Отговори
# 255
  • Sofia
RYBI,това е страхотна новина миличка, всичко неприятно вече да остане зад гърба ви и само здраве, здраве, здраве и щастие ви желая на цялото семейство.  bouquet  bouquet  bouquet

# 256
  • София
RYBI, СТРАХОТНА НОВИНА !!!!!!!   Hug   bouquet  Hug

Наистина страхотна!!! Да сте живи и здрави и много да се гушкате с малкия герой!!!

Димяни, силно стискам палци скоро и ти да се похвалиш със същото!  Hug

# 257
September 2010, как мина прегледа днес? Какво каза доки за раждането?

Мирка, благодаря, че си се сетила!   bouquet

Ходих до Окръжна болница /смятам там да раждам/.
Както първоначално бебето си вървеше съвсем нормално,
преди около месец ми казаха, че става много голямо - това е причината за секциото
 и че най-вероятно ще се роди към 20 Август,
а днес пък ми казаха, че по обиколката на тялото и дължината на крачето изостава с една седмица  Shocked

Пълна лудница!!!

Сега ще ходя веднъж в седмицата за запис на тонове,
от което ми прилушава зверски, защото не мога да лежа по гръб и по-нататък ще ми кажат за раждането.

С две думи - НИЩО ОКОНЧАТЕЛНО!

Ами това е!

Hug    

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 18:24 от September 2010

# 258
Момичета, да ви питам нещо!

Както вече казах преди малко - не мога да лежа по гръб повече от 4-5 минути,
мислите ли, че това е предпоставка за секцио с пълна упойка?

Дано не ви се стори глупав въпроса ми, но забравих днес да питам лекарката.
 Embarassed

Благодаря ви предварително за отговорите!
  bouquet

# 259
Аз не мисля. И дано да съм права.  Simple Smile

# 260
  • у нас
и аз не мисля Peace сега друг е въпроса ако си имаш уговорка за израждане с лекар и на него не му се разправя да те наобикаля 10-12 часа- по-лесно е да те резне и след 1 час да си е вкъщи Rolling Eyes за жалост се получават и тези ситуации и понеже трябва все пак да представи нещо като индикация... Rolling Eyes др. е въпроса, обаче ако има и др. съображения

Руби от тук нататък само радости и усмивки Hug Hug Hug и вече е време да ни пуснеш една снимчица да ви видим Heart Eyes

# 261
Danna,с какво ще почистиш бебешкото шкафче? Само с вода отвътре?

# 262
September 2010, на мен ми правиха записа на тонове, легнала настрани. Само в началото за 5 мин. бях по гръб да нагласят коланите и после се обърнах, специално ми казаха, че няма смисъл да се мъча. И естествено, че не е предпоставка за никакво секцио това, че не ти е добре по гръб, камо ли с пълна упойка.

brawn, да, само с мокра микрофибър кърпа. Горната му част е стъклена, ако някъде има по чекмеджетата повечко за търкане, може да ползвам малко от препарата за стъкло. То има да се чисти предимно прах от слагането на дръжките, тоест не кой знае колко.

# 263
Момичета, благодаря ви много за бързите отговори!

Hug

# 264
Аз мисля,че September 2010 по принцип ще ражда секцио и пита дали ще може да си е със спиналната упойка или ще трябва пълна. А не дали това,че не можеш да лежиш по гръб е предпосставка за секцио. Та, според мен ще те негласят така,че да ти е удобно и ще ти сложат спиналната, едва ли някои ще се наеме да мъчи и те,б и бебето с пълна упойка. Те вече май никъде не ползват пълна, само при някои супер тежки и специфични случаи, но като се има предвив,че почти всяка 1-ва бременна не може да лежи по гръб,а всичките ги карат със спинална, мисля,че няма за какво да се притесняваш.

А иначе и аз не удобрявам,че вече за щяло и нещало - хайде под ножа. И лекарите и бременните напоследък само си търсят повод, за да направят секцио. То, лошо няма, ако така са си решили, но все пак не трябва да се подценяват рисковете от оперативните намеси и то в такъв момент, в който организмът е много стресиран.

# 265
Ооооооооо, и аз съм вече в 9-тия newsm44 !!!

# 266
  • Пловдив
Здравейте момичета  Hug !

Честита радост в къщи на мама RYBI и цялото семейство  newsm51 !!!!!!!!

Правиха ми запис на тоновете за първи път ,но тъй като беше голяма луднца ,примаха - изписваха и почти нямаше персонал в отделението заради отпуските ,много не ми обясниха за тоновете.Никой нищо не ми каза ,предполагам ,че ако не бяха Ок ,щяха да кажат нещо?А пък и аз много не схванах какво точно да правя  Blush ,май изтървах няколко движения на бебето ....  Blush .На 19-ти ще ходя пак,надявам се да се справя по-добре тогава с машината  Blush .Тогава сигурно ще ми определят и дата за секциото.

П.П. Някой да може да ми помогне сама да си разчета тоновете ?
Ще ти кажа какво разбрах аз от обясненията на моя Док.Има две начупени линии. Горната е за тоновете на бебето, долната е за контракциите на матката.А най горе има едни стрелкички.Стрелкичките показват кога си натиснала бутона за движение на бебето.Значи, гледа се в момента на движение на бебето да има разлика в сърцебиенето му.Доктора се изрази :"Има вариативност графиката!" Т.е. когато шава, да му се променят тоновете нагоре-надолу от средната линия.А линията за контракциите, моята е една много леко начупена линия в най-долното квадратче се движи, точно над 0-та и Док каза, че нямам никакви контракции.Може би при контракция скача нагори мнооого.Та толкова знам аз.Не се притеснявай, ако си пропуснала движение на бебо.

Прохладна вечер на всички  Heart Eyes !

# 267
Момичета, препоръчайте хубави и меки чаршафчета за бебето.
Ще купувате ли олекотена завивка?

# 268
NKl, защо да  мъка пълната упойка? Имам една такава, наистина вече са много пречистени, събудих се като след сън, без абсолютно никакви странични ефекти.

# 269
ilik123, аз изобщо бутон за движение на бебето не съм натискала newsm78 Така се случи, че през целия запис то пък мърдаше постоянно, явно го стегнаха коланите.

Като раждала с пълна и със спинална упойка, за мен нещата са несравними. Със спиналната ти си присъстваш пълноценно на раждането, виждаш си веднага бебчето, можеш да си поплачеш от умиление  Wink С пълната проспиваш всичко, а и на мен след нея не ми беше никак леко раздвижването.

Общи условия

Активация на акаунт