Отговори
# 75
http://prikachi.com/images/858/2400858L.jpg

http://prikachi.com/images/861/2400861x.jpg

Това са снимките на гъбата.Продава се с парченце за залепяне ако се спука,но ви съветвам да си запазите касовата бележка и ако се спука басейна направо ви го заменят с нов.

За срещата аз по рано от 10,00ч. няма да мога да дойда. Утре го дават адска жега (обичайно за нашият град) и едва ли ще издържа час и половина на барче,а после сигурно още час-два на лекцията. Ако решите да сядате ще ви търся тогава там  Simple Smile

# 76
tanche-tanche, казваш че първото детенце си родила в Шейново.Какво си беше взела като багаж с теб когато отиде да раждаш?Чувала съм че всяка болница има различни изисквания за това какво ни трябва и какво не.Поне за ориентир да зная защото аз там ще раждам.

# 77
Здравейте,
   да се включа и аз по темата с количките. Аз също ще ползвам количка  Mag England Princes Roll, в тъмно синьо, червено и екрю.  LaughingХа- ха, нали незная какъв ни е полът, та става и за момиче и за момче. Също смятам, че 2000 лв са много за бебешка количка, която в най-добрия случай ще я ползвам 1-1.5 години. Че аз за тези пари бих могла да си купя малка градска кола на старо.
   Но това е просто моето мнение и всеки си решава за себе си.  Още повече, когато ти е първо бебче искаш най - доброто и най- хубавото. Докато ние, които сме с второ знаем, че от някои неща няма смисъл да се купуват ( Мари беше го казала по-горе много добре)
   Също така смятам,че в България са безумно скъпи и дрехите и аксесоарите за бебета, за количките да не говорим.  #CrazyЗа съжаление не всички имаме близки в чужбина, за да можем да си купим доста от нещата от друга страна.

# 78
здравейте и от мен в новата тема  Hug koqto за срещата утре съм за 9ч на масичките под дървенцата на сянка край пантеона  Peace
augustas   и аз като теб съм притеснена след ЖК мен пък ми каза,че водите ми са на горната граница оглежда бебчо каза,че всичко му е ок невижда причина, но ми пусна изследвания на кръвта днес ходих до лаболаторията тъкмо си видях и резултатите от нета всичко ми е в нормите ,но докато не мине прегледа направо ще откача.....а тя ме вика чак вторник да ме види....мисля да ида и при друг лекар да потърся и друго мнение дано всичко е ок накрая, сега се мъча да съм по спокойна,но не успявам все го мисля.... хубав ден на всички сладки коремчета пазете се от жегите и дано от тук нататък да има само хубави новини Hug

# 79
Привет Simple Smile

Днес бяхме с тати н консултация, а в понеделник сме при Марков - моя юнак расте сериозно - 498 гр и 27 см - седмица напред върви даже Simple Smile Аз съм станала едно малко слонче, ама...ще му мислим после Simple Smile
Говорих с лекаря за болничен и си отдъхнах, защото ще ми даде за септември и октомври...да си отдъхна малко, че от фирмата само ми бавят парите, а и нещо...ама да не ви занимавам със служебни драми.
Виждам, че обсъждате количките - моята е такава - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7501 и нямам никакво намерение да я сменям - страхотна е, а и с малкия не съм я амортизирала достатъчно. Аз май всичко си имам за новото бебе, само съм се навил сега да си взема люлка - предния път имах шезлонг на Safety 1 и вършеше работа, но мисля, че люлката ще е още по-удобна.
За раждането съм категорична, че пак ще е в Майчин дом и пак при доц. Николов. Най-добрите неонатолози са там и не бих направила компромис.
Ходихме да разгледаме магазин Малечко на околовръстното - страхотни неща има - и за малки и големи Simple Smile Мноооого ми харесват мебелите на PALI http://www.pali.it/ - пускам ви линка да оплакнете око и пожелавам на всеки да може да си ги позволи.....Мъж ми понеже си е техничар, че и дизайнер се амбицира и сега прави гардеробче за стаята на децата Simple Smile
Ух....май много се разговорих, ама...да си кажа Simple Smile

