Пазаруваме за ОКТОМВРИЙЧЕ всички - дрешки, мебели, колички!

• 24 477
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ako pak ste re6ili da ne davate na bebeto voda, kakto v moq slu4aj, savsem ne vi trqbva.
Az za 6ezlong 6te iz4akam. Jovana naprimer, poludqva6e ako q sloza nqkade varzana. Zatova pak aktivno polzva6e aktivnata gimnastika. To tova dete otkakto se rodi, nqma spirane  ooooh!
Ta tozi pat 6te 4akam da vidim kak 6te protekat ne6tata  Thinking

# 511
Леле, 100 неща ми дойдоха да напиша и питам докато четях и сега забравих всичко  Crazy За шезлонгчето и активната гимнастика имам по две и от двете, тука само се чудят как да се отърват от излишните вещи майките с по-големи вече деца и ми ги дадоха много отдавна. Дано бебето иска да седи в тях, че има деца, който не искат. А тези вибриращите ги водят и като успокояващи коликите, та е хубаво да го има. Арниката какъв вид пият бременните и по колко кога, че почнах да търся из нета и събрах поглед, то има много видове, някакви схеми и много се омотах. Ще сподели ли някой запознат, че да поръчам на една приятелка от БГ да ми купи и да я почвам.
Ноел  в Рискова обсъждахме за диабета някой неща, виж темичката и ако имаш въпроси питай, аз доста изчетох тия седмици, нали уж имах, пък сега май нямам  Mr. Green Има и в коя болница правят безплатен тест в София, но сега забравих. Иди и се тествай, но като цяло не е много опасно. Каката колко кг я роди?
pashic браво за резултатите  Simple Smile
kalinche е то ако менструална болка на често със скъсяващи се интервали имаш си е направо раждане сигурно, нормално е да е опасно. Поне на мен повечето ми приятелки така описват контракциите си преди раждане, ще видим ние как ще сме  Crazy
GI със сълзи се смях  Joy Joy Joy Направо си го представям сладура златен, ех че и зет да ми стане и да може да ражда, какво по хубаво, няма да ми се мъчи момата  Joy А иначе сериозно, не мисля че е голям проблем, малък е и попива всичко, нормално е да се вълнува и той.

# 512
Аз шезлонг не мисля че искам  Thinking Просто си представям Момчил как се хвърля върху сестра си и шезлонга. По-скоро май ще си потърся слинг, че да я мъкна навсякъде с мен и да ми е спокойно, е няма да бъде отупана от батко си  Crazy
Сега се сетих - ние вместо шезлонг ползвахме едно бънджи за врата и кошницата за кола - слагахме я в бънжито, вътре бебето и кеф ти да го люлееш, кеф ти да го въртиш, който минеше покрай него и го подбутваше  Joy
Аз днес си гледах списъка за болницата - понеже ще раждам в Мд в София при който случа, там трябва да си носиш дисаги с багаж, установих, че нямам нищо освен сапун кърпи и т.н. от сорта. Сега ще трябва да се обзаведа с джапанки и нощница. Миналия път се прекарах и отидох с две нощници без презрамки и без копчета отпред, как съм го кърмила не ме питайте, този път ще си купя с презрамки.
Не е зле да си вземете антибиотичен спрей от рода на Бивацин или нещо друго, ако ще раждате вагинално, за да си пръскате шевовете, мен на 2-ия ден направо ме побъркаха от болка. Много е практично и сядането в/у детски пояс за плуване - пак ако имате  кърпежи. Оттделно и отварата от смрадлика, но нея трябва да ви я носят всеки ден, че в болницата няма как да си я свариш  Hug

# 513
  • Бургас
tsvelichkova, относно Арниката , някой от момичетата по  - назад беше пуснала линк. Аз тогава го прегледах и си нахвърлих някой неща. Можеш да си вземеш Арника 5СН или 9СН. Почваш да я приемаш , приблизително месец преди термина по 5 гранули да кажем сутрин. По време на раждането по 5 гранули през 1 - 2 часа. Това е в общи линии.

# 514
Нани, мерси за отговора  Hug Правя списъче аз, че тук не мога да ги намеря тези неща. Благодаря и на didanka , че ме подсети за смрадликата и спрея си записах да си поръчам. И като съм почнала да питам, чувала съм за чай от анасон, че се пие за кърмата ли беше  newsm78 , като се роди бебето. Някой знае ли, че да поръчам, ако има нещо вярно

