Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 72

• 28 183
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Аз искам да ви провокирам с едно стихотворение, пък вие ще ми кажете какво си представяхте, докато го четохте?

И К О Н А

В храма на моите сънища нощни,
не искам да влизаш-обичай ме още,
така ме обичай-самотна и дива-
ти, моя любов-безпощадно красива.....
Къде ме повеждаш не искам да зная,
дали е начало или ще е краят,
когато потъвам в косите разкошни
и чувам да шепнеш: обичай ме още.....
Такава те искам, да бъдеш икона-
с връхчета остри, сред свещите гола,
да бъда аз кръста за теб на стената,
а ти върху него- грехът на жената.....
Такава те искам- самотна и дива-
ти, моя любов-безпощадно красива-
от мен да не молиш ни милост, ни прошка,
когато ми казваш: обичай ме още....
Да плаче дъждът върху твоето рамо,
когато заспиваш, а устните само
да шепнат безбожно в прозореца нощен:
обичай ме още, обичай ме още.....
Когато закапят горещите свещи
и в мрака засветят душите ни грешни
да бъдеш последната моя икона,
с която ще вляза в храма на Бога.....
И вечно с теб- и самотна, и дива-
с теб, моя любов-безпощадно красива
аз-кръст- върху твоите връхчета остри
да шепна набожно: обичай ме още.....
О, Тарабас! Върховно!!!  Hug Hug Hug newsm74 newsm74 newsm74 newsm18 newsm18 newsm18  Какво си представих ли ? "Оная" нощ на Хубавелко и Газелка ! smile3521

# 481
  • София
Аз искам да ви провокирам с едно стихотворение, пък вие ще ми кажете какво си представяхте, докато го четохте?

И К О Н А

В храма на моите сънища нощни,
не искам да влизаш-обичай ме още,
така ме обичай-самотна и дива-
ти, моя любов-безпощадно красива.....
Къде ме повеждаш не искам да зная,
дали е начало или ще е краят,
когато потъвам в косите разкошни
и чувам да шепнеш: обичай ме още.....
Такава те искам, да бъдеш икона-
с връхчета остри, сред свещите гола,
да бъда аз кръста за теб на стената,
а ти върху него- грехът на жената.....
Такава те искам- самотна и дива-
ти, моя любов-безпощадно красива-
от мен да не молиш ни милост, ни прошка,
когато ми казваш: обичай ме още....
Да плаче дъждът върху твоето рамо,
когато заспиваш, а устните само
да шепнат безбожно в прозореца нощен:
обичай ме още, обичай ме още.....
Когато закапят горещите свещи
и в мрака засветят душите ни грешни
да бъдеш последната моя икона,
с която ще вляза в храма на Бога.....
да шепна набожно: обичай ме още.....

Господи, Тарабас! Ти не спираш да ме изумяваш. Това е шедьовър! И за да пишеш така не е нужен само талант, а и дълбока душевна красота. Браво на теб!  newsm51  love001 newsm51
А на този стих човек може да си представи много неща - ако, обаче го обърнем към нашия филм това стихотворение си го представям като фон на  любовната нощ на нашите гълъбчета. Да можех да му напиша музика щеше да е перфектно.

Ето за това става дума - http://www.youtube.com/watch?v=ikMnhLzRq4g&feature=related

# 482
  • Русе
Аааа,това е от състезанието на думите,нали?
Май си права, Вени! Ама тука Толгенцето си го бива. Като гледах клипчето с играта ми се стори, че той спечели.  newsm78 Ама нали нищичко не им разбирам, само гадая! А нашата Газелка  hahaha hahaha hahaha бая се е накичила, нещо!
Аз не разбрах нищо от играта. hahaha  И аз мисля,че Буура беше по- симпатичен тук, отколкото в сериала. Газелка каквото и да сложи,все ми харесва. Млада е ,кипри се! А хубост даааал Господ! newsm53

# 483
Леле Тарабас тази "Икона" е венеца на твоето досегашно творчество. Тъкмо се чудех какво ще е следващата творба в форума ама ти направо ми скри шапата. Страхотно е!!! Толкова нежно и толкова силно....  smile3525

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 15:34 от Guffi

# 484
Момичета, можете ли да ми пуснете снимки от онази нощ на Харун и Еда...?
Благодаря предварително!!!

# 485
Тарабас, невероятен   талант си СТРАХОТНО!!  love001 newsm51 smile3501
Нямам думи да изразя своето възхищение!  bouquet

да шепна набожно: обичай ме още...

