Отговори
# 615
  • Варна
Добро утро от мен момичета Simple Smile) сядам със сутрешното си кафе Simple Smile)
Честити месечинки на малките бебчета които порастват Simple Smile)
Честити зъбки четох на коя мама ама докато стигна до края забравих извинете ме Simple Smile
ЕНи моята малката така правеше вечер ако изляза заспива  и като се прибера в един момент се събужда по никое време и се започва една луда игра до към 12 и по тоя начин ядеше и 5-ти път вчера пропуснах разходката и тя взе че не се събуди и спа до към 7 сега си играе в кошарата с играчките, които най много си харесва Simple Smile
Пухинка уола вече дава жълтък през ден мисля по 1/4 в зел пюре аз още не съм давала чакам да сте поне на  6мес. От 2дни мънинката харесва повече зел пюрета от плодовите не знам какво й стана и от тях сега давам повече Simple Smile иначе преди обед плодови на обяд зел след обед пак плодово ако иска. Каша съм давала на слънчо бананова хич не е очарована от нея а и на мен не ми хареса др седмица ще пробвам да й взема някаква друга да видим дали ще я яде Simple Smile а ако е качила доста може и да не давам мноого много ще видим Simple Smile))
Хубав ден днес май ще ехладничко и ще става за разходки Simple Smile)

# 616
Добро утро!

Днес май аз съм най-ранобудна Simple Smile

Първо да честитя днешните месечинки на бебенцата, както и появата на първите зъбчета!

Бу, имам нужда от съвет относно кърменето и захранването на Ева. Започнахме захранването точно като навърши 6 месеца, т.е. преди седмица. Давам тиква, а сега тиква с картоф на обед, преди кърмене. След обширната информация по темата, пак не съм наясно с някои моменти:

1. В случай, че искам да продължа да кърмя поне до 1 годинка, трябва ли да замествам хранене на обед, а след това следобед или да продължавам да давам кърма и след храненията с твърда храна? ( Мисля след около месец след захранването със зеленчуци, да въведа плодови пюрета следобед).

2. До момента не е пила вода. Предлагала съм й, но отказва. Сега всеки ден правя опити, но започва да гризе биберона, за да си чеше венците, но не пие. Знам, че кърмата й набавя нужните течности, но вече започнахме твърдата храна и ми се иска да започне да пие.

3. И преди сме имали случаи на растеж, при които Ева е искала да суче много често, но сега започнах да се притеснявам дали й стига кърмата, защото се храни на 2 часа, много рядко издържа 3, освен това преди правеше пауза до към 4- часа сутринта, когато е хапнала към 10-11, а сега се храним като новородени - тази нощ се буди на 2-3 часа. Възможно ли е да се успокоява така, ако я сърбят венците? Още няма зъбки, но непрекъснато слюноотделя и гризе всичко.
Благодаря предварително!

# 617
Здравейте и от нас  Hug
Благодарим на мамите, които се честитили месечинката на Любо вчера Heart Eyes

Любо е болен Sad Sad Sad
Това е първото му разболяване и можете да се сетите, че и аз съм болна с него Sad....
Разболя се в събота... Със свито сърце го оставих на мама да го гледа, а ние отидохме до София да изчистим апартамента, че тази събота сме наобратно.  Но малчо си се разобля както трябва - киха, сополи, температура.... А със сополите е ужас - така плачка като му чистя нослето.... Температурата го изтощава много и направо ми се къса сърцето, а той намира сили да ми се усмихне даже, на мама мишлето...
Звънях на педи - той си ползва годишната отпуска, звънях и на педиатърката на племенницата ми - и двамата казаха да давам Панадол-че, Витамин С и да чистиме нослето с физеологичен разтвор. Днес ще го водя малчо да го види педиатърката на Любослава за всеки случай, защото има подобрение, но е малко...
Честити месечинки и от нас на бебчетата днес!
А относно пюретата и различните марки на пазара... Аз лично го разбирам така и ще го илюстрирам със следния пример - на пазара има кренвирши от 2лв. за кг. до 10 лв. за кг. И на всичките продукти  стои табелка "кренвирш" и във всичките се предполага, че има едни и същи съставки... Вие от кои кренвирши си купувате обаче? Така е и с пюретата... Не казвам и не твърдя, че високата цена е гаранция за качество, защото всички знаем, че и кренвиршите от 10 лв. за кг. не са от 100% месо... Но съм сигурна, че качеството и контрола, които се осигурява от Хипп е 100% по-добър от този на Ганчев например Peace Не искам да обидя някоя мама, защото всичко все пак е и въпрос на финансова гледна точка... Но често казано предпочитам аз да се лиша от нещо, но да не е за сметка на сина ми Peace