# 80
Здравейте, момичета!
Влизам да почерпя, тъй като нашата прекрасна принцеса днес става на 2 годники!:)

# 81
Здравейте мацки. Гледам усилено обсъждате въпроса за количките. Аз да се изкажа и аз като една мама, минала венъж пои този път, още повече пак зимно време.
 Няма смисъл от скъпа количка. Трябва да е здрава, лека и маневрена. Зимен кош според мен също е безсмислено, нашата си има покривало, непромокаемо, много добра работа върши. От долу завито  добре бебето и стига му толкова.
Нашата е на Хаук http://s49.radikal.ru/i123/1008/75/cbb1f63ebb5a.jpg този модел без бебпорта, иначе с цветове и украси едно към едно.
Отделно си купих чадърче, което също според мен не беше нужно, но виж дъждобрана е нещо много необходимо. И във дъжд и във вятър голяма работа върши. Още нещо нащата количка струваше 160лв. с чантата 190лв. Напълно нормално според мен. С нея си отъгледах детето - и лято и зима до 2,5г. А какво изпати тази количка  #Crazy дупки, тротоари, дете, което постоянно се махдархерцаше в нея - и остана здрава  newsm78 /някой да не си помисли , че и правя реклама / , казвам всичко от личен опит.
 За леглата нашето е такова http://s42.radikal.ru/i098/1008/d9/1a88c0f3babf.jpg е по голям боклук не съм виждала. Имайки в предвид детето ми колко е кротко  #Crazy това легло се разби цялото, още спи на него, но до месец ще е в казана . Облъска  си главата като започна да се върти в него и хиляди пъти съжалих защо не взех от тези сгъваемите кошари.
Сега ще купуваме двуетажно чамово, да видим, от плоскости се отказвам категорично  Naughty много бързо се разхлабват, то едно болче какво да дърши в него смачкан талашит?
 Дрехи новороденото бебе няма нужда от кое знае колко дрехи - просто няма нужда, има си памперс и не се мокри , яде от шише или се кърми  /аз кърмих и до кой месец само с едно шише за вода сме били/ не се цапа кой знае колко. Разбира се това не означава да не се пере, но един чифт си откарва за деня. Вече след 6я месец като започне захранване е истинкото цапане, тогава има нужда от дрешки, после от все повече.  И така ... реших да ви споделя да не се хвърляте в излишни покупки, които после ще осъзнаете, че не е трябвало да се взимат. Средства за дете винаги са нужни, но не за излишни неща - това е мое мнение.
Та така момичета после пак ще ви навестя , имам малко работа.

# 82
Анастасия_Morskafeia честит рожден ден на малката ви принцеса! Да расте здраво и будно детенце!  Hug

augustas, благодаря ти за отговора! Аз също съм чувала прекрасни отзиви за Вита и се надявам всичко да бъде наред с мен и бебчето, за да мога да реализирам плана си за раждане там. Все още е доста рано да правим каквито и да било планове в тази посока, все пак както се казва "човек предполага, а Бог разполага", но аз от сега се запознавам с възможностите.
Що се отнася до специалистите там, съгласна съм, че са подбрани професионално и доколкото е възможно, човек може да е спокоен попадайки в техни ръце. Аз обаче, за себе си, имам друго мнение за Богословова! Зная, че е помогнала на много майки, все пак тя е светило в областта, но на мен специално не ми помогна. След като една приятелка роди при нея миналата година, и аз реших да се запиша на ЖК при нея, за да ми следи бременността от самото начало, а после възнамерявах и тя да ме изражда. Толкова й се бях доверила, че вярвах сляпо във всичко, което ми казваше. Обаче май сбърках. Но като никога не съм се сблъсквала с подобни проблеми, как мога да знам какво става. Не искам в никакъв случай да променям мнението на никой за тази лекарка, тя наистина за повечето си пациентки е изключителна, на много е помогнала и т.н. При мен обаче ми сбърка диагнозата и директно ми каза, че ще трябва да направя аборт ако еди какво си, бързо да тичам в болница, иначе........ Не мога да опиша с думи колко се стреснах, не бях на себе си, но слава Богу се оказа, че имам съвсем различен проблем от този, който тя визира. Не знам как стана. Затова за себе си реших, че ще я сменям, защото ако се наложи да отида в болница, тя ме праща в някоя, която и да е, тъй като във Вита обикновено нямат места. От друга страна във въпросните болници не гледат с добри очи на хора, които са изпратени от частно-практикуващи лекари или поне мен с доста уговорки ме приеха в Майчин дом и ми обърнаха много по-малко внимание в сравнение с другите пациентки. И въпреки всичко още щях да ходя при нея, но в болницата се засякох с едно момиче, нейна пациентка, която беше дошла с мъртъв плод в 6ия месец - направо се втрещих  Shocked Момичето каза, че ходела при Богословова на ЖК, била й платила вече 400лв., но й сбъркали изследванията и са и предозирали желязото, а може би и нещо друго да е имало не знам, но тогава точно аз се отказах. Замислих се, имах голяма киста, а Богословова реши, че много ми се пишка като я видя (реши че е мехура) и ме прати да пишкам, а аз нямах такива нужди. Според мен, жената е страхотен специалист, но може би нещо или не борави много добре с ултрамодерната апаратура, която има или не при всички се получава.
Сега се записах при Кълвачева и съм много доволна.
Гледам, че имаш горе -долу моя термин, нищо чудно да се засечем там. Много ще се радвам!
Но не се притеснявай, всичко ще се нареди с проблемите, които са възникнали. Бъди спокойна и не си позволявай да се шашкаш, това е много важно. И от други мами съм чувала, че Богословова е много директна понякога и казва нещата още преди да се е появил проблема. Иначе да, много държи на бременните си и като е била в Шейново съм чувала, че ежедневно ги е посещавала.