# 486
  • Русе
Класацията явно не е за визия, а за актьорско майсторство. Иначе Серхан си е абсолютен първенец!!!
Че, кво му е на играта на Хубавелко?  Crossing Arms Даже е много по-истински от другите. Аз не съм най-големия експерт де, но гледах малко от 1001 нощ. Нали казваха, че тоя филм бил най-добрия и гледан /преди нашия/! Ами, може и да съм пристрастна, но нито актьора в главната роля ми харесва като мъж, нито играта му е по-добра от тази на Серхан. Даже другия актьор, който играеше неговия приятел ми хареса повече. А и той е преди Серхан в класацията. Не е честно.  smile3512
Бобо,ние наистина сме пристрастни !Онур и Керем от "1001 нощи" са утвърдени артисти вече, дори и тези им роли да не са най-силните,на тях гледат с по-друго око. Докато Серхан е още "новак", към него са по-критични и така ще бъде известно време ,докато се утвърди. Иска ми се да не остава в клишето "любовник",да има и други предложения, защото мисля че има талант и за друго амплоа. Мен например, по ме дразни високата класация на Къванч, но то е друг въпрос.

# 487
# 488
Класацията явно не е за визия, а за актьорско майсторство. Иначе Серхан си е абсолютен първенец!!!
Че, кво му е на играта на Хубавелко?  Crossing Arms Даже е много по-истински от другите. Аз не съм най-големия експерт де, но гледах малко от 1001 нощ. Нали казваха, че тоя филм бил най-добрия и гледан /преди нашия/! Ами, може и да съм пристрастна, но нито актьора в главната роля ми харесва като мъж, нито играта му е по-добра от тази на Серхан. Даже другия актьор, който играеше неговия приятел ми хареса повече. А и той е преди Серхан в класацията. Не е честно.  smile3512
newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10Страхотно , БоБоЯна , мислиш точно като мен !!!Няма по-искрена игра от тази на Серхан той сякаш собствения си живот играе.Аз лично подобно нещо за първи път виждам, съчетано с неповторимото му излъчване го прави най-добрия!!!

Тарабас , нямам думи , а и те са излишни в този момент!!! bowuu bowuu bowuu    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 489
Ох, успокойте се малко. Благодаря на всички, които ме сметнаха за такъв голям талант, но грешката е моя.  Embarassed"Икона" е стихотворение на Иван Бобев, което аз , както разбирате меко казано обожавам и просто се сетих след толкова снимки, които сте пуснали, че ужасно пасва за Еда и Харун.Мислех най-отдолу да му напиша името, но от бързане съм се изложила и моля за извинение.  newsm17
Опитвам се да се уча от такива автори, но както ще забележите все още съм на светлинни години от тях. И за да не ви разочаровам напълно сега ще ви напиша вече едно мое стихче, с което ще си проличи разликата. Тя просто е очевадна.

И Г Р А

Беше хубаво - с дъх на море,
нежен шепот и тайно очакване...
Бързи стъпки в тих полумрак
по незнайни пътеки поемат пак.

Тръпка прелива в тъмно море,
стон се прокрадне, после замре.
Бяло коляно плува в лъчи,
пръсти разплитат дълги коси.

Парещи устни, тихо без шум
нежно катерят мраморен хълм.
Ето, достигнахме приказен бряг,
сладка въздишка, после антракт.

Лунните пътеки вълните затварят,
с писъци нежни делфини играят.
Играта младежка, любовна повтарят,
сладостта и вечна искат да узнаят.

# 490
  • София
Мокси, това намерих набързо, но съм сигурна, че имаше още

# 491
# 492
Тарабас,  newsm51 newsm51 newsm51,понякога учениците надминават учителите , пожелавам ти го !!! newsm10

# 493
След малко ще ти ги пусна на пощата

# 494
.

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 16:45 от moxito

Общи условия

Активация на акаунт