, която цяла нощ пищя все едно я колят и ми пречеше да спя, а много ми спеше. Добре,че си носех книжка да си чета, та поне си имах занимание. И така до 6 сутринта, когато решиха, че 12 часа без води са предостатъчни и ми пуснаха система с окситоцин. Тогава почнаха вече рехави контракции, тук-таме болки, но поносими. В 7.30 вече ми идеше да обеся мъжа ми за това, което ми е причинил, станах зла, прегледаха ме- 3 см разкритие, прогноза- 1-2 на обяд ще се роди бебето. Ей, издивях, не си представях как ще оцелея, а нямам достатъчно разкритие за упойка. Стана 8 и ме оставиха сама за да предадат нощната смяна на дневната. В 8.10 идва акушерката, пита ме как съм, а аз й казвам, че трябва да стана, защото много ми се ходи по голяма нужда, тя не ми вярва. Казвам й,че ще стане беля, тогава тя пак ме прегледа, ухили се и каза "Ама ти си готова, ето му главичката". И право в родилна зала. С 3-4 напъна и в 8.20 слънчицето се роди. После се оказа,че се е оплел здраво в пъпната връв и са му се влошили тоновете, но за късмет всичко в крайна сметка беше ок, дадоха ми го веднага да го гушна и да засуче, после го взеха да го измият и измерят и пак ми го върнаха. Стояхме 3 дни в болницата, легълцето му беше залепено за моето, сучеше на поискване и бяхме мноооого щастливи!
Е, аз пак прекалих с поста си, ама нищо, четете, не четете, за си разказах  Mr. Green

Янче, ще се разберем за другата седмица задължително Hug

Поли Зое, хайде, ако нещо се организира, аз съм на линия  Grinning

Долс, много сте хубави   bouquet
Хариелка, много се радвам за приятелката ти, прекрасно е да се сбъдне една толкова съкровена мечта!  Hug

Днес си скапах детето от ходене (а може би то мен всъщност Laughing ) , парка го обиколихме ходейки,т.е. той ходеше, а аз след него се гърчех и сега спи като ангелче, а аз съм легнала в леглото и все едно съм прекопала нивата  Grinning

Лека вечер ви желая!  Hug

Майкооооу, какъв дъъъълъг пост съм праснала  ooooh!  Mr. Green Нещо съм в аааадски готино настроение, пррощавайте за лиготията  Embarassed

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 21:50 от terpsyhora

# 78
И един въпрос  Simple Smile, има ли желаещи за една срещичка, да мога да видя колкото се може повече мамчета и бебета наведнъж  Grinning!?

ЗА мен знаеш, че ДА! Нали сигурно в понеделник ще се видим с Ани, та може направо за тогава да се организираме примерно в Борисовата към 10.30. Ако си съгласна и ако има други ЗА или пък други предложения свиркайте.  Peace

# 79
  • Ах, морето
Имах само 1м разкритие и не силни според тях контракции.

Laughing Laughing Laughing  Peace

Много вълнуващи разкази. Изчетох ги всички с голямо вълнение. Много се радвам, че провокирах тази тема. Чудесен начин да отбележим първата годинка. И аз може да разкажа, но утре, че сега нямам сили. Хайде лека нощ от мен.

# 80
  • София
И един въпрос  Simple Smile, има ли желаещи за една срещичка, да мога да видя колкото се може повече мамчета и бебета наведнъж  Grinning!?

ЗА мен знаеш, че ДА! Нали сигурно в понеделник ще се видим с Ани, та може направо за тогава да се организираме примерно в Борисовата към 10.30. Ако си съгласна и ако има други ЗА или пък други предложения свиркайте.  Peace

Аз също бих се присъединила към вас Simple Smile Тъкмо днес и ние с Ани си писахме да се видим, защото от дълго време само се каним. Ще ми бъде много приятно да се запозная с вас  Hug

# 81
ЧЕСТИТ РОЖДЕН НА МАЛКАТА КАТИ! Да расте все така усмихната и винаги първа във всичко!Александра, честит празник и на теб   bouquet