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 01:22 от tsvelichkova

# 515
  • Stavanger,Norway/ Varna
Чая от анасон обликчава коликите, както и отвара от копър. Тоест, майакта кърмачка ги пие. Аз си правех отвара от копър, тоест запарвах си копър с вряла вода за 5 минути, слагах захар и охлаждах в халдилника. Даже беше приятно на вкус и си го пиех вместо водичка. На Йована обаче, ни копър, ни анасон, ното капките Саб Симплекс помогнаха. Спаси ме Лефакс. Да ви кажа, сигурно Норвегия е единствената ненормална държава, която е приела, че капкит ене помагат на бебетата за колики и няма смисъл от тях и о т 2006 година не се продава такова чудо в аптечната мрежа  Shocked. Та, прочетох за Лефакс и поръчах по приятелка от Германия. Прати ми ги, за седмица дойдоха и от тогава се родихме и аз и детето. Сега, отсега съм се запасила с една опаковка, поръчах я по колежката германка като си ходи ваканцията в Германия и после ако ми трябв още, пак ще поръчам.
Цвети и GI, вие в Англия може да ги намерите под името Инфакол, същите са  Peace

Добре ме подсетихте за Бивацина, да си поръчам от мама, още мисля по въпроса с Арниката  Thinking

# 516
  Мерси bob4enka . Знам го аз инфакола, преди го нямаше в БГ по едно време и що инфакол съм пратила на приателки, че и за техните приятелки. И сега отвреме навреме някой ме търси, че в БГ бил от незнам си къде, пък Английския бил по добър. Тук пък майките повече препоръчват Colief, а и често се чува наистина, че нямам смисъл от никое, но според мен всяко бебе си е различно и трябва да се пробва. Като сме заговорили за стерилизатори и помпички да кажа, че в Мадъркеър са намалени сега, някой може да си поръча, ако му се струва по изгодно, поне според мен е http://www.mothercare.com/Philips-AVENT-Express-Microwave-Steril … 7031&mcb=core и http://www.mothercare.com/Philips-AVENT-Express-Microwave-Steril … 7031&mcb=core и това ми харесва http://www.mothercare.com/Tommee-Tippee-Slimline-Steam-Sterilise … UTF8&mcb=core

Който не спи нощем изписва форума, спирам се, лека нощ  Mr. Green

# 517
  • Сливен
ха добро утро от ме,отдавна не съм писала,но постоянно ви чета.
в тази жега постоянно ми се вие свят а и вечерно време почна да ми се гади,не мога да си намеря място нощно време.
честито на всички празнували   bouquet,зеленоочка стахотна булка си ,сякаш си извадена от списание за булки  Hug желая ти много любов,семейно щастие и дълги години да сте си упора един на друг   bouquet
ето днешната закусчица

# 518
Добро утро мамита Simple Smile По безсънна нощ не бях карала, егати......толкова топло, толкова гадно ми беше, малчо си спинкаше ама аз не.......Към 4.00 някъде да съм заспала сигурно  ooooh!

Уфффф оплаках ви се набързо, аз да ви питам четох че говорихте за болничните, моя е от понеделник, но още не съм го занесла до работа, днес ще го направя това, но проблем ли е ? Той не е изтекъл още......30 дневен е.

# 519
Добро утро и от мен и от жегата в Стара Загора...И аз съм от пишещите рядко, но затова пък не пропускам да ви чета Simple Smile Искам първо (за да не забравя после) да честитя на Димяни рожденния ден на Райън- да расте много здраво, щастливо и слънчево дете за радост на цялото семейство.  bdbaloni smile3510 baloni
Видях, че обсъждате арниката- аз смятам също да я пия, може би като вляза в деветия месец ще я започна по схема от книгата на д-р Михайлов(хомеопат)- 2 пъти по 3 зрънца дневно( 5 СН), а като започне  раждането на 1-2 часа по 3 зрънца.
Иначе при мен засега всичко върви нормално, на преглед съм чак началото на септември и се надявам дотогава бебо да се завърти с главата надолу, че сега май по-му харесва седнал/а- все още не знаем пола Laughing Не съм качила кой знае колко килограма - 11 дотук, при положение че започнах от 52, но вече  доста да ми тежи, особено в тези жеги, дано се захлади малко др. седмица.
Ами това е за сега от мен, отивам да отметна малко работа докато е по-хладничко, че след това е невъзможно да се свърши каквото и да било...
Лек ден на всички  Nature Sunny

# 520
Добро утро Simple Smile

Аз пък се събудих със запушен нос, а Ади си е направо хремав. Още от нощес, ще видим като се събуди!  Twisted Evil

Нани, до 26 август трябва да реша къде ще раждам. Сега и след като казват, че и секцио трябва да е съвсем не ми се иска да съм тук, защото ще съм сама. Мъжът ми беше планирал отпуска за нормално раждане!
А да ви кажа честно взех доста да се притеснявам вече за тези вени. сега ще търся що е това тромбофлебит  Cry
Силв@, доволна ли си от Илиев? Освен при него да ходя другата седмица.
Пашик, браво за резултатите. аз съм изпуснала защо се е стигнало до там, но важното е, че всичко е наред сега.
GI, според мен не му обръщай внимание. Аз дори може би щях да "поигравам" с него. Нека разбере, че си е майтап неговата игра.
Зеленоочка, мерси  Hug А ти защо не раждаш в Св. София, това на Мазнейкова, нали?
Ноел, за съжаление не съм запозната с този диабет, но стискам палци да не е такъв случаят при теб!  Hug