# 618
Синева
Аз съм на същото мнение за пюретата, както и че по-добре да си правиш сам пюрето отколкото да купуваш на Ганчев, поне виждаш какво слагаш вътре.Естествено всеки сам си преценява,това е моето мнение, поради тази причина не бих си записала детето и на детска кухня.Това за мен си е форма на мързел да не може да намериш време да свариш няколко зеленчука в къщи .

# 619
определено е така с пюреатата, поне Хип ги следят за качество и да отговарят на европейските стандарти, Ганчев за нищо не ги следят в БГ. А за правенето на неща, ако ще си ги правиш от купешки материали по-добре си купи пюрета, поне според мен е така. Ние от както забременях си вземаме продукти от разни баби около София, а тази година си посяхме домати, краставици, тикви и чушки в двора. Еми нямат нищо общо с тези по магазините, за яйцата и млякото мисля че е безмислено да споменавам, че няма сравнение....

# 620
Синева, съжалявам, че малкият Любо е болен, дано да се оправи бързо детенцето!  Hug

Moon, аз също мисля, че е добре да приготвяш домашно храната на детето си, но за съжаление нямаш гаранция за качеството на продуктите, с които го правиш. Зеленчуците и плодовете на пазара са пълни с нитрати. Разбира се, различно е, ако имаш откъде да купуваш сигурна продукция. Аз съм се замисляла по-нататък да купувам някои неща от био магазините. Знам че повечето моркови на пазара съдържат много нитрати, които са по-вредни от готовите пюрета. Моят избор за момента са пюренцата на Хип, не казвам, че е най-добрият избор. Определено не ме мързи да готвя, напротив доставя ми удоволствие, а какво остава когато го правя за детето си, но съображенията са ми други на този етап.

Поздрави на всички!

# 621
Здравейте майчета,

направили сте група във фейса, но аз нямам време да си вляза в профила и нещо тоя фейс не ме влече, не зная, много показ там, много нещо....
Синева Hug Hug Hug Hug, миличка, дано Любо се оправи скоро, а за пюретата си абсолютно права. На БГ пазара ХИП и Семпер са най-доброто от разпространените по магазините, а колко марки, има които въобще ги няма в БГ и които съм чувала са супер, но какво да се прави. Аз лично дори и нямам намерение да пробвам Ганчев или др. български, просто им нямам вяра....

Елзас, вие пооправихте ли се? миличките.... Hug Hug Hug

Ени, голям си сладур, снимай Краско с белия панталон.... Аз Деляна уж все я снимам, а нямам време дори да сваля снимките...
Дидипейчева,  Hug Hug Hug Hug Hug не можахме да се видим, но аз септември пак мисля да поседя 2 седмици във Варна и тогава вече непременно ще се чуем Hug Hug Hug Hug

Ние се върнахме от Пампорово, прекарахме супер, малко пенсионерски - така каза мъжа ми, но нали сме с бебе и няма възможности за беснеене. Мъжа ми вкара Деляна в джакузито, голям смях падна.... Ходихне до Смилян за боб  Shocked Shocked Shocked Shocked за един боб пътувахме 45 мин до там - ужас, ама мъжа ми като си го нави на пръста... и до Широка лъка - изобщо супер беше weekend-а. Мисля да повторим тази седмица, зависи от мъжа ми.... Нали Турция отпада и сега да си наваксам с емоции....