Много неща ми се иска да напиша, ама ще е друг път, че днешният ден беше тежък

# 82
честит рожден ден на Кати,да е жива и здрава и много щастлива и игрива

# 83
Честит рожден на нашата пъргавелка Кати-да е жива и здрава,все така енергично,усмихнато,пъргаво детенце. newsm59  bouquetЧестит празник и на мама Алекс   bouquet

Големи са сладури Теди,Бела, Ники и Ники Heart Eyes

Янче-най-после да остане време да ти пиша за моренцето,та това хотелче пък и още няколко в Синеморец,че нали там искаше да ходи Дидо го бяхме гледали отдавна,но само така го  прелистихме дето се вика и после ти като писа че ще ходите там и аз се загледах повече в него и се ровнах в нета за още инфо ама ти ме подтикна за там  Wink, за което ти пращам Hug, наистина мястото е уникално,както бях казвала аз не съм почивала така на морето на тишина и спокойствие все се забиваме във Варна при много народ,заведения и веселби.Но тази почивка беше различна и ми хареса,тъкмо за хора с малко бебче Grinning. Между другото намерих магазина,но имаше само 2-3 чадъра с неподходящи цветове, в понеделник ще има нови Wink

Едно въпросче-как давате супа на бебоците, в смисъл слагате ли сухар и колко, понеже аз слагам сухар колкото да стане гъсто като пюре, но Али нещо маи не й харесва така, дали трябва да е по течна newsm78

За раждането и аз да драсна-на 23.08 беше неделя изпратихме свекито и свекъра да си ходят че ни бяха на гости и към 20 часа с мъжо се отдадохме на любовни ласки  Laughing че отдааавна не бяхме и така към 22 часа взе нещо да ме пристяга корема и кръста, и преди ми се стягаше корема но кръста не ме беше болял.Казах му на мъжо че маи работата върви на раждане, но ще изчакаме да мине нощта и на другия ден на преглед да видим какво става пък ако ще се ражда през нощта то ще се разбере.И така изкарах нощта с контракции през 1 час някъде но не особено болезнени даже успях да поспя. На другия ден Понеделник към обяд отидохме на преглед,бях с2-3 см.разкритие и доки каза че няма да е днес но все пак да се чуем към 18 часа да кажа как съм.Пак така цял ден с тези контракции, но към над вечер станаха по начесто и като му се обадих да му кажа каза да отивам с багажа.Половинката ми се шашна вика айде тръгвай пък аз му викам чакай да си хапна кой знае колко време ще ме държат гладна пък и да догледам филма  Laughingоще се смеем като се сетим за това .Така и направихме,хапнах сармички, изгледах филма и тръгнахме като вече контракциите доста ме боляха.Бях в болницата към 21 часа,прегледаха ме,бях с 5-6 см.разкритие, направиха ми клизма,отидох в банята и се позабавих.Взеха да ме викат че съм щяла да родя там, излязох пак ме прегледаха и вече имаше 9 см. разкритие, от там директно на магарето и с 2-3 напъна Али излезе в 22:17.Сложиха ми я веднага на корема,след това я теглиха, мериха и я сложиха в едно легълце до мен.Следваше да ме шият,исках да ми сложат упойка за тези шевове, но като разбраха че съм яла и не ми разрешиха  Twisted Evilтогава ме хвана яд че се наядох като прасе Laughing.Имах 3 шева,долу горе се понасяше болката, пък и самото раждане ми се стори идеално.Мъжо се качи при нас веднага след това и стоя 1-2 часа,после си тръгна че вече минаваше полунощ,а мен ме преместиха в стаята ми,изкъпах се и легнах.На другия ден ми донесоха Али и така не сме се разделяли от тогава Heart Eyes

И моето стана дълго ама с тия разкази няма как.
Лека нощ мацки

# 84
  • Sofia
Момичета, наистина много вълнуващи разкази сте написали. И аз нито един не съм пропуснала, всички съм прочела от ... до. Засега се въздържам от моят разказ.

