Отговори
# 165
Може би цената зависи дали е само боцкане за кръв или има и придружен преглед от специалист,но въпреки всичко цените са много разнообразни........ Naughty

# 166
Е аз пък не мога да разбера защо миналата година като го правих и ми взеха 42 лв. ???
Ранното БХС по - евтино ли е? От какво зависи цената? newsm78

Явно цените в София са други.И аз се учудих като ми казаха 25 лв, очаквах да е 45 лв, но д-р Константинова каза, че при тях все още цената е такава.

# 167
В сайта на Националната генетична лаборатория цените са обявени точно по този начин 25/40 лв. Значи от нещо зависи колко ще ти вземат! Преглед няма, има само нещо като интервю. Ако пък отидеш без снимка или със стара такава те пращат на друг етаж да ти направят нова срещу 30 лв. Това е процедурата.

Rastina, аз съм правила късния скриниг, не помна в коя седмица беше и ходих до Майчин дом.

# 168
Привет!
За цените на БХС не мога да взема отношение, но за мазането да кажа. През първата бременност се мазах от четвъртия месец с маслото против стрии на Икаров, а от седмия го комбинирах с Галеник Елансил - едното сутрин, другото вечер, като второто е крем и е доста по-приятно и като мирис, и като консистенция (и значително по-скъпо). Нямам нито една стрия и този път същите мазила съм си взела, дано имат същия ефект. Все пак според мен си е най-вече до кожа, после до постоянство в мазането (бях мнооого стриктна) и на последно място до вида крем или масло, който ще изберете. Обаче не съм съгласна, че като ти е генетично заложено, значи няма смисъл да се мажеш  Naughty .В моя род повечето жени са се нацепили в резултат на бременността, включително майка ми и сестра ми. Не е зле да помогнем на природата  Wink , така че лично аз ще се мажа най-редовно, както и първия път.
Честит рожден ден на момченцето на happy-mamma и стиснати палчета на nadejdata  Hug

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 20:38 от sssvetla

# 169
Здравете,
В Майчин дом цените за БХС са 25лв за изследването+2 лв потребителска такса и 30лв. за ултразвукова снимка ако нямаш такава. Явно втория БХС е 40 лв+2 лв потребителска такса  newsm78

# 170
Понеже съм смотана и съм го копирала директно от ценовата листа на лабораторията:

® Биохимичен   скрининг за Даун, b-hCG/РАРР-А „ MSS1”   Провежда се при всички бременни в 11-13+6 седмица.      **25/40
 ® Биохимичен   скрининг  за Даун , b-hCG/AFP        „MSS2”   Провежда се при бременни в 15-20  седмица      **20/40

Последните числа са цените, логично де, а логиката отново ми бяга...

# 171
АЗ ще правя Бхс 16 седмица ,но не са ме питали ,когато звъннах в Майчин дом-Варна да попитам за цени.Казаха ми ако имате попълнени документи по здр.каса ще ви струва още 45лв.Не попитах без каса колко е!

# 172
Може 40лв да е за хора, които не са здравно осигурени. Друга логика не виждам newsm78

# 173
Аз отидох с жълта бележка, дадена ми от Ж. К., на която логично не може да се запиша, ако не съм здравно осигурена.

# 174
Аз отидох с жълта бележка, дадена ми от Ж. К., на която логично не може да се запиша, ако не съм здравно осигурена.

И аз отидох с такава бележка на която лекарката мо беше вписала данните от ехографа НТ и т.н.
Взеха ми 25 лв., даже не съм платила 2 лв за вземането на кръвта Thinking

# 175
Само бърз запис,че съм ви изгубила.Нямаше ме тез дни,бях си заточена на село,а там нямах нет.Изписали сте света и идея си нямам кога ще ви настигна.... Mr. Green

# 176
Аз се върнах от море и от почивка и съм на линия с цистит все още, а и опити за бронхит заради климатика в колата.  Mr. GreenДавам я добре, чудя се ще износя ли това бебе до край. Не се мажа още с нищо, лежа на теорията си за генетиката и как въобще не получих и една стрия с първата бременност, мазах се много нередовно и несериозно и тогава. Майка ми също няма и една. Мисля да изчакам още малко-не ми се цапоти от сега. БХС го изпуснах-аз не мислех и да ходя на него. Сега умувам за ФМ къде да се запиша. Или ще ме гледа в Плевен моя си,или ще ходя при Томова в София най-вероятно. Преди две нощи обаче сънувах,че пак е момиче-да видим колко точно пророкувам. Mr. Green

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 23:39 от огнена стихия

# 177
Добро утро! Днес пак съм аз наред!  Wink

Хубав и спокоен ден ви желая!  Hug

# 178
  • област Варна
Добро утро и от мен!
Не яжте диня докато сте бременни, особено вечер, освен ако нямате намерение да стоите будни  Joy
Още ходя през 5 мин до WC - ама като ми се прияде и не можах да устоя на изкушението.

# 179
Добро утро и от мен.
Аз не ям диня, но пак си ходя през 5 мин до WC Joy През нощта съм намалила до 2 ставания. До кога ще е така не знам. Sad

Общи условия

Активация на акаунт