отново Подарък за новородено Бижу

• 24 593
  • 77
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Като се роди беба, свеки ни подари на нея и на мен еднакви златни синджири с висулка с образа на богородица с исус. После още подаръци -гривна /мека като синджир/, обеци. Нищо от тях не съм слагала, щото ще ги скъса. На кръщенето , беше на 9 месеца майка и подари твърда гривна, сложих ме я и от тогава не съм я сваляла - това е най-практично за бебе. После и подариха златен комплект за бебе с парички- много е красив, но остава само за спомен.

# 46
Ама раzбира се, че е хубаво да подариш бижу някакво. Спомен е, при всички случаи. И иzобщо не обръщай внимание на това колко било гроzно и ужасно да се подари/сложи .. гривничка на бебе, например. Все едно не си ги прочела...  Wink
Даже не zнам zащо питаш тук, но каквото и да решиш, успех и много да ти харесат подръка  Peace

Hug
И аз си мисля, че всичко зависи от личното мнение, но исках да се консултирам с мамите тук. Аз все пак съм доста неопитна с бебетата  Blush Мен единственото ми притеснение е дали няма да е опасна за носене, но щом има "бебешка" бижутерия - явно ще е съобразена  Thinking
Май ще обиколя да разгледам  Peace

# 47
  • в Надежда-та
Свекърва ми подари на сина ми златна гривна със слонче след като ни посрещна от болницата. Сложих му я към 3м. и я носи до към...7-8м. после му я махнах. Миналото лято на кръщенето (1г 8м) майка и му подари комплект синджир и гривна - никога не съм му ги слагала.
Според мен златото е хубав подарък - остава за винаги, не е нужно веднага да се "накичи" детето Peace

# 48
Малкият има две златни гривни.Едната е от баба ми,но му е голяма за сега.А другата е от свекървата.Баш си за бебе.В магазина са казали,че става за възраст до към 9 годинки.Сега си я носи само,че съм я закопчала така,че да не му пада.Няма проблем с нея.Но верижка на вратлето никога не бих му сложила на тази възраст  Naughty Според мен е добра идея за подарък гривната  Peace

# 49
   Славейче, независимо какво мислят видните естети тук, ти познаваш сестра си по-добре. Казваш че е практична - златото е стойностен подарък.
    Повечето хора като сложат гривна явно не я махат, докато не стане малка. Гривната може да не се носи постоянно. Може да се слага, може и да се маха. П ри различни поводи.
 Дъщеря ми много си харесва кръщелния синджир. Понякога й го слагам, но кръста я боцка като спи с него. Затова вечер й го махам.

Иначе има и тя разни неща, които не носи, но мисля, че на по-късен етап ще ги оцени и ги пазя. За разлика от пелени и залъгалки, дето казваш - дойдоха и заминаха и спомен от тях не остана  Laughing

# 50
Аз лично не бих подарила и не бих сложила на моето дете. Мое мнение.
Моето предложение е например глина за отпечатъци на крачетата и ръчичките, някакъв интересен детски албум за попълване със снимки.

# 51
Гривничка е супер, много харесвам аз лично. Нито ми е кичозно, нито грозно Naughty. Избирай твърда плочка или здрава плетка и здрава закопчалка. В ателиетата има богат избор.

# 52
Преди няколко седмици разбрах,че свекарът ми иска да купува нещо златно за раждането на бебето-категорично отказах.Личното ми мнение е ,че е не само кичозно,но на мен ми е и грозно.Може би е хубаво да се допиташ до майката на детето дали изобщо ще му го сложи.

# 53
на моят син също му подариха златна гривна, но някак не ми харесва как стои на бебе, пък и надали ще оцелее много дълго. Определено не мисля, че е практичен подарък. На тази възраст златото е последното нещо от което децата имат нужда.

# 54
  • София
Определено не мисля, че е практичен подарък. На тази възраст златото е последното нещо от което децата имат нужда.
Може да се приеме като инвестиция Simple Smile, в което няма нищо лошо.

# 55
Дъщеря ми има много златни подаръци.Никой не казва да ги слага сега.На нея кръстниците ѝ подариха гривна,но не бебешка.Като стане голяма,тя ще реши дали да я носи или не.А и както е казала АнМари,златото е инвестиция,и то доста добра.

# 56
А zащо zа повечето хора "бижу" е равносилно на "zлато", нещо не схващам...? А и zлато де е, има варианти мнооого... Убивате ме с тия иzкаzвания, че било кичоzно, нещо дето дори не сте видели  hahaha Joy
НЕма zначение, тя и беz това авторката на темата вече си е решила, надявам се.

# 57
Сова, обсъжда се злато заради тези думи от първиия пост на авторката на темата

Според вас удачно ли е да се подари на новородено златна/сребърна гривна?
 ... но наистина не съм сигурна, че въобще е подходящо да се подари гривна на новородено...

И самия въпрос предполага отговори за и против  Peace

Предполагам, че Славейче познава достатъчно вкуса на сестра си ( и на съпруга й ) и ще успее да направи подходящ подарък  Stop

# 58
Да се намеся и аз  Laughing. При нас на бебе се подарява сребърна лъжичка. Класически подарък е. Никога не бих подарила златна гривна, макар че на мен роднините точно това ми подариха и дори бяха сбъркали името на детето, та се наложи корекция.  Никога, ама точно никога не бих и я сложила тази гривничка.

http://www.tiffany.com/Shopping/Item.aspx?fromGrid=1&sku=239 … x+-n+6-ri+-ni+0-t+

# 59
.... При нас на бебе се подарява сребърна лъжичка. Класически подарък е.....

Стана ми любопитно къде е това при вас Laughing. Наистина е супер идея Peace. Даже две биха свършили чудесна работа. Лъжички се ползват много.

Общи условия

Активация на акаунт