4елси,  Hug Hug Hug Hug Hug
Светли4ка, абсолютно си права за домашно приготвената храна..... За мисля, че бях писала по-напред някъде, но мъжа ми е договорил с някакви хора ще ни гледат кокошки и зайчета, а зеленчуци купува само от едно село до Пловдив от едни хора. Те ще ни направят и малко буркани - домати, гювеч, печен пипер и разни други.... В Пловдив по пазарите има хора които продават домашно гледани зеленчуци и мога да кажа, че са твърде различни от тези, които продават в Метро, Била или Пикадили. Аз мисля да готвя. Записала съм Деляна на кухня, но май-няма да се възползвам...

Нашия режим е:
6.00 - 130 АМ
9.00 - 130 АМ
12.00 - 125 пюре зеленчуци+ 30 пюре плодове
15.00 - 130 АМ
18.30 - 180 каша
22.00 - 1.00 зависи кога се събуди - 150 АМ
Часовете са ориентировъчни. Все още не могем да махнем 6-тото ядене, най-вероятно защото коремчето и е малко и има нужда от често ядене, за сметка на обема.

Събуди се. Бягам
не съм чувала скоро Ахони, Мама Да, Мама Ив, Бобита и тя съвсем изчезна. Прегръщам всички Hug Hug Hug Hug Hug и честити месечинковчета Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 622
  • Сред обкръжението
Здравейте!

Честити месечинки на порастналите бебочковци! Честито и на преполовяващите годинката Simple Smile

Синева Дано скоро се оправите! Не се тормози, мила! За съжаление ще има и такива моменти! Дечицата ще боледуват от време на време! Само ще се молим да е по рядко и да са само леки настинки  Praynig

Елзас Бързо оздравяване и на вас! Вие как сте днес?

# 623
  • Сред обкръжението
Забравих да питам!

Натали в кой хотел бяхте в Пампорово! Ние щяхме да ходим на море, но хотелът, който бяхме харесали е пълен и май се замисляме за планина. Ще съм благодарна ако ми дадеш някаква информация за Пампорово   bouquet

# 624
  • София
Здравейте, момичета.
 Синева, дано малкият мишонко скоро се оправи.
 За пюретата, за сега давам само Хип и Гербер, предимно плодови, зелечуковите Боби яде само зеленчукова супа на Хип и мисля да почна аз да му ги приготвям, че започва да му омръзва все едно и също.

Искам да ви питам, от къде мислите да пазарувате дрешки на дребосъците за есенно-зимния период. Къде има хубави дрешки на прилични цени, че вече всичко започва да ни умалява, а и идва есен, ще трябва да подновим гардероба
Весел ден на всички  Hug

# 625
Здравейте и от нас  Grinning   

Синева,миличка..дано Любо бързо сеоправи и да няма нищо тревожно... Hug   Иветка му праща много целувки

Относно пюретата давам Хип и Гербер и аз...понякога и домашни й приготвям...почнах от няколко дни и месо да давам...за сега само пуйка..,но ефекта е същия..хапва малко около 50 -60 гр и си иска млякото

IvAs и на нас почти всичко ни е малко...,но в началото на октомври летим с Драго за Англия на гости при наши приятели и там по това време започват намаленията...,та съм решила от там да купя всичко необходимо за есента и зимата  Simple Smile

За сега толкова от нас, прияте ден на всички  Hug

# 626
Дари, съжалявам да чуя вашите новини. Скорошно оздравяване  Hug
Елзас, бързо оздравяване и на вас. Hug
Натали  Hug Hug, само да те питам тази каша защо следобед я ядете? В цял свят кашите се дават сутрин, в БГ следобед ли ги давате?
И друго да ви питам тук пюретата на хип са 10 за 5 паунда (11-12лв някъде) ?
Фелизаидад, наистина е лудница тук. Hug
Нямам време за повече.
 Hug Hug Hug