Дано не съм те ядосала по някаква причина с това, което разказах, но това е моят личен опит и реших да го споделя, възнамерявайки и да те успокоя малко като ти кажа, че при мен Богословова сгреши. Ако искаш, както казва mari:) потърси и второ мнение.

# 83
vanqstoeva специално за шейново само лични принадлежности-шампоан, зарядно за телефон, четка, пантофи и т.н., /без нощници тях ги дават от там/, памперси за бебето, но  това беше преди 2 години, а сега незнам. Аз също ще раждам в Шейново при Гагова, а ти при кой лекар си?

# 84
Здравейте Simple Smile

Аз също съм против излишните покупки, НО какво е излишно и какво не ,е много относително и всяка мама си има различни разбирания.

(wind) , да не се обидиш, уважавам опита ти на "минала по този път" , ама ти сама го каза, че количката трябва да е и здрава и лека и маневрена. Ами че точно този модел на Hauck съм го пробвала наживо и нито е лека (баяяяя тежка си е даже), да не говорим за маневрена. Явно само критерия със здравината покрива. А как се сгъвааа ooooh! ooooh! Мъка..

Иначе напълно разбирам мамите с 2, 3 и т.н дете, че не им се дават много пари  Hug  Аз също не бих се пускала да харча след като си имам вече нещата за бъдещия бебо ,просто не би имало смисъл.
Аз легло не съм харесала още ,има време Simple Smile

# 85
Здравейте и от мен! Честита ни темичка  Grinning

augustas, и аз си мисля, че изоставане с една седмица не е фатално. То в такъв случай и ние дета бързаме с една пак трябва да се притесняваме. Може да си била с по-късна овулация. По-обезпокоителното са околоплодните води, макар че моя приятелка роди живо и здраво бебче, а през цялото време уж беше с малко води.
Отиди на второ мнение някъде и задължително, както ти беше писала Мари на доплерово изследване. Спокойно и смело напред  Simple Smile

Уффф, момичета какви са те зи по 2000 лв. за количка Sad Абсурд е да можем да си позволим такава покупка пък и да можехме едва ли щяхме да ги дадем. Още не съм мислила за количка. Има време.

За легълце... тези сгъваемите са супер удобни според мен. Аз при всички случаи ще купувам такава за спане и игра или както там се водят, но това поради причина, че сме в къща и за долу ще ми трябва. Иначе за стаята си мисля дървена да е, ама някоя стабилна, че като гледам какви боклуци има... но и за това има време Simple Smile

# 86
augustas как така са ти казали в норма е  но в долна граница за това че изоставате с една седмица аз вървя още от началото с две седмици назад и нито един лекар не ми го е казал това всички казват че било нормално така че не се притеснявай.
kolibka аз също пия магнезий,при мен се получава едно схващане и парене на горната част на краката и като ме заболи направо немога и крачка да направя и затова ми го исписа на прахчета аз много се учудих като прочетох че е магнезий но го пия макар че няма голям резултат.
Докторката ми искаше да каже, че само по себе си това,че бебето расте с една седмица по-малко не е проблем. Проблема идва от това,че околоплодните води са ми малко и това означава неблагоприятна среда за бебето.
Благодаря ти BetiBoko, както и на Mari и на Бени бенни за коментарите.

# 87
http://www.bebe-best.com/hauck-malibu-all-in-one-lolli-turquoise-2010.html

Това съм си харесала аз това и ще си купя,нашето бебче ще е първо и мисля че трябва да получи най-доброто при условие че мога да си го позволя

Напатих си с количката на сестра ми като съм разхождала племенника то това нещо никъде не влизаше и тежешеее ooooh! ooooh! ooooh! така че съм решила нещо средно а и тази марка е доста хвалена и не е скъпа Peace Peace Peace

# 88
Здравейте и от мен! Честита ни темичка  Grinning

augustas, и аз си мисля, че изоставане с една седмица не е фатално. То в такъв случай и ние дета бързаме с една пак трябва да се притесняваме. Може да си била с по-късна овулация. По-обезпокоителното са околоплодните води, макар че моя приятелка роди живо и здраво бебче, а през цялото време уж беше с малко води.
Отиди на второ мнение някъде и задължително, както ти беше писала Мари на доплерово изследване. Спокойно и смело напред  Simple Smile

Благодаря много за успокоението,vanias1....но нали знаете тревожно ми е много....

# 89
helene8118,,
Не се притеснявай...не си ме ядосала изобщо. Това е форум и всеки може да споделя мнението си свободно.
Аз твърдо заставам зад мнението си, че Богословова е страхотен специалист и човек. За мен тя е един от малкото лекари успяли да останат човечни, отдадени на работата си и да не са алчни. Разбира си от работата и аз се чувствам спокойна в нейните ръце.

Общи условия

Активация на акаунт