Пазаруваме за ОКТОМВРИЙЧЕ всички - дрешки, мебели, колички!

• 24 474
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Марис, аз я попитах Лазарова какво правим, ако ми се наложи да ме види лекар докато тя е в отпуск (каза, че през тези две седмици ще бъде извън София) или ако не дай боже тръгна да раждам и тя общо взето нищо не каза.  Laughing Само "дано не ти се наложи".  Confused Не ме е пренасочила към друг лекар, но аз и не настоях, защото и без това си ходя на друго място ("Св. София"), където съм много доволна и мога да отида по всяко време.
Според мен те се заместват май само за раждания, пък при нас нали има още поне месец..знам ли.

misselly, какви за тези хора, с които работиш, ужас. Тегли им една и още една от името на бебо и си пази нервите!  Hug

Облачето хей, браво за отрицателния резултат! И аз като теб си казвам "само да родя, ще се натъпча със всички "забранени меса и сирена""!  Laughing

# 496
  • У дома
Мацки, да ви се оплача, току що ме сюрпризираха, че поради непредвидени обстоятелства около нашия ремонт, приключването му се отлага с още една седмица ooooh!

Ама искам си вкъщи newsm45, там ми е удобно и да изляза и Карина си играе спокойно, а тук е малък кошмар, всичко ми е далече  smile3511

# 497
Oблаче - ама ти изобщо ли не хапваш, ако не суров салам, поне  на сандвич си го припечи бе жена -аз всяка сътрин без изключение изпрасквам 3 със салам4е и кашкавалче .
Мн се радвам за отрицателният резултат- успокой се сега Hug

за шезлонга- задължително ще вземем, оба4е една приятелка ми каза 4е е решила това да подари на бебенце и да си знам да не му купувам.Е да ама аз исках вибриращ , а те са по скъпи4ки, а знам 4е тя няма възможност да отдели толкова пари4ки и си мъл4а, неудобно ми е да и кажа какъв искам.Тя с такова желание милата говори , 4е това ще му е подарък от нея 4е сърце не ми дава.Та може да си останем с обикновен с играчки само.

мисели- и аз имах една като тия твоите на работа и напълно те разбирам, ей за това се дразня много.Знаем се,  4е не можем да се понасяме , ама не може ли да се съобразиш бееееее- с бременна жена работиш мамка му -няма да се налага да се съобразяваш кой знае колко.отвратителни хора ти казвам #2gunfire #2gunfire #2gunfire

За стерилизатора - взехте да  разубеждавате зна4и(май след като родя  ще реша какъв и дали да взема), а някой да има отзиви за таблетките за студено стерилизиране

Позитив - спокойно мила , не се разтройвай, скискай зъби още малко Hug Hug

Аз все още съм сами4ка , милото всяка ве4ер закъснява с по няколко 4аса и по4вам да се нервирам .Знам 4е работи толкова заради нас , ама ме е яд и ми липсваааааа- и като си дойде пак сметки и раз4ети на компа. #Cussing out

# 498
Момичета извинете за тъпия въпрос, но при термин 10.10, кога трябва да изляза в 45 дневния болничен...?
И този амбулаторен картон точно от личния лекар ли се издава, или това е картона на който се следи цялата бременност? Thinking

# 499
  • Бургас
Привет момичета Simple Smile
Как сте в тези жеги  Whistling Между другото на мен нещо софийския въздух ми понасяше онзи ден по  - добре , тук по морето е ужасна влага и въобще не се диша.

Марис, ти последно в БГ ще раждаш, нали?

За помпата , хубаво е особено тези , които са първескини да я имат в родилното, мен акушерките ме питаха дали имам, аз бях се подготвила , и по този начин малко раздвижихме отделянето на коластра и на бебка после и беше по - лесно да почне да дърпа.  Другото , което правиха в родилното беше да ти капнат малко глюкоза на зърното и така бебчето усеща приятен вкус и започва да суче. Но пък , който няма помпа "не е болка за умиралка", ако искаш да кърмиш ще се справиш, разбира се ако няма някакви странични проблеми.