В  МД правеха промивки и не ми е трябвал Бивацин. После някои лекари го изписват за пъпчето, обаче.
И аз съм позлвала Инфакол и Лефакс и бях доволна.
Чайчето с анасон е срещу колики, но има едни миксове чай за кърмачки, в които си има и копър и анасон и още там нещо си. Идеята е, че минава през кърмата и евентуално успокоява бебко. Знам, че има хубаб бг такъв.
За студената стерилизация съм ползвала на път само и не знам колко файда има, след като трябва после да се изплаква.

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 08:22 от Maris

# 521
Димяни, да вие живо и здраво голямото момче! Да е винаги засмян и изпълнен с мечти! И разбира се най-добрия батко на двете принцеси!  Hug

# 522
Димяни,Честит Рожден ден на синчето! Да е жив и здрав!

Шезлонгът и на мен ми беше мн. необходим,макар и за 6 месеца,но го ползвах наистина мноого и то от самото раждане. а за люлките съм съгласна, че вършат същата работа,дори повече ми харесват,но тогава не се сетих да си взема.
Помпата я купих,веднага след раждането,защото си мислех,че ако се изцеждам с нея,няма да усещам нищо (зърната мн. ме боляха),а то точно обратното, с нея още повече ме болеше. и само я пробвах,дето се вика,така си стои сега.
стерилизаторът го бях приготвила предварително,но ми трябваше за залъгалките само. както и бобченка каза,ако сте решили да не давате вода,за начало не тр. стерилизатор. после винаги може да се вземе.
аз да ви подсетя за столчета за кола. една много важна и необходима покупка Simple Smile
а  бънджито се оказа най-излишната ми покупка. бях видяла детенцето на една позната,че много се кефи,като е вътре. скачаше и се заливаше от смях. та реших и аз да купя на мойта дъщеря,но тя не прояви никакъв интерес. беше й скучно и се нервеше. предпочиташе да лази насам-натам. та затова ако имате възможност пробвайте преди да го купите,то зависи от детето.

# 523
Добро утро!Димяни,Честит ти рожденник !Нека ти е жив и здрав,да е много щастлив и послушен батко,много да пази и обгрижва двете си сестрички! newsm59 newsm30 newsm30

Didanka,това с бънджито и стола за кола просто ме вкара в шах. Shocked По-опасно нещо не мога и да си представя,баткото щом е палав смятай какво може да се случи!

# 524
    Добро утро пупита  Grinning!
 Ноел, направи си изследването и дано няма нищо притеснително  Praynig! Незнам дали това с килограмите на бебето е показателно, но аз и двете си деца съм ги родила по 4кг а никой не ме е пращал за изследване на гестационен диабет докато съм била бременна. Стискам палци всичко да е наред, а ти се успокой и не си вкарвай излишни стресиращи мисли в главата  Hug!
  С Алек изварявах шишетата (стъклени на Чико) в тенджера и на котлона. С Весела нали се кърмехме на поискване и нямахме изобщо шишета, биберона не ползвахме (аз бях бибата  hahaha), та нямаше какво да изварявам. Сега пак няма да купувам стерилизатор  Peace.
  Шезлонг, свекърва ми донесе от Щатите един обикновен, вибриращ шезлонг, без различни положения на гръбчето и тя го обожаваше, седешо до година и половина в него. А другия дето ни го подариха тука, с 5 положения на гръбчето с незнам си какви функции още си седи чисто нов,ревеше в него. После ползвахме бънджи на Фишер Прайс, но не за каса,а на собствена конструкция.Много е удобен, но на мен ми е скъп,ако свекърва ми не го беше донесла от Щатите нямаше да го имам.И столче мъничко за хранене ни беше донесла пак на Фишер Прайс (в Джъмбо струва 100лв), което се монтира на наш стол и е много удобно,че не заема излишно място в стаята и детето си има място на масата.
 Весела също се забавляваше повече с пеещия и танцуващ батко наоколо,отколкото с играчките пред очите и  Joy.Тя е по-малка, но също като я питаш къде е бебето си вдига блузата и почва да си гали корема  hahaha, направо се спуквам от смях с нея.Не се е вживяла толкова обаче,сигурно защото са на село все още и не е с мен всеки ден.Ама те малките са така,попиват всичко безрезервно,толкова са сладки и забавни  Heart Eyes!
  Айде пак се улях  ooooh!,  спирам че ще се ходи на работа  Laughing!Лек ден, а аз довечера отивам да си прибирам децата вече, че свеки и племенника си заминават в неделя за Щатско!
  Димяни, да ти е жив и здрав баткото,много да е щастлив и да помага на мама за бебките!

Общи условия

Активация на акаунт