Гледам срещичка се организира, а аз как съм зажадняла да видя тези от вас, които познавам и да се запозная с някои, които не познавам ...  Hug А къде спирате колите като ходите в Борисовата градина? На мене това ми е най-големия проблем.

Джули, сега се сетих, че не съм ти отговорила на теб. Аз давам на Софи АМ вечер по 210мл. Не съм й предлагала повече, но мисля че това й е достатъчно, изпива си го всичкото, много рядко да й остане, зависи какво съм й давала преди това, докато ние вечеряме - плод, хляб, кашкавал и т.н., все неща за нея обаче.  Peace Още не мога да се отпусна всичко да й давам. Супичка й давам на обяд само и по 200мл със сигурност, а често и по повече, дори 300мл. Слагам й вътре по 1-1,5 сухар. Пак всичко си изяжда. Добре си похапва милата, дано все така да е.

Моята маймунка не спира да си бърбори... и ги нарежда едни, чак ми се кара понякога, че не я разбирам. Сега се е научила да вика "ало, ало" и само взима наши телефони, или нейни играчки, или пък нищо, просто си слага ръчичката към ухото свита, по-скоро чак на врата я слага  hahaha и започва да повтаря "ало, ало"... Много ми е смешна, а същевременно е толкова сериозно детето. Мъжа ми казва, че от мен го е научила, според него все съм била  на телефона, което разбира се не е вярно.  Wink И другото, което е научила София е да ме гали с ръчичка и да вика "ооо ...ооо...", сякаш ме милва. Мноооого е миличка, направо ме разтапя ....   Grinning

Бърби, да ти кажа, че ние май свикнахме с коланите и София я забелязвам, че става все по-стабилна, вече не се накланя толкова напред, държи се изправена. Абе удобни са, няма спор.  Peace

Жижин, аз й я давам супата в по-течно състояние, не като пюре. София не ги обича много гъсти.

# 85
  • На плажа
Честит рожден ден на малката сладка кати

Ганушке радвам се,че си получила подаръка  Hug,аз много обичам да подарявам неща правени от мен.Влагам много любов и ги правя с удоволствие Peace
Калина толкова време на палатка  Shocked Как изкарахте,разкажи..дай някоя снимка де Mr. Green
Янче и Нико е с крустички,зимата имаше доста,мажех ги преди баня с олио и после с гребенче,но не падаха.Дойде свекървата една вечер и така хубаво го разреса и ги изчисти.Сега пак са се появили,много ги мразя Close
Алегория месар ще е Теди ,я виж как си гризка кебапченце  Mr. Green
Благодаря на всички за комплиментите към Ники,моите умения да украсявам торти Mr. Green и за партито.. Hug Hug Hug Обичам ви Heart Eyes
Мариелка редставям си колко сте се изплашили всички.Надявам се,че вече сте добре  Hug
Шайн много е сладка Белослава,а снимката ви от приятеля е просто невероятна  Peace

Гануше тя затова моята докторка ме откза отАГ-то,и аз се бях насочила натам,но в последствие родих в Окръжна.
Кобрети миналата година на 5 август беше страшна жега във Варна,и тази година същата работа...изпукахме от жега,затова празника го изместих в по -късен час...но пък ни изядоха комарите  ooooh!

Изчетох всичките ви разкази за раждането,много се развалнувах  Laughing
Да разкажа и аз моята одисея покрай раждането Mr. Green

Такаааа ,събитието става 10 дни преди термина...сутринта на плаж,следобяд разходка,вечерта смях с една тема от форума Mr. Green
Лягам си прилежно към 12 ч и след два часа се будя с доста болезнени контракции на 5 мин. и кръв по бельото Shocked
Ръчнах веднага мъжо да става,нахвърлях разни неща в чантата,която чакаше празна до вратата..и потегляме къв Варна.След 40мин. стигаме пред болницата,а аз не седях на седалката,а като маймуна се бях увисила на ръчката на тавана  Mr. Green
Качваме се в родилното и аз,като Терпсихора помислих,че ми се ходи до WC , а то раждането в средата #Crazy
Влизам със 7 см. разкритие,веднага на магарето и след 30 мин.,които ми се УВИДЯХА  #Crazy Shocked се роди най-прекрасното момченце-МОЕТО Mr. Green
Оказа се,че акушерката не стига ножицата,понеже пъпната връв беше къса и ми го сложи на корема...като малко котенце...топличко и мъркащо Flutter и ми вика "Държиш ли,да не го изпуснеш Shocked
Абе жена,КАК ще го изпусна Shocked
И така...после следваха нормалните неща-шиене,миене ,кърмене.
Благодаря ви ,че ми изчетохте фермана Hug