# 627
честити месечинки на бебоците.
СИНЕВА-дано скоро се оправи Любо.
ЧЕЛСИ тук 1 пюре на Нип от 125 гр. е 2 лв.-зеленчуково и плодово.а от 190гр.местно е 2.85-3.00 лв.
аз кашата ще я давам следобед към 15.30-16.00 часа.
и аз давах домашни,че свекърва ми беше сяла моркови и тиквичка,но михаела не винаги ги харесва.
и на нас всичките ни дрехи са малки,аз взимам уж все по големи,че тя е шошка.имам няколко фанелки с дълъг ръкав и долнички,но ще трябва още да се купуват.
аз да ви кажа свалих на Миша кошарата на долното ниво-сгъваема е.но още не я е изпробвала,тези дни спи при мене.така си почивам. Simple Smile
момичета вашите деца колко грама зел.пюре изяждат?

# 628
  • София
4elsy, за пореден път ще се убедиш в БГ всичко е по-скъпо и пюрета и дрехи. Ама за този mothercare много завиждам, аз тука поръчвам от сайта им само на 3-4 месеца по веднъж, така че да ми се насъберат повече неща и като пропусна нещо после ме е яд. Сега остава и пюрета да започнем да поръчваме  #Crazy Ами явно вносителите си мислят, че тук "доматите с колците ги ядем"  #Cussing out

# 629
Здравейте!
Честита медечинка на Любо,Боян,Борис,Елица,Ива и Божидара от вчера и от днес Simple SmileДа са живички и здравички,да папкат и да растат весели и засмени!
Дари дано по скоро му мине на малкия това неразположение!Освен Панадолче,Витамин Ц може да му даваш и хомеопатичните имунокинд-поне при Криско действаха добре при настинка и по бързо се оправяше Hug

Днес бяхме на консултация-Алекс е вече 8300гр и 71см Simple SmileВсе още не се обръща сам и се бях притеснила но педиатърката ме успокои че мускулния му статус е добър и просто е по спокоино дете,което си е наистина така де не мога да се оплача Simple SmileПочти глас не му се чува на детенце,но много обича да се гуши и да не е самичък в стаята.Тогава вече настават вопли за внимание-не с плач но с пискане Simple Smile
Алекс папа по 60гр пюренце но той от седмица е захранен.Другата седмица ще достигне цяло от 125гр и 30-40мл мляко.Като цяло посвикна с пюретата но примерно тиквата не му хареса особено Simple SmileАз давам Хип и Гербер засега.Досега е ял морков,картов и тиква.Тази седмица ще му дам супичката на Гербер,пащърнак...С каша започваме другата седмица-бананова на първо време на следобедното хранене.Докторката каза само 3 пъти седмично да давам каша,понеже е доста калорична.Въпреки че не съм убедена че от кашата се пълнее ще я послушам-и без това Алекс обича най много млякото Simple Smile
За дрешките от Криси имаме много но от опита ми с него-Взимах бодита на фирмите Азис,Флекси и Мимоза-супер качествени,не се разширяват и са дълбочки в сравнение например с тези от Джъмбо или някои български.Цените им не са от най ниските-в порядъка на 6-8лв но си заслужават.Примерно имаме едно боди за 6 месечно на Флекси което Крис носи до годинка и половина Simple SmileПижамки с цип отпред и без чорапче купувах от Джъмбо-много удобни,не се разширяват и те и могат да се ползват дълго.Панталонки,анцузи,блузки имам от Фокс бейби много хубави но не бяха също от най евтините,Окайди от мола намалени дрешки които са със супер качество,също имаше намаления на Марк и Спенсър много хубави долнища пак намалени може би от минали колекции.Тук таме и по кварталните магазинчета намирам прилични дрешки.Ако има някои от Света Троица и околностите мога да кажа къде Simple Smile
Не се сещам друго Simple Smile
А сетих се!В събота съм на погача на дъщерята на кумата ми.Тя е на 2 месеца и майка и явно беше неудобно да ми каже,но дайте идея примерно каква дрешка или нещо друго да купя на детенце.Че сега акъла ми неможе да роди нищо или прекалено много идеи ми хрумват.Общо взето искам да е нещо което ще влезе в употреба или някоя дрешка примерно като стане по голяма.Но сама не мога да реша Simple Smile
Прегръдки и целувки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт