Отговори
# 645
Щастлива съм! Честит Рожден Ден!!!
Бъди жива и здрава и много, много щастлива!

# 646
  • Sofia
Честито на рожденничката, както и на всички празнуващи бебоци...

Чета, че пишете схеми на хранене.
Моята схема я практикувах с каката и тя, и бебето я понасят добре
сутрин между 05.00 и 06.00 150 мл мляко
09.30-10.00 каша
13.00 - 125 гр зеленчуково пюре + 110 мл мляко (след 6 месец ще редувам с месно пюре, а жълтък засега няма да давам предвид сезона, а и няма откъде да намеря домашни яйца)
17.30 - 125 гр. плодово пюре и 110 мл мляко
21.00 - 210 мл мляко

# 647
Здравейте мили мамита  Hug Ние се по загубихме ама бяхме на почивка и си изкарахме суперррр  Simple Smile

Синева  Hug Heart Eyes

Сега да ви почерпя, че моята принцеса на 18 август стана на 5 годинки! Да ми е жива и здравичка и все така  дейна  Laughing

А днес пък аз имам празник  Laughing

# 648
Здравейте и от нас  Hug

Наистина присъствието е слабо във форума днес, може би всички се възползват от приятното време и са навън :–)

Щастлива съм!, честит 5 годишен рожден ден на дъщеричката ти! Бъде здрави и много щастливи!

Bona fides, може би и аз ще следвам тази схема: сутрин -каша, обед - зеленчуци, а следобед - плодове.

Приятен ден и целувки на всички!

# 649
Здравейте мамчета ,първо да честитя на рожденничката  newsm59 на дъщеричката и разбира се -да сте живи и здрави и много щастливи.Честито и на всички порастнали бебчета.Аз тия дни нямам време да пиша ,но ви чета редовно .
Видях че има болни дечица -дано бързо да  оздравяват  Hug
Съгласна съм с коментара на  eniq относно пюретата -естествено че всяка майка  иска най доброто за детето си ,но дали всяка може да си го позволи???Всеки гледа от собствената си камбанария както се казва и преценява как да постъпи в дадена ситуация .Тук сме събрани майки от най различни краища на България и съм сигурна че има майчета които са имали възможност и са се осигурявали на висока заплата и си вземат хубави майчински ,ноо съм сигурна че има и такива които си вземат минимално майчинство -те  да не раждат деца ли?
Спора е излишен разбира се ,както вече казах всеки си знае колко му е дълбок джоба.
Надявам се че не съм обидила някоя мама но всички знаем че живота в БГ е труден и всеки се спасява както може.
Тъжно е но това е реалността за съжаление.
Ставам че с баткото трябва да пишем диктовка,цяло лято игра на воля а тази сутрин като седна да решава задачи  smile3555 половината грешни.

# 650
Щастлива съм, честит рожден ден на теб и на малката ти принцеса.   bouquet  bouquet  bouquet

Tasty, ние сме на консултация в петък и предполагам, че вече ще ни каже за захранването, че и на моя вече не му стига само кърма. До колкото знам (от приятелка, която също е при нея) Даскалова препоръчва да се започне със зеленчукови пюрета, като първо са картоф и морков, после плодови и месни пюрета. Но си казвала всичко на консултацията. Аз даже ще си приготвя един тефтер да записвам, че каквато съм.  Може ли да споделиш относно поръчките от mothercare колко ти излиза доставката и за колко време пристига в БГ. До сега нокога не съм поръчвала от чуждестранен сайт и сега се чудя..

# 651
Здравейте и от мен.
Първо да честитя рожедения ден на мама Щастлива съм и на нейната принцеса, да са живи и здрави и много късмет. Hug
Нинчу-м, в кой град ще идвате на гости, ако е близо да ни посетите. Hug
Мама да, добре дошла, как ще те забравим. Hug
Елзас, идеята за покупки от Англия например е много по-практична. казвам го защото влязох в магазин на Мадър Кеър в Пловдив и за едни чорапки (5бр) дето тук са 5.5 паунда там цената им беше 20 лева. Не можах да повярвам на очите си. И на всичкото отгоре нищо общо с това което се продава в момента тук. Имам предвид, че имаше много неща от минали колекции, които са купувани на безценица. В момента намаленията понамаляха, хубаво е да купува в края на всеки сезон. За по-пълничките бебета да знаете като информация да купувате по-големичък размер. Ще дам пример: Моите са на 6 и половина месеца и бодитата от 6 до 9 месеца сега им стават точно, а са 7500кг. Лично аз предпочитам по-свободни дрехи, първо да не ги притеснява и второ да не ги израстват много бързо.
Да ви почерпя за първото зъбче на Филипчо. Сега си имаме общо 2 зъбчета. На мама зайчетата. baby_neutral baby_neutral

# 652
4elsy честити ви зъбки...ние нямаме никакви признаци за такива  Simple Smile

Нашите приятели живеят в Харогейт...знам,че е близо до Манчестър, там кацаме и оттам ще ни вземат...незнам дали е близо до вас  newsm78

За мен дрехите от Англия са най-доброто..,а и на най-добрата цена...,от както съм родила нашите приятели са ни пратили много дрешки от там...не само от Мадър Кеър, а и от други марки и няма такова качество и цена

# 653
Здравейте мамчета,

честито на Щастлива съм и щерка и Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
На  Нина, бяхме във Финландия - нищо претензиозно, но ходихме до Белмонд и следващия път ще сме там, много ми хареса.....
Карамел, разбирам те.... На мен пък са ми писнали Златните и въобще плажовете.... Но планината наистина ти дава възможност да си починеш както трябва... Аз харесвам Пампорово защото е просторен и спокоен.... Например не харесвам Банско, много хотел, много нещо, наблъскано, задушаващо, но мъжа ми все там ме тика зимата.... Въпрос на предпочитания...
Мама Да - както се казва welcome back.... Браво че сте си починали....
4елси, аз затова поръчвам от mothercare и e-bay, само нови дрешки.... Излиза ми по-евтино.... Регистрирах се и в next, но нямат shipping до България, и съм ядосана, но от e-bay имам супер дрешки - Gap, Next, Early days Adam's i dr, май само чорапите, хавлиите, чаршафите и одеалцата на Делянка са от БГ, всичко друго и поръчвам от Англия, качество супер, цени супер.... какво да ходя да обикалям тук магазините и да се ядосвам после.... Но май-вече говорихме на темата... Ако някой от Пловдив иска да пазари от Mothercare с мен нека ми пише на лични....
Относно кашата след обед - това ми препоръча на свеки една приятелка, която живее и работи в САЩ вече 15 год и практикува там , педиатър е... та тя прегледа Деляна и на база на това което и аз и казах, тя заключи, че детето е с по-малък по обем стомах и за да храносмила по-добре тежките храни е добре да започна да давам кашата след обед с цел засищане. След 8-10 месец, когато заместя вече 3 хранения се предполага, че Деляна ще отхвърли 6-тото, мога да преместя кашата сутрин, а месно хранене да давам в 18 ч.  но до 24 месеца непременно  да давам мляко мин 300 мл на ден.... И аз правя каквото ми кажат докитата....
Сега ве4е бягам, че се събуди...
Синева,  Hug Hug Hug Hug и всички Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 16:59 от Nataly Ivanova

# 654
Здравейте и от нас маминки  Hug Hug Hug
Първо да честитя на всички бебчета месечинките, които сме изтървали  Hug Heart Eyes Hug
Да честитя и рождения ден на Щастлива съм и дъшеричката и nbirthday  Gift и на всички ,които са имали повод докато ни нямаше   bouquet  bouquet  bouquet
Честито и на всички нови  tooth tooth tooth  Laughing Евче Hug  bouquet за Фил  Heart Eyes
Няма да успяе да чета сега , но разбрах , че имаме и болни бебчета на които пожелавам бързо ..... бързо да оздравяват  Praynig Hug
Нинка  Hug онзи ден племеницата ми се обади и ми каза , че сте направили група във ФС( когато ме няма тя ми наглежда фермата) , за което   bouquet  bouquet  bouquet
Дарка е добре все още сме на кърма , бях включила зеленчуково пюре ,като стигнахме до едно малко бурканче 125 гр. + кърма (колкото иска ) на едно ядене ,но от няколко дни нещо има се мръщи и едвам едвам изяжда няколко лъжички.Продължава да папа ,когато си поиска денем и нощем .Вода почти не пием .Нямаме зъбки все още, но не мисля , че ще е за дълго. Laughing Иначе почти всеки ден ,когато сме на маса и даваме да смуче от парченца диня,домат,краставица ,праскова (много я обича) , но нещо взе да ме достаршава, че започна направо да си къса с венците цели пърчета и после става едно ровене из устата.За кашите съм и давала като десерт няколко пъти по 2-3 лъжички и много я харесва, но тя и без това си надава добре и за сега ще изчакам още малко време.Утре мисля да включвам плодовите пюрета , че онзи ден имаше запек милата и беше голям зор. #Crazy Със спането за сега си е добре стига мама - биберон да е наблизо  Crazy
Сега да ви кажа в личен план , че съм на края на силите си.Нали моя мъж не беше добре и точно си мислихме, че всичко си идва на мястото реши, че ще се опита да довърши едно чстно ooooh! То хубаво, но си доиде с контузен крак.Слизал по една стълба и стъпал на нещо , като се чуло изхущяване.Кракът му се поду и започна много да го боли и аз ми препищяха колелетата.Накъчулих всички в колата и в най-близкото спешно,което е в Раднево(там се бях зарекла да не стъпвам повече ).Е на кратко доктора не доиде ,а даде инструкции по телефона ,като само му направиха снимка и то не беше ренгеноложка , а шефката на болницата ,която извикаха по спешност беше към 21.30ч. .Абе с две думи дигнах лек скъндал  #Cussing out, че не го погледна специалист #2gunfire #2gunfire и като ги натоварих пак отпаших направо към Стара Загора,като на една отбивка спирах и да кърмя шуша.Там вече го гледна ортопед-травматолог и като ни обясни всичко леко се успокоих.Няма счупвания, но е получил разкъсване на тъкани и съхожилия.И така към 00.30 през ноща благополучно се прибрахме в село отново.Днес пък си доидохме да му внеса осигуровките и до личната за направление, а утре ще го водя пак при доктора от спешния.За да може да ни пратят на ЛКК за болничен. Абе купона е на 10+  Crazy Добре , че средната щерка е на гости на сестра ми в София ,че много ще ми додат, а голямата реши да остане при мен да помага,но етървата днес като разбра за случилото се и сега патува от Нова Загора за нас да вземела пък Габа.Но не ми се пуска , че то детето много ми помага.Ох наоплакох ви се , но знам , че само вие ще ме разберете.
Малката се събуди и ще бягам  Flutter
За всички много  Hug Hug Hug

# 655
Щастлива съм, честит рожден ден на теб и на малката ти принцеса.   bouquet  bouquet  bouquet

Tasty, ние сме на консултация в петък и предполагам, че вече ще ни каже за захранването, че и на моя вече не му стига само кърма. До колкото знам (от приятелка, която също е при нея) Даскалова препоръчва да се започне със зеленчукови пюрета, като първо са картоф и морков, после плодови и месни пюрета. Но си казвала всичко на консултацията. Аз даже ще си приготвя един тефтер да записвам, че каквато съм.  Може ли да споделиш относно поръчките от mothercare колко ти излиза доставката и за колко време пристига в БГ. До сега нокога не съм поръчвала от чуждестранен сайт и сега се чудя..
Щастлива съм, честит рожден ден на теб и на малката ти принцеса.   bouquet  bouquet  bouquet

Tasty, ние сме на консултация в петък и предполагам, че вече ще ни каже за захранването, че и на моя вече не му стига само кърма. До колкото знам (от приятелка, която също е при нея) Даскалова препоръчва да се започне със зеленчукови пюрета, като първо са картоф и морков, после плодови и месни пюрета. Но си казвала всичко на консултацията. Аз даже ще си приготвя един тефтер да записвам, че каквато съм.  Може ли да споделиш относно поръчките от mothercare колко ти излиза доставката и за колко време пристига в БГ. До сега нокога не съм поръчвала от чуждестранен сайт и сега се чудя..
Ами да и аз съм се запасила с пюре морков, тиква и картоф щото направо от консултацията заминаваме за моренце  newsm44 newsm44 newsm44
А за поръчката от Мадъра понякога ми взема такса плащане, или такса доставка в англия, иначе аз съм дала адрес там и плащам само 0,90 паунда на кг за доставката до БГ и нещата от Асдата и Мадъра са ама много много хубави, иначе ако те ти плащат се плаща и 8 % за това  bouquet

# 656
Мама-Ив,  Hug Hug Hug
Ужасно съжалявам за неволите. Дай Боже тати Тошко да се оправи. Praynig

# 657
Здравейте мамчета,

честити пълни месечинки на празнуващите бебоци днес и на рожденничката ни - да е жива  и здрава и много щастлива!

Ние също бяхме малко на почивка с малката на Цигов Чарк на яз.Батак - мноого ни хареса. Бяхме в едни вили , който са със самостоятелни апартаменти и си имат всичко вътре - спалня хол с плазма и кожена мебел и кухненски бокс с трапезария и две тераси с изглед към язовира пълен релакс. Ако някой се интересува мога да дам координати и сайт на вилите, а и хич не са далеч на 100 -120 от София на 20км от Велинград. Та с две думи изкарахме добре.

Тези дни се запалих по детоксикирането на д-р Михайлов по пълнолуние, та от 3 дни ям само диня и пия английска сол - голямо ходене до тоалетната е:) Embarassed  Но се чувствам доста очистена, утре ще захранвам.Казват, че при продължителни детокси се свалят здравословно и задържат килограмите - ще видим. Само дето ми се мая главата днес и съм малко с кръвно, но е издържа до утре и ще се нормализирам.

Да попитам по опитните мами с децата или ако някой е чул нещо интересувам се от реда на излизане на зъбките.Четох в книгите и нета и навсякъде пише първо резците, но при нас от днес боцка левият долен кътник #Crazy #Crazy #Crazy Възможно ли е според вас, вижда се съвсем малка бяла точка, но драска като и мажа венеца? Дали да се консултирам с някой зъболекар или с педи?дали може да й навреди за другите зъбчета? или да изчакам ден два да видя дали ще продължи да избива. Това дете направо ме шашка от ден на ден с нещо ново:)

Искам да пожелая бързо оздравяване на болните дечица.
МАма Da не сме те забравили:) Hug
Мama Iv бързо да минават неволите Ви.

Отивам че малката се събуди
Лека вечер

# 658
Здравейте  Hug

Честити зъбчета на двамата сладура на 4elsy!

Mama Iv, съжалявам за инцидента с мъжа ти, дано кракът му да се оправи бързо! Praynig

Nataly Ivanova, аз правих поръчка от Next, но чрез фирма посредник - Almuz, доволна съм от услугите им. Нещата пристигнаха за около 2 седмици.

Tasty, приятна почивка на морето, както и на всички мами, които ще ходят на планина или на морския бряг!

# 659
  • Сред обкръжението
Ето ни отново!

Мамо Ив Какво стана с вас не знам! Хайде бързо да се оправя мъжа ти и да приключват тези неволи  Praynig

Susalinda Ние със Симо ходим на Цигов чарк от няколко години. По няколко пъти годишно. Влюбени сме в Родопите. Знам вече почти всички вили и хотели. Прекрасно е, нали!

Общи условия

Активация на акаунт