За болничните само да вметна наистина , че зависи от политиката на фирмата. Работила съм и при двата варианта / когато се начислява и изплаща тр. възнаграждение в началото на месеца , следващ отработения месец, и съответно когато се начислява тр. възнаграждение в края на месеца, естествено това е обвързано и с подаване на Декларация 1 /  и съответно съм била в болнични и двата случая, та разбира се за предпочитане е първия вариант, що се касае изплащане на болничните  Mr. Green.  Иначе да дам пример с мен първия болничен ми е от 19.04 - 19.05.2010 и ми беше изплатен съвсем в срок на 08.06.2010.

Пашик, Облаче браво за добрите резултати  Simple Smile

Бебз, вие голям тур направихте   car003Сигурно доста си се изморила?

Димяни,  Hug

Тини, таблетките не съм ги ползвала, но съм чувала само, че миришат малко по  - специфично, което някой бебета усещали, нямам идея дали е вярно  newsm78

Мила, ти се радвай , че при вас хората все пак съхраняват някаква информация за пациентите и ви казват да правите контроли, нашите "красавци"  при наличен проблем пък си те изписват "жив и здрав"  и толкова.

# 500
марис, аз сьм при илиев  Grinning не при лазарова.

# 501
За шезлонга още съм в чуденка.
Момичета, някоя от вас има ли "опит" с гестационния диабет? Много ми е притеснено. Дано не се окаже това. Cry

# 502
  • Sofia
ifoma   26 Aвгуст 2010 г. (45 дни преди термина)

Аз не мисля да купувам шезлонг. Имаме си електрическа люлка на Фишер Прайз с музика и играчки, които висят отгоре и е преносима. Предния път ми беше много полезна и сега ще си я ползвам. Поне според мен едното е достатъчно...

Помпа ще купя, но за стерилизатор се чудя какво да правя. Дъщеря ми не пиеше вода и изварявах само залъгалките. Мисля, че края на първия месец педиатъра ме посъветва да топя биберона в сода за хляб за да не хване гъбички в устата защото нямаше как да я измием по друг начин след кърмене. И аз изтърквах биберона със сода и след това го поливах леко с гореща вода. И изварявах 2-3 пъти за да имам стерилни бутилки и след това само ми пречеха. Та и аз май ще се насоча към таблетките и ако младежа пие вода ще си купя тогава...

# 503
ELY-ST Благодаря ти за труда!Много си мила.! Hug
Една мама беше споделила,че когато е в дадена позиция причинявала дискомфорт на бебчето и аз легна ли и беба се размърда все си мисля, че я наранявам и се въртя на друга страна.Направо от два дни място не си намирам нито на дивана нито в леглото Sick....
Като прорита или се върти(че май по-скоро само вече се върти)и на мен не ми е толкова приятно както преди Rolling Eyes
Дали се вманиачих или има някаква опасност вече губя реалността Confused

# 504
  • На село (близо до Лондон)
шезлонг си трябва, ползва се от новородено и особено ако има вибрации бебетата (поне моите две до сега) направо заспиват на него. За играчки-не съм сигурна, моите не са си играли много с играчките, но и Денис гледаше батко си как се движи из стаята и играе с колички, така че имаше по интересна гледка от играчки. Сега новото бебе ще гледа Денис, че Филип ми е на училище през деня.

За помпа имах с Филип, на Авент, почти никаква полза. С Денис така и не съм ползвала. Обикновено бебето си изяжда всичко и ако не планирате да се връщате на работа докато е много малко бебето и да се изцеждате не си струва  Peace

Тук няма жеги  Tired само дъжд днес.
Майки с малки деца споделете- моя Денис много се вживява, днес се сепна по едно време и каза че неговото бебе в неговия корем го рита Shocked. Дано като тръгна да раждам да не почне и той че ще го закъсаме ooooh!. С Филип (разликата им е година повече отколкото ще е на Денис и бебето) не съм имала такива преживявания. Денис редовно всяка сутрин си маже корема с моя крем против стрии, пази се (като се сети) да не му пипат корема и сега и бебето му го рита отвътре, като ходим на преглед иска и него да прегледат...изобщо много се е вживял на бременна   ooooh!

# 505
  • София
Леле каква жега..... ooooh!

Шишета със сина ми ползвах Би Фрий и съм много доволна и сега пак ще си взема тях като започна голямия пазар Grinning
Шезлонг имам един от баткото но ще купя още 1 и ми беше много полезна вещ определено.... има Heart Eyes си напълно легнало също и коланчета като започнат да се поврътват и така Simple Smile

# 506
За шезлонга-мисля ,че е мн полезна вещ за из цялата къща ,и в кухнята може да го сложите докато имате работа.удобен е защото може да спи в него.Ние сме купили на Фишър прайс с три положения на гръбчето,с вибрации и мелодии,според мен това са най-добрата марка!И активна гимнастика съм взела,но ако се чудите между двете шезлонга определено! Peace

За студената стерилизация-в началото купих стерилизатор за микровълнова на Др.Браун и шишетата ми бяха такива.Изобщо не бях доволна.И на по късна възраст започнах със студената стерилизация .Купувах от шишетата и разтварях течността в един пластмасов съд ,после като вадех шише го изплаквах на чешмата и според мен файда никаква.Като пътувахме купувах и на хапчета.Като цяло обаче четох ,че студената стерилизация не е препоръчителна за постоянно ползване,а е за път инцидентно!Та като цяло не бях доволна.И сега си взех електрическия стерилизатор на Авент,има страхотни функции едната е 24 -часа да държи стерилно,само мия да мия шише и да добавям вътре,като реша вадя,няма да чакам.Втората му функция е веднага да стерилизира за няколко минути!

Мога да добавя друга полезна вещ  е възглавницата за кърмене ,има евтини на бертони(30лв)  Peace

# 507
misselly, я ги разкарай тези смотани колеги - поне мислено де! Не им обръщай внимание, предстои ти толкова хубава емоция - да родиш детенце:)
Мила, дано всичко се нареди с прегледите на малката. Толкова е миличка и жизнена Heart Eyes
Аз стерилизатор няма да купя, но шезлонгът е много полезно нещо - знам от сестра ми. Но и него няма да купя, тя ще ми подари нейния. Жалко че се ползват само до около 6 - 7 месец, когато вече мъниците почнат седят и да мърдат повече. pashic, не съм виждала възглавница за кърмене на бертони, откъде може да се вземе в Бургас?
За  менструалните болки искам да уточня - когато ги усещах много силно в началото на бременността (не знаех че съм бременна и очаквах да ми дойде всеки момент Crazy ) лекарката каза, че не са опасни, а просто матката ми обилно се кръвоснабдява, за да може да увеличи размера си. На лекцията за контракции онзи ден лекарят каза, че точно този тип болка е опасна, ако се усеща след 31 седмица и е на често със скъсяващи се интервали. Лично аз усещам и болки в кръста - все едно съм се простудила леко и ми се ходи по голяма нужда - това също било сигнал за подготвителна контракция.
Момичета, моята доки каза да спирам магнерота вече (в 8 месец), направо се чудя какво може да се случи след това  newsm78.
Аз бях на консултация на 03.08 (бях в края на 31 седм.) и акушерката ми каза да ходя на 15 дена вече - т.е. консултациите ми ще са два пъти на месец.

# 508
  • Бургас
Калинче, спирай го Магнерота. Ти нали нормално искаш да раждаш? Магнезия си е нож с две остриета , ако навреме не се спре. Някой момичета го пият до последно почти и после , става проблем с разкритието. Аз миналата година някъде към средата на 8 го спрях. По - осезателни ми станаха контракциите и  повече лежах , много не щъках, защото движението веднага рефлектираше в контракции. Ти взе ли си Арника? Ще почваш ли да я вземаш?

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 22:52 от nani-banani

# 509
Стерилизатор си струва да се вземе ако не кърмите или храните само чрез изцеждане. И аз като повечето мами първия път преди раждане си взех и съм го ползвала само 1-2 пъти просто така, нали пари съм давала. Стерилизация ми се налагаше само за шишето за вода и за залъгалките, което правех много по-бързо във вряла вода в тенджера на котлона.

Общи условия

Активация на акаунт