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 23:37 от Дaни

# 86
  • Бургас
И аз изчитам всички разкази и си мисля,че даже не сме успяли да опишем всичко и като четем се присещаме за това-онова.Даже не се стърпях по това време да надникна да видя кой какво е написал.И виждам по нещо във всеки разказ,което и аз съм изживяла.Ееех,много мило ми става... Wink
Само АмбишъсHug мила,големи тревоги е изживяло твоето семейство -няма да ги повтарям.Но пък сега си имаш разкошна малка принцеса.Убедена съм,че ако имате второ бебче (ако имате желание,де  Grinning*),нещата ще са коренно различни.
Хариела:Много мило как Софи те гали и ти вика "ооо-ооо".Изкам и аааааз... Praynig
Дани: Завиждам ти благородно как са ти оставили новороденото мъниче на корема  Blush

# 87
  • Варна
Дани, аз реших да раждам в АГ-то, въпреки че знаех каква е мизерия заради неонатологичното отделение, защото ако стане някакъв проблем с бебето там ги водят и от Майчин дом, и от Окръжна. Знам че не е хубаво така да се мисли, но аз се бях наплашила заради предната ми бременност и реших че бебето е по-важно от моя комфорт. После ме беше страх да не тръгне някаква вътреболнична инфекция, защото хлебарки се разхождаха постоянно насам-натам  ooooh!, бебешкото легло беше някакво дървено отпреди 20 години, айде това майната му, но имаше 10 пръста прах, че го бърсах с мокри кърпички. ooooh! Абе Окръжна е хиляда пъти по-добре и откъм условия, и откъм персонал, но аз видях там няколко лоши случая, докато една моя приятелка беше там, които няма да споменавам да не развалям хубавото настроение и някак се наплаших. Сега ако се наложи пак да раждам направо незнам къде ще ходя. ooooh! Joy

Някой беше разказал за шевовете, мен и от тях ме беше много страх, защото бях чувала ужасяващи разкази, аз така и не разбрах колко шева имам, но е факт, че нищо не усетих и на шестия ден вече си сядах нормално без проблем. Така като се замисля мен и от клизмата ме беше страх ooooh!, абе въобще голяма пъзла ще дойда, пък то всичко мина при мен мога да кажа леко.

Леле, Амбишъс, миличка, как те оставиха толкова да се мъчиш, на тях пък какво им пречи да ти сложат система?

Офф, така като се уговаряте за срещи и много ме е яд че не съм от София, но само тогава де Laughing, добре си ми е тука на морето. Sunglasses Някой ден ако идвам към София ще се радвам да се видим с който има желание. Simple Smile

И аз да кажа че прочетох всички разкази, май дотук Дани има най-бързото раждане.

Хаха, Фликс, забелязвам че 2-3 пъти публикуваме по едно и също време постове и половината от тях са ни сходни.

# 88
Честит Рожден Ден на Тони,Венци и Марти !!!
Желая ви много здраве, много усмивки и щастливо и безгрижно детство...

Честит Празник и на вас мили мали Руми,Рени и Веси

П.П. Заглавието е отново благодарение на кака Ивушка Hug

# 89
здравейте мами,
днес мойто мишленце става на годинка и съм много щастлива,нека да ми е жив и здрав и все така весел и игрив
нека ви почерпа виртуално за здраве

честита първа годинка на Марти и Венци,да са живи и здрави,много послушни,весели,щастливи

Общи условия

Активация на акаунт